Обзет от чувството за бягство от всичко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обзет от чувството за бягство от всичко
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1136 пъти
И друг път ми се е случвало. Знам, че е депресия, но ако се замисля на по - дълбоко ниво, не ли и някакъв порив на духа? Осъзнат съм и знам за много неща, които са смислени и безмислени. Имам си всичко - семейство, а от другите неща не са в излишък. Няма от какво да се оплача освен от рутина и еднообразие. Работим и двамата с приятелката ми. Както тя постоянно повтаря - страх ме е, че прекалено хубаво не е на хубаво. Мен също ме обзема този страх и осъзнах, че не трябва да се обвързвам емоционално с нищо, защото изгубя ли го, с вършено е с психиката ми. Има психически силни, калени хора, но има и слаби и обратното силни физически и слаби. Разбрах и винаги съм го усещал, че съм си самодостатъчен, обичам да си угаждам и ми е хубаво със себе си. Повечето време съм в интровертна форма. Сякаш в мен има дате, родител, мъдрец и т. н. За мен са подходящи скандинавски страни, пълни с интроверти, които не работят и стоят на помощи, излизат малко и общуват малко. Знам че това са различните изпъкнали форми на Азовете в мен, но не напразно точно те са изпъкнали. Всеки един от тези Азове съм го развивал и поддържал във времето, като един друг всички те са си помагали или пречели. Това на пръв поглед е егоизъм, но всъщност е нищо друго което не мога да го обясня с прости думи. Дори не знам какво искам от живота категорично. Може би не съм надживял основни периоди в детството си, имам много пропуски там, травмиращи спомени и всичко това със сигурност ми дава отражение към момента. Несполучливото приемане в група в училището ме направи по затворен, с което се боря, ставайки в другата крайност нагъл и арогантен, надменен и лош, маските с които да прикрия добрият човек в себе си. Дълбоко в себе си знам кой съм, но съм принуден да се крия. Знам, че повечето хора са така. Иска ми се да открия групи хора, които са на високо ниво на осъзнатост, с които да се разговаря за дълбоките неща, проблеми на живота, психиката, духът. Религиите не ме привлякоха, както и повърхностните книги за личностно развитие. На този етап за мен животът е като безмислие. Някой казват, че вярата в прераждането им дава смисъл на съществуването, а други религията. Има и атеисти вярващи съмо и единствено в себе си. Ще рече, че всеки се е прихванал за нещо като удавник за сламка, само и само да осмисли съществуването си. Не пиша заради мнения или съвети, а просто го написах, за да успея да прочета нещо между редовете и се надявам, ако има някой с близко до моето мислене да драсне по нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 77c00faaac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аха, вероятно имаш планетки в 12-ти дом. Аз също имам например (Венера и Юпитер в 12-ти) и се занимавам със сидерална астрология и херметизъм. И двете съм си ги доказал емпирично. По подразбиране не вярвам на неща, в които някой ме кара да вярвам.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: efc95088c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дълго време бях кaто теб. Търсех нещо зa което дa се хвaнa, по-дълбоко, по-смислено, по-вярно... истинaтa! Когaто открих моятa сиистинa, не бях готовa зa нея. Изпaднaх в нещо кaто депресия, но беше по-стрaшно. Трябвaше дa aсимилирaм, че никогa не съм билa кaто повечето други хорa, че толковa тодини съм се опитвaлa дa симулирaм, дa бъдa кaто тях, a не бях. Не нaмирaх моето място в този свят... чудех се и се ядосвaх зaщо сa тaкивa другите, и дори съзнaвaйки, че съм... дa речем "по-нaпред" опитвaх дa крия, че съм рaзличнa. Офф, сегa знaм, не ми е по-леко, в някои отношения дори е по-нaтовaрвaщо, живея сред "зомбитa" и трябвa дa проявявaм съчувствие, не трябвa дa се ядосвaм с тяхното невежество, с тези бaзикови инстинкти, които нaдделявaт у тях и не позволявaт рaзвитие. С тaзи тяхнa пристрaстеност дa бъдaт роби (религии, рaсизъм и т. н. )
Нaмерих себеподобни, никой от нaс не е у "домa си" тук, споделями си нещa, опитвaме дa променяме нещa, дори и сред нaс сме рaзлични и нa рaзлични мнения относно човечеството кaто цяло.
Ние сме... другa генетикa, рaзличен произход. Не знaм фaли ти си, опитвaх няколко пъти дискретно и ке толковa дискретно дa подaвaм тук и нa други местa, имaме нуждa колкото се може повече от негaтивният резус (не носещи мaймунският ген) дa се обединим. Aко си, търси нa aнглийски групи във фейсa.
Бългaрия е еднa от стрaните с по-висок процент от нaс, aз не живеяв Бългaрия отдaвнa, но знaм, че поне още 10% от нaселението е кaто мен, a бяхме 15%...
Дaно си!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c2655c8ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Често изпитвам депресията "не съм на мястото си", симулирам живот, но аз си знам какво е вътре в мен. Постоянно неспокойство за това утре, което хич не ме радва, тази монотоност на живота. Когато започна да се държа каквато съм всъщност усещам отхвърляне, обиди.. Какво съм се правела на различна.. И трябва да живеем с някакви маски явно, за да сме харесвани, за да сме нормални.

Омъжих се скоро. Нямам абсолютно никакви приятели от 5 години, та преживявам някак си нещата самостоятелно. Нямам желание и да общувам с хора, които няма да ме разбират.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2009bb025c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 и 3 зодия рак ли сте?
Чувството, че не сме на мястото си е много тежко, особено когано виждам как хората се сприятеляват и намират винаги общ език. Все си мисля, че подсъзнанието ни излъчва нещо, което се усеща от хората и това е някаква специфична сила, енергия от която странят. Аз имам само определен типаж хора, с които се разбирам. С така наречените обикновени хора няма какво да си кажем. Просто не ми идва отвътре, а и на тях сигурно и се получава някакъв изнасилен разговор с най обща тематика. Степента на интелигентност е важен критерии, както и простотата на намеренията. За това аз харесвам интелигентни хора и повърхностни леки хора. Когато се намеси тежестта на егото нещата стават сложни и духът остава на заден план.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c80b8c45ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами аз съм нещо подобно. Доста философски съм настроена по принцип. Интересувам се от най - различни неща.. Мразя битовизмите и рутината. Не съм типичния 'човек от народа', поне не и спрямо хората тук, на Балканите.
В Скандинавия мисля, че и на мен би ми се отразило добре, тъй като обичам зимата и няма да го има балканския манталитет, но в никакъв случай не си се представям да живея на помощи, тъй като идеята да съм зависима ме ужасява, било то и от държава(та).

Обичам да съм сред хора, да общувам, да се забавлявам с/сред тях, но иначе в същото време съм вълк-единак, макар че съм жена.
От астрологическа гледна точка това си го обяснявам със стелиума ми в 11ти дом, а луната и венерата - в 12ти във водолей.
Егоистка съм и индивидуалистка, също обичам да си угаждам и избягвам нещата по 7ми дом.
За религиите - ами още от съвсем малка ми стана ясно, че това е инструмент, с който да се манипулират масите. Както са още какви ли не други неща.

Съвета ми е да не ти пука толкова и да приемеш себе си такъв, какъвто си. И да продължаваш активно да си угаждаш ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker