Гражданите най-после се усетиха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Гражданите най-после се усетиха
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1605 пъти
Гражданите най-после се усетиха, че в селата се живее по-добре, но трябваше да дойдат чужденците и да им отврят очите за това. Всички западняци които се приселват в България, си купуват къщи само в селата. Най после и нашите бългри го промяха това и сега все повече хора се местят там, особенно тези които се завръщат от чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0fd56c8ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, в селата в околностите на големите градове имаш право, че предоставят алтернативно място за живот, защото се подобрява инфраструктурата и можеш да живееш на село в къща с двор и да ходиш на работа. Тези села с времето ще се превърнат и се превръщат в предградия на градовете и дори в административна част от тях. Не е нов феномен.
Западняците и върнали се мигранти обаче купуват къщи в забутани села с цел да живеят с готови пари (пенсии) възможно най-дълго, Те живеят в най-евтините възможни къщи, а те са в селата и то в отдалечените. Ако имаха пари обаче със сигурност щяха да живеят другъде.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f113ca6676
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Н 1 не си прaв. Aз aко някогa се върнa в Бългaрия, определено бих си купилa къщa в някое "зaбутaно" бaлкaнско село и бихме живяли тaм. Дaже сме го коментирaли кaто мноого дaлечно бъдеще. И двaмaтa имaме собствени къщи в един от големите Бг грaдове, неговaтa е огромнa в крaен квaртaл, моятa е мaлкa, но в топ център. Тук живеем в нaд 10 милионен грaд.
Зa тук сме си купили пaрцел дaлеч от грaдове и извън селa, ходим зa някой уикенд понякогa. Без знaчение тук или тaм, идеятa е някогa дa избягaме от лудниците нa големите грaдове, тa дaже и селa. Не рaзсъждaвaй по себе си!
Някои сме се пренaситили нa мегaполиси!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 75829a6591
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пълни глупости. На запад живеят в покрайнините, защото там има природа и въздух, а инфраструктурата е перфектна. Тук идват в забутани села, заради природата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 681ea29ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък предпочитам големия град! Различните места, избора, там, където не се познават всички и не ти се бъркат в личния живот, а патриархалните глупости са отдавна отминали. Това за мен е живот! Да не говорим, че няма как да правиш пари в българското село, да не си кривим душата. Е, има начини, но не съм роден за животновъд или градинар. Бих предпочел шумната София милион пъти. На чужденците и българите с големите пари им е лесно, те си ги купуват тези къщи не с мисълта да градят кариера, а накрая на техните вече или просто като вили за почивка. Има разлика... Хубаво да си мечтаем, ама виж реалността. Няма как да съм адвокат и да живея в село Говедарци...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a1e3ad171e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Направило ми е впечатление, че повечето българи които се завръщат от чужбина, отиват да живеят в селата, спират да плюят по България и сега я обичат. Лично аз познавам такива хора.
Мисля, че трябва да изпратят всички наши мрънкалници, на които все държавата им е виновна, в чужбина, поне за една година, и сед това да ги видя как ще приказват.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c91366783a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сравняваш несравними величини!
Българите (младите) се стремят към големите градове защото там има по добре платена работа! Ако останеш в малко село с 500 - 1000 души население БУКВАЛНО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ВЗЕМЕШ ЕДНА СТОТИНКА!!!
Има малко хора които могат да пътуват до близък голям град за да работят но такива случаи са сравнително малко, само около София, Пловдив и тн...

Чужденците дето си купуват имоти в България са пенсионери и търсят спокойствие, природа, "екзотика", ама с 1000 паунда пенсия си живеят като царе тук! И в това няма нищо лошо!

Просто се опитваш да сравняваш едните, дето се борят за оцеляване и тепърва трябва да отглеждат поколение с другите дето отдавна са свършили тая работа и сега само се наслаждават на плодовете на труда си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f113ca6676
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   6 погрешните сa ти предстaвите зa "плюенето" по Бългaрия. Никогa не съм чулa бългaри дa плюят стрaнaтa, всички си я обичaме, прекрaснa природa, обиколилa съм достaтъчно много по светa зa дa го зaявя кaтегорично. Плюем по държaвaтa, държaвносттa, не по стрaнaтa, имa рaзликa.
И aз нaпример нямaм никaкво нaмерение, НИКОГA дa влaгaм в кофaтa без дъно в держaвaтa Бългaрия. Aко някогa се върнем тaм ще е зaрaди крaсивите бaлкaнски кътчетa. Може и примерно сaмо зa лятото, не знaем още. Но не зa дa живеем, се рaзвивaме, прaвим бизнес тaм. Не, нито стотинкa не бих вложилa в тaзи стрaнa. Сaмо зa собствено оцелявaне/живот- хрaнa, сметки, дори дрехите си ще продължaвaм дa купувaм от чужбинa. Мaлки децa не бих помъкнaлa нa тaм aко ще и животa ми дa зaвиси от товa!
Тук рaстaт спокойни, сигурни, здрaвнa системa-префектно устроенa, инфрaструктурa, съдебнa системa.. ВСИЧКО!
Зaщо бих им отнелa товa зa дa ги върнa с няколко векa нaзaд? !
Плюем (дaже и не плюем, a кaзвaме нещaтa тaкивa кaквито сa, особено които живеем повече години нaвън и ЗНAЕМ рaзликите) държaвaтa и Гaньовщинaтa!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4d96eacc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Хората от запад (предимно Англичани) идват тук и купуват имоти с инвестиционна цел или защото не могат да си позволят същата покупка в собствената си държава където земята просто е собственост на Кралицата и не се продава току така, продава се правото на ползване върху нея.
Освен това не забравяй, че западняк с 3000-5000 евро на месец на село в България е на светлинни години от българин с 200-500 лв. Да вярно е че на село се живее по-добре, но с пари, което е валидно и за града и за навсякъде по света.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bf5ae6c6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В столицата и другите големи градове става все по-мизерно като атмосфера. Само бачкатори, работа от 9 до 17, сведени погледи и сивота. Като добавим и мръсния въздух и колите по тротоарите, задръстванията...
Бизнес > Човечност
Реакцията на хората да се насочат към по-малко населените и приятни места е съвсем естествена.
Имам приятел чужденец, който дойде да живее с жена си в България.
Въпреки, че имаха достатъчно пари за мезонет в София предпочетоха да си вземат къща в забутано село в северозападна България. Живеят в пълна идилия.
Вдъхнових се от тях и скоро мисля и аз да отида някъде далече от костюмирания град и да си живея приятно някъде на село.
Така или иначе работата ми мога да я върша от всяка точка на планетата.
Който може, нека направи същото :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: babd95b19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Всеки сам има правото да взима решенията в живота си къде да живее.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd96542d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако има човек готови доходи, на село е по-спокойно. Обаче ако има нужда от работа, е в големия град.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 92ee49ce27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   По принцип всички села около по-големите градове са живи, защото все още цените на имотите в повечето от тях са доста по-ниски, отколкото в града и накрая си имаш хубава къща с градина, а не 2-3 малки кутийки, които на всичкото отгоре изплащаш 30 години. Аз живея в областен град, който е далеч от София, Варна или Пловдив като трафик и изобщо презастрояване, но наскоро си купих къща в близко село, защото винаги съм искал да живея сред природата. В много голям град изобщо не ми се живее. Трафикът е много уморяващ, няма никакви места за паркиране, всяко пътуване с автомобил се превръща в приключение. Освен това е презастроено, прашно, мръсно и шумно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dbc7cde535
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Но. 9, не знам от къде ги извади тези 3000 - 5000 паунда на месец в Англия, след като държавната песия там е 450 - 500 паунда, но дори и да имаш и частна пенсия, пак няма да вземаш 3 - 5 хиляди. Тея които вземат само държавна пенсия, не им стига за нищо там и за това идват тук.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2635a6e5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   8, аз, мъжт ми и двете ни деца живеем в България. Според теб, излиза че ние българите които живеем в родината си, сме няколко века след вас емигриралите в чужбина. Съжалявам, но ще трябва да те разочаровам. До преди няколко години, ние също живяхме в една от западно-европейските държави. И там, както сега и тук, с мъжът ми винаги сме биле на добри заплати. Разликата е, че сега в България, децата ни учат в по-добри училища и са щастливи.
Щом като ни смятате за ганьовци, спрете да си идвате и няма да се дразните и срмувате от нас.
ПАЗИ БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ! ....

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0566406ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз съм от хората, които предпочетоха живота на село, но веднага бързам да направя уточнението, че въпросното село е на 18 км от София. Т. е. нямам никакъв проблем да пътувам до работата си в столицата и след това да се прибирам. Къщата ми е наследство от баба ми. Апартамента си в града запазих и го ползвам през зимата, когато не ми се газят преспи, или пък когато закъснявам вечер и вече няма транспорт до селцето. Иначе ползите от извънградския живот са огромни - чист въздух, природа, градина, пресни плодове и зеленчуци, самостоятелна къща, птички сутрин, щурчета вечер и т. н. Но не виждам как бих оцеляла, ако разчитах за доходи на местните възможности. В частния сектор има един магазин с две продавачки, една кръчма с три сервитьорки и в близост птицеферма. На държавна служба са библиотекарката в читалището, кметът, секретарката му, има и пощенска служба с две служителки. Това е! Не виждам къде тук някой би имал полза от редактор, каквато ми е професията. Съпругът ми пък е инженер - освен да сменя бушоните в птичарника или да обикаля къщите и да поправя фурни и хладилници, напълно не виждам как би се пласирал там. Така че - живот на село, но работа - в града. Тази формула сме открили лично за нас. Други мои приятели обаче трайно се установиха в едно високопланинско селце, където зимата хляб се доставя веднъж седмично. И им е добре там. Но той работи нещо свързано със софтуер, а тя е преводач на книги към издателство. Т. е. и двамата работят върху дългосрочни проекти, които отнемат месеци за реализация и работното им място е пред компютъра. Веднъж или два пъти в месеца отскачат до града, колкото да се видят с работодателите си и да напазаруват трайни храни и стоки за бита. Така че, за жалост, колкото и градските хора да сме зажаднели за зеленина, тишина и природа, няма как да не мислим и за това по какъв начин ще си изкарваме прехраната.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c6a3801a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17 как се казва селото. Ние имаме земя, но незастроена в Герман, но ми харесва и Казичене и Годеч. Много хора от тези работят в София. Иначе ако е село някъде далеч от голям град не виждам как.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0566406ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 17 съм в отговор на номер 18. Селцето, в което се установих, е Драговищица, в посока запад, веднага след Костинброд. По-близо е до София от Годеч - с кола се стига за 15 минути от Околовръстното шосе. В Годеч обаче, природата е приказна и си заслужава още 20-ина минути път до там, ако имате възможност да си вземете къщичка. В този район повечето хора работят в София, а тези, които са заети в производството - в Костинброд, където има големи фирми като "Олинеза", "Кока-кола" и т. н. Децата също учат предимно в София, така че транспортът е редовен, пътищата се почистват и селищата са благоустроени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker