Когото и да се опитам да завържа приятелство (не интимно) все нещо се случва и започват да ме отбягват. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Когото и да се опитам да завържа приятелство (не интимно) все нещо се случва и започват да ме отбягват.
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 7338 пъти
Здравейте,

От 3-4 години ми прави впечатление, че с когото и да се опитам да завържа приятелство( не интимно) все нещо се случва и започват да ме отбягват. Не съм неприветлива, напротив в началото всички ме харесват било то мъже или жени и след определен период от време се отдръпват. Няма ясна причина поради която да си обясна. Не съм клюкарка, нито интригантка, нито пък свалям чуждите мъже, имам си и си го обичам. Мога да говоря на почти всякакви теми, имам чувство за хумор и не съм тънкообидна, нито пък се впечатлявам от дребни забележки и подмятания. Боря се с живота като всички. Най-лошото е че от година насам и старите ми приятели ме отбягват. Чудя се какво толкова правя или казвам, че така се получава. Минаваха ми през главата разни щуротии, от сорта на завист, злоба и т.н., но не виждам в крайна сметка за какво.

Ако може някой да ми даде съвет как да се справя, така че поне старите си приятели да запазя ще съм много благодарна. Ако има някой с подобна история ще се радвам да пише.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 5b0bcb39e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да ти кажа в твоя случай какъв в проблема точно, защото не съм била свидетел на отношенията ти с другите хора, но мога да ти дам пример с едно момиче. Като я погледнеш много симпатична, добра, отзивчива, позитивно настроена, с две думи приятен човек. Не я познавах отблизо и гледайки я отстрани ми беше симпатична. Случи се така, че се сближихме, понеже имахме обща работа. Всичко си беше ок първоначално, но с времето на фона на положителните и черти започна едва доловимо да се забелязва как се има за много повече от другите и как се смята за нещо повече от тях. Тя никога не го е показала очевидно и се държеше добре, сигурно се е старала да го скрие, но започна много лошо впечатление да ми прави. Освен това, осъзнах че е и егоист, защото винаги гледаше да измъкне каквото може от теб, а нея ако я помолиш винаги си намираше оправдания за да не помогне, естествено любезни и позитивни. Някакси на цялата тази позитивност тези качества много изпъкнаха и ми направиха лошо впечатление. В случая аз се отдалечих от нея и реших да не поддържам контакт с нея повече. С този пример искам да кажа, че може да има нещо в теб което не забелязваш или което самата ти не осъзнаваш, което отблъсква хората. Всеки си има недостатъци, но някои просто трудно се преглъщат и може би затова те избягват хората. Лично мен това момиче ме отблъсна много с това, че все искаше някакви неща, все едно и бях длъжна а тя нищо не даваше. Така че помисли или попитай по-добре конкретно хората, които те избягват защо го правят, за да видиш грешките си. Смятам че има основателна причина, която ти не осъзнаваш.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 66d0bebbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И при мен е така - всички ме отбягват. Много пъти съм си задавал въпроса какво правя, за да е така. Започнах да анализирам с всеки какво се случва. Оказа се, според мен, че всеки искаше част от свободата ми. Един искаше да се запиваме по кръчмите и след няколко отказа от моя страна отдалечаването започна. Друг не зачиташе неприкосновеността на личния живот и семейството. Считаше, че трябва да може да влиза навсякъде сам когато и както пожелае - дори в мазето при бурето. Отдалечи се, след като стана видно, че така не може. Трети остана без работа, започна да завижда и да се отдалечава. С четвърти обичахме да ходим на риба, но отказах да си зарежа семейството и по цели нощи да вися по язовирите. Той си намери друг за нощния риболов и започнаха да ходят двамата и денем, а аз ходя на риба сам. Опитах се да завържа приятелство и в работата си, но щом нещата отиваха на битово ниво, веднага се получаваше една от горните хипотези. Сега си имам приятел, който обича да ме използва. Но, май и с него нещата отиват към отдалечаване, защото той остана без работа, започна да се променя и усещам отдалечаване. Според мен, в едно приятелство трябва да си такъв какъвто си и отсрещният трябва да е такъв какъвто е. Има, разбира се, но те трябва да са малки и приятелите просто трябва да си допадат.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3f3710ce4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Благодаря за отговора. Може и да има нещо такова, но явно няма как да разбера докато някой не ми го каже. Само искам да отбележа, че никога не съм се изтъквала пред другите с каквито и да било качества. Винаги съм помагала с каквото мога, та дори и с внимание и изслушване. Мен винаги са ме питали "ти как се справяш с еди какво си", " ти как това, как онова". Казвала съм, а те не ми вярват, в повечето случай си мислят че ги лъжа. Това за най-близките не мога да си обясня. Все пак се познаваме от години, знаем си и кътните зъби както се казва.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8709ce1f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж какво си мисля, ако си имала приятели и те са били истински, те са те познавали много добре, твоите недостатъци, твоите душевни качества, каквито и да били-положителни или отрицателни. Би трябвало да са те приемали каквато си, ако нещо им е правело впечатление-да те осведомяват за него своевременно, не да премълчават. По това ще разбереш кой е честен и искрен приятел, дори това което ще ти каже да не е много приятно, че всеки ще разбере щом му се казва за добро и това не би съсипало приятелството му. Показвай, според мен, че можеш да търпиш справедлива критика, без да се промениш в отношението към човека, който ти я отправя. Приятел, който не може да те разбере, когато имаш лична работа и не можеш точно в даден момент да споделиш времето си с него, защото семейството е на преден план, така мисля-този човек не ти е приятел. От друга страна пък, приятел спешно се нуждае от теб и твоята подкрепа-тук приоритет има отношението, което ще вземеш по въпроса, не можеш да го оставиш. Нали приятел в нужда се познава. От съвсем друг ъгъл пък да помислим. Криза е навсякъде и във всичко, всеки се е свил в кожата си, душичката му страда. Българинът е човек, който не обича да се оплаква или да споделя много битието си, ако то не е процъфтяващо. Имам познат, който живее в чужбина и казва:Там първото нещо, като те срещне познат на улицата е да те попита, дали имаш нужда от нещо, дали може с нещо да ти помогне. Такива са им разбиранията за приятелство и дружба. Как ви се струва? Кой, освен най-близките тук е способен да ти зададе подобен въпрос? Може би такива хора са рядкост? Може би нямаме възможност? Възпитанието ни е такова. Мисля, че не бива да се укоряваш, че имаш вина някаква за да нямаш истински приятели. Не търси само в себе си причини, може би не си попаднала на подходящи хора. Приятелство не може да изградиш с всеки. Още много неща може да се кажат по този въпрос, но за сега спирам. Това са само мои истини, така разбирам нещата. Най-важното е искренността, но пак да внимаваме пред кого споделяме, защото ако не е човека, за когото го мислим-може да пострадаме. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fa848cf1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   На колко си години ако не е тайна? аз съм момиче на 15 и почти всички ме отбягват, защото не съм кифла като тях с 1 тон грим и токчета! И няма и да слагам 1 тон грим, защото нямам пъпки да крия и токчета няма да сложа, защото ми е неудобно на тях предпочитам да ходя със обувки от които да ми е удобно. Моят съвет е явно старите приятели са те забравили или не искат да сте приятели повече или само са те използвали бъде себе си не угаждай на никого важното е на теб да ти е добре. Ако си на мойте години или на 16-17 ако искаш си остави е-майл да си разменим скайп.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0d15d24959
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей!

Все едно аз съм го писала! Даже обмислях да пусна тема тук, но ти ме изпревари. И при мен все така се получава... идея нямам защо! Точно затова, май не мога да те посъветвам... То, аз самата бих се радвала на някакъв съвет по темата... Писах ти, просто за да знаеш, че има и други като теб. Ужасно е да нямаш приятели... Напълно те разбирам и ти съчувствам!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3f3710ce4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички за отговорите. На 30 години съм - доста големичка. Стигнах до тази възраст, а сама не мога да се справя с житието си. От една страна се успокоих, защото всеки един написа това което си мислех, с две думи истината за мен е измежду всички ваши мнения. Трудно е сам да откриеш грешката си и все още не се е намерил някой който да ми каже какъв е проблема.
Номер 5 е доста права, не си ли като масата - грим, токчета, нямаш ли желания като да си в постоянна борба с материалното, да искаш само пари и купони не се вписваш никъде. Май се оказва, че хората са се превърнали във вълци и се борят да оцелеят, но как? Като всеки иска да е нещо повече от другия, всеки иска да има това което имаш и ти. Но никой от тези хора не се пита как си го постигнал, каква цена си платил. Мисли си, че на теб ти е лесно и може и той. И може би когато видят, че всъщност не е чак толкова лесно си казват на тази пък и върви, или има голям късмет и пак се почва -" Защо аз нямам" . И се почва един непорочен кръг от който няма излизане. Мисля си дали и аз не съм въвлечена в такъв кръг и да си мисля точно тези неща и да ги определям като причина поради която да не намирам хора като мен. Със сигурност и аз греша, не съм идеална, нито пък искам. Оказва се, че във форумите съм най-несъмотна, което все пак ми подсказва, че рано или късно ще успея да разбера и другите хора. И ако не успея да създам приятелства, то поне да направя така, че да не ме подминават все едно съм им взела хляба или все едно съм враг на всички, защото в крайна сметка на никой нищо не съм направила.
Ако иска някой нека да сподели още мнения.

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: c36c21d279
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не знам дали тази тема се чете още, но ми направи впечатление и затова ми се иска да отговоря и да помогна доколкото е възможно, без да познавам човека, който задава въпроса. Човек в отношенията си с хората винаги трябва да бъдеш себе си и никога не се опитвай да правиш нещо за другите само за да им угодиш и да им се харесаш. Повярвай, хората винаги усещат това и се отдръпват. Трябва да уважаваш себе си за да бъдеш уважавана и ти. Не говоря за егоизъм разбира се, внимавай с това и прави разлика между егоизъм и себеуважение.
И още нещо, когато на човек му се случват например такива неприятни неща в живота често, знай, че причината не е извън теб, тя е в теб, трябва да я откриеш и отстраниш. Това е много трудно обаче, защото ние винаги търсим вината в другия. Вгледай се в себе си, бъди честна със себе си, анализирай се и ще откриеш причината за проблема си.
Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3cb2bc88bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   И на мен ми се е случвало неведнъж, което ме е отчаяло тотално. дори и да съм допуснала някакви грешки, не смятам, че заслужавам да се отдръпнат от мен, без да поговорим откровено. хората са станали много повърхностни и като че ли не се нуждаят от приятелства. Разочароват се от теб, но не ти казват направо, което е подло.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8fa466482a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това май е при всички защото и аз съм така както и още доста момичета като мен

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c02f8a77a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   Да, случва се, на мен също се е случвало. Виждаш как приятел изведнъж охладнява, започва да страни от компанията ти, да не отговаря на обажданията ти, да отклонява поканите ти да се видите. Мъчно ти е, но нищо не можеш да направиш. А безсилието се дължи на недоумението защо се получава така. Чудиш се "Къде сбърках? ", но никой не ти дава отговор. Чудила съм се с години за провала на дадени приятелства. За някои от тях съм получавала, така да го кажем, прозрения, за други не.
Не мислих, че е правилно, от каквато и да е гледна точка, да премахнеш човек от живота си "с лека ръка" без дори да му обясниш защо. Но човек разбира и усеща нещо само когато то му се случи. Така и на мен ми се случи да се отдръпна от една приятелка или по-точно момиче, което смятах за приятелка. Няма да навлизам в обстоятелства. Ще кажа само, че след многократни опити от моя страна да обясня къде нещата не са наред, не виждах насреща някой да ме чува, да ме разбира, пък какво остава за коригиране на поведението и действията. След известно време напразно изхабени нерви реших да прекратя "приятелството" без скандали и обяснения, тъй като те отново нямаше да бъдат разбрани. Сигурна съм, че въпросното момиче и до ден днешен не знае защо аз се отдръпнах и е с грешни впечатления. Когато аз исках да поговорим откровено, тя не ме слушаше откровено...
Връщаме се на това, че всеки греши, но не всеки осъзнава грешката си, за да я поправи. Не е лесно да си осъзнаеш грешките, нужно е време и опит. И в заключение... това приятелствата са сложна работа;

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2854305d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравей! С теб май трябва да се срещнем някой ден. И аз имам същият проблем и изобщо не ми пука, може би, защото ми предстои да се местя от града.

Моят съвет е да ги забравиш всички тези утрепки и да живееш за себе си. Достатъчно е да намериш поне един истински, за който да си струва, а на другите майната им. Няма смисъл да се тормозиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7bd2f9b8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Здравейте, аз съм момче на 20 г. от 4 години насам се чудя защо само жените ме отбягват, от 2 години насам си нямам приятелка. Козирог съм, понякога ако не мога да помогна на хората поне не им вредя, страшно добър съм като човек и от устата си бих дал както се казва... Обичам интимните игри, но сякаш не мога да си ги поискам, поне аз така го определям. С която и да се запознзя, сякаш не съм им интересен, а аз лично не се определям като грозен или тъп. Авто-монтьор съм ръководя двама работинка, отговорен човек съм, определям се като умен и доста скромен. Единственият недостатък според мен е че съм мюслюлманин и имам малко акне по лицето и това спира да свалям хубавите българки. Всеки един съвет от дамите, би могъл да ми бъде полезен. :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 43f2f1623d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Моите приятели не ме отбягват... Не знам... Излезем ли всичко е ок, но едната от тях тръгне ли си, другата решава че и тя трябва да си тръгне. С тях или без тях се чувствам адски самотна. И това ме докарва до садващи пиянски нощи, пълни със сълзи. Не знам къде бъркам, правя почти всичко което те правят, само където аз не пуша, тъй като и трите се копират, реших че и аз трябва да го направя. Но не се получава те са готини, забавни, всичко което аз не съм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker