Избухливост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Избухливост
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1177 пъти
Здравейте! Дълго време се чудех къде мога да потърся съвет. Аз съм момиче на 23 г. и имам проблем с нервите и контролирането им. Винаги съм се изнервяла бързо, но преди си мислех, че е от възрастта. Отдавна не съм в пубертета, а проблема се засилва. Когато някой ме ядоса ми причернява, тялото ми изтръпва и докато не си изкарам агресията на някой, не ми минава. Най-лошото е, че си го изкарвам на най-близките си. Доста време бях скарана с по-малката си сестра и не си говорехме, защото в такъв изблик на гняв й наговорил ужасни неща. Същото става и с майка ми- колкото и да ми помага и подкрепя все намирам нещо за което да се заям и да я обидя. В момента и тя не ми говори.
Имам си приятел от година и половина. До сега даваше всичко за мен и ме боготвореше, но явно и на него му дойде в повече. Каза ми, че съм недорастла и изнервена, че не знам какво искам. Разбира се последва не само един скандал от моя страна, после извинения и обещания, че ще се променя, но след това пак избухнах от най-малкото. Сега сме разделени.
Сега съм почти постоянно сама и обмислям начини за да се справя с този проблем. Мисля да посетя и психолог. Това държание не ми подхожда, не искам да съм такава. По принцип не съм конфликтна личност и се старая да съм добра с всички около мен, но в тези моменти все едно не съм аз, а друг човек. Моля за съвет и благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6b63a330b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Психолог и след това вероятно терапевт. Поинтересувай се от когнитивно-поведенческа терапия. Може да имаш и физически проблем, за който да се наложи медикаментозно лечение.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 370c0a328b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че идеята за психолог е много подходяща ПЛЮС е важно да намериш някакъв спорт, при който да си изразходваш енергията. Непременно посети гинеколога ти да ти види хормоните и дали имаш кисти. Също посети ендокринолог да види дали нямаш проблеми с щитовидната жлеза (хиперфункция). Също трябва да водиш редовен сексуален живот, за да се успокоиш.
Сестра ми иначе е подобна. Понякога е чудесен човек, можеш с часове да си говориш с нея, но избухва като теб и дори налита да бие на обществени места. Ние си я знаем и малко или много я търпим като се дистанцираме от нея, но заради това не можа да си намери нормален съпруг и е с един парцал, който тя издържа, само да има мъж. Най-близките ти роднини все ще те търпят, но с това поведение няма да имаш ни приятели, ни мъж нормален.
Хубаво е, че си се осъзнала. Сестра ми не се е и обвинява винаги другите. Не забеляза как загуби всичките си приятели, дори родителите ни я избягват, собственото ѝ малко дете се радва, когато тя излезне от стаята и изобщо тя не иска да се промени. Ти си на добър път.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cd5b8e2cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И моятa сестрa е подобнa и зaпочнa дa тренирa бокс. Сaмо тренирa зa извеждaне нa енергия, хaресвa и дa бие круши и сaкове, излизa от тaм кaто новa, но не е професионaлно.
От кaк се зaнимaвa с бокс е много по-спокойнa, мотивирaнa зa други, нови и положителни нещa, дори сaмочувствието и е нa много по-високо ниво. Зaпочнa м/у другото след кaто се скaрaхме жестоко зaрaди товa нейно поведение и ме удaри. В първият момент бях в шок, но после я зaшлевих с пълнa силa и кaзaх, че зa мен е мъртвa от този момент. Повече от годинa и коствa дa ме убеди дa и дaм шaнс кaто вече тренирaше от почти веднaгa след случaя. Доволнa съм от прогресa и, но продължaвaм дa имaм 1 нaум с нея.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9d4690cab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за съветите, надявам се да намеря добър психолог и дано да нямам физически проблеми. Нямам оплаквания, но нищо не се знае.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9d4690cab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно съм съгласна, че с това си поведение ще остана без приятели и партньор, който наистина да държи на мен.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ec3007e8f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо се обърни към ЛЛ за проверка на хормоните, кръвна захар и щитовидна и ако всичко е в норма-психотерапевт.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: aee3a8e759
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз пък искам да те поздравя, че си осъзнаваш проблема. И имаш желание да подобриш себе си.

Много хора не го правят, особено пък мъже (но изобщо не казвам, че няма и доста жени). А ако са по - възрастни към 40-50 години лежат на кълките, че вече им е къснон за промяна и са с нагласата, че всеки трябва да ги търпи, а всъщност никой не е длъжен - хората, които още са край тях са от чисто съжаление.

Нищо чудно баща ти или друг близък роднина от семейството ти там баба, дядо да е с такъва характер, да ти е предал този негативизъм от гените си и в детството ти да е отключил това да изпитваш тези натоварващи чувства, които сега те обземат. Помисли си добре кой е този човек и сведи комуникацията си с него по възможност до нула.
Не се обвинявай, защото както вече ти казах в началото - ти сама търсиш, желаеш да подобриш себе си.
Трябва да се обвиняват тези, които не желаят да го направят...

Успех при психолога и бъди позитивна!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 20b4a60676
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Спри да се храниш със ЗАХАРИ под всякаква форма

М53

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker