Дограма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дограма
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1069 пъти
Здравейте, обмислям да правя дограма в една малка стая. Искам да попитам каква е разликата между PVC или алуминиева дограма? Коя е по-хубава? Проверих в интернет, но не ми излезна нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7a7d12d56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз работя в сферата на строителството и най-простичко мога да ти кажа, че като при всичко и едната си има недостатаци, и другата. Не си споделил също за какъв прозорец става дума - стандартен или голям да кажем, какви са условията откъм вятър/слънце.
Ние специално в нашите проекти използваме изключително алуминиевата дограма, НО си имаме доверен доставчик и изпълнител, за когото сме сигурни, че работи качествено. Нямаме и голям избор, защото нашите конструкции са сложни, джъмбо стъкла имаме, хармоники и така нататък, но като цяло при алуминиевата дограма има проблем с изпълнението. Самият алуминий е добър проводник на топлина и затова има т. н. термо мостове вътре в профилите, които трябва да са изпълнени отлично. Понеже PVC дограмата е по-нестабилна се ползват там по-качествени шарнири с по-стабилна конструкция - ние ползваме шарнири от PVC дограма с алуминиев профил. При алуминиевите профили има много голяма разлика в класа профил, който ще избереш. Ако нямаш пари за качество, близко до максималното от съответната марка профили, по-добре избери PVC. Ниските класове профили, независимо от производителя, просто не вършат.
Ние избираме Алуминий не само заради сложната конструкция, но и защото са вечни на практика. Обектите ни са по морето или на други места с много силен вятър и слънчева радиация. Самият материал е много приятен и внушава качество/стабилност. Не се деформира с времето, може да носи големи тежасти като трипластов стъклопаркет и джъмбо стъкла, също се използва за сложни конструкции.
Иначе не препоръчвам трипластов стъклопаркет - разликата е много малка с двупластовия и не си заслужава, натежава конструкцията също много и не винаги е възможно.

PVC дограмата има основното предимство, че има по-висока степен на топлоизолация, близка дори до дървената дограма. При нея изработката не се отразява фатално на топлоизолацията и ако нямаш пари за хубава алуминиева дограма е добра алтернатива. По-добре е от евтините алу профили, изпълнени от някой гаражник със сигурност.
Лошото е, че PVC не само изглежда евтино, но и няма да те радват цял живот. След 15 години пак ще сменяш дограма, може и да се слегне и деформира.
За мен най-добра си остава дървената дограма и също е вечна ако се поддържа добре.
Втори избор е алуминият, но само високата класа профили И ИЗРАБОТКА, защото позволява по-сложни конструкции и добре изпълнен постига добра топлоизолация.
PVC е трети избор и е единственото бюджетно решение, което е качествено. Първите две решения са добри само при висок клас материали и изработка, докато PVC търпи и лоша изработка.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c9b32c971
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Автора: До 2 Благодаря за дългия отговор. Ами прозореца е малък. Нямам много пари, но все пак имам. Най-вероятно ще избера PVC.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c9b32c971
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора: А иначе доста често в стаята е студено

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c9b32c971
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Автора: Съжалявам за многото мнения , живея в голям град в Южна България

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b18de3b8d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   PVC! Иначе прави жесток конденз! Алуминия е сред най добрите топлопроводници, а дограмата цели тъкмо обратното - да изолира!

Аз на остъклението съм с алуминиева и много съжалявам за избора си! Конденз, мухъл и всички останали "ексри".

На дугите помещения съм с ПВЦ и нямам оплаквания.

Алуминия не е за битови помещения а за такива от типа магазин, офис и тн, дето на ден минават по 200 човека, ама не ти се налага да живееш там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker