Само мен ли ме дразнят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Само мен ли ме дразнят?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1811 пъти
Здравейте, вървя си навън, срещам се с някакви хора, запознавам се с тях в Университета или някъде другаде.. И се чудя колко хора останаха? Ама хора в истинския смисъл да думата? Отивам в университета и някакви псевдно богати сополанковци ми се надуват и превземат. Момичета, постоянно се презвемат, ама аз, ама аз.. Аз, Аз. Златни часовници, диаманти. Момчетата и те паркират си на бащите колите и Аз това, Аз онова. Аз работя Адвокат, аз работя в Банка ти работиш продавач- значи си тъп. Снимат се в някакви ресторанти и се прибират в гадните си мизерни квартири, където хладилника им е празен. Отиват на почивка и се снимат да се покажат на фейса, а като се приберат стоят гладни. Супер тъпа Българска действителност.. В Англия като бях видях хора, които имат милиони и се разкарват по улицата като обикновенни хора и си ходят с колело на работа. А тука видели някой лев в повече и дай да демонстрираме гъзария.. Още не мога да разбера каква е разликата между това да се возиш в обикновенна кола и това да се возиш в нова, модерна.. Да, може би е по-удобна, по-бърза, но да теглиш кредит за да си купиш кола само и само за да се хвалиш на хората е меко казано жалко. Дори познавам хора, които взимат наркотици защото мислят, че така са яки.. " Голяма зеница скъп живот" ала бала... Всичко се прави за да се покажеш и да те види тълпата, другите овце да те харесат... Ами ако си ходя на работа с колелото и работата ми е да съм градинар или пък пощалъон... какво да не би да съм нещо по-малко от другите.. Не казвам, че ако имаш пари си тъп, напротив, парите са свобода и парите наистина те правят свободен, но да парадираш с тях или с професията си е тъпо според мен. В крайна сметка всички голи сме се родили на този свят и голи ще си отидем. Чудя се Левски да не би да е бил милионер или пък Ботев? Не.. били са и двамата сиромаси със скъсани дрехи... Защо са ги запомнили, защо са живи и до ден днешен в сърцата на хората?? Защо? Замислете се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5863e9bd09
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В темата видях само злоба и завист. А в университета, вместо да оглеждаш на хората часовниците и диамантите, наблегни на ученето, нещо си го поизтървал.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6fb6500394
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като художник бих нарисувал картината, която ми описваш по следния начин. Светло син трабант, който се движи по европейска магистрала през 2017г и оплюва другите автомобили.
Във всеки случай и трабантът е автомобил, но вярвай целта на другите автомобили като пътуват по магистралата не е за да се изтъкват, те просто пътуват.
Дано разбра метафората.
Лично на мен преди 15 години ми се случи момиче да ми се подиграе, че в студенската си квартира нямам тенджери и чинии, еми разполагах с повече средства и винаги се хранех навън, защо по дяволите да ми е нужна тенджера. Та сега чета теб като пишеш че някой се връщал от ресторант а хладилника му в тях бил празен, е след като се храни на ресторант защо му е нужно да има храна в хладилника си. Дано разбираш че човек който си пере дрехите в обществена пералня /химическо чистене/ не му е нужно да има собствен леген в тях, а камо ли пералня "Роса" само защото ти переш с пералня "Роса" своите дрехи.
Общо казано мисля, че твоето мислене е ограничено, мисли по нашироко и онези скъпарски неща няма да ти тормозят живота, а и ще ти остане време да мислиш и ти как да постигнеш твоята си свобода /щом парите са свобода/.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2eb5bc849f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Като цяло в по-бедните държави е така. В държавите с добра средна класа, няма къде толкова да изпъкваш, но дори и там има показност и суета, просто не е толкова явна. Такива са хората, просто. Всеки гледа да изпъкне и да мисли, че е по-добър от околните в нещо.. иначе каква е мотивацията за каквото и да било?

А според мен ако те афектират емоционално толкова сериозно, трябва да изследваш на какво се дължи. Може би ти също би искал да изпъкнеш с нещо (не задължително с материални придобивки), но не ти се получава? Аз например винаги съм искал да изпъкна с интелект (така съм учен от малък), но интелектът не се котира много, затова и се дразнех. После започнах да се опитвам да изпъкна с чувство за хумор, но то пък ми е прекалено интелектуално и малко хора се хилят на шегите ми, и за щастие все пак си намерих такива хора за приятели. Та, важно е да си с правилните хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 58bd33d4c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много си прав. Тези, които парадират със скъпи вещи са комплексари. В Англия милионери пътуват с градския транспорт и с колело. Те си имат самочувствие и няма нужда чрез скъп парцал да се доказват в очите на околните. В България това са жертви на мутренската и чалга културата или са обикновени комплексари.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ab8d524930
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами, за съжаление в България положението е такова. Голяма част от нас живеят заради другите и най-важната им цел е мнението на околните. Затова се теглят масово кредити за балове и сватби, за почивки и коли на по 15 години. Например, имам позната, която, за да бъде с тълпата, тегли голям ипотечен кредит и си купи буквално 2 малки кутийки. В същото време за тези пари й предлагаха няколко страхотни къщи с големи дворове. Тя, обаче трябваше да живее в апартамент, както повечето й приятелки. С почивките е общо-взето същата работа. Ходи се единствено и само на море, защото преди години това беше модерно и бе израз на добър стандарт. Нищо, че отдавна не е така и в крайна сметка би трябвало на теб да ти харесва. Нейните познати също правят така, значи е закон. Мога да дам още много примери, но ще стане прекалено дълго. Като цяло, най-смешното при подобни хора е високото им самочувствие и самомнение. Гледат те намусено, не поздравяват или ако го правят е през зъби и т. н. И мен ме дразнят от време на време, но гледам да не им обръщам внимание. Като цяло избягвам контакти с подобни индивиди.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1952282715
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   На всякъде по света парите всяват респект, а скъпата кола показва че вероятно имаш пари... казвам вероятно защото може да не е твоя или може да я твоя но да си надумкал за нея всичките си спестявания които си спестил 5 години с много лишения, и в същото време да живееш в някаква мизерна квартита и да си с един чифт панталони 365 дни в годината. От друга страна хората които наистина са богати няма как да очакваш ти ако си пощальон да разговарят с тебе като с равен. Винаги ще има нотка надменност и презрение, която хората на запад се опитват да прекрият с културно държание, а хората в България демонстрират за да избиват комплексите си. Няма как да очакваш примерно бизнесмен който се занимава с производство на кораби да има за приятели пощальони или продавачи на сергия на домати на женския пазар. Те нито ще имат общи интереси, нито общи хобита и т. н. и продавача на домати винаги ще бъде комплексиран от това че бизнесмена с кораби има по-красижа жена, по-хубава кола, по лек и интересен начин на живот и едно такова приятелство на практика е невъзможно. Друг е въпроса че българина лесно се самозабрява кой е всъщност и какъв е реалния му статус в обществото, и като се качи в кола макър и 10 годишна, ако е на скъп немски производител вече не можеш да го настигнеш здрасти да му кажеш. Измислен герой му викам аз на такъв.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 919e50c828
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мен винаги са ме дразнели хора, които се опитват да парадират и да ти натрапват нещо си. Какво си купили, колко струвало. В един момент спрях да им се дразня, защото отстрани погледнато всъщност са смешни и жалки. И не предизвикват възхищението, което целят да предизвикат, а само присмех. Много пъти ми се е случвало да чувам как някой започва да говори на висок глас къде в чужбина ходил или какво си купил, с цел изглежда някой да си помисли, че са голямата работа. Също са ми смешни някакви хора, които отиват в ресторант, поръчват 2-3 яденета и хапват само 2-3 хапки, а другото оставят. Тоест колко съм богат и капризен, дай да си поръчам и да платя, пък няма да ям. Ами жалко и смешно е. Като не си толкова гладен поръчай си едно ядене, какви са тия пози. Да не казвам как пак по заведения се поръчват най-скъпите неща, не защото им се дават толкова пари реално, а защото другите трябва да ги видят, че пият Моет примерно. Живота стана много материален и вече не се ценят някакви качества, а колко повече неща имаш и колкото са по-скъпи толкова уж си над другите. Което на мен ми се вижда тъпо да влизаш в такива съревнования. Смешни са ми и хора, които като тръгват да плащат вадят цяла пачка пари и я държат поне 5 минути пред тях, за да видят другите колко са богати. А това е супер селско за мен. Но за съжаление днес това е живота, затова са толкова популярни фейсбук и инстаграм, защото там всеки иска да блесне - къде бил на почивка, какво си купил. Пълно е с някакви кифли, дето по цял ден си публикуват придобивките, все едно кой знае какво станало, един вид ето аз как живея, къде ходя, а другите колко са зле. Не знам но аз лично нямам против богати хора, имам против простаци, които непрекъснато ти навират колко си богати. Иначе и аз имам познати, които имат много пари, ама ако ги видиш на улицата са съвсем обикновени, нормално облечени, дори се возят на градския транспорт, което за мен е много по-впечатляващо, защото те нямат нужда да се доказват на този и онзи, защото отдавна са се доказали на себе си и нямат нужда от одобрението на тълпата.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cbb86269d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Съгласна съм с номер 6, само мога да допълня, че разделението на класите не е толкова богат-беден, колкото образован/необразован- на Запад с бедните деца на работническата класа никой не се занимава и децата на богатите ги гледат само от колите, с които ги карат мама и тати на училище. Абсурд дори да посещават едно училище, дори наблизо да има училище на бедняци, камо ли бедняците да имат равен шанс с теб.
У нас може да такива като Автора да мрънкат, но са в същото училище и дори университет като децата на богатите, а после можеш дори да учиш в чужбина.
Аз съм от бедно семейство и учих в топ университет в чужбина, а в класа ми в Гимназията имаше 3 деца на милионери, 3 деца на чистачки и алкохолици, останалите бяхме деца на работещи бедни, средната класа у нас.
Състудентите ми на Запад бяха ВСИЧКИ от богати семейства - не само скъпи дрехи, но и начинът им на живот беше различен - всяка събота и неделя на ски, скъпи дрехи, почивки. Само българите бяхме бедни и за тях беше чисто чудо как може такива бедняци да са влезли в същия университет, а и изпити да взимат. Да, НЯКОИ (не всички) пътуваха с метро и караха колело, но просто защото не им се киснеше по задръствания. Събота и неделя палеха Поршето на тати.
Имаше само 1 момче, което пътуваше с колело от убеждение, но пак си имаше скъпите дрехи, обувки, компютър, телефон, живееше в огромна къща с родителите си като имаше свой апартамент в къщата и събота и неделя също палеше Поршето. Той поне едно „Здрасти“ казваше на бедните българи.

С мен, бедната българка, която работеше какво ли, не бяха иначе дори на Здравей-Здрасти. На един изпит успях да ги бия по точки и си умряха от яд, но непрекъснато бяха по-добри от мен във всичко, разбира се, защото имаха и време за учене, имаха и частни уроци по всичко - и то в страна, където това не е типично.
С две думи - богатите са си богати, бедните - бедни.
В протестантските страни действително гледат богатите да не показват много богатството си, за да не предизвикват човешката завист, но това не значи, че общуват с бедняци и хора от работническата класа.

Днес аз съм богата и също не си пия кафето с продавачката.
Много бедни се заблуждават, че богатите ги уважават, просто защото се държат добре с тях, но реално се държиш с възпитание към бедния работник, защото ти трябва някакъв вид услуга. Толкоз. Казвам „Благодаря“ на продавачката, но няма и 2 минути да си хабя в разговори с нея, защото да - проста е. Затова е и продавачка.

С учител е друго. Може учител/лекар / държавен служител да няма пари, но това са образовани хора и биват канени навсякъде дори да нямат пари. Също са достатачно умни да не се комплексират от това.
Комплексари са само простите и необразовани хора в крайна сметка, а те навсякъде по света много повече са дискреминирани от у нас.
У нас може да ти се случи детето на чистачката на училището да е в класа на детето на директорката. Това на Запад е невъзможно.
Мрънкайте каква ни била държавата, но факт- ако не ни беше държавата, повечето от нас сега да са на село или в някоя фабрика на поточната линия, защото нямаше и 1 изречение да можем да скрепим правилно, камо ли локуми да разтягаме тук.
На запад, особено пък в Англия, децата на работниците стават РАБОТНИЦИ. Който има прости родители, той си остава прост.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 146885d960
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 7 най-добре разбра какво исках да кажа. Благодаря! Автора

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1952282715
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лично на мен не ми пука въоще кой какво образование има и кой колко пари има. Гледам си в мойта паница и отдавна съм осъзнал че нито парите нито образованието прават човека човек. И мен ме дразни защо в България често бъркат учен с умен? Всеки може да назубри някакъв материял. В България всеки втори има висше е и? Работи престижна работа във банка в центъра на София с която си чеше постоянно егото и се надува, ама за 500лв нали? . Смях! Един чистач в западна европа взима 1200 евро дори да е само с начално образование. Голяма част от така наречените вишисти в бг, след образованието си се принуждават да работят нискоквалифицирана работа за 500лв за да оцеляват, тогава са по ниски и от тревата и никога няма да го чуеш да си развява дипломата, ама ако работи престижна за пак толкова почва да се изживява едва ли не вече е със синя кръв от аристократичните кръгове, защото бил завършил еди какво си, ама ако го обърнеш на опаки и го изтръскаш няма да паднат от него и 10 лева. Има хора учил до 8-ми клас, почнал със сергия на пазара за чорапи и след 7-8години вече държи верига от различни магазини в ралзични краища на страната и човека наистина си е паралия и то с покритие. Така че препдполагам разбрахте разликата между учен и умен. В учебника винаги 2 и 2 прави 4, ама в живота може да прави и 5 и 6 и 7 и 8 зависи ония от горе колко ти е налял, в Кембридж или Оксфорд няма как да ги научиш тия неща. За това хора бъдете хора и уважайте дори продавачката си в магазина, че когато си се, , качвал на горе и на тия хора не си им казвал здрасти, един ден ако ти се наложи да слизаш на долу може да срещнеш пак тези хора... , ,

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9242fb58cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   No8-
Вълкът козината си мени,но нрава- НЕ!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 146885d960
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ АВТОРА.. Номер 10 много си прав. Според мен успехът не е само в материалните неща, успех е и да развиеш личностните си качества. Успех е да бъдеш добър човек. Да караш някого да се усмихва. Успех е светът да стане по-добро място само защото те е имало. Ето това е успех. Успешни са били Левски, Ботев, Бенковски, Стефан Стамболов. Успешни са и всички хора, които всеки ден правят добро, правят някого щастлив, правят нещо за обществото, проявяват щедрост, помагат на някого в беда. А тези.. някой ще ги запомни ли? Дали завиждам ли.. не, съжалявам ги!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 65805a124c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   И на мен ми е неприятно. "Бях там, направих това, имам онова. Ще ходя еди къде си." Сякаш събират точки, това съревнование е безкрайно. Липсва ми човещината в подобни разговори.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7832f981ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   почва да се изживява едва ли не вече е със синя кръв от аристократичните кръгове, защото бил завършил еди какво си, ама ако го обърнеш на опаки и го изтръскаш няма да паднат от него и 10 лева.

Е нали, парите не бяха важни, се ? Ами ако изпадат 100 млн. лева ?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6e7358a781
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ми аз се замислих.. и единственото, което ми светна е, че прекалено много ги мислиш хората. Ти така ли си прекарваш свободното време, като мислиш за хората?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 146885d960
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Хората, които осъзнават това са малко. Едните са емпати, а другите фалшиви. Само емпатите могат да усетят хората с един поглед. Докато има хора, безчувствени, материалисти, които виждат света по съвсем различен начин, така че не очавам такива хора да разберат..

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 84b91ef763
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Синдромът на новобогаташа! Когато родът ти е богат от поколения, никога няма да ти хрумне да парадираш с това така явно, ако обаче мама и тате са забогатели наскоро и то най-често по леко сенчест начин, оооо, тогава целият свят е длъжен да разбере, кой си ти! Хем смешно, хем жалко. Ти сам го казваш, едни от най-богатите хора на света, ходят на работа с колело. Дали е защото не могат да си позволят да имат най-скъпите коли на света? Едва ли. Просто те така са свикнали с лукса, че даже им е станал като бреме и мечтаят са "обикновен" живот без суета и шумотевица. Обаче със селските кифлите нещата стоят различно. Те милите, до преди няколко години са газили в кал до колене и даже тоалетна в дома си са нямали и съответно като са излъгали някой с повечко парички и вече такава радост, такова гъзареене, такова надуване, че чак да умреш от смях! А всъщност богатите, ама истински богатите, хора са го проумели отдавна. Парите не могат да ти купят нито щастие, нито любов, нито пък вечен живот. Ама иди го обясни на кухите лейки, от село Горно нанадолнище, които си мислят, че с няколко парцалки от мола и доста кубици силикон и вече целият свят ще им се възхищава и ще ги боготвори. Смяяяяххххх!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 919e50c828
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 8 как реши, че всички продавачки или хора с по-малко пари са прости? Аз познавам толкова хора, които като студенти са работили какво ли не, а също и хора които са били добре, но им се е налагало в един момент да работят като продавачки дори.Не си мисли, че продавачките пък умират да си говорят с надути лелички като теб, които ако имат малко повече пари смятат, че могат да се държат както си искат.Не не можете и не си повече от който и да било човек само защото си учила някъде си.А точно от магазин където ходят т.нар елит политици и т.н знам за такива случаи на каруцарско поведение и псуване , точно от много училите не знам си къде ,дето и най-простия селянин ще се изчерви ако ги чуе. Така че недей да обобщаваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 059a47eecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   № 8 "ЕВАЛА", не ми се вярва да си образована, защото ако беше така нямаше да обиждаш продавачките, а щеше да го кажеш по културен начин. :)
Много злоба си насъбрала, недей да завиждаш и да злобееш, защото ще остарееш рано, рано лелче.
Познавам хора с по 2 висшета, а работят продавачи, сега ми кажи че са необразовани. Ти колко висши имаш?
Родителите ти нито образование, нито възпитание са ти дали.
България на Бай Ганьо, това описва напълно № 8.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker