Как да развия своята логика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да развия своята логика?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1122 пъти
Здравейте. На малко над 20 години съм. Вчера ми се наложи да решавам логически задачи от типа на "Кое е следващото число в поредицата? " и "Коя е следващата дума? ", но не се справих... Винаги съм имал проблем с логиката и не мога да го реша. Проблема идва от ученическите години, но не знам как да поправя нещата...

Какви видове логика има? Каква литература да прочета? Къде има подобни логически задачи и как е точното им наименование?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 04c5647595
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За какво ти е? Логиката или я имаш или не. Нали не ти трябва на работа.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bb47593582
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не ти е генетично заложено ще се мъчиш страшно много, затова най - добре се откажи, за да не страдаш излишно.
На мен винаги ми са се отдавали логическите задачи, също така в училище математиката ми беше най - лесния предмет, особено геометрията, която чак ме и кефеше (също и английския), докато разказвателните предмети доста ми куцаха.
Просто съм се метнала повече на баща ми - още тогава с родителите ми го констатирахме това, защото той е точно като мен, а майка ми е повече по четене и запаметяване, преразказване и. т. н.
Иначе, щом има някаква причина да ти е толкова важно - ами интернет пространството е пълно с всичко, каквото ти е нужно.

Но самото ти питате доказва, че си по - скоро от типажа, който има нужда да му се покаже и поднесе нещо, което да запамети и преповтори. Ако не беше така най - малкото щеше да имаш по дефолт желание сам да си потърсиш това, което ти трябва - хич нямаше и да се сетиш да питаш.

Но с всичко, което ти пиша не искам да ти кажа, че си по - глупав, даже на мен в един момент си ми беше доста комплекс, че не мога да преразказва дълги уроци/текстове.
Просто човек трябва да се носочи в това, което му се отдава.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 241e3fabf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Логическите задачи се основават на наблюдателност и правене на логически връзки. Специално за логическите задачи това си идва с упражняването,както и с всяко друго знание.Трябва да разбереш на какъв принцип са построени и да се упражняваш.Например,за да можеш да отговориш кое е следващото число,трябва да схванеш по какъв признак са събрани предишните числа.Например,ако забележиш ,че са 3 последователни четни числа,следващото ще е също последователно четно число.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3702323cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом до тази възраст не си успял, вече ще е доста трудно. Затова на училище се ходи от 7 до 18-годишна възраст, а не като минеш 20.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7327d12d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Приблизително 70-80% от интелекта е вроден - генетично
Можеш да научиш някоя логическа схема по - която да се справяш със задачите но.. щом не е вродена не е същото.. представи си че размишляваш в полу-будно състояние - интуитивно - за това говоря..

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f39d38a308
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   След като почти цялата част от интелекта е вроден, как ще обясните децата, които ходят на уроци още от малка възраст (може би на математика), и са доста умни, а родителите им са по-скоро с нормални знания?
И според мен може да серазвие логиката, но не чак в такава късна възраст, а и е доста трудно ако не си се занимавал още от малък.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a633b55d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стига сте му говорили глупости на човека, не можело да се развие логиката друг път! Аз също бях като теб, започнах да се развивам и на теста за интелигентност резултата ми от слаб се превърна в отличен. Имаше една приказка "без болка няма прогрес" много вярна. Когато решаваш логически задачи, ще се мъчиш, ще ти е гадно, ще си мислиш, че си тъп, но точно това е начина и крачка напред към целта ти. Както мускулите на тялото ти се развиват, когато спортуваш, така и мускула горе в главата ти се развива, когато го напрягаш! Не използването на мозъка е причина за умирането на хиляди мозъчни клетки всяка година. В каквото и да не си добър в живота, можеш да се развиеш и да живееш на върха на своя потенциал, просто го прави и не спирай да се опитваш! В света има страшно много хора, които нямат талант, а са успели да постигнат много. Също и има хора, които имат вроден талант, но са го похабили защото не го развиват. Таланта е дар от бог, но умението се придобива само след часове и часове работа, всеки ден!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7445e9d13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ще ти кажа номер6. Тези деца явно си го имат гена - родителите им също са имали потенциал, но не са пожелали да го развият, а вместо това са избрали да просто да почнат няква раута, да родят бебенце и да възложат амбициите си на него. А те да си живуркат посредствено, като в повече или по - малко да обвиняват политиците, когато нещата им не станат както са искали.

Иначе номер7 е прав, че без труд и усилие не може, но ако няма заложби по рождение - дали математически и логически, дали за изкуство, дали за право ако щеш, то просто няма как да се получат нещата, поне не и на добро ниво, а просто на посредтсвено такова, при това след много къртовски усилия. А тези усилия много по - добре би било да бъдат вложени в нещо, в което човек си носи в нега си. Обикновено не е трудно да се открие кое е това нещо/неща, защото човек естествено си го влече в тази посока.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker