До всички в депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

До всички в депресия
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1663 пъти
Здравейте!
Не знам защо реших да напиша това! От много време го обмислях, но все си мислех, че е безсмислено!
Не знам и как да започна. Просто хора УСМИХНЕТЕ СЕ!
Каквото и да се случва в живота ви, не забравяйте, че не сте сами! През каквито и мигове да минавате, помнете, че винаги всичко се нарежда!
На всеки 40 минути някой се самоубива! В този момент дори, когато аз пиша това, и когато вие го четете - някой някъде умира! Отива си от този свят, защото се е почувствал сам, неоценен, ненужен и какви ли още не чувства, които ни скапват! Никога не го причинявайте на близките си!
Лошите моменти в живота всеки ги има и всички ние трябва да преминем през тях! Недейте да се отказвате от борбата за щастие само защото нещо не се е получило!
Бъдете добри и вярвайте в доброто, защото то наистина ще надделее!
Зная, че днешното ежедневие скапва всички нас - безпаричие, работа и многос други фактори! Знам, че всички имаме проблеми в семействата, връзките и приятелствата си!
Знам, че на всички ни се е случвало да мислим, че си нямаме никого! НЕ Е ТАКА!! Винаги трябва да имаме надежда, че всичко ще се оправи и да се движим напред! Лошите неща се случват, но нека не им отдаваме толкова голямо значение!
И на последно място, но не по важност - БЪДЕТЕ ДОБРИ! Всеки, който срещнете, води някаква битка! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: b32f1fc57f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен единственият начин човек да излезе от депресията е да реши проблемът,който я причинява.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 15d3c2c6d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тъпа статистики и не е българска. В българия се самоубива не повече от един човек на ден. И е лесно да си оптимистка, като нямаш високи амбиции. Я се опитах да постигнеш нещо трудно в живота да те видим. Я спести за тристаен апартамент, намери си работа за два бона, ама не можеш. Ходила с модерни мъже, със шкембаци, плешиви и малки пишки и се хвалите колко е лесно. Лесно е щото не си се опитала да си хванеш някой наистина вървежна да видим колко ще те отрази. Друго какво си постигнала в живота освен да се лакираш сама?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cfac202f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам, че написаното от теб е с най-добри чувства, но принизявайки заболяване като депресията до "Усмихни се, доброто ще надделее! " и прочее празнословия, има точно обратен ефект.
Боря се с дистимия от години - понякога има напредък, понякога не. Десетки пъти ми е обяснявано, че не съм сама, че всички страдали и да си сложа розовите очила, защото светът реално е прекрасен. Но, изненадващо, същите тези хора, когато се разболеят от пневмония или друга по-сериозна болест, не разчитат на красиви думи и позитивно мислене, а веднага търчат по най-добрите доктори, пръскайки луди пари за лекарства и изследвания, докато се оплакват колко им е лошо. Що ли е така...
Не си мисли, че болните от депресия не знаят всичко това, което казваш. Знаеш ли колко е трудно всички да ти обясняват нещата, които пишеш, а само ти да не можеш да си ги набиеш в главата? Измъчващо е да виждаш позитивизъм навсякъде, а да не можеш да се докоснеш до него.
Не свеждайте депресивните болести до захаросана статия в Космополитън, защото е заболяване като всяко друго... Понякога си мисля, че болните от депресия не се самоубиват толкова от безмерното си отчаяние, колкото е епичното отегчение, четейки подобни глупости.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d52a192565
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Когато причината е биохимична като при мен само хаповете помагат, иначе просто не произвеждам хормоните на щастието и колкото и да се мъча да съм позитивен, не става и не става, не може да се запали вътрешната искра на истинско щастие.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ca9b642865
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Всяка сутрин се будя и един глас в главата му говори "Искам да се самоубия! Да се махна! За какво живея? Искам да се самоубия! " И така около 30 мун докато се разбудя и стана. През деня ми отминава, ангажирана съм със стотици задачи. Понякога и през деня си повтарям, че ще се самоубия. Вечвр заспивам лесно, защото съм изморена, много. И на сутринта отново "Искам да се самоубия! За какво живея? " И ставам, всичко започва отначало.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a9bed3f373
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чувaлa съм, че при депресия помaгa мaсло от кaнaбис. Продaвa се свободно в био aптеки. Проучете го.
Никогa не съм употребявaлa мaрихуaнa, но познaвaм хорa, които пушaт именно зaрaди депресия. A и лекaри твърдят, че помaгa.
Не, в никaкъв случaй не реклaримaр подобни "продукти" дори съм кaтегорично против, но aко действително мaрихуaнaтa помaгa... кaкво пък? !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 19f667fdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   5 и най-вече 4 могат да се изкажат по темата. Авторката и останалите коментиращи са много далеч от проблема (за щастие), за да го разискват.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 19f667fdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5 и най-вече 4 могат да се изкажат по темата. Авторката и останалите коментиращи са много далеч от проблема (за щастие), за да го разискват.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9208d12712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Прав е момер 9. Само 4 и 5 са близо до истината. Аз също страдам от депресия и я боря с лекарства, защото с друго просто НЕ МОЖЕ. А и особено ако ти е наследствено заболяване. Но знам също така, че каквото и да обяснявам на останалите около мен, няма да ме разберат. Приказки за повече положително мислене и вяра в доброто няма как да спрат паник атаки. В България никой няма добро мнение за хора като нас. Или си виновен, че не можеш да се вземеш в ръце, или те пращат при „лудите”.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8232a63efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наистина номер 4 има моралното право да говори по темата. Иначе много мило от страна на авторката но наистина и идея си няма за какво говори.

"Когато гледаш в чернотата, тя също гледа в теб". Само хората които са там( не казвам "били" защото от там не се излиза, не и наистина. да ти го кажа директно, номер 4), знаят за какво става дума. Останалите са аматьори. Разбрали, недоразбрали. Усетили, недоусетили.

И това няма нищо общо с това дали си "позитивен", или "хейтър". Има много общо с това, че като един ден развиеш такова ниво на емпатия (ха на бас, че половината тук не знаят тази дума), няма как да не се почувстваш буквално премазан от болката която ни обгражда, тази която повечето удобно са избрали да не усещат и виждат, заслепени от собствената си преекспонирана прелест. Разбира се, добрата страна на емпатията, е , че също толкова силно усещаш и любовта, в онзи специален смисъл на тази дума, който като че ли вече никой не влага, в много и неподозирани ситуации. Но това пък лашкане между 2те крайности те изморява неимоверно...

"Невежеството е блаженство".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker