Прокуратура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прокуратура
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1105 пъти
Преди известно време председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов изрази мнение, че прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната власт, за да бъде тя независима и да работи пълноценно. Въпросът ми е дали някой има информация и е запознат с държавното обвинение в други държави, къде прокуратурата е извадена от съдебната власт, как това се отразява на нейната работа и т. н. Подкрепяте ли такава промяна и тя способна ли е да гарантира независимостта на прокуратурата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 06846f0264
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прокуратурата до колкото знам навсякъде е част от съдебната власт, а съдебната власт сама по себе си е независима. Има три власти - СЪДЕБНА, ИЗПЪЛНИТЕЛНА, ЗАКОНОДАТЕЛНА. Разделението на властите е доктрина, според която трите функции на държавното управление – законодателна, изпълнителна и съдебна – трябва да бъдат разделени и изпълнявани от различни органи, определени от конституцията. Изпълнителната, законодателната и съдебната власт се осъществяват от независими институции, но в своите отговорности те взаимно се контролират. Тези клонове на държавното управление са автономни, но все пак са взаимообвързани, без да са подчинени един на друг. Разделението на правомощията е такова, че не може единият клон на властта да упражнява власт, която влиза в отговорностите на друг клон. Съдебната власт не е зависима от политическо влияние при осъществяване на функциите си и е с осигурена мандатност.
У нас проблемът е с отделни личности и с корупцията при назначаването на съдии и прокурори. Също бившата ДС още контролира специално съдебната власт и дори на Марс да я сложим нашата прокуратура, ако не се изчистят тези компроментирани личности, положението ще е същото

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7951e6dcb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление в България законодателната,изпълнителната и съдебната власт са вкопчени една в друга въпреки че според Конституцията са независими и взаимно се контролират. Всъщност какво се получава - Герб си имат правителство,имат и мнозинство в парламента,главния прокурор е човек на Борисов..... Всичко е толкова отвратително,толкова гнусно.....
Главният прокурор трябва да носи отговорност пред Народното събрание и да може да бъде разследван за престъпления. Като цяло трябва да има реформа в прокуратурата.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 89f76a4acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Интересна тема. Идеята на Лозан Панов е глупост, те са си независими според конституцията. Честно казано ми омръзна да се появява периодично Румяна Арнаудова и да разправя какви доказателства имат и накрая оправдателни присъди, разбира се, че политическият елит се е слял със съдебната система. Общо взето си подават топката и това е. Надявам се да доживея да видя осъден политик.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker