Един миг - една реалност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Един миг - една реалност
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 921 пъти
Желая да намеря себе си. Да вникна в механизмите, които позволих да ме управляват. Всичко е в мен. Не търся вината навън. Виновни няма. Има някакъв вид стечение на обстоятелствата, формиращи личността ми. Кой или какво съм аз? Някакво чудовище, малко дете, самосъжаляващ се неудачник, егоист до дъното на душата си или просто един страхливец и какво ли още не. Да, това всичко съм аз, е поне изпъкващите части от мен. Маските, които слагам, избирайки ги грижливо спрямо ситуациите, в които се поставям. Замислям се за хората, които също са в това положение. Истината е, че осъзнах, че съм различен. Не искам да съм център на вниманието, не желая да изпъквам с нещо пред другите. Искам да живея така, както в момента. Да ми е добре със себе си и да не се храня с вниманието на другите или с това какво съм постигнал спрямо другите. Не искам да изтъквам какво съм постигнал или какво съм направил в този объркан свят. Искам да съм себе си, да остана чист, да съм добронамерен и положително настроен. Начумерената и тежка физиономия я прадлагав само на тези, които са я заслужили. На готините и позитивни хора предлагам свежест, усмивки и куп хубави неща. За съжаление те се стопиха и се чудя къде. Тях ги има, но вече са други. Те са тези с начумерените и тежки физиономии, завладяни и изманипулирани от тежкото им его. Вълкът единак се пробуди в мен и реших да съм все повече сам, за да дам време на духът си да се събере. Искам да събера разпилените частици от себе си, които бях пръснал и бях внедрил в толкова много чужди идеи. А кой и къде бях тогава? Бях навсякъде и никъде, не знаех кой съм и къде съм тръгнал. А сега този миг на осъзнаване, тази реалност, която толкова близо усещам. Тази самота, която ме прави толкова събран, а продължението е ясно и то предстои.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3a28b016f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки от нас има множество Аз-ове, които управляват тялото и ума ни в даден момент и които живеят собствен "живот". Например, един 'аз' обича да яде по много, друг 'аз' се самокритикува след като първият 'аз' е ял много. Трети 'аз' се включва, когато някой ни изнерви, а четвърти 'аз' се включва след това и се опитва да рационализира поведението на предишния, и така нататък... Във всеки момент вниманието ни е заето от програма 'аз'. Тялото и мозъкът са като автобус, който сменя шофьора си през няколко минути. Болшинството от хората живеят така. Има част от хората, които са постигнали осъзнаване и са създали интегрален 'Аз' - наблюдател и разум в едно. Първата и задължителна стъпка за създаването на такъв 'Аз' е самонаблюдение - създаването на наблюдаващ 'аз', който винаги да присъства.

Нямам идея защо ти ги пиша тея неща, най-вероятно е може би защото написаното от теб малко ми напомни на философията на Гурджиев и сие...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 785f1bd036
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, понякога се чувствам като теб. Предлагам ти нещо, което е безплатно и лесно да се намери-потърси материали свързани с личностно развитие. прочети и осъзнай най-накрая, че си не объркан, а на правилният път. Няма нищо по-нормално от това да се държиш добре с добрите към теб и зле с тези, които не заслужават усмивката ти. На този етап ти трябва само малко самочувствие, като чета текста ти си мисля, че си умен и грамотен, а навярно и позитивен човек, остава само да събереш твоя "Аз", както казваш в цялото си величие и да си живееш нормално. Имаш добър изказ и знаеш какво искаш от живота, така че нямаш пречки да си живееш нормално и добре. Хорското мнение винаги ще го има, въпроса е дали ти ще допуснеш то да те управлява или не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker