Не понасям критика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не понасям критика
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1801 пъти
има нещо, което аз мразя с цялото си сърце. Нещо, което ми бърка в живота. И ме кара отвътре да изпитвам чувства, които не са ми приятни. Чувства, които ме изгарят от вътре. Мразя да ме критикуват. Мразя да ми казват какво да правя. Мразя да ме подценяват. Мразя да съм персона нон грата. Мразя да ми слагат епитети, етикети и тем подобни. Мразя сума ти неща свързани с моето душевно състояние и начина по който ме третират конкретна група хора. Иде ми да викам да крещя ко тряя да счупя нещо, но когато омразата е по силна аз съм в безизходица. Защо по дяволите искам все да ме оценят. Защо се въртя в кръг на нещастие и омраза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9f855670e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм същия. Това е нарцистично поведение, резултат от силно родителско внимание в ранното детство. Свикнали сме да ни обгрижват, вниманието да е насочено към нас, да сме специални, да става каквото желаем и така нататък :) Има го при много хора, но повечето го превъзмогват някак. Аз съм взел да го превъзмогвам като осъзнаеш, че си е просто още една програма в мозъка.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f45280c881
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   'Защо по дяволите искам все да ме оценят' - ЕТО ТОВА ТИ Е ПРОБЛЕМА.
Човек, престани да ти пука за мнението и одобрението им и ще видиш как ще почнеш да чувстваш, че направо цъфтиш от живот!

Трябва да ти пука само, когато ще имаш конкретна полза от конкретен човек!

Те те усещат, че ти пука и един вид си галят егото с това да те критикуват и поучават. Да не мислиш, че искат да си добре, камо ли пък по - добре от тях? Оооо - Абсурд!
Едно е да те критикуват и поучават родителите ти, защото родителите наистина искат да си добре и да прогресираш, ама тея другите са просто едни.. как им казваха.. емоционални вампири ;D

Хайде успокой се и се настрой, че за теб твоята преценка е най - правилната. Усмихвай се повече, гледай ги право в очите и хич да не ти пука :)
Виж, че и те са пълни с дефекти и минуси.. и знаеш ли какво - не им ги казвай, щото току-виж се решат да се подобрят ;)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 73581e9b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами погледни, че всяка втора дума ти е "мразя" и промени това. Казвай "искам" и "мога" и "ще го направя" или "ще опитам" и чак тогава чакай резултати на оценка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 25010e5ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо си толкова зависим от чуждата оценка? Вярвай в себе си, уважавай си и си имай самочувствие. Ти самият. Нямаш нужда от друг да ти дава самочувствие и оценки. Поработи над това. А другите се държат така с теб, защото усещат, че им се връзваш и си зависим от тяхното мнение. Когато спреш да си зависим от тях, те ще престанат.
И откъде толква омраза в теб? Всяка втора дума е 'мразя. Я се успокой. Мисли позитивно и повярвай в себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 640697286a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Зощото си лоша. Затова! Завистлива и грандоманка. "Човек сам каквото си направи... Знаеш го нататък.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 589b551493
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Понякога ще ти се налага да търпиш критика колкото и да ти е неприятно! В живота никой няма да те гали с перце!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fb9d78abba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така е номер6, никой няма да го гали с перце, както и много други хора, както и мен, и теб предполагам.
Но, не ми харесва как му казваш, това "трябва да търпиш".
Аз по - скоро го съветвам да не се връзва и да не му пука, защото не само, че никой няма да го гали с перце, ами и всеки гледа да натрапи себе си и своя интерес. И е много важно човек да не се връзва на разни хорски егота, освен, когато няма личен интерес -и тогава, просто да симулира някакво съгласие. Иначе пълно безразличие и това е.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e2077af9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Виж какво, и на мен също ми е атски неприятно да ме критикуват, но аз го приемам, чувствам се ужасно и унижен известно време, но след това ми минава. Животът е нечестен и несправедлив понякога. И аз съм се опитвал да критикувам другите хора около мен, защото и те ме критикуват, но не ми се получавало. И те започват с това и ми казват да млъкна. Не е честно! Те имали право да ме критикуват, а аз нямам право да ги критикувам. Ех, да му се не види! Дявол да го вземе! Откъде-накъде това ще се случва? Еми като нямам право да ме критикуват, тогава и те нямат това право. Така, че се успокой и не се нервирай за излишни неща и не се притеснявай! Всичко ще се оправи! Най-важното е да сме живи и зрдрави. Моят съвет в такъв случай е да не им обръщаш внимание и те ще престанат. Или им кажи: „я си гледайте работата“! И ако се стигне до бой и почнат да те бият, и ти им удари един шамар! Бъди твърд! Устоявай себе си и правата си! Докажи себе си, че си независим от тях и, че те нямат право да те дондкуркат по този начин. Повярвай ми! Не се чувствай като боклук! Бъди себе си!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: eb98412a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всяка критика е градивна. Много са ме критикували и всеки път го оценявам, защото това ми дава насоки какво да променя в поведението си, за да съм успешен и харесван. Ако отказваш критика рискуваш да си останеш сам и злобен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e2077af9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Номер 9, така е! Трябва да се приемат критики, така и иначе. Но те трябва да са основателни. Например, когато ме критикуват родителите ми или други по-възрастни хора, аз го приемам, защото разбирам грешките си. Виж сега, никой не се е родил безгрешен, всеки малко или много допуска грешки и човекът трябва да бъде критикуван, за да ги осъзнае по-лесно. Човек се учи от грешките си!!!!Родителите също са приемали критики от своите родители. По-възрастните са живяли повече и следователно са по-опитни. Най-много трябва да слушат те. И по-младите хора също. Нали искам да съм успешен и харесван. Искам да имам добри приятели, добро бъдеще, а не да си остана злобен, хората да странят от мен и да се чувствам като аутсайдер. Аз никого не упреквам, просто казвам САМАТА ИСТИНА!!!!!!!! Това е от мен! До НОВИ СРЕЩИ!!!! - Написано отново от №8.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker