Какъв ви е проблема с турските сериали? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какъв ви е проблема с турските сериали?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 3832 пъти
Пиша, защото искам да споделя мнение по въпроса за турските сериали. Четох много истории и много се ядосах. Не разбирам какво толкова им има на турските сериали. След ксто не ви харесват НЕ ГИ ГЛЕДАЙТЕ, БЕ! Много се дразня от хората, които постоянно злословят за тях. Все пак, всеки сам си избира какво да гледа. Аз лично гледам турски сериали и не мога да си отговоря на въпроса "Защо другите мразят турските сериали? ". Не казам, че трябва да ги гледате, но след като не ги харесвате защо изобщо говорите за тях. Не ви харесват и толкова. Какво постоянно се карате и само повтаряте, че са тъпи и размиват мозъка на човек. Нали не ги гледате вие? Какъв ви е проблема????
Моля, ако някой има отговор на въпроса ми да го напише в коментарите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2d79f36bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

1.   Моят проблем с турските и индийските сериали е. че насаждат патриархален модел на живот, който няма място у нас в 21 век. Гледала съм само Листопад и то няколко серии и 1 епизод на Малката булка (от обща култура) и ми беше достатачно - в тези сериали жените са слаби, зависими от мъжете същества (добрите гериоини). Ако има все пак образовани и самостоятелни жени, то това винаги ще е лошата героиня. Освен това целият живот на героините се върти около някой мъж, около планове за семейство, около родителите и софрите, а най-големият успех за жената е сватбата с някой успял мъж. Ако има успех в нещо е то да се накипри все някога и това е.
Самата жена не може да е успяла извън кухнята, детската стая и подреждането на масите. 2/3 от сцените се развиват на някоя софра. Също се показва стандарт на живот, който изобщо не е характерен за съответните държава и най-глупавите действително вярват, че така живеят в Турция или Индия хората.
Насаждат идеалите на чужди култури и откъсват точно най-необразованите слоеве от истински важните неща в НАШЕТО общество и в това какво се очаква У НАС от една жена. (образование, кариера, равно участие във вземане на решенията и в печеленето на хляба, независимост от родителите)
Преди имаше латиноамерикански бози, но дори те не бяха толкова зле. Там поне жените сами си изкарваха хляба. Там беше показана бедността в обществото и ставаше въпрос повече за социалните конфликти. Освен това културата беше християнска и що-годе поне за ниските слоеве на обществото у нас беше ОК. Имаше отчасти образователни моменти дори - да се пазиш от нежелана бременност и т.н.

Особено тъжно е, че точно хората, които и без това са с нисък стандарт на живот гледат тези бози и остават с грешни идеи/ценности за живота, губят си също и времето вместо да вземат да научат нещо полезно. Дори моята баба не гледа тези тъпотии, а гледа научно популярни филми и научава поне нещо за света навън.
Също са вредни тези сериали за младите момичета и жени, защото им внушават, че само ако намерят някой богат мъж ще могат да постигнат добър стандарт на живот, а от тях се изисква да са послушни и накипрени.
Лошата новина е, че няма толкова богати мъже за всички почитателки на сапунките и още по-лошо е, че какъвто и богат и успял мъж да се навърта навън, той няма да се занимава точно с такъв вид жени. Богатите мъже не гледат турски сериали и не се интересуват от смачкани и скромни момиченца, които си стоят по цял ден у дома и слушат какво им казват мама и тати. Богатите мъже избират точно жени като лошите героини в сериалите - образовани, с кариера, самочувствие, сексуално активни, а такива жени в турските сериали завършват винаги зле (умират в най-добрия случай).
При латиноамериканските сериали поне момичето еволюираше в известна степен - образоваше се, само постигаше нещо преди да стане забележима за желания мъж, бореше се срещу социалните различия и на равно с мъжа се бореше за връзката.
В индийски и турски сериали всичко зависи от мъжа и от родителите му.
В турските сериали добрата героиня е такава, че в реалния живот никога не би имала шанс в живота, а модерната жена е омаскарена и е носител на всички негативни човешки качества, за да се отрече всъщност модерната жена по принцип.

Аз гледам само американски/европейски сериали, включително български. Примерно „Откраднат живот“ е хубав сериал, в който има силни жени. Гледам също криминални скандинавски сериали, където жените са комисари и прокурори. Гледам американски сериали в оригинал - Game of Thrones, House of Cards , Vikings - последният е канадско-ирландски и всички жени в него са по-силни и умни от мъжете. Във всички тези сериали женските героини не отстъпват по акъл и сила на мъжете. Гледам също на BBC сериалите - криминални, комедии и на историческа тематика, но преди всичко чета книги.
Пробвайте и вие за разнообразие, преди да се е изпарило и малкото сиво вещество, защото за да достигнете стандарта на живот, който гледате по турски и индийски сериали е вредно точно, че ги гледате. Повреждате и дъщерите си ако имате. Хайде, бабите нека гледат, но за млади хора е пагубно

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bdb32ab0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Подкрепям номер1.
Аз мога да кажа, че лично за себе си нямам проблем, защото и без това не гледам телевизия. Затова и даже нямам телевизор. Като искам да гледам нещо - просто стриймвам. Или свалям от замунда. Ровя в youtube.
Но, за мен тук въпроса е принципен.
Да го наречем дразнещото за мен е, че тези сериали ги въртят по 2 от 3те ни национални телевизии. Те май са само три, не съм сигурна - Канал1, бтв и новатв.
А това са едни от малкото телевизии, които могат да се гледат безплатно - без да си абонат на кабеларка, айде, вече цифрова нали.
В България все още има доста хора - семейства с малки деца и подрастващи, възрастни хора, които разчитат на безплатния цифров сигнал, защото са с малки доходи и не могат да си позволяват да пръскат пари наляво-надясно, дори да става дума за 5-10 лева месечно.
Така, тези хора от бедната работническа класа са принудени да гледат тези сериали като им се гледа телевизия - нямат избор никакъв. А точно за тях е супер типично да гледат телевизия.

То сега айде някой ще каже - има много български турци, българо-мохамедани. Добре. Ама нека примерно да има по 1 сериал турски да се върти, който ще е достатъчен да задоволи културните им нужди. А не както сега и по бтв и по нова от обяд - та до вечерта предимно само турски.
Редно би било националните ни телевизии да представят всякакви култури.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d69d167665
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Много са " лигави " и нямат нищо общо с реалния живот . По зле са само индийските сериали и " Дързост и красота "

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd74add7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

5.   Точно патриархалните ценности са най-хубавото в тези сериали и силните и големи семейства. А на запад какво има - родители и деца не си говорят когато децата пораснат, жените са феминистки и кариеристки, плетат интриги на работното място и нямат никакви ценности и морал.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dc7c2e0f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   "последният е канадско-ирландски и всички жени в него са по-силни и умни от мъжете."
Аха фемитистката се издаде. Нима е нормално това според теб? Нима е нормално в медиите да се подиграват така с единия пол?

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 864fa3f3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   Някои бъркат липсата патриархалността с морала. Една неморална жена ще си е такава независимо дали я "командва" мъж или не. Стига сте се излагали.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a9007e4275
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   И в турските и в индийските сериали ме дразни факта че родителите са тези, които избират половинките на децата си, а в 21 век не би трябвало да е така. Хубаво приемат натрапената от родителите половинка, но никога не разбират какво е това да обичаш наистина в малки изключения, в които чувствата се появяват с времето. В "Перла" бащата на Мехмед се разведе с майка му след близо 3 десетилетия брак, защото намери нова жена и с нея откри какво е наистина да обичаш. Той обясни на бившата си, че я уважава като майка на децата му, но никога не е изпитал любов към нея по простата причина, че родителите му са направили изборът вместо него. Друго нещо което дразни е че живеят за мнението на другите и заради това за готови веднага да обърнат гръб на децата си при най-малкото им провинение. Също така не ми допада факта родители да наказват и да налагат забрани на вече порасналите си деца. В "Огледален свят" изключително много се дразнех като гледах как бащата и братът на Ферия не и дават да ходи на лекции и я бият само, защото е закъсняла при положение, че тя е пълнолетна. Донякъде тези негативни чувства у мен се породиха от факта, че когато излъчваха сериала аз също бях първи курс студентка подобно на главната героиня в него. Нормално е е една студентка първата година в университета да иска да купонясва до зори не е нормално баща и и брат и да се опитват да и спират развитието заради това че са със изостанал селски манталитет само защото веднъж се е прибрала по - късно!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a53c249438
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Аз пък си мечтая и при нас родителите да избираха половинките. Така сега нямаше да съм на 29 без жена и деца, а щях да съм млад татко, сигурно с детенце вече на 10.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8d0c78b801
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Чрез турските сериали, се опитват да ви накарат да живеете и държите като ориенталци. Сега само най-наивните и глупавите все още ги гледат. Почти всички хора които я гледат тази простотия са жени, на които само да започнат да им говорят за любов, глезените им веднага се качват зад ушите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8d0c78b801
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Чрез турските сериали, се опитват да ви накарат да живеете и държите като ориенталци. Сега само най-наивните и глупавите все още ги гледат. Почти всички хора които я гледат тази простотия са жени, на които само да започнат да им говорят за любов, глезените им веднага се качват зад ушите.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a9007e4275
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Съгласна съм с номер 19. Преди 7 години когато беше премиерата на" Стъклен дом" сериалът освен у нас се излъчваше и Македония и в Турция. Имаше статии как турската телевизия, която го закупила го спряла след първи сезон понеже нямало зрителски интерес и бил прекалено разкрепостен за тяхната аудотория. Щом те не харесват нашите сериали и след "Стъклен дом" не ги купуват значи и ние не трябва да гледаме техните. Ако всички зрители направим бойкот на телевизиите като не гледаме турските сапунки смятам, че те ще се откажат да ги купуват видят ли, че никой не иска да ги гледа вече както и индийските. Аз лично се чувствам супер откакто не гледам нито едните, нито другите!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e73e9a42fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Проблемът ми е, че са скучни. Като драматургия са ми скучни. Нали в един филм трябва да има няколко задължителни момента - завръзка на действието, конфликт, разрешаване на конфликта, развръзка на действието и поука някаква, така да се каже. Върху това се гради драмата от античността до днешните холивудски продукции. Е, тук няма никаква драматургична основа. Сюжетът е крайно елементарен, конфликтът - смехотворно несъстоятелен (някоя девица мама и татко не я дават на съседския левент и о, ужас!), фабулата е разтегната до безумие (е, нямам нерви година и половина всяка вечер да гледам ще се вземат ли младите, няма ли). За актьорската игра да не говорим: ако си пускаш тези филми, за да се посмееш на това как индийците си блещят очите и си клатят главите - може. С една дума - много слаби са като филми. Направо не мога да повярвам, че майка ми, която е пенсионирана учителка, ги гледа. Чак неприятно ми става като я засека някой път да зяпа "Малката булка" или каквото там дават, аз не им зная заглавията. Ако човек иска да разпусне вечер или пък през деня да си убие един-два часа, по-добре да прочете нещо смислено или да гледа съдържателен филм, покрай който хем да получи естетическо удоволствие, хем да се замисли, хем да научи нещо ново. И още нещо: напълно подкрепям гореизказаното мнение, че е безобразие именно националните телевизии да лансират тази помия, хората все пак имат различни културни потребности. Особено пък Българската национална телевизия, която се издържа от нашите данъци. Аз по БНТ нямам какво да гледам, откъде-накъде част от парите ми да отиват в нейната каса?!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f373576f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   От авторката:Наистина за някои неща сте напълно прави, но за други не. Имаше коментар, в който пишеше "не ми допада факта родителите да наказват и да налагат забрани на вече порасналите си деца". И на мен не ми допада този факт, но в днешно време вече почти не е така. Знам го, защото съм полу туркиня, имам роднини в Турция и също така съм била там. Вече почти цялото население е с така да го нарека "европейско мислене" и все по-рядко се случва някой да е със остаряло мислене. Искам да кажа, че в сериалите може да има абсолютно всичко, но това не означава че в действителност е така. НЕ КАЗВАМ, ЧЕ НЯМА ХОРА, КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ ПОСТЪПВАТ ТОЧНО КАКТО В СЕРИАЛИТЕ! За индийските сериали не мога да кажа нищо, тъй като не ги гледам и нямам ни най-малка представа за индийците.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b93295f10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Нямам проблем защото не ги гледам. Турски и латино сериали се гледат само от 50-60 годишни бабички. Аз не съм видял млад човек който да ги гледа.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 152e6e2dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До 3 Прав си. Само искам да уточня, че Bulgaria on Air също е национална ефирна.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 703fbb166f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Както турските, така и идийските сериали, са една сладникава помия и нямат нищо общо с реалният живот там. Ходил съм и в двете държави и съм го видял с очите си, а не да съм го чул от други хора. В Турция само два, три града имат малко по-европейски вид, останалите са жива трагедия, особенно като минеш от другата страна на Босфора, живота си е чисто азиатски - фереджета, шалвари, фесове, наргилета, магарета, камили и по цял ден сърбат шербет. В Истанбул в центъра изглежда добре, но това е само заради туризма. Мръднш ли в страничните улици, картината която ще видите там е съвсем различна.
От всички хора които познавам, само леля ми ги гледа тези сериали и напълно ми е паднала в очите, защото вижда как и влияят и променят манталитета и вижданията и.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 38195f85e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   А гледайте си каквито искате простотии стига да не оставате с грешното впечатление, че в тези сериали показват реалния живот. Защото е много смешно. Имам приятелка мексиканка и знаеш ли какво ми сподели тя един ден. Че и е писнало като каже, че е от Мексико всички да правят асоциации само със сапунените опери! Та, ако ги гледаш само като забавление и не вярваш на глупостите, които показват там, ами лошо няма. Е, пак си е загуба на време, ама явно такова ти е нивото, та не можеш да си намериш по-смислено занимание, та ок става. Просто ги гледай критично.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 52ec4ea225
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   На мен ми хресват турските и индийските сериали. Преди два дена гледам последния турски епизод и сърцто ми направо започна да се разтапя, като слушах леля Пембе да вика на кака Айше "Много ти харесвам новите шалвари на цветчета. От къде ги взе? Това фередже, и то ли е ново? Много ти отива! Машала, машала! "

В последния индийски сериал, един слон подгони главния герой, но той по чудо успя да се спаси. След това прескочи един бодлив плет и за малко не настъпа една Кралска кобра, която започна а го преследва, но Мохамед(това е името на главния герой) се покатери на една палма и кобрата го остави на мира. По едно врме той скочи от дървото и започна да пее и да пере маанета. Като се измори, сложи на главата си розова каубойска шапка, метна се на една рикша и изчезна.
Много ми харесва съдържанието на индийските и турските сериали, защото са точно на моята умственна вълна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2d79f36bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   От номер 1 - интересна дискусия
Жал ми стана обаче, че все още има хора, които смятат, че семейството (патриархалния начин на живот) са решение на проблемите им. Такива хора за мен са все още непорастнали деца, които не могат (или не искат) да поемат отговорности за живота си.

Точно както каза номер 10 - вие бъркате патриалхалността с морала!

Тези сериали са опасни, защото възпитават в грешните ценности, които в 21 век в ЕС страна няма как да ви доведат до успех в живота - личен или професионален.

Утре е денят на християнското семейство. Дори да не сте вярващи, нашето общество има ХРИСТИЯНСКИ ценности и не само нашето - всички развити държави в света са закърмени с тези ценности и на тях се крепи и Ренесансът, и Просвещението, и Възраждането у нас.

Затова ще остави човек баща си и майка си, и ще се привърже към жена си, и двамата ще станат една плът. (Ефесяни 5:31)

Така, че вие като гледате турските (индииски) бози се отдалечавате от РЕАЛНОСТТА в нашата страна и всички развити общества - у нас всеки си гледа семейството и живота, не ти зависят решенията от старите и не е работа на старите да ти търсят жена/мъж!
Не случайно с кръв сме си платили Освобождението -не сме искали да живеем по турските ценности и начин на живот в една изостанала технически държава. Вие живеете в балон с тези сериали.
До нищо добро не са довели ценностите, които проповядват там - и Турция, и Индия са изостанали общества и имат сериозни проблеми. В Индия жената има по-малка стойност от всяка крава навън! В Турция положението не е кой-знае колко по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e4716c3347
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Проблема с турските сериали е, че искат да върнат хората със сто години назад. Не виждате ли до къде е паднало умственото ниво и култрата на хората които ги гледат?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 дни
hash: 3baaabbd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Турските сериали са за ниско интелигентни хора без пари и личен живот, които няма какво да правят. Човек, който обича себе си и живота, няма да стои пред телевизора да гледа тази помия. Отношенията в тези сериали са като за бавноразвиващи се...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 дни
hash: 65c3092cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   А всеки е свободен да гледа каквито си иска глупости, проблемът е, че 90% от гледащите тези бози, сериозно си вярват, че това е реалният живот в Турция. Даже тук е пълно с теми на млади жени, които си мечтаят и даже правят планове как ще заминат сами да живеят там. И после, ако все пак успеят да осъществят идеята си, четеме, в добрия случай, колко били разочаровани, а в лошия, нова версия на "Не без дъщеря ми".
Та това е проблемът на тези сериали. Впрочем и на индийските също.
Така ми се стече животът, че съм ходила в Индия над 10 пъти и щях да падна когато една моя съседка почна да ме разпитва дали животът там е като в "Малката булка"!
За това става дума, а иначе затъпявайте си колкото искате с 10845 епизод на нещо си, но поне правете разлика между реалния живот и измислиците в сериалите.

 
  ...
преди: 2 години, 4 дни
hash: 0b1642b322
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Гледал съм само два турски сериала. Не съм деградирал, нито съм се превърнал в олигофрен, бяха ми интересни и ги следях. Предпочитам ги пред някакви си български простотии, риалити формати и други такива неща, където само се обиждат или псуват един друг.

 
  ...
преди: 2 години, 4 дни
hash: d94abda505
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   До 1: Колкото са вредни ценностите, на които учат турските и индийските сериали, толкова са вредни и ценностите, които ти имаш и според теб всички трябва да разсъждават по същия начин. Даже твоите ценности са по-зле, защото са абсолютно материалистични, бездушни и повърхностни, и също не биха довели до нищо добро. Само виж Запада на какво прилича - самотни майки, леки жени, феминистки, разврат и разруха. А като дават "Сексът и града", който е точно за независими, интересни и сексуално активни жени, а не за "смачкани и скромни момиченца" (явно да си скромно и смирено момиче вече е нещо лошо), който проми мозъците на няколко поколения жени и ги превърна в к**ви с отвратително поведение и без никакъв морал, харесва ли ти резултата? Тези ценности ли водят до личен и професионален успех в живота?!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 дни
hash: d3938028a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   За съжаление, много жени плюят по патриархата. И под думата "патриархат" нямам предвид жената да си стои вкъщи и да слуша мъжа за всичко. Естествено, една жена трябва да има личен живот и е желателно да има образование, но аз лично под "патриархат" разбирам мъжете да са водещите във връзката, да са силния пол, а жените да са нежните и грижовни създания, които да внасят красота и уют. Жените могат да имат и две висши образование и пак да са жени, но за съжаление, феминистката поквара създаде доминантни мъжожени и мъже- лигльовци, а за роли на половете си има причини да съществуват, дори частично в 21- ви век. Това всичкото го казвам във връзка с някои от горните коментари и не, не съм християнка или фанатичка. Мнението ми за религиите от този вид също не е добро (естествено, не съдя последователите им, защото това е личен избор).
Колкото до турските сериали - донякъде ги предпочитам, защото в тях няма сексуални сцени. Може би е странно, понеже понякога гледам порно, но порното е едно, а сериали, бъкани със сексуални сцени, ми идва тъпо и не на място, а също и като евтин опит да се съберат повече зрители. Сериали с такива сцени гледам, ако самите сериали са качествено направени и са интересни на въпреки тях. За това гледах "Столичани в повече", а като малка бях голям фен на "Забранена любов". Индийските сериали ги предпочитам поради същата причина като турските, но и защото културата на индийците ми е по- непозната, отколкото тази на турците и съответно - по- интересна. Друга причина, поради която бих предпочела турски и индийски сериали пред повечето български, е защото там много повече се дава семейната среда, а не толкова приятели, дискотеки и безразборен сексуален живот. Може би за това гледах и "Столичани в повече". Обаче, в противовес на това ми мнение, гледах и "София - ден и нощ", където има точно такива сцени, но все пак сериалът ми се струваше интересен. "Двама мъже и половина" също има такива сцени, но също е интересен и в него много харесвам подборът на думи и може би затова ми е любимият сериал. От турските сериали гледах "Намери ме", "Листопад", "Опасни улици" и "Малки жени" като последните два гледах за кратък период от време. От индийските - "Малката булка", "Цветовете на живота" и още един сериал, за чието име не се сещам, но всичките също ги гледах за кратко време. Просто рядко гледам сериали, с изключение на "Двама мъже и половина".
Като минус на индийските и турските сериали ще посоча, че постоянно се циври в повечето, особено в турските. Доста е дразнещо да гледаш това циврене години наред по телевизията.
Иначе, предпочитам риалити предавания и в интернет доста гледах "Big Brother", "Съдби на кръстопът" (не съм сигурна дали е риалити, така че извинете, ако бъркам), а също и "Съдебен спор". Най обичам да гледам (анти)феминистки клипове в интернет и неща, които осмиват Fat Acceptance, Body Positivity и радикални индивиди от тези концепции. Има много такива канали, също понякога гледам анимации. И понеже повечето неща, което гледам, ги има в YouTube и Vbox7, телевизия почти не гледам, освен предимно за новини.
Трябва да си доста нискоинтелигентен, че да съдиш по турските сериали за реалния живот в Турция или по индийските сериали за реалния живот в Индия. Някой го беше споменал в коментарите и затова го казвам. Да, вероятно има някаква истина, но тя е силно изопачена с цел събиране на гледаемост.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 дни
hash: ac716e12fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Какво ги вадите такива стари теми дъвкани и предъвкани. Не че гледам сериали..

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6948a84e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Обществото трябва да спре да стимулира тези боклуци. Те си делят милионите и държат масите бедни и просто пред телевизора да ги гледат. Трябва да им се намалят хонорарите и да не ги превъзнасят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e85e6844b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Преди ми харесваха, но новите турски сапунки са страшно скучни или направо тъпи. Дори хубавите като Сладко изкушение имат епизоди които просто се насилваш да гледаш. Клишета, клишета и пак клишета. А други като Ямата са направо негледаеми. Къде са хубавите сценарии като в едновремешните Аси, Мелодия на сърцето, 1001 нощ и дори Памуковата принцеса, Цената на славата, Малки жени и много други? Скучното и протяжно Обещание пък бил един от най-хитовите сериали, дали и публиката им е затъпяла там заради Ердоган? !

Просто като направиха епизодите в Турция по час, час и половина и започнаха да бълват свръхпродукция качеството им спадна. Сега имам чувството, че сценариите на турските сериали ги пишат в тоалетната, толкова са банални и блудкави станали.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9a2f510e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Турция е в топ 5 в света що се отнася до сериалите. Излъчват ги навсякъде и имат висока гледаемост. Правете си изводите щом в Бразилия ги гледат и ги качват в тамошния Netfliks. А латино американците са царе на сапунките. Само тук е голямата драма. Какво да гледа човек? В другите сериали са някакви пълни шитни - вампири, зомбита, насилие, секс цинизъм. Един път се излъгах и започнах да гледам така прехваления "Игра на тронове" не знам дали и до 5 епизод стигнах. Няма такъв шит.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e85e6844b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Навсякъде ли? Едва ли ги излъчват в Скандинавия, Англия, Испания. В Латинска Америка и разни арабски държави може. Запитайте се защо само бедните ги гледат.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 460ced7ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Проблемът ми с турските сериали е, че ги лансират по политически причини. Турците снимат сериали с благословията на Ердоган като вид пропаганда. Не е тайна, че тези сериали трябва да се продават в колкото се може повече държави и ако успеят, получават награда от бай Ердоган. Финансова такава, разбирайте!

Факт е, че ги лансират къде ли не. В Латинска Америка даже опитаха да направят римейк на турски сериал и същият имаше срамно нисък рейтинг. Хората там просто не оцениха великите турски сюжети, не ги е срам!

В България турските се насаждат умишлено, за да се промиват мозъците на хората относно турците и да се симулира интерес към тях, което да е бъдещ коз в подкрепа на лафове за "многото турци", живеещи у нас. Кога сте виждали латиносериал в праймтайма? А бяха много популярни, както знаете! Турските директно ги настаниха там и няма махане! Ще кажете, че е заради това, че хората ги гледат. Имам инфо първа ръка по въпроса - в началото гледаемостта беше мижава, но беше наредено да се лъже, че масово се гледат. С течение на времето се посъбраха зрители на принципа "като толкова много хора го гледат, дай и аз да видя за какво става дума", но в началото лъжеха най-безсрамно и ако спазваха собствените си принципи, трябваше отдавна да няма такива сериали в ефира!

Защо да не се диверсифицираме откъм сериали? Стига с това изобилие от турски и индийски, тук-там някакви корейски, купени по един Господ знае каква линия!

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 86cac677f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Турските сериали са вечна боза с някои изключения. Примерно аз съм мъж и единствените които ми харесват са Езел и Вътрешен човек. Другите са една и съща безкрайна романтична не реална пълна с драма простотия която е супер дълга не че романтиката и времетраенето го нямо в тези които ми харесват но там има екшън и интересни персони които не се занимават само с романтика. Пък и османските пропаганди на Ердоган като Великолепният век и Ертугрул или там както се превежда като българин с достойнство няма какво да ги гледам тея помий като самите турците не ги харесват а ги гледат главно пакистанци и индийци.

 
  ...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: be184595c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Проблема на всичките тези сапунки е че насаждат модели на поведение в обществото. Манипулация на най лековерните. Няма нещо пуснато по телевизията, което да не е пропаганда. Дори и предаванията за риболов. Ама това със сапунките е от най гнусната. Може би чалгата е по-зле, да съгласен съм...
Даже комунистическата пропаганда беше по-дпбра от тази помия тук.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 4e1fcb7b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   На мен не ми пречат, защото имам кабелна телевизия с много канали, също EON, Netflix и има предостатъчно филми, които да гледам. Просто не ги гледам, така както и не следя "Фернста", "Сървайвър", "Един за друг" и подобни.
Нямам време за сериали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker