Въпрос относно преиздаване на лична карта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос относно преиздаване на лична карта
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1058 пъти
Този декември минават 10-те години от както си изкарах за последно лична карта. Трябва да я сменям. Знам какви документи трябва да приготвя и какви такси трябва да платя, но кога е най-добре да отида да ми я сменят? Може ли да стане примерно още другия месец (октомври) или трябва задължително да чакам до декември. Мисля да използвам бързата поръчка (до 3 работни дни) - тя ми е най-удобна. Иначе има нормална, която отнема близо месец а има и експресна (до 8 работни часа), но тя пък е доста скъпа - към 100лв.

Мога ли да я сменя по-рано от срока изписан на картата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: a8bfff9e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж в твоя град къде ги правят, но имай в предвид, че бърза поръчка вече не е в РДВРетата. Не е нужно да чакаш изтичането на старата. Аз те съветвам да не се занимаваш с бърза поръчка - има и опашки често, а просто отиди в РДВР, където последно си си изкарал картата, поддай заявление. Струва мисля 7-10 лв. и с номерчето отиди след няколко седмици да си я вземеш - не губят никога личните карти и така за мен е най-практично и най-лесно. Наложи ми се да си издам лятото във Варна лична карта по бързата поръчка и беше някакъв ужас - циганите от чужбина дошли, направили огромни опашки, не могат да си подпълнят заявленията - ужас.
Не трябва нищо да носиш, но на място ще ти направят снимка, така че бъди спретнат. Правят безброй опити докато се харесаш ако няма много хора. От собствен опит специално за големите градове мога да те посъветвам да пуснеш обикновена поръчка, защото примерно във Варна само в 1 място издават бързи поръчки и е някаква лудница, а обикновените във всяко РДВР по местоживеене

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 351568d58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моята я поднових преди 4 години. Бях се навила за обикновена поръчка, но ме изненадаха че била отпаднала за тези които подават заявления в областният, а не в общинският град според адреса по лична карта в момента. За пример ще ти дам следният град за да ме разбереш правилно - Ахтопол- община Царево, обл. Бургас. За обикновена поръчка ти трябва да отидеш да подадеш в Царево, ако подадеш в Бургас можеш да избираш между бърза и експресна. Иначе моята изтичаше през август, но отидох през юли като си правих планове за обикновена поръчка, която е за месец. Но след като ме изненадаха и трябваше да избирам -бърза или експресна ми казаха че няма значение кога изтича картата в този случай, но примерно ако бях дошла да подам заявление август са щели да ме глобят - 20 лв била глобата. Та избрах бързата поръчка от 3 до 5 дни, отивам с номерчето което ми дадоха, взеха старата макар и не изтекла и ми дадоха новата валидна 10 години до датата и месеца в който съм пуснала заявлението т. е. юли месец 2023 г.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9de23ddd27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извинявам се, но бихте ли ми казали какви точно документи ще ми трябват за подновяването на личната ми карта, защото моята изтича през ноември. Ще съм благодарна за всички отговори.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b4321c6040
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, нищо не ти трябва освен старата ЛК. Отиваш и на място те снимат, попълваш една бланка, плащаш си таксата с дебитна карта (имат пост устройство) и след няколко дни само отиваш да си я вземеш и върнеш старата.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ba520adf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   http://www.bgmedia.at/лични-документи-срокове-за-подмяна/

Аз миналата есен си подменях личната карта и го направих точно в последните дни на този 30 дневен срок.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker