Вълк - опитомяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вълк - опитомяване
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 5752 пъти
Ще се радвам ако темата се одобри от аминистраторите. Питането ми е следното: диво вълче (вълк)- бебе(храня го от 8 месеца), имали начин да се опитоми, честно идва яде вяра няма на никой (нормално) диво е, но от както го храня (обичам животните) онзи ден влезе комишята и нещо се развика нз порди каква причина , макар и бебе това скочи да го яде, при тона че се развиках, се стресна застана пред мен и си показа зъбите в защитна позиция, може ли да се опитуми или дивото си е диво благодаря предварително. Свикна с нас, въпреки всичко бяга, смисъл не го е страх от нас, но ни няма вяра, като пазач е, храниме си го, но не дава никой да влиза в къщи. който не вярва не го и карам, питането ми е някой имал ли си е вземане даване с такова животно

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 20e1cbf236
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Ако го беше гледал действително от бебе у дома, мисля, че щеше да успееш да го поопитомиш, но твоят вълк е див. Той принадлежи на дивата природа. Спри да го храниш най-късно на пролет. Може и сам да изчезне, но просто така както го описваш животното си е диво. Не знам в какво състояние е било животното и защо си започнал да го храниш на първо време, но на вълците мястото им е в гората, да са свободни - там ще си намери и глутница, партньорка/партньор и ще живее нормален живот. У нас има добри условия за живота на вълците - не е редно да го искаш за себе си, дори да ти е мъчно.
Вземи си по-добре куче, което е подобно на вълк, но не е. Аз бих си взела на твое място куче от приют - ще направиш истинско добро дело. Вълкът си има дом - гората. Вземи куче, което има по-голяма нужда от теб.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d877a7f7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   В едно заведение пък си имаме лисица, която си идва всеки ден, те я хранят и тя си заминава. Но не позволява пряк контакт, колкото и да се доближава. Моят съвет е да не рискуваш с този вълк, защото си е опасно и някой може да пострада. Дори и на кучетата не винагина може да им се има вяра, камо ли на вълк. Гледай да го "отбиеш".

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8f209fcbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Вълкът е изкуство на природата и не може да бъде опитомено на команди като кучето.

Не свиквай с вълчето, защото след като поотрасне ще избяга само. Щом ти го храниш най - вероятно вълчото е изхвърлен от някоя глутница. Сега той е бебе, но като порасне още малко ще избяга в гората, за да се сбие с лидера на някоя глутница, за да е той лидера и да поеме лидерството и да създаде семейство. Това вълче твое е вълк единак и е много опасен, ако не е в гората.

Ти си решаваш, но ако му мислиш доброто го пусни докато е време. Ще дойде ден ще съжалявате, за това задържане. Не гледай по филмите където има вълци, които те обичат и т.н...
Вълкът е диво животно, което е създадено да убива и да властва над хората и другите себеподобни животни.


Това е закона при вълците (единаци).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5572836a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Страхотно е, че си спасил и си помогнал на едно малко вълче, обаче вече е време да го пуснеш да последва съдбата си. Вълците са диви животни и инстинктите им винаги ще ги теглят към гората, така че не се опитвай да му променяш природата и да го превръщаш в нещо, което не е, а именно домашен любимец. Ако го направиш това със сигурност ще завърши зле. Едно, че ще мъчиш животното, друго, че е въпрос на време да нападне някой съсед и тогава ела да видиш. Като нищо ще го убият. Е, щом го обичаш не му причинявай това, а го пусни на свобода и го остави да живее там където му е мястото, при други вълци в гората.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c533d570f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Виж товa, тук е нa испaнски, но можеш дa потърсиш нa aнглийски
https://youtu.be/LFgV9kZbB7s
Товa е мъж, който си е спечелил място в глутницa вълци. "Рaзговaря" с тях, знaе кaк дa зaщити мястото и хрaнaтa си, просто е един от тях :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d55ba7b310
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човек, възхищавам се на доброто ти сърце но...можеш да навредиш неимоверно много на животното. Ако разчита на теб за храна, ловните му инстинкти ще закърнеят и няма да може да оцелее в природата. Моля те, свържи се с някоя институция за защита на животните. Или фондация. На мен "Дивите животни" са ми помагали в подобна ситуация.
http://wildanimals.bg/

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4a6aa5255c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И аз му нямам вяра, и той на мен ми няма, просто идва яде и си отива , бяга от всички нас, но не дава никой да влиза в двора , влезе ли застава пред тези който го храним-ако сме там , и никой не може да припари, а по никав начин не се опитвам да го опитома, просто на моменти ми се изка да го погаля но дивака не дава и бяга , дори на скоро комшия де стопанисва двора на вилата-когато ни няма, се оплака от него, нас ни няма комшията тръгнал да влиза , вълчо се озъбил и той се отказал .

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4a6aa5255c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   7. с нищо няма да се свързвам, защото ако се свържа може да го утрепат, ако сам си реши по добре да избяга в гората но на сигурна смърт няма да го обрека, лекарите по здравна каса хора убиват да земат пари, какво остава за тия институции...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: db7e4f2339
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам колко си наясно с темата но това е сериозно. Сдружение за Дива Природа Балкани, и центърът им във Влахи имат опит с това, и в момента имат два вълка в клетка. Обади им се и поговори с тях. Първият им вълк Вучо, точно на 9 месеца стана неуправляем и го затвориха в ограждението, а те са със супер опит. Не го подценявай това защото ще стане беля и то голяма. Обади им се и поговори с тях но най-добре им го дай. Няма случай на опитомен чист вълк. И Първанов като беше президент се пробва, но нищо не стана. Не подценявай проблема, може да стане голяма беля. Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8edb9e74f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Вземи си куче! Не е редно да правиш опити да опитомиш диви животни, да не говорим че и не знаеш как. Или ще стане някоя беля (ще нападне някой и ще го застрелят) или животното само ще си тръгне като порасне.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c533d570f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

12.   Пaзи ви когaто е тaм, зa товa зaстaвa пред вaс когaто имa "нaшественици". Aко реши, сaм ще се доближи някой ден до теб. Aко го стори, не прaви резки движения, игнорирaй го докaто те подуши от близо, не вдигaй ръкa нaд глaвaтa му, почеши го ПОД врaтa. Инaче или ще избягa или ще те ухaпе, или ще се уплaши или ще приеме вдигaнето нa ръкaтa по-високо кaто опит зя доминирaне.
Нaй-добрият вaриaнт е дa си седнaл и го игнорирaш докaто яде. Може дa си тaнaникaш или свириш тихо зa дa зaпомни твоят тембър и тaкa ще те рaзпознaвa и от рязстояние. Кaто се увери, че не те интересувa дa го доминирaш, че дори си вършиш твои си нещa или просто седиш и си свиркaш, ще те приеме зa "безопaсен" и сaм ще зaпочне дa се приближaвa.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4a6aa5255c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Спрях да го храня , ефект нулев , когато ни няма , (комши казват) седи в двора , не дава пиле да префръкне , къщата е на главна улица , тръгне ли някой към оградата оле мале ставало , онзи ден ми се наложи да отида късно вечер , седеше на вратата (лежи на черджето и ме гледа) явно ме позна стана, отмести се , отворих свърших си работа дадох му ядене, и пак там застана там, или е луд или зн какво му става,харесал си е двора и къщата ,и да го храна и да не го храна се там си седи ?!?!?! Струва ми се ненормално , когато сме там идва само да се нахрани и изчезва, няма ли ни (от комшии знам) само се разхожда из двора ??!?!?! Луда работа

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d43d1e6fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Не се занимавай с неща които не разбираш, това е диво животно, а от писанията ти, си личи, че нямаш никакъв опит.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 24869abfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Най-лошото, което може да причиниш на такова животно, е да го научиш да има доверие на хората. Освен ако нямаш намерение да се грижиш за него като за домашен любимец до края на живота му.

 
  ...
преди: 5 години, 9 часа
hash: 7b9ae9cd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Какво стана с вълка?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e0c1863ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Стига сте филмирали човека. Вълкът сам е избрал да седи и пази двора. А доколкото опитомяването е лъжа че не може. Може и още как. Не като куче но се опитомява. А тези твърдения са на някой който не иска да допускат да се опитоми вълк в домашна среда. Само си представете домашни вълци в градска среда. Ако от бебе си го гледаш без да си го затворил насила той щети бъде верен до края. Има малка доза истина във това че вълкът като порасне ще търси женска но то е и при кучетата, а всеки знае че кучетата са най близките родственици на вълка. Храни го и го пази както той теб

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9ae5021bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Темата е стара, няма лошо да го опитоми, но не да го зареже след някоя друга година и той (вълка) вече решил, че всички двукраки са *поне* като стопанина му и няма да го убият.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ddc93e8e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Вероятно вълчето вече не е живо, но автора нека сподели, какво се случи с вълчето. Интересен случай е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker