Продавачките ме мразят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Продавачките ме мразят
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2809 пъти
В един магазин от търговска верига преди време (няколко години) имах случка. Плащах покупките си на касата, но докато изчаквах реда си преди това, някой ми звънна и в момента в който давах парите разговарях по телефона. Взех там някакво ресто и се върнах у дома. Тогава нямах почти никакви пари в брой в себе си и когато си направих една сметка, установих, че на касата не са ми върнали десет лева. Все едно вместо четиринадесет, са ми дали само четири. Не съм забелязал това на място, защото, както казах, говорех по телефона. Стори ми се, че ще е трудно да доказвам, но реших да отида и да видя какво може да стане, какво ще ми отговорят, дори как ще ме отрежат. Исках като не съм внимавал, поне да не ме е яд, че дори не съм се опитал да направя нещо. Върнах се обратно в магазина и намерих някаква управителка, която беше любезна, мота се малко, говори по телефона с някаква по-голяма шефка и накрая ми каза, че шефката й казала просто да ми дадат десет лева. Отидохме на касата и същата кариерка, която ме прецака, ми върна десетте лева от касата. Дотук добре! Продължих да пазарувам редовно там, но с времето започнах да усещам, че касиерките ме гледат едно странно, някои дори сърдито. Когато вляза в магазина, имам усещането, че някой ме наблюдава със силна неприязън. По принцип, те поздравяват всеки клиент, но понякога на мен не ми казват нищо. Не мога да разбера какво е станало и каква е интригата. Едва ли са я уволнили онази, защото станалото не е повод, а и известно време след това работеше. Виновен ли съм, че се опитах да защитя правото си? И на други места са се опитвали да ме ударят по същия начин, но вече внимавам и не се е случвало. Сигурно са ме нарочили като "опасен човек". Чудя се дали не трябвало просто да си премълча, у нас май хора, които си защитават своето, стават черни овци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1c672a2b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да си въобразяваш, може и наистина да те гледат накриво, въпреки, че грешката си е в тях. Но пък може и те да не са обърнали внимание какви пари връщат и да не помнят нищо подобно и сега си мислят, че си някакъв, който е разиграл някакъв театър, с цел да изкяри 10 лева и е успял и те са отнесли някаква глоба, която си мислят, че е несправедлива, понеже те не са виновни и т.н.

Не виждам за какво трябва да те гледат накриво, ако знаят че в тях е вината. И ако всички касиерки са отнесли по 20 лева глоба от заплатата, заради грешката на една, то следва, всички касиерки, да гледат накриво въпросната касиерка, която те е прецакала.

Другия вариант е шефката на тоя магазин и всички касиерки, да са некви измамнички и отвреме навреме подхлъзват някой и друг клиент с някаква сума и тоя път обаче не им се е получило и е трябвало да ти върнат парите и сега те гледат всички, заедно с шефката на магазина, накриво, понеже не са могли всички взаимно да си изкярат 10 лева и да си купят нещо за пиене и да се почерпят за успешната измама... ха.
Има ги секви.

Момче-25

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b41cb9cad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Прaвилно си постъпил. И дa сa я уволнили по-късно ще е може би зaщото е имaло и други "грешки" в рестото.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 16d93ac2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, мен също опитваха да ме мамят обаче не им се получи - като ги питах що липсват пари ми викат 'о, объркал съм се'.

И к'во като не те поздравят? Живей си живота и не мисли за дребни мишки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: be21760b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казваш че някой те мрази и даваш логична причина за това, а имаш ли причина поради която да те обичат?
Не е вярно че черни овце са хората които си защитавали своето, черни овци стават хората които не знаят как е правилно да защитават своето.
Първо вината че ти няма 10лв си е поне на 50% твоя, защото не си внимавал. Второ отишъл си да плащаш на каса без никакво уважение към хората работещи там, просто си си говорил по телефона все едно си пред машина, хората дори пред банкомат отлагат тел разговор. Трето решил си да отидеш да си търсиш 10лв, ама направо при управителя, а не от касиерката която е възможно неволно да те е "излъгала", на всичкото отгоре си занимал с това и по-голямата шефка, и без доказателства че наистина там са изчезнали твоите 10лв са накарали касиерката да ти ги даде, може би с цел да не вдигаш скандал за такава смешна сума /за шефките сумата е смешна те работят с десетки хиляди/ и да не им излезе лошо име, а ти може да си ги изтървал при прибирането и някой друг клиент да ги е намерил.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9c679c2dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Според мене си живееш в някаква фантазия, в която си виновен за това, че си си потърсил правата (такова ни е обществото, за съжаление - да наказва хората, търсещи си правата) и сега проектираш това чувство за вина върху продавачките, въпреки, че на тях не им пука въобще. Според мен не поздравяват всички (не съм видял в нито една верига досега всички да биват поздравявани) и си мислиш, че е така само за да ти се оправдае вътрешното чувство за вина.

Освен това, не си мисли, че си толкова важен заради теб да уволнят една касиерка.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1774288eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Впрягаш се за глупости. ПОдозирам, че никоя от касиерките няма специално (негативно) отношение към теб, а по-скоро те гони параноята. Да не мислиш, че тази работа е много приятна?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b04d2ff68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не искам да звуча назидателно, но си постъпил като... Айде да не казвам думата.

Първо - това да говориш точно на касата по телефона е супер неуважително и невъзпитано. Можеше просто да заториш и да му звъннеш 2-3 мин по-късно.

Второ - аз така и не видях конкретно доказателство, че точно продавачката те е "излъгала". Ти по това време си говорил с телефона, бил си разсеян, може да си изпуснал банкнотата, може да си я загубил на съвсем друго място и т.н.

Трето - те са ти дали 10-те лева, за да не вдигаш патардия ида си рискуват името, но после са го отнесли продавачките, а те реално може и изобщо да нямат никаква вина, а може ти самият да си си ги изгубил.

Изобщо това, което си направил, е супер гадно, защото ти реално ен знаеш къде и как си си изгубил парите и нямаш никакви доказателства, но си стигнал чак до голямата шефка в обвиненията си, заобикаляйки дори самите касиерки.

Представи си за момент, че касиерката наистина няма никаква вина и няма нищо общо с това. ТИ на нейно място как би се почувствал да те обвиняват, че си лъгал клиенти, че си крадял и какво ли не?

А дори и наистина да те е излъгала, ти като клиенти си длъжен да внимаваш и да гледаш НА МЯСТО, а не после вкъщи да се чудиш къде са ти парите и понеже те е срам да си признаеш, че може и ти да си си изшпуснал някъде да обвиняваш хората и да ги кодошиш директно на големите шефове, а те на свой ред са насмели касиерките и може би са ги глобили.

Извинявай, че ти го казвам, но си постъпил изключително унизително спрямо тях и ако наистина тя няма вина, за което аз така и не видях доказателство, не ми се мисли колко непсраведливо обвинени се чувстват касиерките. Шефката винаги ще застане на твоя страна, защото не си струва за 10 лв да оставаш с впечатлението, че си ощетен и ще се разпискаш на половината град как са те окрали и те ще загубят клиенти заради теб.

Но нали продавачката няма кой да я защити и могат просто да я изхвърлят на улицата и да си наемат друга баламурница, която може да е виновна за всеки, който решил да говори по телефона и да си разпилява банкнотите, няма никакъв проблем.

Ще повторя - не съм някакъв хейтър или нещо подобно, но ако беше на нейно място, щеше да осъзнаеш колко подло и безобразно си постъпил. Разбирам да имаше някакви доказателства да го правиш това, но ти просто си обвинил някого, защото не искаш да допуснеш, че може и ти да си си виновен и той да няма нищо общо.

Ако става въпрос и на мен ми се е случвало да ми липсват пари, но не съм тръгвал да правя панаири по всички магазини, от които съм пазарувал през деня поради простата причина, че аз нямам никакви доказателства и ще е тъпо да обвиня някой, който вероятно няма нищо общо. Всеки е невинен до доказване на противното. Това, че са ти дали 10 лв да не правиш панаири, не означава, че си прав в случая.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b04d2ff68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   И, да, самият факт, че не се чувстваш ОК в магазина, говори, че дълбоко в себе си знаеш, че съвестта ти не е съвсем чиста. И как да е чиста, като си обвинил човек в измама само на база лични предположения без нито едно доказателство?

Ако се чувстваше морално прав, изобщо нямаше да ти пука как те гледали и дали те поздравявали. Просто щеше да знаеш, че си прав и толкова. Но ти дълбоко в себе си се чувстваш гузен. И с право. Според мен си огромен морален длъжник на касиерката. Поне до доказването, че тя наистина те е измамила, макар че дори и така да е било и ти си си виновен, че вместо да гледаш, си говорил по телефона.

Ами може пък просто да се е объркала жената и ако и беше казал да се оправите, а не да я злепоставяш пред всичките и колежки, а и всички те да го отнесат заради нея и да я гледат на криво.

Не мога да повярвам, че има хора като теб. Извинявай, но предпочитам да си кажа мнението искрено, отколкото да съм учтив в случая.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5caddf1107
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Въпрос - ако теб някой те обвини, че си го измамил, без да имаш вина, пред всичките ти колеги и шефове и да ти направи авторитета на 5 ст., ти с приязън ли би го гледал?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 757214bfab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може заради теб да са им орязали заплатката...

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5caddf1107
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ти видял ли си с очите си конкретно, че ти е върнала по-малко или просто "защото така"? Въпросът е риторичен. Не само нямаш доказателства, а ти самия дори не си видял и не знаеш. Пожелавам и теб да те изтипосат пред 20 души, че си "откраднал" на база "защото така" и ще си отговориш на всичките въпроси.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ba9377d5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Според мен се вкарваш във филми, които са само в главата ти. Да не прозвучи грубо, ама за толкова специален ли се имаш, че да те помнят продавачките няколко години заради някакви 10 лева? Не ми се вярва да са чак толкова злопаметни. Освен това в големите вериги продавачките се редуват и се сменят постоянно, за няколко години кой знае колко са се сменили...
Другите вече са коментирали доколко може и да е била теоя вината за загубените пари, няма смисъл и аз да те подхващам.
Ако ти е толкова неприятна обстановката, смени магазина. Съмнявам се този да е единствен в квартала ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2cabfa6976
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ако си сигурен, че не са ти върнали пари, не трябва да ти дреме кой как се чувствал. Имам чувството, че само продавачки са писали преди мен.
От друга страна, има едно правило-не можеш да направиш скандал, без да си развалиш настроението. За това, трябва да си избираш битките. За дребни неща, аз предпочитам да не си развалям настроението.
Между другото, този тип измами са си класически. Продавачката се забавя малко, колкото да си тръгнеш. Ако не си тръгнеш, тя се "сеща', че има още да ти връща.
Римските таксиджии го правят номера, като започват да ти връщат от по-малък купюр, правейки се, че толкова си им дал. Например, дал си 50 Е, той държи 20 в ръцете си и от толкова ти връща. И ти, ако си завеян, номерът им минава.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 151eee8d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Знаеш ли, авторе, и аз като бях ученик един педераст незнайно защо репи, че съм му откраднал парите. Разду ме из цялото даскало как съм му откраднал парите. Хората ме мислиха за крадец и в техните очи бях някаква пълна отрепка. А аз наистина нямах нищо общо.

Ти даваш ли си сметка какво е да обвинят в подобно нещо и всеки да те сочи с пръст? В крайна сметка се оказа, че онзи си е тикнал шибаните пари в някаква дупка в чанта или гъза си не знам. И ц сялото си нахалство дойде при мен и вместо да ми се извини, ми каза "имаш късмет, че ги намерих".

Представяш ли си за каква наглост става въпрос? Твоята наглост не е по-различна от неговата. Не просто ей така да обвиниш някого за такова нещо, без дори да си го видял, камо ли да имаш доказателства, защото това е сериозно обвинение, което срива авторитета на човека. А тук ти си злепоставил човека на собствената му работа пред собствените му колеги и шефове.

Едно от малкото неща, които могат да ме вбесят е безочлива наглост като твоята. Ако бях на нейно място, нямаше да оставя нещата така и това, че ще те гледам с неприязън щеше да ти е най-малкия проблем. Както искаш, така го разбирай, но нямаше да позволя някой да ме унижи по толкова гаден начин.

Ами ако и ти се заблудил като онзи мой съчуеник нещастник? Само помисли за момент всъщност си направил, ако жената не ти е свила шибаните 10 кинта. Не става въпрос за някакви си 10 кинта, а за нещо, което за някои хора струва милиони пъти по 10 кинта. Викат му достойнство, както ти нямаш. Иначе не би обвинил с лека ръка човек в такова нещо.

И с цялата си безочливост се чудиш защо хората не те обичат. Ти се благодари, че не са ти скроили шапка в някое тъмни ъгълче. Защото много хора, може би и аз биха се замислили след подобно непсраведливо унижение.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: efd183c1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не е сигурно кой със сигурност е виновният, но както са написали по-горе, и ти носиш вина, че не си внимавал на място. Съответно съм подкрепила тези коментари, които смятам за правилни.
Мен също се опитаха да ме подхлъзнат здраво в магазин от местна верига - давам банкнота от 50лв, за да си разплатя сметката и очаквам 40 и няколко лева ресто.

Внимателно наблюдавам касиерката в ръцете и виждам как ми връща само 4 и нещо. Питам я на място и със спокоен тон къде ми е останалата част от рестото, при което като че ли се уплаши и започна да ми се обяснява как съм и дала само 10лв. Каза, че ще си ми даде пълното ресто и, че ако не съм била права, щяло да се разбере от камерите. Патардията я вдигна именно тя, обаче нямаше как да си замълча за такава сума.

Към момента има най-малко 20-на "подхлъзнати" от целия град. Явно пробват при кой ще мине номера. Родителите ми побесняха, като разбраха какво са се опитали да направят, още повече, че познават собствениците от много години преди да се замогнат толкова. Явно това е един от начините да забогатееш в България. Не ги подкрепям, но например семейството на приятеля ми е пример как е възможно забогатяване с честен труд, съответно с много рискове, търпение и усилия.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1ff411eb64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Авторе, браво че си си потърсил правото - не разбирам коментарите, в които те обвиняват, че си се държал 'гадно" и "нагло"?!?Може би е трябвало да благодариш за удръжката и следващия път и още да и оставиш или що?

Твои са си парите, естествено, че ще си ги потърсиш - на онази патка на касата, работата и е да внимава и да е коректна, за да няма такива ситуации, а не ти да се обръщаш на полицай и калкулатор и да трябва да ги следиш нон-стоп в ръцете. Moже да го е направила по невнимание, но много и просто пробват, къде ще мине номера.

Изобщо да не ти пука, че те гледат накриво - те са там, за да те обслужват - ако, усетиш по груб тон или неуместно държание от страна на продавачките, просто се оплачи и ще видиш следващия път, как ще ти се усмихват. Ти си клиент! Те са там, за да те предразполагат и обслужват коректно. Просто явно си по-съвестен и чувствителен иначе изобщо нямаше да обръщаш внимание и да те притесняват такива неща.
В правото си си и респект, задето си си защитил интереса - всички трябва да го правят!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1d3787d685
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Защо това кой как те гледа изобщо ти пука. Разбира се че ще потърсиш парите си - те са си твои. Нито си ги откраднал нито нищо. Ако не ти харесва отношението на продавачките в магазина просто пазарувай от друг. Стегни се малко. Ако те те гледат криво ти ги гледай наобратно. Какви са тези коментари по-горе. Вие откъде знаете кой е прав в случая, че сте тръгнали да защитавате касиерката. Изобщо не ги взимай под въпрос на внимание. И другият път бъди по уверен в себе си при подобни случки и действай все така в посока в която вярваш че си прав/а.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eddf11130a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   От автора:

Благодаря много за коментарите. Наистина може да съм малко параноичен. Възможно е и да съм се объркал, но не мисля, че е така.

Искам да уточня друго, а то е, че не съм посочвал и обвинявал директно касиерката, не бих направил такова нещо, освен ако не съм абсолютно сигурен и с доказателства. А и никой в магазина не ме беше питал. Този магазин е голям, вероятно прави много хиляди оборот на ден, също и печалба. За тях десет лева са нищо, а аз все пак не намирам по една десетолевка всяка сутрин на тротоара пред нас. Не знам дали са правили вътрешно разследване, за да разберат кой е.

Не съм съгласен, че вината е моя, задето не съм внимавал. Значи според вас, правилното поведение е всеки да се опитва да бъде тарикат, да дебне кой не внимава и да го преметне. Е, тази менталност е изконна причина за много от проблемите в страната. Не искам наивно да вярвам, че всички хора в света ще са честни и почтени, но от двадесет мнения половината да ме осъждат, подразбирайки, че е правилно да изработиш някого - има нещо много сбъркано в картинката.

Също така не разбирам и този пламенен патос, с който някои са написали по две педи (буквално) коментари срещу мен. Такива сложни анализи, че тя темата ми е по-кратка. За нещо по-важно нямаше ли да се разбунтувате толкова? За КТБ, например, където тафиха четири милиарда, драснахте ли по един коментар?

Както споменах в темата, и друг път ми се е случвало да се опитата да ме ударят с ресто, явно някои по-хитри хорица се пробват, пък дано да стане и все някъде става. Май наистина темата се чете от много продавачки, които удрят бясно една звездичка ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7325c215fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не мисля, че точно теб те гледат намусено и сърдито, не виждам някаква кой знае каква причина да го правят. Кой знае какви други проблеми може да си имат - я ниски заплати, я прекалено много работа... Не си втълпявай, не си ти! Най-вероятно хич и не я помнят тази случка.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d10813ca30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Много касиерки бъркат от време на време, не е нужно да е било нарочно. Когато е минал един час и през касата са минали още не-се-знае-колко клиенти, те надали помнят колко ресто са ти върнали и изобщо кой си. Случва се да грешат, било човешко. Не, че няма и класически измамници, които се чудят как да си приберат някой лев, но ако си редовен клиент и се случва в кварталния магазин, сигурно е било неволна грешка, която дори не са осъзнали, при което ти идваш, говориш директно с управител, глобяват касиерката и естествено ти ставаш по-черен от дявол. За ресто питам на касата или до няколко минути след това, ако е минал половин-един час и нагоре, вече не виждам смисъл. То се почва едно обикаляне, скандали, възможно е чак камерите да проверят, чудо. Все едно да се пробваш да върнеш развалена стока, а да нямаш касова бележка- може да се докаже, но на никой не му се занимава и резултатът са скандали и развалено настроение. Възможно е и само ти да си мислиш, че те гледат на криво, а всъщност да не е така. Ако толкова много те притеснява, пазарувай от друго място известно време.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6217b8c1a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Голяма работа като те гледат лошо ти отиваш там да пазаруваш не да им се харесваш !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b04d2ff68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   "Искам да уточня друго, а то е, че не съм посочвал и обвинявал директно касиерката, не бих направил такова нещо, освен ако не съм абсолютно сигурен и с доказателства."

Ами щом отиваш да се оплакваш в магазина, е ясно кого обвиняваш. Ти като клиент работиш с касиерката, не с изпълнителния директор. А и ако наистина смяташе, че може и ти да си ги изгубил, едва ли щеше да се оплакваш в магазина. Самото ти оплакване е обвинение към касиерката. А доказателства за това нямаш, нито си я видял.

"Значи според вас, правилното поведение е всеки да се опитва да бъде тарикат, да дебне кой не внимава и да го преметне."

Пак не си разбрал. Когато взимаш пари от някого, правилото е, че гледаш НА МЯСТО дали ти е дал точно. Поради простата причина, че ако го установиш след х часа, вече няма как да разбереш, че конкретно самия човек те е излъгал, а не например през тези няколко часа някой те е обрал или сам си ги загубил. Схващаш ли? Не става въпрос да дебнеш някой да те лъже, а че вече нямаш право да го обвиняваш, след като няма как да знаеш, че е той.

Още повече че през това време си говорел по телефона и си бил разсеян и е възможно при прибирането да си ги изтървал.

Това исках да кажа, но ти пак наглееш. Щом да обвиниш някого в кражда без доказателства, струва повече от 10 лв за теб, нямам какво повече да ти кажа.

Казвам просто, че е възможно изобщо жената да не е виновна, а ти с това оплакване си я злепоставил брутално. Но явно за теб е по-важно да не се минеш с 10 лв, които може и сам да си ги загубил, отколко да преебеш нечий авторитет, без той да има вина.

Не виждам смисъл повече да пиша на такъв като теб. Ти и да се наакаш в гащите, пак ще решиш, че някой друг го е направил и няма да се поколебаеш да му сринеш авторитета с обвинения. Лошото е, че станахте прекалено много.

Ако само я беше видял, че наистина е тя, нямаше и дума да кажа.

Лек ден!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b04d2ff68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   20, като ще си търсиш "правото" е редно поне да знаеш, че конкретен човек те е ощетил, за да знаеш срещу кого да си търсиш "правото". От кога това право се търси без всякакви доказателство, че изобщо някой те е ощетил?

Ами той със същия успех можеше да каже, че са го излъгали не с 10, а с 50 лв. Пак щяха да му ги дадат, за да не писка. И тогава по-голямо браво ли заслужава автора?

А на автора ще кажа, че му гарантирам, че никакво вътрешно разследване не са направили, а просто са нацепили канчетата на ВСИЧКИ касиерки. Те така или иначе няма как да разберат дали някой го е излъгал. И затова го гледат така, но той е трябвало преди всичко да се УВЕРИ, че е бил излъган, а той изобщо няма как да знае това.

В коментара си твърди, че не е обвинявал касиерката, но той съзнателно или не точно това е направил. По-скоро съзнателно - "установих, че на касата не са ми върнали десет лева". "същата кариерка, която ме прецака, ми върна десетте лева от касата" Тези цитати говорят достатъчно за автора.

Само след като се е уверил, че е тя, е трябвало да говори с конкретната касиерка, защото дори и да му е върнала по-малко, може да е било неволно. И едва след това ако не е имало резултат да отиде да се оплаква на шефовете.

Аз например съм счетоводител и се е случвало много пъти да ми издадат грешна фактура. Но казвам на колежката от другата фирма, тя си оправя фактурата и всичко е ОК. На всеки може да се случи да сбърка. Но представете си, че не и кажа на нея, а директно на шефа и. Как ще изглежда това в неговите очи? Ще и нацепят канчето. А все пак утре аз може да съм на нейно място и някой да ме злепостави мен. Аз ако казвах за всяка грешка директно на шефа, до сега повината счетоводители да бяха уволнени заради мен.

В крайна сметка така и не можа да ме убедиш, авторе, че наистина са те излъгали. Единственото ти "доказателство" е "когато си направих една сметка, установих, че на касата не са ми върнали десет лева". Ами според теб единствения вариант да са те излъгали на касата ли е? Помисли пак.

Но в живота всичко се връща - днес обвиняваш някого несправедливо, утре теб те обвиняват несправедливо.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b41cb9cad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Aло, "не рaзбрaлите" или просто прaктикувaщи същото кaто кaсиеркaтa, зaдължително в тaкивa случaи се ЗAСИЧA оборотa нa кaсaтa/кaсите, се преглеждaт видеотa и т.н. преди ей тaкa дa се дaвaт/връщaт пaри нa клиент!!!
Кaсиеркaтa може и дa е имaлa предишни провинения/"грешки" и aко в нехо момент кaсaтa е билa нa плюс и сa видели и кaмерите, е, тa кaкво норнaлно от товa дa върнaт пaрите нa клиентa и ИЗГОНЯТ кaсиеркaтa?!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b04d2ff68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   30, по оборота няма как да ги засече, защото ако някой тръгне да краде пари от клиенти, трябва да е малоумен да ги държи в касата на фирмата. А колко до камерите, на тях обикновено не се вижда толкова детайлно. Така че ако продавачката наистина е откраднала нещо, едва ли да са я хванали. По-скоро са глобили всички ей така за всеки случай, точно защото не могат да докажат нищо конкретно.

Това ако изобщо са откраднати парите. А аз не съм убеден в това.

А според автора половината читатели на сайта са касиерки из магазините. Само и само да си оправдае гузната съвест.

Ще потретя - ако автора имаше доказателство или поне я беше ВИДЯЛ, щях да го подкрепя с две ръце. Но да обвиняваш някого, когото дори не си видял, не е ОК. Но автора с коментара си само потвърди безочието си.

Нито за момент не допусна, че може и изобщо да не ги загубил в магазина тия пари, а някъде другаде. Само и само да не се чувства виновен и защото му е добре някой друг да му е виновен, за да се оправдае сам пред себе си.

Никой от нас никога няма да разбере дали наистина са го излъгали, но пък ако наистина не са го излъгали, сами се запитайте как изглежда той в очите на продавачките и защо го гледат така.

Автора пак ще реши, че съм продавачка в типичния си стил без доказтелства. Аз не съм продавачка, но съм справедлив човек и са ме възпитали да не обвинявам някого в нещо, без да съм го видял. Автора точно това е направил и си е заслужил отношението.

Със същия успех утре може да подозира жена си, че му изневерява. За най-малкото нещо ще е убеден, че му изневерява и щ вдига скандали ли.

Омерзен съм от такива хора, съжалявам. Да, знам, че много се паля, но това е нещо, което е изключително нагло и невъзпитано за мен. И това е твърде мек израз, за да изразя възмущението и погнусата си от такива хора. За някои хора не е проблем да опетнят нечие име ей така.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b04d2ff68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Аз само едно не мога да разбера. Авторчето се чуди и ни пита защо го гледали на криво и ние като запитани като отговорим, че е защото е обвинил хора без доказателства, скача, че сме пишели "по две педи", че обрали КТБ и тем подобни. Ами като не е готов да чуе отговора защо пише? Ако идеята е само да види мнения, които го подкрепят, и да игнорира всички останали, за да си успокои гузната съвест, не виждам смисъл изобщо от темата.

Да си зарови главата в пясъка като щраус и да си вярва, че нищо лошо не е направил и да приключваме случая. Нали това е целта, а не да се каже истината.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d52e5ce475
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Когато ти дават пари, най-нормалното нещо е да спреш да говориш по телефона или поне да погледнеш колко ти дават, а не да взимаш "някакви" пари. Аки ти откраднат колата, защото си си оставил ключвете на таблото и ти ще си леко виновен, че си си го търсил. Или жена се разхожда по минижуп в затвора и тя ше е малко виновна, че са я изнасили.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b41cb9cad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Рaзбрaх зaщо нямa дa се опрaви НИКОГA тaзи държaвицa!!! Едвa ли не е престъпно дa си търси човек прaвaтa! Тaкa яростно се изкaзвaте някои зaщото aвторът е потърсил нещо толковa просто кaто липсвaщите му 10 лв от мaгaзин/ продaвaчкa. Пък не дaй Боже някой дa потърси прaвa срещу прaвителството, жив ще го изядете зa товa, че е нaведен с рaзтворени бузи...
Робскa психикa. И по-лошото е, че скaчaте срещу хорa, които не сa съглaсни кaто вaс дa притичвaт приведение, пълзежком или нa прибежки из сенките.
Предполaгaм, че някои сa и "продaвaч/ки" зaрaботвaщи допълнително от рaзсеяни клиенти.
Пък зa мнооого сaмоповярвaлите си които обвинихa aвторa в неувaжение, че говорел по телефонa до кaто го обслужвaли- Я, кротко!!! Рaботaтa нa продaвaчкaтa е точно тaзи, дa обслужи, мине нa скaнa покупките и получи дължимaтa сумa кaто върне ВСИЧКОТО ресто. Не се чувствaм длъжнa дa я гледaм в очите или дa и обърнa специaлно внимaние, върши си рaботaтa и товa е.
Много често ми се случвa дa говоря по телефон до кaто пaзaрувaм просто зaщото рaботaтa ми е в постоянно движение.
Усмихвaм се вместо поздрaв и си прибирaм продуктите до кaто говоря и никогa никоя продaвaчкa не го е взелa зa неувaжение. Но в Бългaрия явно продaвaчките сa се взели твърде нa сериозно или просто злобичкaтa е в повечко.
В еднa групa нa чужденци в Бългaрия (от стрaнaтa в която живея)четох скорошен пост колко им е интересно, че никогa неси търсят прaвaтa бългaрите, никогa не притискaт чрез стaчки до решaвaне нa дaден проблем, но по между си се "ядaт" кaто върли врaгове....прaви били хорaтa.
A ти aвтор, ВИНAГИ си търси прaвaтa! Aко днес не обърнеш внимaние нa липсвaшите 10 лв утре ще се примириш и с много по-сериозни нещa. Виж коментaрите...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d52e5ce475
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   35, а къде видя автора да я е видял, че го е лъгала? Или и ти смяташ, че продавачките са виновни по дефолт? И трябва да им търсим сметка за всеки скучай аки са те. За какви права говорим без да сме видели нищо? Къде си видяла някой да е осъден без свидетел и без доказатество. Тя между другото има право да го съди за набеждаване. Ако нямаш доказателство, нямаш право да обвибяваш. Ти за всеки можеш да кажеш, че те е окрал. Точно автора нарушава правото, а не кадиерката. У да всички с е кадиерки тук.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 480af385c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Номер 35, дотук не съм взела отношение по темата, но "негативните", според твоето мнение коментари, всъщност упрекват автора в това, че не е подал оплакване докато се е намирал на територията на търговския обект, каквото е правилото за рекламация. Аз мога и по пътя да си счупя буркана с лютеница и да се върна да искам нов, нали? На мен би ми било неудобно да повдигам въпроса, след като наистина нямам доказателства за грешката на касиерката. Случвало ми се е, между другото, и обратното. Давам в супермаркета банкнота от 20 лв. за покупки на стойност 12 лв. Момичето ми връща ресто, бързам и просто напъхвам банкнотите в чантата, а кагото се прибирам, установявам, че ми е върнала разликата до 50 лв. Като зная, че после няма да й излезе сметката на касата и ще трябва да я покрие от джоба си, какво да направя? Върнах се обратно в магазина при касиерката и й обясних какво е станало. Ами тя, ако щете вярвайте, ми вдигна див скандал! Аз й връщам сумата, а тя крещи: "Вие защо не си отваряте очите, докато плащате? " Та, България няма да се оправи по много причини... и всичките касаещи манталитета ни.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eddf11130a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   От автора:

Написах темата, за да споделя. Затова сайта се казва така - сподели. Не съм написал темата, за да убеждавам някого, че съм прав. Не сме в съдебна зала.

И пак ще кажа, че не съм посочвал касиерката. Казах на управителката, че на касата не са ми върнали десет лева. Не съм казвал коя каса и кой служител е бил там. Не знам как по-ясно да го напиша.

Разни изказвания от сорта на "злепоставил съм брутално касиерката", "трябвало да ме съди за клевета", "бил съм гузен", "не съм показал уважение" и т.н. не ги разбирам. Вие се оказахте абсолютно сигурни, че съм ощетил и навредил на жената. Ами ако не съм? Ами ако тя се пробва да излъже един или друг клиент?

Благодаря за някои от коментарите. Струва ми се, че темата се изчерпа и няма повече смисъл да чета и отговарям. Всичко най-хубаво!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 151eee8d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Наказателен кодекс - Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г. и бр. 10 от 1993 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с лишаване от свобода до една година или с глоба до пет хиляди лева, както и с обществено порицание.
(2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените об стоятелства или на приписаните престъпления.

Някой да вижда ДОКАЗАТЕЛСТВО в цялата история? Ако бях на мястото на касиерката, щях да го скъсам от съдене и да го осъдя да ми плати обезщетение плюс съдебни разноски плюс морални щети.

Та кой казвате не си търси правата? Според мен това е касиерката. А авторчето е нарушителя в случая, не касиерката. Просто не е случил на грешния човек. Защото ако беше случил, това, че го гледали на криво сега, щеше да му е най-малкия проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 151eee8d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Това, че си споделил, не означава, че хората нямат право да си казват мнението независимо дали на теб то ти харесва. А иначе това, че смяташ, че си прав, не променя факта, че не си. Даже това говори за теб, че нямаш никакви задръжки и никаква съвест.

"Казах на управителката, че на касата не са ми върнали десет лева"

Да, това е мнооооого по-различно от клевета и управителка изобщо няма да разпита коя е била касиерката. Проблемът ти е, че отказваш да разбереш, че може и ти самият да си ги загубил и предпочиташ да просто да оклеветиш някого и да не се минеш с 10 лв. Пък е виновен не е важно.

"Разни изказвания от сорта на "злепоставил съм брутално касиерката", "трябвало да ме съди за клевета", "бил съм гузен", "не съм показал уважение" и т.н. не ги разбирам"

Ми как да ги разбереш, като нямаш съвест. То и един социопат не разбира какво толкова лошо е направил, като е убил човек и защо го съдят. Не че твоето е като убийство, но принципа е същия.

"Вие се оказахте абсолютно сигурни, че съм ощетил и навредил на жената. Ами ако не съм?"

Ами ако пък си. Тогава кой ще плати моралните щети на тази жена. И да те светна, че принципа не е да се обвинява някой без доказателства, защото случайно може и да е виновен, а точно обратното - обвинява се само с доказателство, защото може и да не е виновен и е невинен до доказване на противното.

Седователите обвиняват само, ако имат някакво доказателство. По тази логика могат да те обвинят в обир, просто защото "може и да си ти". Ами ако пък не си ти, трябва ли да търпиш наказание превантивно за всеки случай, ако случайно си ти?

Логиката ти е тотално сбъркана и извратена - да обвиним някой, който може и да не е виновен, но за всеки случай да го обвиним, защото пък може и да е той.

Неслучайно в Накзателния кодекс е споменато в чл. 147, че можеш да обвиняваш само с доказателства, в протевен случай не обвиняемия, а обвиняващия е нарушител на закона. Ти за мен си човек, за който опетняването на другия превантивно не е никакъв проблем.

Дори за миг не можеш да се поставиш на нейно място и да разбереш колко гадно е да те обвинят в нещо, което не си направил. Пак ще кажеш, че не си обвинявал. Ами като не си какво изобщо търсиш в магазина да ревеш на управителката? Това, че не си посочил конкретната касиерка, не означава нищо. То е близко до акъла, че лесно ще разберат коя е. Сам каза, че лично "прецакалата те" касиерка е върнала парите. Докато ти връщаха парите, защо не каза, че не си видял и всъщност не знаеш, че са те "прецакали"? Нямаше да има келепир, нали?

И между другото за пореден път те питам въпрос, на който ти удобно отказваш да отговориш. И това е основния въпрос в случая. А именно как разбра, че точно в магазина не са ти върнали 10-те лева? Питам и отговор за пореден път не чакам. Очевидно нямаш проблем с липсата си на съвест и морал.

Продължавай в същия дух и следващия път, когато си изгубиш парите, пак ходи да се оплакваш по магазините да ти ги връщат невинни касиерки, че сакън да не се минеш. Ами така де като има навиници да ти връщат изгубените пари, защо да се минаваш ти? Правилно. Важното е да не си се минал, а не че някой невинен ти е платил сметката.

Даже се оплачи, без да си си изгубил парите, те пак ще ти дадат някой лев, за да не ревеш и да не си изгубят клиентелата.

Бай Ганьо го е казал - келепира е важен.

Дано те осъди по чл. 147 НК, само това заслужаваш. Закона е нейната страна в случая и там е казано черно на бяло, че без доказателства е незаконно да клеветиш, но ти явно си по-велик от закона и се смяташ за невинен. Готов си за депутат. Поне се запиши в някоя партия, имаш бъдеще в политиката с подобна наглост.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d52e5ce475
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Значи аз ако обера някого, закона ще твърди, че съм престъпник, но ако аз се смятам за прав, ще съм прав и всичко е 6 точки. Бития бит... Нататък го знаете.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eddf11130a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Големи адвокати се извъдихте тук. Автора не е казвал, че е обвинявал някого, станала е грешка. Има разлика. Много разтегляте понятията само и само да приказвате. Все едно един мъж да каже на някоя жена, че я харесва и да го обвинят в сексуален тормоз - айде затвор. И това ли трябва да стане? Наистина, това говори за изключителна злоба - по един метър мнения, за да защитавате човек, когото не познавате и да нападате човек, когото също не познавате.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 62a94e0b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   Какви са тези тъпотии? Виж пич, бачкам сервитьор и мноого често съм обърквал рестото, без да искам да ощетя никой, това с касиерката ми е познато, всички сме хора а не машини и се случва да сбъркаме, ок ти сигурно си безгрешен, че да викаш чак шефовете и да правиш проблем на служителите там? Защо не отиде направо при касиерката? И аз съм имал случаи когато клиенти са ме обвинявали нарочно че не съм им върнал ресто от 10, 20 лв, а не е вярно и просто защото са скандалджии или са ги завряли в някой джоб и не помнят са искали да говорят с шефа ми че съм ги "ограбил"! Ако аз съм сбъркал ок, ще проверя и ще поправя нещата и ще се извиня както се е случвало, но да твърдиш че нарочно са ти взели повече не е нормално, никой не е за 10 лева да си рискува работата! Интригите ги създаваш ти!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b04d2ff68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

44.   Авторче, 42, пиле шарено. И ти ли не си разбрал, че коментарите имат хаш? Твоя е eddf11130a. Защо си пишеш коментари от името на друг, за да се самозащитаваш? Това още веднъж потвърди мнението ми за теб. Нали се чувстваше прав, защо ни убеждаваш от чуждо име?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9c679c2dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Номер 8 съм. Доста тъпичко, че авторът взе да си пише сам мнения, но за мен лично това само показва, че е страхлив и приема нещата прекалено навътре (силни интроекти). Затова вероятно и съм прав за това, че си живее в свой фантазен свят, в който да е виновен. Просто му липсват преживявания в живота, иска някаква драма, макар и да го кара да се чувства виновен. Явно и родителите му са го карали да носи отговорност за неща, които не са били негова работа, като малък. Защо сега се е сетил за това, въпреки че се е случило преди години? Ами просто липса на преживявания, умът започва да рециклира стари емоции.

Авторе, може да си виновен, може и да не си. Съвестта ти явно те гризе отвътре и това, за конкретната случка, е повече от достатъчно наказание. Видял си как работи обществения договор на живо. Разнообрази си живота с преживявания и ще добиеш нови перспективи за нещата. Биохимията в мозъка ще се промени (буквално).

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e6d3ca3bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Ако има някой виновен тук, то той е... управителката! Барабар с шефката. Или и двете са некадърни, или има нещо гнило в магазина.

Представете си следните сценарии:
1) Рекламацията е обоснована - наистина е станала грешка с рестото, в касата има 10 неотчетени лева. Но е отрязан от управителката и не са му върнати парите.
2) Като 1), но са му върнати 10-те лева.
3) Не е обоснована и е отрязан.
4) Не е обоснавана, но въпреки това са му върнати парите.

Какво правиме, ако веднага след автора мине и проверка от НАП? В случай 2 и 3 няма никакъв проблем. За 1 и 4 обаче ще има, и то голям - дори да става въпрос за 10 лева. На управителката и на шефката й ще им излезе през носа... глобички, актове.

Както пише №30, засичането на касата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не, №31, идеята не е да се установи дали касиерката е крадла, а дали не е станала НЕВОЛНА ГРЕШКА, както пише №43. Да се извади един Х отчет, та после да се преброи наличността - надали би отнело повече от 10-15 минути, дори ако говорим за по-солидни суми. След това може да се прегледат видео записите, но надали ще се докаже каквото и да е от тях, да не говорим че вече тази част лесно може да отнеме часове. Кой ги знае как са си нагласили видео наблюдението, дали не трябва да викат някой специалист и т. н. В такъв случай, надали би им се занимавало на който и да е да прави проверките, къде-къде по-лесно е просто да извадят 10 лева, че да си спестят времето.

Некадърни шефки от една страна, защото просто не знаят как работят касовите апарати... ИЛИ нещо гнило от друга. Да не ги е страх от проверки от НАП, защото знаят кога точно идват проверките може би, или пък си правят врътки, било то да не издават винаги касови бележки, или пък да преметват и други (като връщат веднага парите, ако някой се усети). В такъв случай въобще не биха искали да вадят Х отчет, да не би да видят хората, че излишъка в наличността далеч надхвърля някакви си 10 лева.... но това е само предположение.

А що се отнася до интригата... Дори да я има, нищо общо нямаш с нея, авторе, независимо как те гледат продавачките и какво пишат тук. Вината пада изцяло върху управителката и какви мерки е взела/не е взела. Един КОМПЕТЕНТЕН управител с лидерски умения би гледал интересите на клиентите точно толкова, колкото би се интересувал от правата на служителите, както и отношението към тях. Един свестен управител би гледал на нещата обективно, би направил нужната проверка и би създал проблем на продавачките само ако има РЕАЛНА причина да го направи. Освен това би те преценил като характер и ако му се стори, че си свадлив, сигурно щеше да ти възстанови парите от собствения си джоб (за да минат без главоболия), а ако не, тогава би те информирал с най-спокоен тон за истината - че просто няма как да се установи, че рекламацията ти е обоснована, следователно няма как да ти възстановят парите.

За съжаление обаче, явно свестните управители в търговски вериги са изчезващ вид. Авторе, търси за мнения за въпросната търговска верига и чети какво мислят бивши и настоящи служители в нея (от сайтове като БГ работодател, примерно). Рядкост са постовете, които смятат че "управителят е пич! ", огромното мнозинство описва как "шефчетата" са наети с връзкарщина и шуробаджанащина, как по цял ден си клатят краката, как само гледат да правят проблеми на обикновените работници, нищо че последните се скъсват от работа по цял ден.

Замислете се. Ако управителката ставаше за нещо и имаше нужните умения да се справя с такъв тип рекламации, дали щеше да има драма? Ами нямаше да има. Нямаше да създаде проблем на продавачките, както явно е станало в случая, ако е нямало обективни причини за това. Само че много от такива "шефчета" въобще не функционират така - нямат умения, но пък компенсират за това с огромно самочувствие и се мислят за велики, та затова им е лесно да тъпчат служителите под тях в йерархията, които я са хамали, я отговарят за зареждането на магазина, или стоят на касите.

Смятам че само хора с прекалено първосигнално мислене биха обявили автора за виновен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fdc4e5c33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   47 коментара.
А аз питам просто: не можеш ли да пазаруваш от друг магазин? Защо нещо толкова дребно трябва да става такъв проблем? Минало е толкова време, как изобщо го мислиш това?
Просто пазарувай от другаде. Какво толкова. Станалото - станало, кой крив, кой прав...какво значение има?!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5cb2a5d4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Аз не мисля, че са те излъгали, а са се объркали. Не сте ли чували, че който не работи, той не греши? Аз не съм касиерка. Случвало ми се е да се объркат и да тръгнат да ми въщат по-малко, но също така ми се е случвало и обратното. В момента се сещам за три такива случая. Единия път платих с 10лв, а получих ресто все едно съм дала 50, втория път платих с банкнота от 20лв, а касиерката забрави да я прибере в касата и ми върна ресто тези 20 лв. Третия път пак беше с банкнота от 20лв и се обърка и ми върна с 10 повече. Разбира се, във всички случаи съм им посочвала грешката, не съм си прибирала парите все едно са си мои. Мисълта ми е, че най-вероятно е станала грешка и при теб. Не изключвам варианта, в който си попаднал на измамничка, но ми се вижда с пъти по-малко вероятно.

Затова мили читатели, мислете като хора. Срещу вас седят хора, не роботи. Да, авторе, това са си твоите 10лв и имаш пълно право да си ги потърсиш, но бъди по-внимателен. И не защото света е пълен с измамници, а защото е пълен с хора. Така както ти на място не си усетил, че ти е върнала по-малко, така и тя вероятно се е объркала. И двамата имате вина в ситуацията.

А сега по темата. Да, вероятно не те харесват. Ако заради твоят подход, всички са глобени с по 20лв на заплата 500 нето (примерно), би било логично да имат нещо против теб. Не знаеш каква е политиката на магазина. Може и 50лв глоби да имат. Може да са уволнили касиерката, може всичко да е станало, заради една такава грешка.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: eddf11130a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   От автора:

Мда, бях казал, че няма да влизам, но сега се сетих и ми стана любопитно. Не виждам къде е госпожата с хашовете? След коментар 47, изглежда хъсът й е поумрял. Искам да поздравя автора на този коментар. От около 40 човека, най-логичен и смислен отговор.

Като прочетох колко бързо ме осъди тая, е очевидно, че реално никого не е съдила и никого няма да осъди. Иначе е много сръчна да намира хашове и членове.

Единствено поисках да защитя своето право. Дали някой ще ми даде компенсация или ще откаже такава, не зависи от мен. Също, дали ще глобят някого или всички, отново не е моя отговорност. Затова да се сърдят на шефовете си, а всъщност най-вече на себе си, че са се съгласили да получават част от заплатите си "под масата".

За мен не е важно дали всички служители в магазина ме харесват или не. Принципа "много сме, силни сме" в случая не е валиден. Може всички да се настроят срещу мен, но това не означава, че съм сгрешил.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker