Ето я и моята история - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ето я и моята история
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1432 пъти
Преживях много неща, от които много пъти падах и ставах.
В следствие от много наркотици и предрусване на 20 години изпаднах в депресия. Беше толкова тежка, че на моменти бях като обезумял. Не знам защо, но някак си вътрешно усещах, че трябва да бягам и че това ще ме спаси. Започнах да бягам всеки ден в продължение на години. Вътрешното чувство не ме подведе и след време започнах да си връщам разсъдъка. Започнах работа, бях добър в нея, след това макар и късно (на 24) реших да уча. Поставих си цел да уча и успях, изкарах 5-тица на изпита и ме приеха. Успях, но на цената на здравето. Разболях се от язва, докато работех работа, която ненавиждам, само и само да не изтърва срока за кандидатсване. И ето записах се, но се оказа, че изобщо не ме привлича тази специалност, дадох си сметка, че всъщност не знам какво искам, нямам конкретна цел, а просто се зписах защото винаги съм искал да бъда студент. Учих 1 година и реших да прекъсна. През тези години, отслабнах много заради язвата, станах 60 кг.

Мина време, нови депресии, лутане. Докато накрая не осъзнах какво всъщност искам от живота. Написах го върху лист хартия и от тогава започнах да работя по осъществяването. Целта ми е толкова яка, че за някой хора сигурно е смешна и абсурдна. Аз дори не знам дали ще я постигна, но знам, че ще опитвам до края. От както съм започнал да я осъществявам, до сега е минала година и половина и за тази година и половина живота ме сблъска с не малко изпитания. След като осъзнах каква е мечтата ми и колко пари ми трябват за да я постигна, започнах да събирам. Заминах за Чехия. Бях абсолютно сам, така се случи, че там живях с едни бивши затворници от България. Една вечер се напиха и започнаха да се заяждат с мен, да вадят ножове и т. н. Сбих се с единия и избягах в полицията. Без пари, без нищо се прибрах в България разбит от всякъде, а си мислех, че съм толкова близо до целта. Цяла зима преживях в тъга, но си казах, че не няма да ме откаже и това и когато дойде лятото аз заминах отново за чужбина, този път Англия. Отидох да бера ягоди. Всичко беше наред, взимах хубави пари, всеки месец си събирах, всеки ден си представях мечтата си, всеки ден проверявах всички подробности около нея, организирах, мислех, смятах, анализирах. С нетърпение чаках да дойде светлия ден в който ще се прибера и ще започне славният момент на триумф. Така два месеца минаха докато не се случи най-лошото, което можеше да се случи. Една вечер се качих при един познат в колата и се блъснахме с около 200 км в ч, колата се въртя 7-8 пъти, 4 секунди преди катастрофата вътрешен глас ми прошепна да си сложа колана. Никога няма да забравя този глас. Оцелях по чудо, но точно ръката с която берях ягодите беше разкъсана. Всичко рухна, отново. Отново се прибрах в България без 1 стотинка. Отново живота ме върна на стартовата линия. Три месеца лежа уплашен, без да се движа и чакам да ми се възтанови ръката. Всеки ден мисля за катастрофата, почти всеки ден я сънувам и пак няма да се откажа, щом се възтанови пак ще отида и пак ще работя!
Много лоши неща ми се случиха, но с болката и премеждията идва и опитът. Вярвам, че когато човек си постави цел, съдбата го изпитва, колко силно го желае. Аз го желая много силно и въпреки, че всичко ме подтиква да се откажа, аз няма да го направя. Захапал съм я като питбул пък да става каквото ще. Сега съм на 26 години, Оцелях по чудо. Господ ми даде втори шанс, втори живот и не мисля да го пропилея. Каквото и да ми се случи вече не ми пука. Осъзнах, че живота е кратък, както го има, така и го няма. Много хора нямат представа какво е да оцелееш по чудо. Колко сладко е да дишаш, да изпитваш емоции, да си жив, да можеш да се обадиш на близките си и да чуеш гласът им, да имаш възможността да направиш каквото пожелаеш в този живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2a45d595ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Историята ти наистина ме разчуства. Иска ми се и аз да имам воля като твоята и да не се отказвам, но уви не съм такава. Стана ми много кофти като прочетох за инцидента, но после думите ти за това че няма да се откажеш и ще продължиш след като се възстановиш ме накараха да се замисля. Каквато и да е мечтата ти според мен ще успееш. Надявам се да се възстановиш бързо и отново да можеш да работиш, за да реализиращ целите си. Малко са хората като теб, които са успели да се измъкнат от зависимост, да заминат в чужбина за да следват мечтите си и въпреки всичко да не се отказвах. Наистина ми се иска да съм като теб и да не се отказвам обаче почти винаги го правя. Сега и аз се възстановявам от травма и тотално се отчаях, но като четох ти какви неща си преживял... се замислих, че изобщо не трябва да се оплаквам от положението си ами да спра да се съжалявам и като се възстановя да продължавам напред. Прав си, че ако ги няма страданията няма да го има и опита. И на мен ми са се случвали доста лоши неща, виждала съм близките ми да страдат също и те разбирам как се чувстваш. Ти си осъзнал каквото трябва и дори нямаш нужда от съвет. По-скоро ти ни даваш такъв чрез историята си.
Ж 20

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 88da065e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мога да ти дам само един съвет. Не се отказвай. И защо не посетиш някоя църква - евангелска?

Ти си много смел и силен човек. Браво. Замислял ли си се, че гласът може да е Бог?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a2dd550a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да Господ те е опазил и гласът е бил Негов, и ти сам казваш, че Господ ти е дал втори щанс... Моят съвет е също посети евангелска църква, така, ще ти се отворят очите за много неща и ще разбераш смисълът на живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d07414d253
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не че искам да влизам в религиозен спор, но съществуват много видове религии и хора, които вярват в тях и всеки казва, че неговата истина е единствената и другите се лъжи. През годините много хора са се опитвали да ме завлекат в някакви религии или секти и от всички най-много ме дразнят евангелистите. Защото те не само, че са най-големите фанатици, ами най-нахално натрапват и на другите хора фанатизма си. Аз може да съм преживял тежки периоди, катастрофи и т.н и да съм усетил Бог, да съм чул гласът му. Да, аз съм осъзнал много неща, но това, което усетих е много по-висше от ограниченията на която и да е религия. Аз винаги съм бил силно духовна личност, винаги съм търсил истината. Но това, което съм намерил аз пазя за себе си, никога няма да тръгна да натрапвам нито на евангелистите в какво вярвам, нито на православните, нито на мюсулманите и съжалявам, ама много ме дразнят тези, които го правят.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 31143ae2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има едно общо нещо между всички хора - между религиозни и атеисти, вегани и месоядни, пацифисти и патриоти готови на военни действия за страната си - това нещо е, че всички търсят щастие. Проблемът е, че всеки интерпретира щастието по различен начин, както и по какъв начин да се достигне до него. Още по-големият проблем е, че средството ни за комуникация, езикът, е обект на интерпретация и едно и също нещо може да се тълкува различно от двама човека. Езикът не е точен, което винаги е равно на противоречия и раздори. Когато един инженер каже на друг, че трябва да направят носещите колони на моста, който строят по 25 метра, другият няма да му отговори: "Не си прав! Трябва да са по 15 метра! " - те ще измерят, а на база измерванията ще изчислят коя височина ще даде оптимална товароподемност и тук няма да има противоречия. Единият инженер няма да казва на другия: "Повярвай ми, трябва да използваме волфрам! ", напротив, те ще използват метали, които са най-подходящи според целта - ако им трябва твърдост, ще ползват един метал или сплав, а ако им трябва здравина - друг. Тук езикът е точен.
Религията не може да се похвали с това. Едни тълкуват Исляма, като мирна религия и живеят мирно, други тълкуват писанията по различен начин и са готови да убиват и умират за това, в което вярват. В Християнството е същото. Според едни, това, което е казал Христос, трябва да се тълкува по един начин, после идва друг и казва, че не е така и че това нещо трябва да се тълкува по друг начин - накрая идва трети и казва, че другите не са прави и предлага трети начин за тълкуване, а оттам имаме и православни, католици, лутерани, протестанти, евангелисти, свидетели на Йехова и т. н....
Ще ви дам пример:
В Стария завет пише да не убиваш. Не пише, че може да убиваш при определени обстоятелства, пише просто да не убиваш. В Новия завет, пише, че трябва да обичаш врага си - щом трябва да го обичаш е логично, че не трябва да убиваш. В същото време, в Новия завет пише, че човек трябва да се подчинява на всяка власт, тъй като няма власт, която да не е от Бог. Тълкувайки така, ако някоя власт - в лицето на дадено правителство - поиска от своите поданици да отидат на война - нали трябва да убиват на война? ! Противоречието вади очите. През Втората световна война свещениците са осветявали танковете, а сега се вижда, че при военни действия винаги един свещеник осветява армията, била тя от католици или православни. Когато нещо може да се тълкува по много начини, вече само по себе си води до противоречия. В политиката и икономиката е същото. Религиозните са като човек, който за пръв път се учи да чете на чужд език и концентрирайки се в разбирането на глаголните времена, изпуска много от смисъла и не вижда противоречията, а те не са едно или две.
По-опасното е, че тези неща работят с човешката значимост... докато в нашата среда лесно може да се отличи красив от грозен, тъй като обществото дава оценката за това дали някой е симпатичен, с ума не е така - всеки човек сам дава оценка за себе си, а оттам всеки смята себе си за умен. Един грозен човек не може да се сметне за красив, тъй като огледалото и обществото бързо ще му покажат, че не е. С ума обаче, всеки сам си дава оценка, а тя е винаги висока. Затова, ако един милионер организира семинар от 1000 души, които да учи на това как да станат богати и им каже: "Само 3% от Вас имат потенциала да станат богати" - всеки един от присъстващите ще помисли, че това се отнася за него и той е от тези 3%-та. Във фейсбук, често има задачи с име "Само 2 човека са успели да решат тази задача" - като задачата е елементарна, а хората отдолу се редят да пишат лесния отговор. Работи се с човешката значимост. При религията го има същото(при икономиката също го има, но е по-добре скрито).
Майката казва:
"Господ излекува детето ми от рак! " - а другите десет не успели да се преборят. А защо точно вашето дете? По-специално ли е?
Човешката значимост придава стойност на човека и той смята, че: "Господ ми е дал талант", "Господ ми е помагал" - тук ясно прозира гордостта. А защо точно на Вас е помагал? !
Хората не задават въпроси, те са свикнали на готови отговори, които да им се струват логични, но логиката не винаги те води към правилните въпроси, които да ти изяснят положението.
Преди Нютон да изведе закона за гравитацията е било логично, че Земята е плоска, тъй като, ако би била кръгла - хората и водата биха падали. Логично - обаче на база знанията, с които са разполагали. След закона за гравитацията логиката води към друго.
Лесно е да вземеш спор над религиозен, дори приемайки недоказаната теза за съществуването на Бог. Те обичат да казват, че има войни, защото светът е неуреден, поради човешката природа и прочие... Добре, но в Библията се говори за война между ангели и демони, за паднали ангели, та как щом има война на небето, тук на Земята ще е мир? !
Хората не си задават въпроси...

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c147ea92e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5 - удоволствие беше да Ви прочета, благодаря!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1de9a82347
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора:Номер 5, прав сте. Съгласен съм с всичко. Може въпросът ми да ви се стори глупав, но не разбрах какво искахте да кажете с това на мен? Съжалявам, но просто не разбрах. А с това "Господ ми е помагал- ясно личи гордостта" Не мога да се съглася. Не знам какво ми е толкова специалното, че на мен точно да ми е помогнал. В това, което преживях няма логика. Не го пожелавам на никого, но това което усетих преди катастрофата, беше нещо много силно. Нямам представа как да го наричам, но просто усетих присъствие. Дали бог, ангел или смъртта. Беше чувство, което никога няма да забравя. За част от секундата разбрах, че ще катастрофирам още преди да се случи, в този величествен миг аз изпитах страх, че ще умра. Сякаш времето спря, като по филмите и през очите ми минаха всички хора, които обичам, как ще ги накарам да страдат. Как няма да мога да постигна мечтите си и ще бъда само един труп. Сякаш в този миг усещах бог, погледнах го директно в очите и му казах на глас с цялото си същество- Моля те спаси ме! Сложих си колана и ръцете на главата, свих се на топка и колата се обърна. Начина по който катастрофирах можеше да умра на 90%. Оживях по чудо и не го пожелавам на никого, но когато преживееш нещо такова, започваш да вярваш в неща, в които не си вярвал до сега.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 31143ae2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, Вие си представяте, че нещо Ви е помогнало, но това не означава, че е така. Виждате ли, когато има силен ураган или торнадо, той не прескача църквата, отвявайки само постройките и къщите около нея, напротив - отвява всичко по пътя си, заедно с църквата.
Разбира се, те използват много удобно логиката, че такава била волята божия. През средновековието по време на чумата тезата на църквата за нея било, че това е бич, заради греховете на хората. Такъв отговор обаче не отговарял на хората как да се отърват от нея, а аз съм сигурен, че доста хора са се молили ден и нощ този бич да спре. Оказва се, че носителите на заразата са плъхове, а пренасящите болестта - бълхи, които после хапели хората.
В ютюб може да видите, както хора оцеляващи при страшни катастрофи, така и хора умиращи при също толкова страшни катастрофи. Защо обаче първите оцеляват, а вторите - не? ! Става катастрофа и от 4-ма човека в колата оцелява само човекът на седалката до шофьора. Майката казва: "Господ спаси детето ми! " - защо точно вашето дете, а не другите 3-ма? Тук има много фактори - къде е била точката на удара, спаднало ли е било налягането в едната гума, което да доведе до "биене" на една страна и колата да поднесе... много, много фактори.
Хората не могат да приемат случайността, винаги търсят смисъл във всичко. Опашката на кравата смятат, че е за да годни мухите или пък ще сметнат, че е за да изразява емоционалното състояние на животното. Дори има един разказ, в който се говори за това как Питагор, връщайки се от една своя разходка, попада на тълпа, която иска да изгори 2-ма еретика. Искала да изгори единият, понеже твърдял обратно на тогавашните разбирания, че човек може да угоди на Висшето същество и без да държи крава за опашката в часа на смъртта си, тъй като човешкото същество може да е добродетелно през целия си живот, но не винаги може да се намери крава, на която да се държи опашката в часа на смъртта.
Много от нещата в природата и света са несъвършени, и с нелогични израстъци, които не им служат за нищо. Харесвам онзи пример с това как хората казват, че веждите служат, за да предпазват от стичането на потта в очите, но тогава кашлицата, за да заразяваш другите ли е? !
Сега при някои коли има сензор, при засичане на човек на няколко метра пред нея, тя спира... трябва да разрешаваме проблеми, задавайки си въпроси. Може ли да се премахне човешкият фактор от автомобилите и как да стане? В каква посока трябва да се работи и прочие. Хората винаги ще създават катастрофи, понеже се влияят от различни емоционални състояния. Ако аз не съм си напомпил гумата навреме и като следствие предизвикам от това катастрофа, тогава ще загинат хора. В много сфери трябва да се работи, но сега има пречки...
Не може да разчитаме на Бог. "Бог ни обича! " - казват, но при едно земетресение сградите смачкват хиляди хора. Каква трябва да е конструкцията и състава на къщите, и оптималната височина позволяваща максимална устойчивост - това ще реши проблемите, а не Бог. Ти си оцелял, но тълкуваш оцеляването си на база емоции. Една и съща песен може да се тълкува различно - ако аз съм целунал първата си любов на нея, тази песен ще ми носи само приятни усещания и емоции, но, ако някой е зарязан от гаджето си, докато по радиото е вървяла същата песен, то е много вероятно той да казва: "Проклета песен... и текстът и е глупав! ".
Защо има проблеми и пречки при развитието на техниката, накратко:
Ако аз съм собственик на компания произвеждаща автомобили и виждам, че вместо
да поставя пластмасов сегмент в резервоара - който струва 10 лева(и който ще предпази колата от взрив при челен или страничен удар) - сложа метален, който струва 5 лв, това ще ми спести много разходи и ще увеличи печалбата. Разбира се, повече хора ще загиват вследствие на катастрофи с модела автомобил, който предлагаме, поради тези 5 лв, но печалбата на бройка ще е голяма. При капитализма, където всеки преследва собствения си интерес е трудно да имаш "Fair play". Но това е друга и дълга тема.
Първият ми коментар беше насочен срещу евангелиста(номер 3). А си пазя темата, като добра мотивационна история - не съм смятал да пиша.
И не е основният проблем, че хората вярват в нещо - не, за самотните хора по селата това е надежда и ги държи живи, може да придаде смисъл, за да има за какво да живеят. Въпросът е как държавите използват противоречията в религията и хората не се замислят. Военният пилот, който ходи на църква и винаги е готов да се притече на помощ на падналата отсреща жена, без проблем при военни действия натиска един бутон и изпепелява половин квартал, а после заспива спокойно като бебе. Дори му дават медал и придобива уважение сред хората, те казват: "Той защитава интересите на родината". Как да знае такъв, че прави зло? ! А религията дори оправдава действията му - и то точно, защото се тълкува от всеки различно, в това е злото, а те целуват ръцете на свещениците, палят свещи и отпускат пари за църквата. Проблемът е, че логиката им не е устойчива на критика и по всеки параграф може да пропадне.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1de9a82347
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 9. Различни хора, различни разбирания.
Аз не мога да приема случайността, защото съм сигурен, че не съществува. Вие сте я приел. Добре. Вашият опит ви е довел до тази мисъл. Моят опит ме е довел до това, че съществува карма. Когато човек внимателно следи живота си, има умението да наблюдава. Започва да забелязва, че има причинно-следствена връзка. Вие мислите единствено с логиката си. Логиката е много необходимо нещо в живота, но е ограничена. Хората са създадени като ограничени същества виждащи живота три измерно. Обаче е факт, че съществуват неща извън логиката. В момента много учени потвърдиха, че телепатията съществува. Съществуват и много други неща, съществуват знаци от съдбата, вибрации на хората и енергия. Същестува информационно поле. За да осъзне човек всичко това, има едно нещо наречено "Интуиция". Мравката например вижда света по един много ограничен начин и няма представа, че човекът вижда света три измерно. Човекът на твърдата логика обаче според мен няма престава, че е възможно да съществува и следващо измерение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker