Признак на слабост ли е да плачеш? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80853)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18201)
 Секс и интимност (9687)
 Тинейджърски (18387)
 Семейство (3819)
 Здраве (6655)
 Спорт и красота (3524)
 На работното място (1516)
 Образование (4478)
 В чужбина (999)
 Наркотици и алкохол (820)
 Измислени истории (695)
 Проза, литература (1285)
 Други (10713)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Признак на слабост ли е да плачеш?
преди: 10 месеца, 7 дни, прочетена 692 пъти
Добро утро, добър ден, добър вечер... Всъщност не е важно кога четете това, а какъв отговор ще ми дадете.
Ето и въпроса - Слаб ли си, ако плачеш? Слаб ли си, ако съчувстваш? На тези въпроси винаги ще търся отговор. За жалост на мен няма кой да ми каже, но вие можете. Може би ще си помислите, че щом питам това явно съм на крехка възраст, но ще ви разочаровам, защото не съм. Може и да си кажете - семейство, приятели, роднини, познати нямаш ли за да поговориш с тях за това и да получиш отговор.... Просто оставете всики въпроси, които искате да ме питате и ми отговорете. Всеки както го мисли да каже. Прав, грешен - кажете си мнението.
Защо аз си мисля, че всички хора, които определят и се определят като силни и борбени не знаят какво е сълза? Греша ли? Какво означава всъщност да си силен? Въпреки всички и всичко да правиш, това което искаш? Да падаш и да се изправяш, след всички удари в живота? Има ли два вида силни хора в живота? Едните да са силни и да не плачат, а другите да са силни, но да плачат? А какво е да си слаб? Слаб ли си, ако плачеш? Слаб ли си, ако понякога наистина искаш да заплачеш и го правиш, защото знаеш, че ще ти олекне? Слабост ли е това? Силните сдържат ли си сълзите? Силните психически здрави ли са? А слабите психически нестабилни?
Само аз ли се смятам за силен човек, който плаче, но и в същото време слаб, защото точно, че плаче?
Разбирам, че всеки човек на земята е плаче за нещо... Било то за проблем в семейството, работата, любовта, живота като цяло и изобщо за много неща. Но има и такива, които сдържат сълзите си, защото нещо ги спира.
Вие като едни човешки същества кога плачете? Веднага, когато ви наранят или изчаквате да останете насаме със себе си и да си поплачете? Силни ли сте, слаби ли сте? Или сте и двете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 6 дни
hash: a509ed3c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   В Илиада Ахил реве като магаре, а е най-силният шампион на гърците. Мега здрав и непобедим в битка. Свирепа машина за убиване. Най-великият войн на Гърция. Но и той е човек и плаче за братовчед си и за Брезеида.

А ти я се дръж малко. Пий една ракия и си гледай кефа. Кой ял - ял. Кой ревал - ревал. Животът продължава.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 85eea302d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Добро утро, авторе, аз все пак ще те попитам, макар че не желаеш въпроси, защо заряза предишната си тема, можеше в нея да продължиш да си плачеш, нямаше нужда да пишеш нова.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 3e023cba4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Според мен си слаб ако плачеш. Слаб психически, с лабилна психика. Един мъж ако заплаче пред мен.. смятай го за отписан.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 5f334c65c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Силен, слаб - просто думи. В една ситуация си силен, в друга - слаб.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 66eb7660be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Всеки плаче! Няма значение дали е мъж или жена, или е силен хсихически или не е. Дори и страшно корав да си - пак все някога плачеш. Мога даже да ти кажа, че сдържането на емоцията е вредно. Голяма част от хората плачат понякога, но само когато са сами. За да не показват, че са уязвими.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 1c9b60a3c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не съм плакал от 14 години. Не смятам, че трябва да се отдаваме на емоциите си.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 47cbd3fddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Плачеш до един момент във който несгодите в живота те пречупват до такава степен, че място за сълзи няма номер 2 е много прав " Кой ял - ял. Кой ревал - ревал. Животът продължава"

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 47f3a60cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Сълзите не са слабост. Всеки понякога плаче, защото се чувства зле, гадно, не може никога да не плачем.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 1c9b60a3c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   2 - Е да де, ама те гърците, нали знаеш, че са малко по-мекушави ...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 4eb1e93465
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Мисля, че и силните личности плачат или им се на съюзяват очите в определени моменти! И в двата случая са силни, защото не говорим тук за рев льовци. Изисква се смелост да покажеш емоциите!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: df609b5529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Плача е естествена реакция на организма при създаването на нова невронна мрежа в мозъка. Т. Е. Всеки път когато ни се случва нещо ново, за което нямаме емоционално познание ни се иска да заплачем. Не бях чак толкова добър ученик по биология за да кажа дали има връзка с парасимпатиковата система в човека. Но да, това е като да ти се припишка като си уплашен. При емоционален шок някаква течност трябва да излезе от тялото.
Ако този естествен процес се подтисне, "щото не било мъжко" новата невронна мрежа няма да се образува. Т. Е. Ще си останем тъпички до живот. Малко като овцете.
Иначе ще си ревем, ревем, докато един ден мрежата се образува. И ние емоционално ще се сме превъзмогнали проблема. Нещо повече, новата мрежа ще е основата за образуването на друга от подобен род, което ще рече, че следващия път когато имаме подобен проблем, ще го преодолеем по лесно.
Затова някои хора са по "силни" от други. Техния ум е наситен с "жизнен опит", точно защото са плакали. Другите не са свидетели когато силния е плакал, те не знаят през какво е минал. Те просто го вземат за даденост и го вземат за пример че не бива да се плаче, защото като такъв го познават-неплачещ.
Всеки трябва да си извърви пътя в живота. Всеки трябва да мине през тонове сълзи.

Да не плачеш е резултат, а не цел

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: c1f6794931
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Изключително силен съм и физически и психически, млад мъж на 23, и съм ял бой, и съм плакал, и съм тръшкал и чупил, и съм се напивал от гняв, от мъка, и съм падал на колене пред жена, и съм лазил в калта, и съм искал да се самоубия, просто съм нормален човек. Не съм крил нито гнева, нито сълзите си и не го имам за нищо срамно, ние не сме безчуствени роботи и е по добре всичко да излееш навън, отлколкото да трупаш в себе си и да станеш психопат или затворен в себе си темерут! Тези емоции са ни дадени иманно да не повредим психиката си!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: 1249c04c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това са глупости -слаби и силни. Има разбрани и неразбрани. Често бивам критикувана, когато угаждам на мъжете, с които съм -те били по-силни като характери от мен и затова ме били подчинявали на волята си. Аз им отговарям, че искам да се чувстват добре и щом в случая аз съм допринесла за това прави и мен щастлива. Често не ме разбират какво искам да им кажа и темата се задълбава как съм била будала и т. н. а за мен любовта и човешките отношения не са игра на слаби и силни. Идва ми нагорно понякога и си поплаквам и ми минава и забравям. Не виждам нищо лошо. Преживяла съм доста неща, които са си оставили отпечатък у мен. Ревяла съм, задавала съм си въпроса "защо", но някак волята ми не се е сломявала. Знаеш ли бях на 14 когато майка ми ме изпрати да прося храна от една баба, която ни беше далечна роднина и беше съседка на едно момче от моят клас. Бабата се похвалила на майката на момчето за доброто дело, което е извършила знаеш как е клюкарството е разпространено навсякъде и та момчето разбра и да видиш после в училище какво стана. А безброй пъти съм ходила да пазарувам на версия. Няма да те отегчавам с моите истории, че са доста но винаги съм вярвала и съм намирала в какво да се вкопча и да ми донесе утеха, надежда и радост за да продължавам да живея. Сълзите винаги са били мой спътник и някак лекарство след тях гледам на нещата по различен начин

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: bbd7d79303
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И мъжете плачат, но обикновено не пред другите, а вкъщи, например под душа, в леглото, точно заради табуто. Иначе жените плачат по-често на публични места.

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: ce1dc43076
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не, признак е че не си емоцинално празен. Признак е че си човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker