Как се лекува егоцентризъм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се лекува егоцентризъм?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1461 пъти
В последните дни осъзнах, че в целия си живот съм бил егоцентрик.. Като бях дете сънувах странен сън.. сънувах, че всичко в този живот е само един цирк и аз съм в центъра на него. Че всички всъщност ме познават и знаят кой съм, но не ми казвват. Сънувах, че всичко извън полезрението ми, всъщност не съществува и се проявява, когато аз се появя. Че всички са се наговорили и ме гледат мен, какво ще направя в живота си. Ако сте гледали филма "Шоуто на Труман".. Нещо такова.. Дълги години мислех, че моето съзнание е нещо висше, че другите всъщност не съществуват и целият свят е създаден като един филм, който аз трябва да изживея. Най-лошото е, че това вярване няма как да бъде оборено, няма как да влезеш в съзнанието на някой друг и да видиш, че той също съществува...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6cf5c8904a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си внушавай, че сънят се е сбъднал, егоистичен си по природа. Човек не се променя просто така. Преживявания с любими хора помагат. Моментите с тях, всичко, през което сте преминали заедно, те кара да ги обичаш и да ги цениш. Не е нужно да си загрижен и любящ за всички, достатъчно е да зачиташ най - близките си хора. Пък и егоистите живеят по - дълго в сравнение с другите. :D.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c52a03d0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички сме егоцентрици. Сега дали живота ще ти даде възможността да храниш егото си е отделен въпрос; -)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4d0f1ee1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Започни да помагаш на хора в нужда-финансово, с труд или просто като прекарваш време с тях-домове за дечица, за стари хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: db2e2e53a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре. Един вид живота си е голям филм, в който всички ние сме герой - мащабно. Поотделно, обаче, всеки има главна роля в неговия си живот. Другите не са по-различни. Ако ти си в светлината на прожекторите в твоя свят, то и другите са под прожекторите на техните си истории. Егоцентризмът не се лекува или поне не става за ден. Като за начало приеми, че всички хора са важни и твоите нужди не са над нуждите на останалите, започни да правиш компромиси без да мрънкаш и след това се научи да мислиш и за чуждата гледна точка. Постепенно трябва да омекнеш и да започне да ти пука повече за останалите хора.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c8d3aaff80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Реалността /обективната действителност/ се познава по това, че всички я виждат, чуват, може да се пипне, снима, възпроизвежда и т. н. Като кажем "син цвят ", всички ще покажат синия цвят, а не оранжевия. Има далтонисти, но техният дефект се знае точно какъв е. Когато кажем "пее славейче"никой не го бърка с "минава влак".
Колкото по-бързо излезеш от твоя сън и влезеш в реала, толкова по-безопасно е за теб. Ние сме тук и сега. Някой път може да се отзовем в друга реалност, но по волята на съдбата, сега сме в този свят.
Разбира се, нищо не ти пречи и много хора го правят, да изследваш реала, сънищата, философията и каквото се сетиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 95d6903ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Спред мен човек няма лошо да е егонцентрик. Нали все пак не никого не вреди. Както и на никого не е длъжен. Бъди какъвто ти е кеф, стига да не пречиш на другите ще е окей.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1d0ea90273
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Правете разлика между егоцентризъм и нарцизъм, също егоизъм. Само нарцистизмът от горните е нелечимо заболяване. Всеки човек има свое АЗ и това е добре така. Ако ти не си в центъра на живота си, та кой?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 296f22fbb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, може би искаш да кажеш нарцисизмът? То ръгва от човека Нарцис, който се оглеждал всяка сутрин в езерото и накрая се удавил в него. Как се лекува според теб?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9e25fffa27
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хм, така като те слушам си типичен солипсист. Не знам дали ти има нещо, честно казано.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 296f22fbb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Автора: Номер 10 честно казано не знаех, че съществува такава дума, но да, явно съм такъв. В крайна сметка ако се замисли човек, няма как да се докаже обратното. Ти можеш да видиш света, можеш да видиш хора, животни, растения, но единственото, което знаеш, че съществува със сигурност е твоето съзнание.... то разпознава, то класифицира обектите.. Това си е твоя филм.. не е ясно дали това е реалност или просто един сън. Нищо ми няма просто разсъждавам. :) Имам си социален живот и в живота ми има много хора, но просто се замислям. Как може да се обясни обратното?

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 57039ef814
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз не съм сънувала това нещо, но съм си го мислила, че може да е възможно. Мислила съм си също как така всеки чувства точно него си като "аз", неговото си тяло. Включително и аз. Мисля, че с това се обяснява съществуването на душата, че "съзнанието" не е само електрически импулси и химични реакции в мозъка. Защото такива реакции протичат и в машините, например, но те нямат ей това "аз"... Надявам се да съм предала идеята достатъчно ясно с думи.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 57039ef814
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм горния коментар, пропуснах да добавя, че това няма нищо общо с егоизма. Това е просто философска теория за обяснение на света.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker