Живеене в обезлюдено място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живеене в обезлюдено място
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1513 пъти
Здравейте! Представете си, че искате да се преместите в обезлюдено село в България, ако не е частна собственост и ако не е изтрито от картата, може ли човек (български гражданин) да се премести там и никой да не го спре? Не че имам намерение аз да го направя, но ми е любопитно дали някой го е правел. Един приятел иска да се махне от града и да се премести в малко обезлюдено (или почти) селце. Знам, че е глупав въпрос, но той го иска и започна да разпитва и желая да му помогна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 65906cdcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма проблем да живееш в такова селце, до толкова колкото не е на 100% обезлюдено - тоест има ток и вода. Другото е лесно - купуваш си къща за 5000 лв., стягаш я и готово. Можеш дори да живееш в чужда къща и след 10 г. е твоя ако никой не те изгони. Така правят много цигани, между другото - нанасят се в чужди имоти, чиито собственици не се интересуват и сами стават собственици. Винаги законът е такъв, така че да няма безстопанствени имоти, така че дори е възможно ако знаеш имот, който е изоставен да живееш и станеш собственик след 10 г., включително на земи ако ги обработваш.
Баба ми живее в такова село, проблеми няма, но гледайте все пак да има поне други 50-100 човека в селото, не да е закрито, защото тогава не знам как ще пуснете отново ток и вода.
Също съветвам приятеля ти да инвестира 5000 лв. в закупуване на имота, не да се самонастанява, защото без документ на собственост е невъзможно да пуснеш ток и вода или ако се самонастанява да гледа партидите за ток и вода да не са прекъснати - ако обаче не са прекъснати пък, значи собствениците се грижат за имот. Ниви можеш да обработваш колкото си искаш ако са изоставени и след 10 г. само със свидетелски показания да ги завладееш като собственик!
Дори в такива села можеш да живееш на доста добър стандарт на живот, работейки в близко стопанство, кооперация или за арендатор. Братовчеди на баща ми си изкарват 1500 лв. минимум на месец в такова село, защото са единствените по-млади хора там - карат тракторите за арендатора, секат дърва и продават, извършват услуги за пенсионерите срещу заплащане, гледат крави и като продадат телетата за месо си изкарват много добри пари, гледат и други животни за себе си и на практика разходи нямат.
И още - за да живееш така дори не е нужно да си български гражданин, а може да си европейски гражданин, дори човек без статут и документи. След 10 г. получаваш българско гражданство ако не си правил престъпления, не си имал нужда от социални помощи и издържиш езиков тест.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0a50a92589
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласен съм с номер 1, по-добре да не е съвсем съвсем обезлюдено, че поне да има ток и вода. Аз ще дам пример с едно село, на 60 км от Варна и на 10 от гр. Провадия. Казва се Кривня. Там живеят баба ми и дядо ми. Много приятно село. Къщите евтини, има 3 магазина, като два от обектите са бар и магазин. Има Лидл в Провадия на 10-15 мин. с кола. Всеки ден автобус до града, интернет и кабелна има също в селото, както и десетина семейства поне чужденци - белгийци, финландци, англичани, но нормални хора, не диваци. Има и циганска махала, но такива цигани не сте виждали, култивирани и напълно интегрирани, не създават проблеми.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5d91194068
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Интересно е че напоследък, все повече хора се насочват към селата, особенно завръщащите се от чужбина. Хората го правят, защото живота в селата е по спокоен и по здравословен. Няма го това замърсяване на въздуха като в града, нито пък стреса. Напоследък започна много да се говори за вредата от нано частиците в замърсеният от газовете произведени от колите (особенно от тези с дизелови двигатели) въздух. Тези нано частици свободно преминават през белия дроб в кръвта и се разнасят из цялото тяло. Концентрират се в жизнено важни орани, най вече в мозъка и евентулно причиняват заболявания. Всички знаете колко много хора започнаха да страдат от алзаймерс и други подобни. В селата се живее много по евтино, а и много от храните си ги произвеждаш сам и знаеш че не са пълни с химикали. Не случайно там хората са по щастливи. Това е причината да започне да се гледа с друго око на селския живот сега.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4ab37b4b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3. Живял съм дълги години и в село и в град. Кой те излъга тебе ме е по-евтино? Най-малкото предвижването до работа е голям разход(парите за горивото, а ако пътуваш с автобус, едно 6-7 лева заминава).

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fd02246798
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В селата винаги е било по-хубаво да се живее, отколкото в градовете. Неслучайно богатите по целият свят живеят сред природата, а не в центъра на големите градове. У нас просто комунизмът изкриви нещата и докара хората изкуствено в градовете. От онова време е останало разбирането, че колкото по-близо си до центъра, толкова по-хубаво. Тогава наистина е било така, защото при няколко магазина в целият град, нередовен градски и извънградски транспорт, и много малко лични автомобили, хората са били с вързани ръце. Сега вече без проблем можеш да си пътуваш навсякъде и няма никакъв проблем да живееш на село. Първо - въздухът е много по-чист и е много по-спокойно. Второ - имаш възможност да си произвеждаш екологично чиста продукция. Трето - живееш в къща с двор, където се разпореждаш единствено ти, без да се съобразяваш с никого. И четвърто - излиза много по-евтино, отколкото да си купиш 2-3 кутийки в града, повечето от които нямат свястна тераса, да не говорим за двор или гараж. Търсенето на селски имоти все повече и повече ще се увеличава, особено на тези, които са близки до градовете.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3e0e476cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Но1 не знам от къде ти хрумна че тр бива да се прекарва ток и вода. На село много от къщите си имат кладенец. А за ток една слънчева инсталацийка и си вече "off-grid", както сега е модерно да се нарича. Колкото до кабелната и Интернет и тн.... Те хората именно затова бягат на село, за да не гледат те и да цъкат Интернет по цял ден.
Да, колкото и да ви е чудно има хора които предпочитат да пасат овце, отколкото да са роби на американски работодатвли в ИТ бизнеса(или други подобни със същия манталитет).
В последното изречение визирам мен си.

Авторкв, от тук ми намирисва, че приятеля ти иска да води подобен живот и ти се колебае дали да го последва там, насред нищото. А път пуста либоф не ти дава да го оставиш.
Ако е така бързам да ти кажа че в началото ще ти е много трудно докато ти се успокои ума. МНОГО! Ще нервничиш, ще ти е адски и безкрайно скучно, ще изпадне в социална изолация. Ако и нагласата ти е грешна може и да почнеш да обвиняваш приятеля си. И да се разделите и да си фанеш багажа за града. Ако обаче устискаш около 1 година всичко ще си дойде на мястото и по щастлива никога няма да си била или бъдеш.
Едно е да го мислиш, друго е да го говориш а трето е да ги направиш, така че умната и късмет!

Аааа... странете от цигани. Намерете си приятелчета с които да го направите. Заедно е по-лесно

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 80480b6c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък искам на напълно безлюдно място да се преместя. Всъщност това което казва номер 1 да се премести на не напълно безлюдно за да има ток и вода не е толкова важно, ако сме тръгнали да се местим на малко населено място, то ни дава възможността да скъсаме веднъж завинаги с енергото топлофикация и водоснабдяване. Слънчеви панели, кладенец, река и си свободен. По скоро понякога ще има нужда от някой с който да си поговори или ще има нужда от медицински услуги, също в началото преди да се е устроил ще му е много трудно ако няма магазин наоколо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker