Манталитетът на 21 век - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Манталитетът на 21 век
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1503 пъти
Какво мислите за модата на кучетата, особено малките да се гледа като на аксесоар? Също така и любовните връзки сякаш са вид аксесоар. Например много българки и източно европейки гледат да си намерят платежоспособен (естествено) мъж, по възможност чужденец. Да пръцкат не в тролея, а на седалката на луксозна лимузина. Пък мъжете искаме някоя кукла като надуваема да седи тихо и да се усмихва. Ако има големи гърди и е тип Адриана Лима или Ирина Шейк още по-добре. :) Ами като бях дете през 90-те тези неща още не бяха мода.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: da175a5a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, ти като си била дете през 90те „тези неща“ не са те интересували. Да не забравяме какво се пееше в най-големия хит тогава „Бял Мерцедес ме преследва в живота“ или да не забравяме „Селската баня, ОХ кеф и какво прави там кметицата...“
Винаги е имало и ще има халтура и винаги ще има хора, които се стремят само към материално. Това го е имало и в Античността. Красотата, парите и властта вървят ръка за ръка.
Има много хора, които са против и четат морал на другите, но просто, защото са неатрактивни, нямат пари или власт.
Затова моят съвет е вместо да съдиш хората, просто си живей своя живот, имай си свои цели и се наслаждавай на всеки ден тук и сега.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d8b0b718f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   номер1 изчерпва всичко, което може да се каже по темата ти.
Аз ще добавя да започнеш да се фокусираш върху това да подобряваш себе си и да не гледаш в чуждите паници.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ed44ae4a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Много по-приятно се "пръцкa" в лимузинa. Товa което посочвaш, че искaте и то от името нa всички мъже, aми оглеждaй лимузините :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5d492d496b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 е прав... Цитирам издание на Times of London oт 1816 и мой бърз превод отдолу :)

"The indecent foreign dance called the Waltz was introduced... at the English Court on Friday last... It is quite sufficient to cast one's eyes on the voluptuous intertwining of the limbs, and close compressure of the bodies... to see that it is far indeed removed from the modest reserve which has hitherto been considered distinctive of English females... [Now that it is] forced on the respectable classes of society by the evil example of their superiors, we feel it a duty to warn every parent against exposing his daughter to so fatal a contagion. "

"Неприличният чужд танц наречен Валс беше представен в Кралския двор миналия петък. Достатъчно е да хвърлите поглед на сластното преплитане на крайниците и близкото притискане на телата, за да видите, че танцът всъщност е далеч от скромността която доскоро бе считана за присъща на английските девойки. Сега след като танцът е разпространен сред уважаваните класове в обществото следвайки примера на висшестоящите, ние считаме за наш дълг да предупредим всички родители за опасността от излагането на дъщерите им на тази фатална зараза".

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5fbdad8f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   1 В Бял З Мерцедес се казва "Не се продавам аз за валута, ни за коли"

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 29659a6446
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   №6 Лирическата героиня в песента не се продава за валута, следователно има много други жени в нейното общество които биха го направили.
№1 Е напълно права, винаги мъжете са харесвали красиви жени с големи гърди, винаги хоата са искали да имат луксозен превоз, винаги жените по цял свят са избирали най-платежоспособния кандидат за нейн мъж. Смисъл да се мъчиш да обидиш източно европейките няма, след като и западно европейки или американки не биха избрали бедняка от крайния квартал пред богатия или власт имащия. Това да избират мъжа според способностите му е в ДНК на жените, те за да запазят своето ДНК и да народят и отгледат деца ще им е нужен такъв баща който би хранил /осигурил/ най-качествено децата си. Щом той е могъл да забогатее следователно е умен и има шанс да предаде това на децата си. Същото е и при мъжете, избират най-красивата/чаровната според възможностите си, големите й гърди гарантират мляко за поколенията му, естествено червените й устни и розовите скули гарантират нейното здраве, заобленият ханш гарантират широк таз на скелета й следователно лесно раждане и по голям шанс тя да оцелее след раждането и да се грижи за децата и дома му.
Всичко това разбира се хората го правят подсъзнателно и от хилядолетия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 51f600acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   А дали и през 90те години си била толкова отвратителна с изказванията си?
Но както и да е....
Не, това не е моралът на 21 век, това е морала на последните 8000 години в човешкото развитие! За много жени, да се присламчат към някой мъж е най-лесният път. Все пак, така или иначе, си търсят някого, защо този човек да не е и заможен, та да не им се налага да работят и въпреки това, да имат достъп, до социалните символи, които намират за важни. Във викторианска Англия, всяка жена е мечтала да се ожени за богат наследник, с много земи и прислуга, та да може да и купува рокли, струващи повече от селата по земите му.

А колкото до мъжете, търсещи жени само за сексуално удоволствие... Не ти ли хрумна, че това е може би част от мъжката природа? Колкото повече жени, толкова по-големи шансове за създаване на потомство. Повярвай ми, ако не беше сексуалното привличане, популацията но щеше да е в десетки хиляди, а не да гони десетки милиарди.

Надявам се, това да отговаря на въпросите ти.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9d4582fc05
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Странно как в същото време българките раждат на по 20-24 да речем когато нямат стабилност, увисват на врата изцяло на мъжа. Дори в Словакия вече по-късно раждат, че да имат поне професионален опит.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 51f600acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Но номер 4 - Валсът си е найстина доста непристоен танц.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: da175a5a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   n 10, средната възраст на родилките у нас е 27 г., на родилките в София е 33 г.
Отклоняваш се от темата. ВИНАГИ, когато една жена забременее и роди увисва на плещите на мъжа. Аз съм бременна на 33 г., ще взема близо до максималното майчинство и пак „увисвам“ на раменете на мъжа. Вече съм последен месец и не мога да работя, не мога да си върша домакинската работа качествено и не мога да подкрепям морално дори мъжа, защото спя 12 часа на ден.

Мисля, че н 9 доста правилно е обяснил нещата. В последните 10 000 години (след Селскостопанската революция) не сме се променили генетично кой-знае колко. Поне 2 месеца преди раждането и 2 след раждането една жена не може да се грижи за прехраната си, така че е естествено, че гледа да избере и хранител един вид, и здрав мъж.

Малко е пресилено да твърди човек, че жените гледаме едва ли не богат мъж да си „впримчим“, но определено всяка жена гледа мъжът да е финансово осигурен - тоест да има работа, да има дом, да е работлив и загрижен. Дори има психологически тестове, които доказват, че ако заведете жена на първа среща на ресторант или сами ѝ сготвите, това ви увеличава шансовете многократно - препоръчва се високовъглехидратно хранене - примерно паста или пица при такава среща.
Има все още такива примитивни неща у нас, но днес сме и по-сложни като начин на живот, ролите на половете са се размили. Въпреки мъж, който може да храни семейство е много по-атрактивен за жените от мъж, който не може. Така ще е винаги. Също млада, фертилна жена е по-атрактивна от стара или болна жена.
Примерно никой мъж не си пада по жени с шкембе дори мъжете, които си падат по пълни жени. ДОКАЗАНО е, че която жена има натрупани тлъстини точно по корема, има неработещи яйчници - затова и при критическа възраст там веднага се трупат сланините. Една жена в критическа може и да е слаба, но има корем.
Така както мъжете никога няма да предпочитат шкембясали жени (има и млади такива! ), така и жените никога няма да предпочитат мързеливи, безработни мъже. Такъв е животът

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5deff95bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   7 и другите по-долу като сте толкова умни, каква пък е целта на кученце тип джобно - аксесоар? Това какво общо има с природата като нито за работа стават? Само за красота ли е този аксесоар? Иначе много са актуални в момента йоркитата, а през 90-те бяха болонките и пекинезите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 19b042e882
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Тоест е по-хитро като ми отиват костюми и официални дрехи да се обличам с тях от това да ходя с обикновени, всекидневни дрехи с които не изглеждам толкова добре докато намеря жена, подходяща за създаване на семейство?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a50bfcfbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   От началото на 90те години, с много усилия, културните ценности на младото поколение бяха променени и заменени с фалшиви, деградиращи изгъзици. Неща като звездна "култура", в която младите хора се насърчават да подражават на хора със съмнителени морал и вкус им бяха натрапени чрез пресата. Изведъж се появи някаква нова отвратителна гадост наречна ЧАЛГА. Чрз нея бяха издигнати в култ циганско-турската "култура" и "музика", при която изпълнителите перат мазни кючеци и си въртят гъзовете като педерасти и пропаднали курви (не че не са де). Говорят на висок глас(нещо типично за простаците) и държат като свине. Атрибутите на тази новонатрапена "култура", са напомпени гърди с размери на дамаджани, надути със силикон устни, приличащи на гъзове на бабуни, свити като кто кокоши задници. Жива трагедия! А в същото време, искат другите хора в Европа да ги уважавт. Държат се като ориенталци, а не искат да ги наричат и определят като такива. Чрез медиите тази чужда на нашия народ помия се популаризира и с много средства успяха да я превърнат в нещо нормално.
Ето това донесе 21ви век на България - пълно западане и нещастие.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 51f600acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17 - Прав си. Сега всичко е изродено и долно. Няма маниери, няма достойнство, няма култура. Виждам само орангутани, разхождащи се по улицата, които реват като ненормални, чупят, цапат и се бият в гърдите, от гнусинте си постъпки...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c9c80c69eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Това не е манталитетът на 21-ви век. Пошли неща винаги е имало, но сега в ерата на интернет и телевизия, тези неща много удобно могат да се представят пред максимално голяма аудитория, съответно да й влияят. Телевизията, а след това и интернет от самото начало се използват за "моделиране" на хората в отрицателна посока. Чрез тях се вменяват модели на подсъзнателно ниво, които започват да се следват пак подсъзнателно. Така човек става зависим, превръща се в роб на материалното, на пошлостта и на всичко низко. Живее, за да консумира, да използва, да прецаква останалите само и само да има за него. Особено в днешни дни отвсякъде сме залети с какви ли не "модни" тенденции, които ти казват, че трябва да си смениш стария телефон, стария телевизор, старите мебели, старите дрехи и т. н. Нищо, че повечето от тези неща си купил едва преди година две и реално новите са абсолютно същите, просто изглеждат леко по-различно. Напоследък попадам на все повече хора, които имат доста добър стандарт, но непрекъснато искат повече. Теглят заеми, говорят само за пари, изнервени са и в крайна сметка изобщо не са щастливи. По същият начин влияе и "модата" да имаш много бройки. Всеки може да си направи най-прост експеримент, като обяви, че до момента е имал само един партньор и си е с него от години. Обзалагам се, че около 80% ще реагират учудено и ще ви помислят за задръстени. Аз също до скоро робувах на тази глупост. Ако си зададем обаче най-обикновеният въпрос, щастливи ли са хората сменили много партньори, отговорът ще е не. Всички подобни, които познавам са или сами, или с човек, който не обичат, нито пък ценят. Не случайно има толкова самотници и този сайт е доказателство за това. Робуваме на пошлото, на материалното, егото си и резултатите са налице. Претенциите ни са огромни, даже абсурдни, мислим само за себе си и очакваме накрая да сме щастливи. Как да стане? Господ ни е показал кой път трябва да следваме, останалото е мъка и нещастие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker