В мен ли е проблема или в другите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В мен ли е проблема или в другите?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1235 пъти
Здравейте. Искам да ви споделя как стоят при мен нещата и от ваша гледна точка, да споделите, дали в мен е проблема или в хората около мен или има проблем едновременно и в мен и в хората около мен.

Та какъв е проблема. Много съм срамежлив и притеснителен. Повтарям си го това докато не започнат хората с които току що съм се запознал (в колежа например) да си приказват помежду си. А за какво си приказват? За неща, които не ме вълнуват. И осъзнавам, че няма как да се включвам в разговорите им. Моите вкусове са съвсем различни... всякаш съм чужденец тук в тая България. Също не харесвам майтапите и лигавото държане и като цяло съм един нормален човечец, с един нормален трезвен начин на живот - не пуша и не пия и по дискотеки и кафенца не ходя. Естествено че съм ги правел тея неща, но ми омръзнаха, безсмислени ми станаха и ги спрях. Промених си начина на живот.

Разбрах, че трябва да си пропаднал малко или много за да имаш приятели и да бъдеш забелязан от другите, и да попаднеш в категорията "стабилен".
Е, срамежлив съм си, такъв си оставам, а какво ми е срамежливото ще питате сега. Изпитвам едно притеснение, когато искам да заговоря някой и особено силно притеснение, ако искам да заговоря някое момиче, което съм си харесал. Е, веднъж видях един студент си цъкаше в кафенето на колежа, на лаптопа, и по-специално на една програма, подобна на FL Studio и не знам, но нямах никакъв срам тогава. Нападнах го човечеца, да му задавам въпроси коя е тая програма, как се казва и просто на секундата се залепих за него и почнах приказката.
Та сещайки се за това... Хем съм си срамежлив, хем пък имам ли нещо да казвам, хващам и го казвам. (е не винаги, но има такива моменти) И като цяло, всякаш тая срамежливост е на приливи и отливи. Не знам кога и в какви ситуации ще ме налегне или изчезне и пред кои хора ще ме налегне.

Но пак, знам че съм си срамежлив по природа. Момичетата не харесват такива момчета. Дискриминирани сме ние срамежливите като че ли. И пак има немалко моменти (дори с момичета) в които просто срамежливостта съм я преборвал лесно и съм осъществявал контакт и съм приказвал с хората, като цяло. Често се случва да се ядосвам, че съм толкова срамежлив и изпадам в отчаяния, но като се замисля, си имам и доста... Несрамежливи моменти, така да го кажем :). И пак, всякаш... Ще ме е срам ли? Зависи от ситуацията и какъв е човека. Трябва да го видя, да го преценя и ще разбера дали ще ми е отпуснато с него/нея да си приказвам или не.

И... хем срамежлив, хем не толкова, хем знам кога и в какви ситуации ме обземат срамове и притеснения, хем пък не знам. Абе, объркана работа.
И като нямам обща приказка с даден човек, еми, не приказвам с него. Не се включвам в разговори по теми от които не разбирам и не се интересувам отдавна.
Не знам. Споделям ви как се чувствам и какъв съм и интересно дали е факт че момичетата не харесват срамежливите, или пък за всяко момиче е различно.
То по някой път е трудно момчето да прави първата крачка, какво пречи момичето да я направи и също така, към нас срамежливите, си трябва по-различен подход, за да се отпуснем на приказка с някой/някоя. Или пък ние по по-различен начин се опитваме да започнем разговор с някой. По хуманен начин, а не с нещо от сорта на "Кво стаааа" и много други.... :/

Мерси за вниманието :)

Момче-25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 43777de2df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момче-25? На 25 вече си мъж. И да, повечето момичета (и хора като цяло) не се кефят на срамежливи "момчета" (да не говорим за 25 годишни такива!).

При теб нещата тръгват от ранното детство. Хората стават срамежливи, защото като малки неосъзнати деца, когато поискат нещо от родителите си (майките си, най-вече), им се отказва. Накрая стигат до момента, в който просто спират да дават израз на желанията си, за да не ядосват мама излишно. Освен ако не е нещо супер интересно, но което е в друг контекст (както случая ти с човека с FL Studio). Обикновено обаче прикриват емоциите си а ти си стигнал до там да отхвърляш нуждата да бъдеш приет и сега си обявил себе си за "нормален човечец", а другите следователно за "ненормални".

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8ffde51953
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз бях някога такава. Точно в университета се промених. Пътувах всеки ден с влак и по пътя си говорех с бабите. Разказваха ми за снахите, децата, внуците. Лека-полека освен с баби се заприказвах и с момчета. Не ги свалях, просто ми се бъбреше с някого. До ден днешен съм така. Работата ми също е свързана с хора и това допълнително ми даде умения за обшуване.
Изводът е: опит. Разговаряй колкото се може повече - на спирката, в автобуса, със съседите. Неангажиращи, нелични разговори. За времето, за някоя новина от деня...
Най-важното е да се обичаш такъв, какъвто си. Ако се уважаваш и се чувстваш в мир със себе си, това си проличава. Дори в гласа и интонацията се разбира кой е плашлив и кой не.
Имай си хобита - там ще срещнеш хора с твоите интереси.

С практика и срещи с най-различни хора, ще се справиш. Ако и тогава ти е трудно - потърси консултация с психолог, за да намерите коренът на страховете ти.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2f1d21054c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Преди все не попадах на среда, в която да се чувствам добре. Не се срамувах толкова, но все се притеснявах, че като започна да говоря за моите си неща и никой няма да ме отрази. Трудничко си беше. В последствие попаднах на кръг от хора, с които изобщо не се познавах, но имахме общи интереси и виждания. Е, дори първите 2 изречения към тях ги казах с лекота и оттам всеки разговор е бил приятен. За около месец се промених или по-точно спрях да се ограничавам в мисленето и действията си. Проблемът ти не е в никого, всеки е разичен и не мисля, че има нещо лошо в това, просто не си попаднал на среда, в която да се чувстваш добре.

Впрочем, има момичета които харесват срамежливи момчета, сладко е. Просто е хубаво да си малко или много уверен в себе си, не говоря за високо самочувствие, а за спокойствие и сигурност в действията ти, защото все пак си мъж и трябва да си силна фигура. Не свръхчовек, а достатъчно силен нормален човек. Няма лошо, че не ходиш по дискотеки и кафета, хора всякакви, но нека това не ти пречи да общуваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 96e1540c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За всяко момиче е различно.
Освен това 'Кво стааааа' си е много готино и е универсално според мен :) Но, всъщност може би това, което реално те стряска е интонацията и излъчването на отсрещния човек според мен.
Едно е да ти кажат мило и усмихнато 'Кво стааа човек', а друго е да е няк'во хладно, бездушно, чак негативно такова.. даже и мен леко би ме стреснало :)
Жена съм. И просто не трябва ти пука толкова. Притеснението идва, когато идеализираш човека срещу теб, издигаш го на пиедестал.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5ef03514c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автора:
Номер 1 излиза с типичния, авариен коментар- момче, и има проблем? Мама е виновна.

Ако беше момиче, нямаше нито мама, нито тати да е виновен и нямаше явно да се пише тоя коментар.
Не си прочел и разбрал какво описвам, явно. Дори исках да е по-къса темата, но нямаше как. Даже можеше много по-подробно да опиша нещата, но кой ще чете 2 страници тема?

Започнал съм да говоря на около 3 и половина години, а на 4 години, кравите, са муки, овците са беки.
Не съм бил шумно и ревливо бебе. Много мълчалив и ми е трябвало само 1 играчка, да си играя и край-на нищо и никой не обръщам внимание. И всички са се чудили на кой съм се бил метнал- толкова мълчалив.

Другото:
Когато спреш даден начин на живот, защото не ти харесва или си си изпатил по един или друг начин живеейки така, ясно е, че спираш да се срещаш и да общуваш с хора, които си живеят все още по тоя начин. Нямаш приказка с тях, но не пречи да им помогнеш с нещо, да им подадеш ръка в труден момент. Приятел си им, но не си им компания. Ако са ти колеги по професия или в университет. Сред тях си, но не си със тях, в тяхната компания.

Голям съм и съм си изградил свой начин на живот. Това пиене и дискотеки, всеки се хвърля от младини на тоя клон, мислейки си, че това е единствения клон от цялото дърво.

Но аз, живял съм по тоя начин, алкохол, трева, чай, и т.н.
Спря да ми харесва, поизпатих си и реших че е време да спра с тия безсмислици. И ги спрях. И живеейки далеч от тоя нетрезвен начин на живот, разбрах, че не е лесно да срещнеш приятел и приятелка.
Особено като съм и срамежлив.

И от там вече идват и тея неща, които ви описах, как срамежливостта ми е на приливи и отливи и дали ще бъда срамежлив или не, зависи от много показатели (ако това е правилната дума) и от там идва тоя миш маш. Интересно ми е да се заема и да наблюдавам срамежливостта си, ще се радвам ако имам възможност и пак да запиша висше, та да попадна сред хора и сам да си извърша наблюденията.

Момче-25

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 29e0c2dc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много е просто - щом си толкова срамежлив и мълчалив, няма да имаш приятелка. Жените с нищо не са ти виновни и не са длъжни да те приемат такъв, при положение, че има достатъчно мъже които не ги е срам и знаят как да си поискат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker