Кой съм аз и защо съм тук? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кой съм аз и защо съм тук?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2400 пъти
Истината е, че ние хората сме временно на този свят, дошли сме на гости и ще си отидем един ден. И някак си ми се вижда много жалко просто да ядем, да пием, да лъжем, крадем, трупаме пари и т. н. след като ще си отидем. В гроба няма да има значение колко пари си имал, защото няма да ти трябват. Няма да има значение и какво си изял и изпил. Единственото нещо, което ще има значение е това, което си оставил след себе си.

Аз бих отговорил по следния начин:
Тук съм за да се развивам, променям и усъвършенствам, да развия своя потенциал и да го използвам в помощ на другите. Искам да направя така, че светът да стане по-добро място, само защото ме е имало. Да дам всичко от себе си, да видя много от света, да изживея много неща, да отгледам и възпитам детето си и да го науча да бъде добър, стойностен човек.

Смятам, че ние сме много повече от хора, че тук сме само в едни тела, които след време ще сменим. Мисля, че нашите съзнания са вечни и може би всичко, което научаваме в този живот, тази житейска мъдрост, може би никога не умира.

А вие как бихте отговорили на този въпрос?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8f6391e629
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Идваме тук за да учим уроци и да изкупим грешки от предишни животи, а това дали ще оставим наследници след себе си не е важно и то се определя от кармата по важно е да бъдем добри и смирени. Силно важи максимата: "Не прави това, което не искаш да ти направят на теб"!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 51b64c9731
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Истината е, че няма абсолютно никакъв смисъл нашето съществуване. Няма смисъл и да се развиваш или да живееш за другите, защото много голяма част се губи и спомен няма даже. Животът е разхищение на огромен ресурс, нерви и време за едното нищо. Това е голата истина. Но усложливо го забравяме, защо иначе ще полудеем.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: de1fb16e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм Вселената, възприела тази форма. Крайна цел няма, както и начало, има само вечност. Само вечно пътуване. Много вечности едновременно. Карма няма. Грехове няма. Божи заповеди няма. Това са човешки концепции, целящи изграждането на колективно човешко общество. Всеки един от нас е божествен и се ражда чист като сълза, а тенденциите от миналите животи са необвързващи. Всичко е по желание. Всеки един от нас знае всичко, защото е Вселената.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 12edd2a2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всъщност не е толкова важно кой си и за какво си тук. Важното е да си изпълниш мисията и реално не ти трябва да знаеш за какво точно си тук. Даже ако се чудиш прекалено много защо точно си тук, е по-зле, защото вместо да си изпълняваш мисията, ще прекараш живота си в размишления, от които реално няма смисъл.

Има една приказка - да колните не им е отредено да знаят за дървото.

Дори и да предположим, че получиш просветление и разбереш смисъла, реално нищо не се променя.

Будистите са казали: Преди Просветлението - цепиш дърва, носиш вода. След Просветлението - цепиш дърва, носиш вода.

Защото ти просветлен-непросветлен пак трябва да ходиш на работа, пак трябва да ядеш, да носиш дерхи и т.н. Освен ако не решиш да отидеш да живееш като отшелник, в което не виждам особен смисъл.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3da4f591a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   То е ясно, че сме временни на този свят. Живей така, както съвестта и духът ти говорят. Греховете са врагове на съвестта и точно за това има безсъвестни хора, позволяващи си да извършват подли дела. За преражданията не зная, така и така нищо не си спомняме. Това са само хипотези. В тази матрица тук на някои им харесва, а на други не. Всичко е много комплексно и процесите за развитие на личността и обстоятелствата още от както е малко бебе са предпоставка какъв ще бъде животът му. Другото просто казано е, че всеки си има съдба. Всеки се прихваща към това, което му е угодно. Сложна тема с много неизвестни. Смисълът за мен е човек да разкрие духът си, чистотата в себе си, което ще го направи удовлетворен човек.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 57542f9706
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз бих отговорила по същия начин както написаното от теб.
То така или иначе всеки сам си решава какъв е смисъла от съществуването си.
Също и съм съгласна с "Дори и да предположим, че получиш просветление и разбереш смисъла, реално нищо не се променя."

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e8dcf11818
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък се чудя само какво е станало, за да има земя и хора. Ако я нямаше земята например нямаше да има и хора. Как и защо е станало всичко това.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 66c1e7e289
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Заради такива въпроси съществува депресията и меланхолията.

Когато бях малка имах преживяване близко до смъртта, в смисъл, че цял екип от болница убеждаваше родителите ми, че са млади и могат да имат други деца. Ще се опитам да бъда кратка, не помня какво съм сънувала и какво съм говорила, но се оказва, че първо съм дала прогнози за живота и съм се оказала права, второ, оправила съм се за една вечер и е нямало следа от заболяване, трето, след изписването съм започнала да говоря за енергия и смисъл на живота. Представете си 3-4-годишно да обяснява енергията и силата като вярващ физик. Нито съм вярваща, нито съм физик и до днес.

Една вечер сме имали гост, мъж, колега на дядо ми. Оставила съм цяла маса безмълвни хора. Този човек ме е питал какво си мисля, че знам за живота, при което съм отговорила, че Господ ни е пратил а тази земя и ни е задал смисъл, но ние не можем да го знаем. Най-просто казано нашият смисъл е да си живеем живота, а по-висшите неща са ни заложени, но не сме стигнали до тях. Питал ме е какъв е моят смисъл и аз съм казала точно: ,, Смисълът ми е да помагам на хората, казаха ми, че трябва да спася много души преди да си отида и че те сами ще стигнат до мен. Аз трябва само да си живея, то е заложено в мен, успокоиха ме." . После съм обяснила, че обикновено всички ние живеем, заради някой друг и други хора живеят заради нас. Един вид всеки учи останалите, това му е смисълът, а другите учат него и това е техният смисъл. Кой ми го е казал не знам, защо съм повярвала, също не знам. Но всеки човек, който познавам ми споделя неща, които не казва на никой друг, интуицията ми има таланта да прекарва дори цял куп хора хванати за ръце между капките. Не познавам много други хора, които имат толкова ясен усет как да се справят и да са толкова спокойни насред бурно море. Ако обикновено се притеснявам, то по време на проблеми съм уверена. Когато се случи нещо и всички са в паника, аз си стоя и казвам как точно ще се развият нещата, независимо от всичко, накрая съм права. Но не мисля за живота, убедена съм, че всичко нужно е заложено в нас и ние вътрешно знаем отговорите, но не можем да ги прекараме на съзнателно ниво. Не съм нещо повече от другите, дори Ванга не е нещо повече от другите, няма учител, който да доминира над "простолюдието", няма някой, който да е чак толкова извисен... има хора, които знаят, че са много мъничка част от вселената, но са спокойни, че вселената се побира в сърцето им и са защитени. Стремете съм към това усещане, не търсете смисъл, водете се от усет.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0c6999bb9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Заради такива въпроси, съществува света :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0c6999bb9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (60 гласа)

10.   Това е най-важният въпрос, който може да съществува в този живот. Просто няма друг, по-важен.. отговорите ли си на него, ще спрете да посещавате този сайт :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker