Каква е вашата цел? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква е вашата цел?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1774 пъти
Към модераторите:Мисля, че съм избрала правилното място да сложа историята си, ако не, то Вие можете да я преместите в друг раздел.
Здравейте! Пише Ви момиче на 17 години. Бих искала да пусна нещо интересно, което ще заинтригува по-голямата част, които са така наречените, , философи".. Нямам проблем, но мисля, че ще се хареса.. Какви са приоритетите в живота Ви? Каква е целта, смисълът на вашето съществуване на тази планета? И, защо? Моля, не бих искала да ме питате, какви са целите ми, поради лични причини. Пишете спокойно, никой няма да ви съди или опрекне;-) Хем, ще прочетем останалите коментари, хем, ще си припомнимнашия приоритет и, поради каква причина го искате? Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 68a48cda86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моето мнение е, че човек трябва да бъде полезен с нещо ако не на цялото човечество, то на част от боществото. Човек не трябва просто да живее и да консумира, без да създава и да прави нещо градивно, от което ще имат ползва много други хора. Пример - залесяване, почистване на природата (за това не се иска талант, а просто желание), дарение на големи суми пари за градивни каузи с голямо значение, изобретяване на някакво лекарство или постигане на някакво научно откритие. Дори само отглеждането и възпитаването на деца, които да донесат полза на човечеството, осмисля живота на тези, които са ги отгледали.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 869620200c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм от тези хора за които каза номер 1 искам само да живея без да правя нещо за света. Иначе искам семейство. Да се влюбя истински и да имаме деца и да остана с този човек за цял живот, което е малко трудно вече. Не го могат много хора.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9147f93092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Искам да намеря човекът, кохто ще ме обича, подкрепя и оценява :)
One lost girl

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 19f25d5ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Пишете спокойно, никой няма да ви съди или опрекне;-) "
Явно си нов.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 11fee9b61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Искам да бъда успял фармацевт. Още от малка проявявах интерес в сферата на медицината и фармацията, това си остана така и до днес, но вече като цел в живота ми. Давам всичко от себе си за да постигна целта си. Искам да уча магистратура, да специализирам, да натрупам много опит и да поемам големи отговорности на работното ми място. Всеки ден бих ходила с желание на работа, бих обслужвала внимателно и качествено всеки един човек, влезнал в аптеката. Искам да попадна на място с много перспективи, с добър колектив и добра работна среда. Искам да имам мъж до себе си, който задължително да е интелигентен, с ясни цели в живота, да е практичен и да е земен човек. Искам да възпитам децата си добре. Да не се влияят от никого, да бъдат примерни, всеотдайни, да са изключително любезни и съобразителни. Накратко целта в живота ми е да се изуча добре, да имам спокойствие както на работното място, така и в дома, да имам добро и сплотено семейство и да съм в добро здравословно състояние, за да мога да помагам на родителите си когато имат нужда от това. Вярвам, че когато един човек има ясно поставена цел и се бори със зъби и нокти за да я постигне, то тогава няма начин да се провали дори целият свят да е срещу него :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 570e6662be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Според мен първата и основна цел на човек трябва да е финансова самостоятелснот. А нататък вече всеки си знае...

Във връзка с последното изречение на номер1 искам да кажа, че много лошо гледам на хора, които смятат, че отглеждането на дете е нещото, което трябва да им осмисли живота. Ако човек не е осмислиш живота си преди да направи дете, то детството на детето му обикновено е доста неприятно меко казано.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 80beed64f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Младо момиче си на 17 години и ако си девствена, може целта ми да бъде девствеността ти.
Цели много, не е само една. Уча за адвокат, но може пък да стана и депутат. Целта ми голяма кариера.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 99961faf64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Просветление

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2c2758f626
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Имам проста цел - Да бъда щастлив :) Стремя се всеки ден да я постигам

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 801c8e5fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря за коментарите!Номер 4 :хахаха!

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4a233cba2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Съгласен съм с повечето коментари. Като историк много обичам мисълта на Хан Омуртаг, че "човек дори добре да живее, после умира и затова трябва да остави нещо след себе си." С други думи, човек трябва да е полезен на себе си и на обществото, взависимост от възмоностите си. Един пече кифли, до там му стигат възможностите, друг изобретява свръхскоростни влакове и пише научни трудове, но в крайна сметка и двамата допринасят с каквото могат за обществото и са полезни.

Аз деля целите на човека на три категории - биологични, професионални и лични.
Биологичната ни цел на всички е една - да продължим гените си, а това става само като имаме деца. Но, това не бива да е единствената ни цел в живота, защото до тук стигат само животните. Всеки слон, тигър, че и мравка дори, оставят ново поколение и умират. Ние би трябвало да сме на по-високо ниво от мравките и маймуните.

Основната професионална цел би трябвало да бъде също идентична за нормалните хора, а именно - оптимално използване на потенциала си за собствено професионално развитие и обществен принос, като правиш нещо, което ти допада. Потенциалът е като един нож - можеш да го ползваш да си отрежеш филия хляб или да убиеш някого. Затова казвам, да си ползваме потенциалa за положителни цели. Един човек с добри познания по физика и информатика може да въвежда нови машинки и системи за проследяване на фалшиви банкноти и предпазване на банкомати от измами, а може и той самият да прави машинки за фалшиви пари и системи за източване на карти от банкомати. Ако е нормален човек ще избере първото, нали?!

В моя случай, моята професионална цел е да бъда историк и да преподавам и пиша исторически статии и когато мога и книги. Това ме прави щастлив в професионален план! С кеф преподавам на студентите ми и с кеф се ровя из архивите! Поставям си високи, дългосрочни цели, за да съм по-мотивиран. Ето сега си почивам, но вече мисля, че от септември започвам да проучвам разсекретени архиви на Държавна Сигурност и по тях имам материал да пиша статии за поне следващите 10 години. Това ми помага да се развивам, да не стоя на едно място интелектуално и професионално. Освен това, както вече обясних, това е нещо, което обичам да правя. А, когато правиш нещо, което обичаш, финансите не са проблем. Моята цел никога не е била да съм супер богат, а просто да имам достатъчно пари за нормален живот, а когато си обичаш работата, парите сами идват, но те не трябва да са самоцел.

Третата категория, лични цели е най-интересна. Тя е индивидуална, това е категорията, която ни прави различни и уникални. За всеки личните цели са различни, взависимост от вкусовете, предпочитанията, приоритетите в живота. Един иска щастливо семейство, на друг му харесва да е сам, примерно.
Аз винаги съм искал да постигна лично щастие като живея в хармония със себе си и околните и затова никога не си хвърлям отпадъците по улиците и от време на време гледам да засаждам по някое дръвче. Искам щастливо семейство и го имам. Затова всеки ден прегръщам и целувам жена ми и малката ни дъщеря и им казвам колко много ги обичам. Обичам да прекарвам времето си с тях както и с моите най-близки роднини и приятели и да пътуваме на поне едно ново място всяка година семейно. Обожавам да пътувам и искам да посетя всички континенти, както и да чета стойностна литература. Не пропускам да честитя рождени дни и на родители, сестра, племенници и приятели. Имам добри приятели, на които мога да разчитам и те на мен и това също ме прави щастлив.
Общо взето в личен план това, което ме прави щастлив са хората, които обичам, местата, които съм видял и спомените, които съм събрал.

И разбира се, поне според мен, човек трябва да се опита да не хленчи и да се оплаква постоянно. Подобни хора не постигат много, а и да постигнат нещо, пак са недоволни. Според много изследвания, щастието е и въпрос на нагласа и състояние на духа.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2c2758f626
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моята цел е да си купя Nikon D5300 с хубав обектив и да се отдам на фотографията

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3cac46a904
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Да отстраня мързела си и да седна да уча и да рисувам; да започна отново да тренирам и да се подготвя за колежа догодина

Black Sabbath.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 648b7d9ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Да напиша радикален философски трактат който ще промени из основи човешкото мислене и ще доведе до нов ред - на глобално просветление - пораждайки след себе си световна революция

След това да намеря подходящото момиче - да живея с нея - до последно
И на края когато (ако) намеря вътрешен мир и покой ще се застрелям
life is simple - enjoy it

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 607cd1b664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Моята цел е да мога да помагам на хората, и това да ме прави щстлива! :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 28c78eebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря за коментарите! Видяхте ли? Всеки уважи мнението Ви! Защото никой глупак, няма да посети такава тема, защото той няма цел в живота и не може да бъде компетентен и сравняван с човекът, който има такива;-) :-)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2d21853d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Моята цел е да живея възможно най-самостоятелно (от системата) и природосъобразно, нанасяйки най-малка вреда върху планетата ни и нейните обитатели (включително и хората). В общуването си с хора целя само позитивни и градивни отношения. Искам също да си построя малка къща на спокойно място. В личен план искам да не спирам да се развивам духовно и интелектуално, както и да водя здравословен начин на живот. Нямам намерение да се размножавам, макар да съм срещнала половинката си за този живот. На обществото бих била полезна може би най-много с положителен пример и добри инициативи, но това е по-скоро бонус страничен ефект, а не цел сама по себе си. Ако човек живее правилно и смислено за себе си, едва ли от това ще се облагодетелства само той. Важното е да не вреди!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4adda1ea6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да пускам тоту докато спечеля няколко стотин бона и да тръгна да обикалям света.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 778a969aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ех, много хубави коментари, бе! Големи цели имате в живота си! Такива хора трябва да има на нашата планета!
-Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 648b7d9ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Авторке - тона снизходително презрение ли беше -
ако е така - какви са товите цели?

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2c2758f626
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   19.. нормално е всеки да има хубави цели, ако питаш обаче какво правите за да ги постигнете, много хора няма да отговорят

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 95fef7f9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До номер 20:Говоря сериозно. И, не, не е снизходително презрение. Не съм тази, която трябва да налага цели на другите. ;-) Писала съм, че поради лични причини не бих желала да.. споделям целта си.
До номер 21:Хах, прав|а сте. Но, все пак примерно, ако си поставиш нещо са приоритет, трябва да се бориш със зъби и нокти и да даваш 100% от себе си. Начини за постигането -много. Но, каква ти е целта, когато не я изпълняваш и не влагаш старание за нея!? Точно така-това не е цел.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 59ce05ea02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Хайде,коментирайте!
-авторката

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 648b7d9ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Колкото и да са ви големи целите не забравяйте че сте смъртни - вятъра на времето ще ви отвее вас и спомените за вас - след като не остане и помет от човечеството въобще - а тоав е сигурно че ще се случи - понеже нищо не е вечно - сиреч - каквото и да вършите - каквато и полза да носи за вас и света - няма да остане - до известен смисъл ще бъде напразно - така че мечтайне - творете но не се превъздигайте много - всички ще станем на прах - както онези преди наз и онези преди тях и т.н
Най - святата индивидуална цел е тази да постигнете просветление - като опознаете и разберете принципите на света - другото е да въдворите някакъв ред - но и това няма да продължи дълго -
Така че.. Carpe diem и amor fati - живейте за момента и обичайте съдбата! [от номер 14,20]

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6159c57b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Н. 8. За какво просветление говориш? Ако е за духовно просветление, имаш моите поздравления.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 648b7d9ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   За мен просветление е да осъзнаеш заобикалящия свят - същевременно да се освободиш от предразсъдъци и да мислиш рационално като не се поддаваш на заблуди -
Не знам какво ще рече "духовно" просветление - ние хората сме едни парчета месо и ел. импулси - нищо специално - не сме крушки или вълшебници които да раздират времето и пространството със ум..
Съветвам всеки да се залавя да "спасява" душата си - като намери своя душевен мир - кой - както му е удобно :) от [24, 14, 20]

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 28c78eebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   До номер 24, значи тук не съм съгласна с Вас. Не искам да Ви опрекна, а просто ще изразя мнение. Даден ни е живота, за да го използваме и оползотворим времето, в което живеем, така че след като умрем да остане нещо след нас. Да доставим нещо стойностно на бъдещето на света и човечеството. Докато сме живи трябва да се постараем да развиваме еволюцията на човечеството. Не бих казала, че всичко, което човек ще остане напразно. Защо? Като умреш не означава, че всичко това, което си правил приживе няма стойност. И, какво като станем на прах? Това означава, да не придаваме смисъл на живота си? Мечтата е съвсем различно от целта.
-Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 648b7d9ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   От [№24 отново] Май не ме разбрахте..
В света няма универсален писан закон по - който да се водим
Сами за себе си главната ни цел е просто да подсигурим съществуването си.. и да се задържим колкото е възможно по - дълго на повърхността -
След това е да се наслаждаваме и възползваме от съществуването си без значение с какив средства - не е нужно да се водим от морал - принципи и т. н - живота е един - и е твърде кратък да се ограничаваме и съобразяваме - включително и с порядките на обществото - съобразявайте се единствено със себе си - останалото е излишна загуба на нерви - труд - енергия и ценно време - дава ли ти се - взимай - понеже въпреки всичко ние ще изчезнем - защо трябва да ни е грижа за това което ще остане след наз - дори светът да потъне в хаоса - дори да говорят клевети зад гърба ни - няма да ни има без друго - не ни блазни - така че какво ни топли това - следвайте просто вътрешния си порив - това което ви доставя удоволствие - всичко друго е незначително - не е необходима също и върховна кауза - това е просто допълнителна прищявка с която да си запълваме времето докато сме живи - но ако ще следвате все пак някаква кауза - най - подходящата струва ми се е собственото просветление - да опознаете света и принципите му - да знаете кой сте и къде се намирате - бъдете благоразумни - мислете - разсъждавайте - творете на ум - не пропилявайте живота в лутане и опиянение - има безброй варианти по които може да прекарате живота си - трудно ще прецените кой е най - походящия а и времето е твърде малко за да го пропилеете в опити да живеете възможно най - благородно - защо в карйна сметка трябва да сме "добродетелни" за пример на някого ли? "Аз" - ът е този на когото трябва да служите преди всичко - никой друг няма значение - нищо друго няма значение - уважавайте себе си - и използвайте времето разумно!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 04715d3c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Да се развивам духовно и да се наслаждавам на живота, защото е твърде кратък. Да срещна човека с който да прекарваме времето си заедно. Надявам се. Един ден това да се случи. Успех на всички.

Boy26

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker