От тая криза ще има ли излизане? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

От тая криза ще има ли излизане?
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3267 пъти
Писна ми, ама много. Как е може на 26 г. да се чувствам развалина. Самочувствието се изпарява стремглаво. Парите не ми стигат за нищо. А не ги пилея. Няма как и да искам.

Взимам 350 лв. - 70 лв. заем, към 50 за сметки; нещо за храна и до тук! Започнах да се обзавеждам с дрехи 2-ра ръка, защото за нови просто няма как да стане. Не излизам никъде. На няколко месеца веднъж. Ужас! Ще превъртя. Вечно се правя на заета и отказвам да излезна, понеже след това ще трябва съвсем да мизерувам. Вече почва силно да ми се отразява това.

Сънувам кошмари, разклаща ми се нервната система. Търся нова работа - но все на камък удрям. Дори допълнителна не става. Кажете ми как да се оправя? Главата не ми го побира. Ще откача. Да, знам сигурно има и по-зле от мен, но това по никакъв начин не ме успокоява! Не знам къде е проблема. Обяви колкото щеш, но май всичко е проформа. Местата са заети отдавна. Не знам по другите страни как е, но тук става все по-зле. Отчайвам се! Ще има ли край това? ! Искам малко надежда, но май ми се е изпарила. Единственото, на което се надявам е да мога да си намеря някаква допълнителна работа. Да напусна сегашната ще е равносилно на смърт. От тая криза ще има ли излизане? Или кой до където изкара? !

Извинявам се, ако има много грешки. В момента ми е кофти момент и не ми се проверява.
И, ако може - дайте съвет вие как сте се справили в подобна ситуация.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 67df777333
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е патриотично да ти го казвам, но изходите от кризата са на аерогарите и граничните пунктове. Иначе по описания от теб начин живее относително голяма част от населението или поне така се твърди - наскоро експериментално позвъних на обяви за почивки по празниците - местата са резервирани отдавна - куриози на кризата. Емигрансткият живот има доста особености и не е за всеки, но е вид решение, казвам го от опит и един съвет - без познания по съответния език не тръгвай. Тук повечето време работех на две места без особен ефект, просто разходите изпреварват приходите. Жалко, много жалко за младостта на България!
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: bbc18e7d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си на 26, а какво да кажа аз - почти на 50! Сигурно ще има излизане, но бавно и трудно, като се има предвид качеството на нацията т.е. останалото в БГ от нея и от там на политиците ни. Все пак не забравяй, че младостта е голямо преимущество и все пак за теб има по-голяма надежда.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9b6f97dda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За обикновенните хора излизане от кризата няма да има. Все пак тава е България, майка за богатите и мащeха за простосмъртните. Дерзай! :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 33e2422300
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съм съгласна с № 1. Така и ще остарееш в мизерия в България, ще блъскаш на две работи, колкото да има какво да ядеш и... дотам. Това не е бъдеще за никого, особено за млад човек. Аз съм вече на 40 години и дори в уж по-добрите времена, със смешните заплатки, които дават и многото работа, която се върши, едва се оцелява. Но ми е късно да мисля за чужбина. Не прави тази грешка като повечето от нас и се спасявай с време.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0a598686ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За съжаление много хора са в твоето положение, че и по-лошо. В моето семейство и съпруга ми и сина ми са безработни. Само ние си знаем как е.. Търсят работа, но нищо. Жал ми е и за малди и за стари в тази наша мила майка родина...Явно е станала мащеха вече, за съжаление! Дано има светлина в тунела някой ден!

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4c3f21c299
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Емиграцията не е никакво решение! На запад не е обетована земя и ни най - малко не е розово. Тук (пиша от западна страна) също има криза, има и безработица. За имигрантите остава най - черната работа. Те също живеят бедно. Ако емигрираш резултатът ще е, че от български бедняк ще се превърнеш в бедняк на запад, при това презрян човек втора ръка. А, иначе, и при нас, без връзки човек е на практика за никъде. Трупай опит и квалификация, бъди ценен кадър. Това е единственото що - годе решение. и не спирай да търсиш, колкото и да те режат. Все още си млада, не се отчайвай. Не се знае от коя трънка ще изскочи заекът:)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: aa907acdfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, в момента положението е такова. За съжаление.
Аз съм горе - долу на същата възраст само че момче : )
От наблюденията които имам мога да кажа че скоро нещата ще се подобрят. Западна европа загърби кризата отдавна. Големи фирми изнасят производства на изток заради по евтината работна ръка и ниски данаци. Много чуждестранни инвеститори настъпват в момента на родна територия. Дори китайците (за пример - завода край Ловеч) така че за квалифисирани и амбициозни хора работа ще има.
Тази година туризма също ще получи силна финансова инжекция. Събитията в Египет и средиземноморието както и честите стачки на Гърците ще изтласкат мощни вълни туристи към стабилни и евтини държави като България и Турция ни тъй като Турция не е член на ЕС летуването в нея ще бъде обвързано с повече формалности което работи само в наша полза.
Всички пари вкарани от чужденците тук ще бъдат завъртяни и голяма част от тях ще преминат в ръцете на местни доставчици на стоки и услуги...
Вероятно звуча прекалено оптимистично но знае ли човек... може пък слънцето да огрее и на нашата улица.
Ти не каза в коя сфера работиш но ти пожелавам успех и горе главата!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 310c15053b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката - работя в сферата на услугите.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9dc76cd3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   " Взимам 350 лв. - 70 лв. заем, към 50 за сметки; нещо за храна и до тук! "

230 лв за храна? Може да спестиш половината като избягваш готови храни, аз така правя защото в момента съм безработен. Докато работех харчих около 10 лв. на ден само за храна, а сега 2-3. Готви си и купувай основни и евтини храни - яйца, пресно млеко, лъжица-две мед на ден, боб, картофи, малко пилешки бутчета или крила. :) За баланс на витамини, фибри и микроелементи добавяй към в храната, без да ги готвиш с нея, по един морков на ден, стрък лук, малко магданоз и други по-евтини зарзавати.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker