Моят живот 13000 лева! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моят живот 13000 лева!
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2218 пъти
Затънах ужасно!
Аз съм уж „зряла” жена, а затънах ужасно. Много е срамувам, но трябва с някой да споделя. Така ме завъртя живота, че за две години задлъжнях с 13000 лв. бързи кредити.
В безизходица съм. Нямам имот да заложа, освен бъбрек да продам друго нямам. Тъбно, но сама си го причиних!
Явно толкова ми струва живота-13000 лв.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4e790bf0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Виж, Авторке, 13 000 лв. не са малко, но не са и много. Не струва животът ти толкова, но ти си изпаднала в това положение заради глупост, наивност и неспособност да се простираш върху чергата си с две думи. Липсва ни на българите елементарно образование по икономика, медиите информират за новите гащи на Азис, но нехаят за хора като теб, а политици-популисти (Майчето примерно) ви лъжат, че няма да си плащате кредитите.
Повечето хора дори не осъзнават как се изчисляват лихвите по тези кредити и каква е цената на кредита. По математика сме учили да изчисляваме лицето на хипотенуза, но не и да изчислим елементарна лихва.
В интерес на истината тези кредити ще ти висят на главата на практика цял живот ако не се стегнеш. Не чакай Майчето да ти го опрости - всичко е въздух под налягане и ЧСИ ще ти запорира сметката със заплатата, а благодарение на Майчето сега кредитните институции ще продават кредити като твоя на инкасо бюра - тоест на момчетата с дебелите вратове и ЧСИ ще ти се види Принц на бял кон в сравнение с тези хора. Още не си затънала, спокойно, но и това те чака ако си игнорираш кредитите. Кредиторът никога не губи, да знаеш. Тези хора ще си съберат вземането по един или друг начин.
Обикновено хора като теб нямат и кой-знае какъв доход, така че според мен е най-разумно да отидеш за 6 месеца да береш ягоди в чужбина някъде, но да си върнеш поне част от кредитите.
Най-важно е обаче да не се самосъжаляваш и да не си вкарваш главата в торбата, а да си определиш срещи с кредитните посредници на всичките институции, от които си точила пари. Разберете се за някаква минимална вноска, която да внасяш месечно или за гратисен период, така че кредитите ти да не минат в графа „просрочен“ и да не бъдат продадени на инкасо бюрата. Примерно можеш само лихвите месечно да внасяш, така че да не ти се трупат, а главницата да изплатиш като отидеш да работиш в чужбина. Няма да те лъжа, няма да ти е леко, но 1-2 години ако ходиш по 6 месеца ще се справиш и най-важното е, че ще осъзнаеш, че така не се живее. Имам приятелка, която всяко лято ходи в Ирландия да чисти къщички в един курорт и е много доволна, но тя заеми няма, а с парите си ремонтира жилището. Също е доволна от отношението там. Тази година изкара от май до края на септември 10 000 лв. чисти. Това е доста добре мисля и по друг начин хора като теб не могат да изкарат такива суми. 1 година ще ти е малко да ходиш, но 2 лета ако си по полетата ще се оправиш. С рев не става. Грижи се чисто административно за кредитите си, появявай се редовно, можеш 20 лв. да плащаш на месец, но плащай, защото криеш ли се ще става по-лошо.
И не, да напуснеш страната за постоянно не е решение, защото вече си има закони, които позволяват на нашите институции да блокират сметки в целия ЕС. Свърши с хаоса. Понеже много наши емигранти си позволиха това лято да взимат бързи кредити срещу лична карта, вече се изработиха правила за блокиране и на такива сметки поне в ЕС, така че ако искаш да бягаш ще е извън ЕС, което пък за едни 13 бона не си заслужава. За едно лято почти можеш да ги изкараш ако се впрегнеш сериозно, спокойно!
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b2cc431366
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мога само да те съветвам да вземеш каквато и да е работа и да живееш с родители/приятели, за да не плащаш наем. Ако трябва работи на 2 места, има достатъчно позиции неквалифициран труд.

13 бона не са малко, но не са и непосилни.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 26dd021158
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Моя живот струва 10 000 евро и нямам откъде да ги взема, така че има и по евтини от твоя!
Един Трансджендър

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e9238d63f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Животът ви струва толкова за колкото вие сами го продавате. Не е лоша идеята на №1 да идеш да работиш в чужбина и да се лишаваш за няколко години докато изплатиш кредитите си. Обаче №1 ме изгуби с лицето на нейната хипотенуза. Реално в училище се учат лихви, вярно като процент печалба, обаче кой колко ги учи е отделен въпрос но повечето хора знаят какво е лихва и могат да си я изчислят.
Работата е там че доста хора които взимат кредити въобще не се интересуват кога и как ще ги върнат, за тях моментната им нужда от финанси е по важна от бъдещо изплащане.
Авторке освен бъбреци имаш ръце които могат да работят, да по бавно ще стане от продажбата на органи, но не е невъзможно. Хората апартаменти купуват и изплащат по 100 000лв с български заплати, ти за 13 хил лв си се отчаяла прекалено много. Вземи се в ръце намери работа и със заплата си плащай в това време живей на минимални разходи и ще успееш. Моя позната гледа баба в Австрия и за 8 години изплати апартамент в Бургас, вярно с много лишения цялата й заплата отиваше за апартамента, а тя си носеше старите дрехи и се хранеше при бабата, но апартамента е изплатен.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f9c37d8fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Поработи нещо извънредно в чужбина. Но разбира се е трябвало да мислиш преди да се стигне до там.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dfc666eb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може да прозвучи странно, но парите не са най-големият проблем. Бил съм в положение, подобно на твоето. 13 000 не е непосилна сума. И никой няма да ти посегне на живота за 13 000. Умрял пари не връща. Основен проблем е, че хората масово нямат финансова грамотност. Не само в България, в САЩ са още по-зле. Не знам дали така се е случило или се прави умишлено от корпорациите - пробутват ни кредити, които не можем да си позволим за да си купуваме неща, от които нямаме нужда.
Не си споделила информация за работа, доходи и ми е трудно да ти дам по-конкретен съвет. Номер 1 го описа добре - отиваш, говориш с тях и се разбирате да внасяш определена сума месечно. Ако можеш, обедини си кредита към една институция, примерно банка. Сметни го примерно 1/3 от заплатата ти да отива за погасяване. С останалото живееш както можеш - ако трябва при родители, хазяи, съквартиранти. Пътуване с градския транспорт, храна само вкъщи.
Друг съвет, може би най-важният и се надявам да ме послушаш. Започни да се ограмотяваш финансово, да четеш книги по въпроса. Намери си финансов консултант и заедно направете конкретен план. Има една фирма Тогедър. Не искам да им правя реклама, но техните консултанти ще говорят с теб безплатно. Печалбата им идва вече ако си купиш техни инвестиционни продукти, но за това можеш да мислиш чак като изчистиш кредита. Има и други подобни фирми, просто тези знам, че са добри.
Успех и горе главата! Всяка трудност е урок.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d0644baef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят пък струва 2000 лв. овърдрафт и всеки месец си казвам, че ще оставя от заплатата 100-на лева, но все не успявам, защото като платя сметките, свършва. Да го направя на заем не ми е изгодно, заради лихвите, но и така не става... Съвети?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e1cf254a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пишеш, че нямаш кредити, а си задлъжняла!? Поясни!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ccd46ff5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Щом нямаш нищо на твое име немогат да ти вземат нищо тези банки. Ще те съдят да си платиш дълга ще те издирват и най-вероятно ако те хванат ще бъдеш в някой затвор. Но като цяло ако почнеш да се криеш от банките и си пазиш малко повече личните данни няма да имаш проблеми :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 07046e55de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Започни работа на две места. Или замини за чужбина, там ще взимаш много повече пари.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4e790bf0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   н 7, от номер 1 - овърдрафта има 25% лихви и ти си пълен глупак да се заробваш за едни 2000 лв. Съветвам те да ги изплатиш на веднъж и да не се занимаваш вече.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 39041e5d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 9. В затвор не вкарват за неплатени задължения, не пиши глупости. Това не е престъпление. В България има образувани 875 000 дела срещу длъжници от съдия - изпълнители и никой не е влезнал в затвора. Има си ред за събиране на вземанията по ГПК, а задълженията към държавата се събират по ДОПК. Много малко банки водят изпълнителни дела, просто прехвърлят взамането си на фирми за събиране.
Спокойно. В България има толкова скрити и явни длъжници, че ти не си последния.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 31e6f11865
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Н. 11 би ли пояснил по-точно? Как да ги внеса наведнъж като ги нямам? Да изтегля заем ли? Но с лихвите не излиза ли много голяма сумата? Примерно за 18 месеца гледах, че трябва да върна към 2400, ако не греша.....

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: da1d4dd433
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Моя баща ако знаеш как ги пържи тези с кредитите. Пържил е мтел и нищо не могат да му направят. Взима тел на изплащане и плаща само първата вноска. После тела остава за него. Те го търсят но не го откриват. Пращат писма е нас, но той не живее в нас и вика изхяърли ги. Съдят го, но не го намират. Той няма нищо на негово име. Ще кажете, че някой ден аз ще наследя дълговете, не, когато се откажеш от наследство се отказваш и от позитивите и от активите. А той позитиви няма. Взимал я ного кредити и не му пука. Ако някой исла да му даде кредит, той е навит.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f9ff235475
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Отиваш в София и бачкаш до изнемогване. Живееш в общежитие, наемът ти е до 100лева. Взимаш над 1200 със сигурност. Не виждам къде е проблема? Пари се пестят, ама най- ви е лесно да ги изхарчите преди да сте ги направили!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4e790bf0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не слушайте такива като н. 14. Хора като баща му после ревят при Майчето Манолова да ги оправя, но няма оправия. Всеки си има кредитна история и вече има у нас регистър и такива хора като бащата на Автора скоро няма да получат нищичко на кредит или изплащане, дори банковата им сметка ще е такава, че да нямат право на кредит.
Освен това им се блокират банковите сметки. Да, ако си на 60 години и нямаш амбиции и вече какво да губиш живей така - един ден ще ти блокират само пенсията и номер 14 да не се надява, че няма да има негативи за него заради поведението на баща му - когато вземат пенсията на бащата до минимума, синът ще плаща - няма къде да ходиш. Няма как да оставиш баща си без храна, медикаменти, ток, парно и вода. Винаги такова поведение е за сметка на някого. Ние като българи трябва да го знаем - чак 2015 г. изплатихме последния транш по кредитите на Живков, но старите ако ги питаш е било супер живот - безплатно това и онова. Няма безплатен обяд, все някой плаща!

Ако си млад обаче и искаш да вземеш ипотека за собствено жилище, кола на лизинг, телефони с договор и какво ли още не - не бива да си разбиваш кредитната история като бащата на 14. Много хора заради такива работи няма да получават вече ипотеки и няма да могат да имат свое жилище!

Съгласна съм с номер 15.
Ние самите взимаме кредит само за покупка на имоти и то гледаме лихвите да са много ниски и да ги изплащаме кредитите предсрочно. Кредит се взима за инвестиция в дом, бизнес, образование. Кредит не се взима за консумация
Защо Германия е толкова добре - там в КОНСТИТУЦИЯТА има точка, която забранява на немското правителство да взима държавни кредити за консумация (пенсии, социална политика)
Може правителството да вземе примерно кредит за ново летище, нов университет, нова магистрала и имат много кредити, но не и за лапачка.
В Гърция какво правят - с години фалшифицират държавния си бюджет, за да взимат кредити и да увеличават лапачката, защото политиците обещават по-високи пенсии и социални плащания, за да ги изберат. Същото и при нас през кома - 10 милиарда долара дълг или 110% от тогавашния БВП за да финансират населението, за да внасят медикаменти и храни и 0 инвестиции.
Днес младото им поколение в Гърция е ограбено и 450 евро са заплатите за новите служители. Един данъчен инспектор там взима 700 евро! Ами то вече в НАП взимат повече и имат самочувствие и ресурс.

Вие избирате дали ще сте Гърция или Германия.

Решението иначе за гърците е едно - плащате си кредитите и почвате на чисто.
Който е разумен и е взимал кредит за имот примерно просто вместо наем си плаща имота и един ден ще има собствен апартамент, който може да продаде на старини, да отдаде под наем и така нататък
Който избира лапачката накрая има само МИНУСИ

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2eef2702b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Голяма глупост да но недей се отчайва защо изгасяш и поседната позитивна енергия в себеси 13 000 неса много пари че да мислиш да си продаваш органи или подобно стегнисе

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 913785516a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Американците са казали: "Ако се озовеш в яма, първото нещо е да спреш да копаеш!"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker