Черна котка от гробище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Черна котка от гробище
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1865 пъти
Здравейте.
Какво мислите за взимането на котка от гробища, като домашен любимец? Съществуват много суеверия и не знам в какво да вярвам...

На гробището в моят квартал има няколко изоставени малки котета, от които има едно страхотно черно коте, коеот съм си го харесал и се чудя дали да го приютя у дома...

В интернет четох, че нищо не трябва да се взима гробища, защото е пропито с негативна, "мъртвешка" енергия и няма да донесе нищо хубаво на стопаните. Специално за котките пише, че поглъщат лошата енергия, както и душите на умрелите и човек взимайки коте от гробище, пренася част от отрицателната ин-енергия в дома си и започват да му се случват нещастия сле това...

Какво мислите, дали има нещо вярно или няма за какво да се притеснявам, ако взема котка от подобно място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7c6363b736
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глупости. Щом имаш желание да приютиш котето, го направи. Мани ги тия суеверия. Заради тях всички черни котки ще останат бездомни.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b4aff9b9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това са пълни глупости. Първо, тази котка ще е по-чиста от всяка друга улична котка, защото са я хранили посетителите на гробищния парк и работещите там и няам да ти донесе някакви мръсотии от кофите за боклук и бълхи, второ -това е ЖИВО същество само по себе си. Ако си християнин изобщо не бива да вярваш в глупости като лоши енергии и тем подобни. Лоша енергия имат само живите хора...но това е друга тема.

Котката си е котка. Намерила те е и те е избрала за свой стопанин. Довери се на чувството си, не на глупостите по интернет. Каквато и котка да вземеш от улицата, няма да я знаеш от къде е и какви „лоши“ енергии е „попила“. Не ставай глупав. Заради такива глупости през Средновековието на Запад избиват котките и се разпространява чумата, която убива над половината население. Само защото една котка е черна и родена в гробищен парк не значи, че е по-различна от всяка друга котка навън, напротив - ще е по-чиста.
Само още един съвет имам към теб - да вземеш 2 котенца от същото котило, защото противно на теориите до сега, котките не са единаци и ако ти по цял ден си на работа, котенцето може да залинее и да почне да хапе и прави други бели. Аз имах този проблем и затова взех второ коте, двете са неразделни, макар че не са от едно котило, но най-добре е две да вземеш от същото котило или да са расли заедно.
Довери се на своето 3то чувство и вземи котето. Често котки спасяват стопаните си от пожари, изтичане на газ, сядат на болно място - майка ми имаше болни бъбеци и котката всяка вечер ѝ лягаше там. Аз съм бременна и като ми е лошо котараците усещат и идват да ме утешат. Освен това няма много болести, които се пренасят от котка към човек - няма котешка тения (а има свинска и кучешка) и вирусите при котките не ходят при хората.
Като цяло е много лесно за гледане животно и много сигурно от здравословна гледна точка. Котките обичат хигиената и нямат миризма.
Черна котка за мъж намирам много подходящо освен това, а можеш и да блеснеш за Хелоуийн с такава котка ха-ха. Друго предимство е, че като си сменя козинаата черните косми най-малко ще си личат. Приличат на пантери черните котки и са много красиви създания, а уличната порода освен това е най-устойчива на болести, нямат генетични заболявания заради кръвосмешения като расовите котки и живеят най-дълго. По нашите земи е имало котки и преди римляните да ги докарат. Приема се, че първите хора, които са дошли от Африка по нашите земи са били последвани от котки - има кости у нас намерени и затова учените изследват в момента нашите улични котки докато ги има, за да определят как са се движили и от къде са дошли, защото се приема, че са последвали човека сами заради гризачите, които винаги са около хората, така че твоето коте е носител на гените на старите котки, които са живяли тук с нашите предци - траки и прабългари....

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1fe5614aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не се връзвай на глупости. Лоша енергия в гробищата. Хората там са мъртви и нямат вече никаква енергия - нито добра, нито лоша. А и дори да вярваш в това - вземайки бездомно животно, правиш такова добро, толкова се зареждаш с положителна енергия, че тази лошата и да я има, ще бъде неутрализирана. Само моля те, кастрирай животинките като пораснат, да не се окотят и те.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 48875c949e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Котките определено търсят негaтивнaтa енергия дори в дом, зa товa сa и предпочинaти дом. любимци зa които знaят товa.
Но те я преобрaзувaт, не просто я приемaт.
Имa нaучни обяснения зa товa. Инaче, че билa от гробишa не я прaви по-рaзличнa от която и дa е коткa.
Нaвремето ме "aтaкувa" един черен котaк от контейнерa пред блокa ми. Буквaлно ми скочи нa врaтa в гръб и зaгубих умa и думa зa минутa, мислех, че ще получa инфaркт от стрaх, беше около 1ч през нощa и зa миг почувствaх тежесттa и ноктите му по врaтът си.
След мaлко обaче котaкa скочи нa земятa пред мен и зaпочнa дa ми обикaля крaкaтa и се търкa в мен, гледaше ме опулен с тези зелени очи и съвсем ме стресирa, мислех си, че пaк ще ме aтaкувa, но този път отпред и може би ще ми избоде очите :-) Хукнaх кaто лудa към входa, a котaкът ме преследвaше. Пред входa го ритнaх с всичкa силa, бухнaх се въттре и зaтворих бързо врaтaтa. Обичaм много животните, но този котaк ме уплaши нaистинa много. Нa следвaщият ден сутринтa ме чaкaше пред входa-буквaлно. Излязох с други съседи, нa тях не им обърнa внимaние, дойде си директно при мен и зaпочнa дa ми се умилквa, гледaше ме и кaто, че ли ми говореше нещо нa неговият си котешки език (може и дa се е извинявaло говедото, знaм ли). Три дни ми се подмaзвa, нaкрaя успя с пъкленият си плaн, "влюби" ме в себе си. Прибрaх го у домa, той си се нaмести де, и вярвaш ли или не, нaбързо вкaрa в релси кучето (немскa овчaркa нa 3 г тогaвa) вкaрa ред и дисциплинa у домa, беше много мил с мен, но кaто зъл пaзaч нa домa с външни хорa. Стaнa нещо кaто доверен приятел. Е, късaше ми цигaрите и ги криеше под килимa, но предполaгa е бил неговият нaчин дa ми покaже, че не е съглaсен дa се тровя.
Вземaй котето, ТЕ ни избирaт, не ние тях. Щом си го хaресaл, знaчи то те е "омaгьосaло" вече, ще си те пaзи и глези кaто всеки котaк решил дa си осинови човек ;)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 23550e639a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Вземи я, не вярвай на такива глупости.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f20f3362cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Гробището е пълно с разлагащи се трупове. Органичната материя се превръща отново в проста неорганична. Гробището е мястото където просто се съхраняват мъртвите. Няма никакви енергии и проклятия където ти ги разправят старите бабички.
Всички заклинания, явления, ритуали, религии са плод на човешката психика, която иска да избегне реалноста и да си даде неадекватно, но успокояващо обяснение :)
М17

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c16a2ee89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мога само да ти кажа: надявам се да споделиш какъв ще стане живота ти след вземането на черна котка и то точно от гробищата. Не, защото ми е нужно потвърждение на правотата ми, а за да видя дали ще надминеш другите, които не вярваха на суеверия. За всеобща изненада не си първия човек, който се е захласнал по котка от гробището. Вероятно няма да си и последния.

Ще запазя в тайна какво им се случи - така и така някои тук вече ще са ме нарочили за суеверна душица при прочитане на този ред, защо да ви преча да се учите от грешките си? Това е опита - имаш "невероятна идея", тя се оказва феноменален гаф и ако искаш, научаваш нещо от цялата последвала драма. Ако не искаш, правиш го пак. :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c3acfcb468
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Черните котета носят късмет. А и всички други котета са прекрасни същества. Вземи си го, даже ако можеш се погрижи и за другите. Доброто ще ти се върне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker