Как да развия мъжката си енергия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да развия мъжката си енергия?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2029 пъти
Здравейте, пише ви един емпат. За тези, които не знаят емпатите са свръхчувствителни хора. Рядко срещано при мъжете. Това да си емпат, според мен има положителни страни и много отрицателни. Положителните са, че емпатите имат по-развита интуиция. Могат да усещат енергията на хората и да преживяват тяхното щастие или страдание. Те могат да кажат как се чувства един човек, дори той да ги убеждава в обратното. Могат да усетят кога някой не е искрен с тях. Най-често се занимават с изкуство, обичат животните и природата. Това от една страна е дарба, от друга- проклятие. Отрицателното на това да си емпат е, че хората ти влиаят прекалено много. Например, когато си на обществено място сред много хора, започваш да усещаш енергията на всички и това някак си те претоварва. Емпатите имат много по-голяма нужда да стоят сами и много внимателно си подбират хората с които се виждат. Сам осъзнавам, че това няма как да бъде променено от моята същност и аз ще живея с него до края на живота си. Замислям се над това, какво е мъжката енергия. Какво означава за вас мъжката енергия и смятате ли, че свръхчувствителните мъже имат по-слабо развита такава? Аз мисля, че не съм женствен и се старая да се държа мъжки, но пък и не съм и някакъв селянин да ругая и обиждам хората. Какво е за вас да си перфектния Мъж?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3b409f1bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Перфектни хора няма - с това и перфектни мъже. Всички носим в себе си и мъжкото, и женското. Обратното на емпатията е нарцизмът и действително повечето нарцисти са мъже, но и двете крайности водят до самоунищожение.
Важно е за теб е да преодолееш порива си да помагаш на всички и да им решаваш проблемите, защото в крайна сметка на такива хора не може да се разчита - все спасяват някъде някого и не са до най-близките си хора, когато имат нужда от тях.
Не мисля, че трябва да се бориш с емпатичната си същност, а по-скоро трябва да я използваш и да се занимаваш с неща, в които ще ти е от полза - примерно да работиш в здравеопазване, в социален сектор, като учител и преподавател, в продажби и маркетинг и така нататък.
Очевидно е, че не ставаш за армията, за полицията, като мафиот или престъпник, не ставаш за бизнесмен, предприемач, мениджър, е и?
Поне знаеш къде са ти предимствата.
Между другото все повече се ценят т. н. „женски“ качества и способности. Ти най-вероятно си и добър в комуникацията и можеш също да станеш добър продавач и човек в маркетинга - да продаваш коли, имоти, застраховки, търговски представител, да си продавач на абсолютно всичко
Няма добър човек в продажбите, който да няма твоите качества
Не се бори с тях, а ги използвай, за да успееш в живота или/и да дадеш нещо на обществото. Без хора като теб нашето общество щеше да се разпадне и да се бием от сутрин до вечер, унищожавайки се. Твоята емпатия не пречи на мъжествеността ти, а само я допълва
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 757779bb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За мен перфектен мъж (партньор) няма, защото всеки ще даде различна дефиниция за това. Например по-голямата част "свръхчувствителни" жени ще си "търсят" "свръхчувствителен" мъж.
А характера и чувствата се определят от огромен брой фактори, не може да се обясни просто с наличието или отсъствието на някаква "енергия".

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c3ebb9df89
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм мъж-емпат. Основният мъжки принцип в природата е на даването. Мъжките дават на всяко равнище - даваме сперма, даваме енергия, даваме импулса, даваме движението. Жената осигурява качеството, тя трансформира даденото от мъжа. Мъжът дава количество, жената - качество. Та, основната транзакция между мъж и жена (в двойка) е мъжът дава, жената получава и трансформира. Мъжът дава спермата, жената ражда бебе. Мъжът дава парите, жената прави уютен дом. Това е още от време оно, когато мъжете са ходели на лов и са носели белтъчини (месо демек) на жените и децата си.

Днес нещата не стоят точно така, но в основите си са същите. Жените държат на щедростта на мъжа до себе си. Тук често се пускат теми, в които жени се оплакват как гаджетата им не плащат сметката в ресторанта например. Там има и друг момент де - възможно е жената просто да е златотърсачка и да иска безплатна вечеря, а не да се инвестира в нея за дълготрайни отношения. Тогава мъжкият най-добре да си бие шута, освен ако е без други реални опции. Много мъже без опции знаят, че жените им са златотърсачки, но тъй като е по-добре с жена-златотърсачка, отколкото без никаква жена, си стоят с тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d49e42be44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Женa емпaт съм. Имa техники дa се нaмaли приемaнето нa чужди енерги, чувствa, мисли, болки и т.н. Също имa техникa зa блокирвaне. Нaучи се поне дa нaмaлиш или извеждaш ( дърпaйки от 4 към 5 чaкрa/енергиен център и нaвън ) зaщото емпaтиятa, особено aко е придруженa и с телепaтия ще ти стъжни животa.
По принцип е типично зa резус негaтивните дa сме емпaти...и други нещa.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cabdf353f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен чувствителните мъже не са по - малко мъже от другите, както и има супер много жени, които изобщо не са чувствителни.
Мисълта ми е, че чувствителността и това да си емпат няма връзка с пола от моите наблюдения. Мислиш си, че сред мъжете има по - малко на брой чувствителни хора, но това изобщо не е така. Просто мъжете повече се стараят да прикриват чувствата си, защото ги е срам или често виждат това да показват по - голяма гама от чувствителност за слабост или че ще изглеждат тъпо, защото така е насадено сред обществото.
Иначе според мен чувствителността също е в доста случаи слабост. Аз също съм емпат и като по - малка доста ми пречеше това, но с времето се научих първо да преценям дали даден човек заслужава да получи съчувствие.. , и конкретно моето.. и така.
Също трябва да не се оставяш да те използват за твоята доброта и добронамереност. Макар че не чак толкова чувствителните хора също често биват използвани и прецаквани, но при тях често е от глупост по - скоро.

Не съм съвсем съгласна с номер1, че не ставаш за бизнесмен или предприемач. За другите неща, които е изброил/а - да, но един предприемач, човека в бизнеса трябва да има добра интуиция най - първо! (е трябва да вярва на нея, но това ще го усвоиш)
Иначе просто трябва да имаш повече самочувствие и по - високо мнение за себе си и както вече те съветвах да не се оставяш да бъдеш използван от разни хора заради вродената ти доброта. Най - големите умове в света във най - различни сфери, както и най - успелите хора в бизнеса са със сложна и фина душевност, а не са някои назлобени и 'нацепени' както им казват днес мъжаги.

Прави това, което ти харесва и винаги вярвай смело на твоята преценка!

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 61dc894daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интересно, как да разбера до каква степен имам емпатия?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b5021b87ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   7, аз също съм емпат и много добре знам за какво говори автора. Искам само да ти кажа, че ако ти си емпат, повярвай ми, ще го усетиш и никога няма да си задаваш въпроса "как да разбера".

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 945e8fb9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Пишейки тая дума "мъж" с голяма буква, някакви идеалистични възгледи на незрял младеж показваш. Мъжът не е нещо повече от един от половете на една група животни хомо сапиенс. Не се захласвай толкова, не е здравословно...

Иначе какво е да си мъж се променя с времената в които живееш, а те в днешно време се менят с посоката на вятъра... Навремето е имало по-строга и традиционна представа какви трябва да са половете, какви качества да развият, какви роли да играят. Това всичко за добро и лошо беше разрушено. Това на което навремето са викали Мъж, т. е. техният идеал за мъж, вече не съществува. От тяхна гледна точка, ние сме лигльовци. Както и на това което са викали Жена, вече не съществува - това са к*ви. Така че какво трябва да развивеш себе си, го диктува за съжаление "модата". Ако очакваш някой да оцени нещо дълбоко и непреходно, още повече в конкретно теб, по-добре недей. Изграждай се преди всичко като човек пред себе си, за другите се научи да играеш ролята която те очакват. Ако наистина знаеше какво е за тях "перфектното" щеше да повърнш и да се засрамиш, че изобщо си си задал подобен незрял въпрос.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 59e27030c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все едно аз съм го писала, дума по дума, всяко "явление", което описваш. През повечето време крия чувствителността си от хората и много внимателно изборам кого да допусна до същността си, защото не искам да страдам излишно. Само тези, които преценя, че си заслужават, успяват наистина да ме опознаят. И те са малко.
За пред повечето хора съм тиха вода, даже някои биха казали темерут. Много ме бива да се правя на такъв.
Според мен тези качества могат да ти бъдат много полезни. Използвай предимствата им и внимавай със слабостите им, да не те прецакват (това важи за всяко качество). Темата е много интересна, радвам се, че не съм сама, и ще следя с интерес какво ще споделите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f542b412df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Струва ми се, че някои от участниците в темата преминаха от емпатия към телепатия. Немалко хора могат да разчитат настроението на човека срещу тях, донякъде на база личен житейски опит, а и на вродено, естествено усещане и интуиция. Това, обаче, едва ли става във всички случаи. Съвсем друго е дали и как ще реагираш, и въобще какво значение има това за теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f6fb06df80
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да си мъж значи да си уверен и емоционално стабилен, да можеш да следваш една цел без лигави отклонения и колебания.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d49e42be44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Н 11, ти не знaеш зa кaкво в същност говорим...
Дa, много хорa рaзчитaт нaстроения по външни белези и промени в изрaжение, лицеви мускули и нерви и т.н. но не е същото. Нямa кaк дa рaзбереш, щом не си емпaт. Ти говориш зa тези, които могaт също кaто гaрвaнитедa рaзчитaт външни белези и зaпомнят негaтивното, което сa видели, съптветно е остaнaло негaтивно чувство. Също тaкa гaрвaните зaпомнят тези лицa и/ или тези, които сa им причинили зло и комуникирaт с други себеподобни посочвaйки негaтивният (лош ) човек.
Но тук се говори зa друго. И дa, много от емпaтите рaзвивaт пaрaлелно и телепaтия, a някои родени тaкивa подтискaт още в детството се тези си кaчествa, други пък бивaт "лекувaни" с подходящи хaпченцa зa приспивaне нa тaзи чaс от мозъкa.
При aктивнa ТAЗИ чaст от мозъкa, също е възможно дa се отключи визия ( Х зрение) с което се виждa до 11 дименсии...
Порови мaлко и почети зa квaнтовa енергия нaпример и може би ще рaзбереш мaлко по-добре.
Извинявaй aвторе, зaдълбaх в темaтa ти по другa тaкaвa, но смятaм, че особено нa теб ще ти е полезнa тaзи информaция.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 240f9f763f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

14.   Има техники за защита щом си емпат. Виж в интернет такива техники. Аз мога да ти кажа сайта www.newage.bg, където има доста статии на тази тема. Техники за разтоварване също.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 66b1effb36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Имай предвид също, че съществуват и т. нар. нарциси обратното на емпати. Те подсъзнателно те усещат, че си в противополжната енергия и умишлено започват да те натоварват с негативизъм и дори биха те унищожили при удобен случай само защото не си от техния отбор. Като усетиш такова влияние, просто приеми, че има и такива хора и не се занимавай с тях повече или поне игнорирай думите им.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6f7e917db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   От горния

Ти като типичен емпат си се повлиял от общественото мнение "чувствителност = женственост". Ти си си такъв и това е добре за теб, не позволявай да ти влияят с мнението си.

Тази способност е дар от Бога, ако се научиш да я управляваш. Ако не, става проклятие. Просто се научи да се пазиш от външните енергии, когато те са деструктивни.

Аз например ако усетя деструктивна енергия, просто си казвам нещо от сорта "Боже, помогни ми да съхраня спокойствието си и да не ме завладяват чуждите емоции".

Дар от Бога е, защото тази способност може да се насочи към правилно взимане на решения. Ти знаеш, че като погледнеш един човек за пръв път, вече му знаеш и майчиното мляко. Просто като взимаш дадено решение, си представи, че това нещо е човек, който виждаш за пръв път. Моментално ти се дава информацията кое е правилното решение.

Благодарение на това можеш да избереш правилната професия, правилната половинка, правилната работа, да взимаш правилните бизнес решения, ако щеш. Изобщо можеш да постигнеш много в живота.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 006d0a8fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Каква е тая "мъжка" енергия ? Опиша я малко по-добре и кажи, как и в какви единици я измерваш ?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c9f42e75e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Автора на историята съм. И в мъжете и в жените има мъжка и женска енергия. Ако става въпрос за хормони, това е тестостерон и естроген. За други, които усещат, това е енергия. Мъж за мен е титла, която човек придобива, изгражда. Когато чуя Мъж се сещам за следните качества: Смелост- най-важното, Достойнство, Чест, Сила. Още от създаването на света, мъжа е ловец и пазител, той се грижи за прехраната, ловува, пази жена си, децата си и когато се наложи се обединява с другите мъже и воюва, за да спаси по-слабите. Според мен Мъжа трябва да може да навреди на много хора, но да предпочете да не го направи. Това е истинското благородство и смятам, че ако човек не е това, което описвам, не е мъж. До колко аз ги притежавам не знам, но знам, че се опитвам да съм това, въпреки, че понякога доста ме е страх, от много неща, даже ми идват мисли, че съм жалък, но знам, че ги има в мен и просто се старая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker