Графичен дизайн като хоби? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Графичен дизайн като хоби?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1205 пъти
Здравейте... Първо искам да кажа, че никога не съм се занимавала или учила каквото и да било, свързано с графичен дизайн. Завършила съм и работя нещо съвсем друго. Но винаги съм имала афинитет към рисуването, дизайна, съчетаването на цветове, форми и т. н. Нямам много талант, но някак си усещам, че това е нещо, което ми се отдава, това е единственото нещо, за което съм си мислила, че ми се отдава. Не искам да инвестирам нищо, искам да се занимавам с това като хоби и да видя дали ще мога да печеля нещо с това като допълнителен доход, но и да не стигна до там, искам просто да се пробвам с това. Не знам от къде да започна. Може би трябва да си изтегля някоя безплатна програма и да я разучавам как работи и какви функции предлага. Знам, че най-добрата е Photoshop, но тя не е безплатна и тук е момента да попитам - самообучаващите се - купувате ли си я или я търсите пиратска? И последният ми въпрос - има ли смисъл да се пробвам, при положение, че никога не съм се занимавала с нищо, свързано с ИТ сферата и съм на почти 27 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: f0a0e3d00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако няма да ползваш Photoshop, за да печелиш пари, то пиратска или не, ще е все тая.

Но нещо важно - Photoshop e програмата, която ползваш. когато обработваш снимки. Ако имаш желание, то ще ти трябва хубав фотоапарт и ще е добре, да изгледаш или изкараш курс по дигитална фотография.

Ако желаеш да рисуваш, може да пробваш с Autodesk Sketchbook, като си набавиш и евтин "графичен таблет", било то от Wacom или друга компания. Започват от около 100-120 лева, за базовите модели.

Моят съвет е още сега, да потърсиш курс във YouTube, който да обясни базовата работа с избраната от теб програма. Има хиляди книги по темата. Ако интереса ти проидължи, то има множество "живи" курсове, които можеш да потърсиш из София. Ако времето и финансите ти го позволяват, дори може да потърсш и ивсше образование в тази сфера (да, знам, повечето хора не са богати наследници, че да имат време да учат 5 години, само за хобитата си, но все пак ...)

Но най-важното е да започнеш !

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6f93cc6e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Влизай в замунда точка нет и сваляй каквото ти душа иска :–)
За всичко каквото не ти е ясно просто питай гугъл на английски език.
Също в youtube е пълно с полезни клипчета за всичко :-)

Да живее интернет!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 373ffe67d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всички програми си ги тегли пиратски. Само в рекламноте агенции (и то по-големите) си ги купуват. Като за начало си изтегли illustrator, photoshop и indesign. Като човек занимаващ се с това и учил това, мога да ти кажа, че ти трябва яка подготовка, и доста четене или разглеждане. Но има тенденция (в последните години) пазара да е залят с доста грозни неща правени от хора незнаещи нищо (факти са, не хвърлям хейт). Но ако изучиш програмите много добре, и знаеш кое е грозно и кое не е нещата ще ти се получат. Но не очаквай бързи резултати. Пък и не разбирам как дизайна може да хоби, при положение, че той е свързан с работа за други, идиотски спорове. С екипа в агенцията сме работили за огромни клиенти (от сорта на nutella и кока кола), и са ни разбивали от глупост. Собственика на един мол ни каза, че когато ние си построим мол, тогава ще му казваме какъв дизайн му подхожда. А за freelance е добре само ако си изявено име, иначе ще правиш лога за 5 долара, при положение, че минималния стандарт тук е минимум 400 лв.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 93a7e3033e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Привет! Аз също съм като авторката. Нивга не съм бил графичен дизайнер, но ето на, до де днешен си правя страхотни снимки с Adobe Photoshop CC платената версия, която и купувам лиценз.


Съветвам те авторке създавай снимки щом го чувстваш отвътре, че притежаваш талант. Нищо, че няма да можеш да продаваш картини, защото това не ти е работата. Важното е да се развиваш.

Лично аз винаги, когато почивам и съм на кеф правя снимки. Не съм професионалист, но що годе се старая.

Само ще ти кажа едно: никога не тегли кракнати програми било то, за фотошоп или за друго. Има кракнати програми, които съдържат злонамерени вируси и тайни вратички, които така ща цакнат, че ще отидеш в районното. Ако имаш желание и висока заплата тегли директно от официалния сайт на фотошоп и й купи лиценз според твоя опит в дизайнерството.


Имам и страница в Facebook, в която качвам снимките си създадени от нулата с фотошоп. За щастие благодарение на Facebook имам възможност да качвам в ULTRA 4K качество снимки, които не се конвертират от система, защото за страницата ми е спряна системата на Facebook за обработка на снимки.

Поздрави, И. част от екипа по сигурността в, , Книгата на Лицата"

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2f9953e84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката
Благодаря за мненията.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9c9e79025d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм момче на 26 години и в момента уча графичен дизайн. Щом ти се отдава, запиши се на един курс по графичен дизайн. Ще получиш документ и ще можеш после да работиш тази професия. И аз като теб започнах от друга професия, която не е подходяща за мен. Напуснах я и сега съм на курс по графичен дизайн. Да ти кажа често, за да станеш добър дизайнер, ще трябва да се отдадеш на това и да зарежеш всичко. Аз по цял ден сега уча за този курс. Там всичко е дадено стъпки по стъпки. Самообучението не е най-добър вариант. По-добре се запиши на един курс с дистанционно обучение, а ако имаш възможност се запиши и на присъствен курс. Най-добрият вариант е по цял ден да учиш само това и да не бачкаш. Така ще научиш много неща. Всичко иска време и усилия, за да го научиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0a3a744f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Работил съм като дизайнер доста време и имам досег и до уеб дизайна и до принт дизайна. Има мои лога по улиците в София (малко повече гордост в тези среди не е излишна). Номер 3 е прав за всичко. Работи се с Illustrator, Photoshop, Indesign. Аз по едно време се опитвах да мигрирам към отворен софтуер и започнах да ползвам Inkscape (аналогът на Illustrator) и GIMP (аналогът на Photoshop). Докато Скейп-а става донякъде, GIMP може да е доста тромав.

Не разбирам обаче следното: обикновено дизайн се прави по задание. Т.е. идва клиент, иска нещо (например ще пуска ново вино на пазара и иска етикет) и дизайнерът му предлага варианти. Клиентът си избира и тн. Ти като искаш да го правиш за удоволствие, не разбирам кой ще ти поставя заданието. Има вариант да се пробваш като фрийленсът на един от многото сайтове, но там вероятността да препичелиш нещо е доста ниска (не нулева, но ниска).

Ако все пак решиш, най-добре тегли Photoshop-а и Illustrator-а и почвай да гледаш уроци в нета. Например(само пример) пишеш "Swirl Florals in Illustrator" в ютуб (това ас тия завъртулки на цветя дето бяха модерни преди няколко години, но още ги ползват) или нещо такова и почваш да гледаш и да повтаряш при теб :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker