Какво възрастните определят като "фамилиарничене"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (83370)
 Избор на редактора (147)
 Любов и изневяра (18890)
 Секс и интимност (9892)
 Тинейджърски (18716)
 Семейство (4007)
 Здраве (6846)
 Спорт и красота (3603)
 На работното място (1598)
 Образование (4704)
 В чужбина (1051)
 Наркотици и алкохол (834)
 Измислени истории (700)
 Проза, литература (1321)
 Други (11055)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Какво възрастните определят като "фамилиарничене"?
преди: 1 година, 9 дни, прочетена 1009 пъти
Темата е провокирана от скорошна моя случка - отговорът на секретарката на един преподавател. Бях нападната с думите, че едва ли не писането на формален и-мейл преподавател е недопустимо ФАМИЛИАРНИЧЕНЕ. При този остър тон, който ми държа тази жена, вътрешно побеснях. Буквално се държеше като този тип лелки "дръж ми шапката".
Държа да отбележа, че винаги търся преподаватели само в краен случай и спазвам крайно формален тон на разговора. Наясно съм, че това са успели и заети хора, и се отнасям с нужното уважение към тях. Оправданието на тази жена беше, че не трябвало НИКОГА да се пишат и-мейли към преподаватели за почти нищо. Интересен отговор при положение, че има такива, които са неоткриваеми по нормален начин.
С непознати и просто познати винаги говоря на "вие" и спазвам необходима дистанция. Вероятно греша някъде, щом срещу мен се избухва така яростно от подобни индивиди. Няма да коментирам факта, че сред страхотната ни държава се срещат все повече комплексирани и враждебни хора.
Напишете какво определяте като такъв тип поведение (моля без обидни квалификации).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 дни
hash: d6f2f66f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз преподавам в университет и бих искала студентите ми да не ме търсят само "в краен случай", а винаги, когато имат въпроси или затруднения върху материала. Не си направила нищо нередно. Да се свържеш с преподавателя си е по-скоро желателно, това показва интерес към учебния процес. Ние, според вътрешния правилник, а и според моралния кодекс, сме длъжни да ви консултираме по всички въпроси, свързани с обучението. Всички мои студенти разполагат, освен с електронната ми поща, и с мобилния ми телефон и по всяко време съм готова да чуя въпроси или да препоръчам литература, ако някой има проблеми. Понякога обсъждаме нещата и на кафе и никак не настоявам на обръщението "вие", по-важно ми е доверието и сътрудничеството помежду ни, а то може да се получи само, ако се чувстваме като приятели. Като "фамилиарничене" бих определила сутиация, в която звъниш на вратата в дома ми в седем сутринта в събота. Или ако ме търсиш всеки ден, докато съм в отпуск и на почивка с мъжа си. Иначе, в рамките на семестъра съм абсолютно на разположение. Според мен секретарката на твоя преподавател малко излиза извън задълженията си и не говори от негово име, а от свое. Има такива дами - от по-старото поколение, предполагам. Не обръщай внимание и договори правилата с преподавателя си. Допускам, че той ще бъде много изненедан от реакцията на секретарката си.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 4b3ae6ffc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Фамилиарничене"-Поведение което предполага прекалена близост до хора които не са ти близки и в поведението си с тях трябва да спазваш етикет.
Според мен писането на и-мейл или писмо е също прекалена близост, която не би трябвало да се използва в отношения учител-ученик, освен ако преподавателят не е помолил изрично.
Една от причините директори и др имат секретарки е фамилиарниченето. Дори най-вероятно адреса който ти имаш като и-мейл на преподавателя да го чете секретарката и тя да пресява кое писмо да стигне до самия преподавател, на кое писмо е логично той да се информира или да отговори, макар да се случва и секретарката да отговаря на фамилиарни писма, които са написани само с цел подмазване или питане на тъпи въпроси. На секретарките това им е работата да отговарят на писма и телефон и да пресяват лични срещи.
Индивидът с които си имала пререкание е сложен там за да възпира желанията за близост на хора като теб. Човекът които е наел такъв индивид, го е наел с цел да бъде неоткриваем за хора с които не иска да говори лично. Не иска преподавателя да се вижда, среща, да говори, да се чува по телефон, да чете писма и и-мейли, затова си е наел секретарка. Всеки човек си има недостатъци и доста често се случва хора с постижения да си наемат секретар защото те самите са доста податливи на фамилиарничене или съжаление и не могат да отказват или пък се ядосват и трупат негативна енергия от лични срещи с нисше стоящи които целят облаги.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: e1d8a1af1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Виж, те са соц възпитаници, доста от тях са прекалено.. различни хора. От друга ера са :)
Съвсем нормално е, ако студент има въпрос към преподавателя си, да му пише по мейла. Дори и за самия преподавател е някак по - удобно. В Централна Европа и на Запад, и изобщо в целия цивилизован свят това е най, ама най - нормалното нещо.
Често казано не съм сигурна какво е точното значение на думата "фамилиарничене", мисля, че е нещо като мазнене, подмазване.. , някой "да ти се бута" :)
Мога да го чекна в гугъл, но просто не виждам смисъл да го правя :)
Иначе има вероятност жената просто да си е вкарала параноя, че покрай възможностите на интернет ще стане излишна, та за това така ти е скочила. Не я мисли, няма смисъл.

Жена на 29

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: d45cdfac40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   По-скоро е отбиване на номера. Повечето университетски преподаватели в страната са известни с факта, че не искат да ти помогнат с каквото и да е. Прати на лелката имейл със статии и реклами, как да се пребори с менопаузата и да не ти пука.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 99fdf2adb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аха, пак "страхотната държава" е виновна? Не казваш иначе нищо - ти студент/ка ли си? За какво си писал/а на този преподавател? Какъв е бил тонът ти на общуване? Щом има секретарка явно не е обикновен преподавател...

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 дни
hash: ac7c7196d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мен проблема и е съвсем друг и използва това само като повод да те нахрани. Може би се е ядосала, че и създаваш работа и понеже не може да ти каже в прав текст "не искам да ми създаваш работа", преподчита да се хване за нещо, само и само да има за какво да ти се скара, че да те откаже и така да не се налага да чете мейли.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 735584ed47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Мила , не и се ядосвай въпросната госпожа или е имала лош ден или по характер си е проклета . Аз не виждам нищо лошо в това когато студент има неясноти по дадена дисциплина да се обърне към преподавателя за съдействия . Нашите преподаватели даже ни карат винаги като имаме въпроси или да им пишем на ел. поща или да ги задаваме след лекция или в приемно време . Ти учи и гледай да си вземеш изпита при нея или да се освободиш от него ако имаш такава опция . И мен ме е заяждал преподавател . В 3 курс имахме един адски надменен асистент . Като тръгнах да си изнасям темата ми заяви , че съм за 2 ка . Стана ми гадно отидох на другия ден в кабинета му да говоря с него да ми даде още един шанс , каза ми , че не било удобно точно сега и ми затвори вратата под носа . Друг мой колега , на който е предавал и във 2 курс умно и който винаги си учеше при него нарочно не го освободи от изпит , само защото не се явил на някаква олимпиада , а момчето му беше обяснило преди това , че има други ангажименти и няма как да присъства . За капак на всичко на редовния изпит въпреки , че си беше научил идеално нарочно му остави 5 , а всички на всички други, които нямахме шанса да се освободим писа 3 и 4 . Не бях доволна от тройката си разбира се , въпреки че учих , но се радвах , че няма да ми се налага да му гледам противната физиономия вече . Сега само ако го засека някъде отивам директно в другия край на коридора .

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: a46ee1f07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Кой знае каква е истинската причина за това поведение. В университетите е пълно с комплексари и неудачници, който, за съжаление, трябва да обучават младите хора и да им дават пример.

Ако е негова секретарка, а ти си му писала директно на него, може да я е яд, че я прескачаш. Може да е заела тази позиция с... някакви други отношения с преподавателя и сега да не иска млада смяна да се доближава до него.

Не се ядосвай и не се опитвай да анализираш. Като по-малък, и аз се опитвах да се чудя защо е това и онова. Негативните, подли хора нямат логична и правилна причина. Те трябва внимателно да се избягват и заблуждават, за да не може да ти направят нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: d0d349a260
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не се притеснявай. Просто си попаднала на свиня в човешко тяло.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 7f71d23596
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Хм... женa ли си, не посочвaш полa. Вероятност- тя ревнувa :)
Инaче нямaм обяснение зa поведението и.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 59184dc261
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Преподавател съм. Всички преподаватели във ВУЗ-а, в който работя, имат приемно време, което се спазва, и служебен имейл адрес, на който могат да бъдат търсени от студенти. Това е част от учебния процес, както каза и колежката от коментар №1. И аз като нея се радвам да ме потърсят не в краен случай (когато ден преди изпита са се сетили да учат), а системно, по време на семестъра.

Към авторката. Поведението на секретарката е неадекватно, недопустимо и неакадемично. Още повече, че Вие пишете не на нея, а на преподавател (предполагам, тя е секретар на катедрата, от която е преподавателят). Не мога да предположа какво е провокирало реакцията ѝ - дали тя по принцип е толкова неприятна или е конкретно по този казус. Във всеки случай Вие не сте в грешка. Ако има възможност непрофесионалното ѝ държане да бъде санкционирано, би било добре.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 9b378ad803
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   В България съществува върховенството на чиновника и администрирането -т. е където отидеш да си свършиш някаква работа ,да се държат с теб като с боклук,
който е имал наглостта да им досажда по абсолютно тъпи въпроси,
които те нямат никакво намерение да обсъждат с теб,
защото не са за това там
и им е под достойнството.
Това е така поради лоша култура,лошо изпълнение на задълженията,големи комплекси,
иначе как ще си скрият жалката компетентност.
Да не пропусна и най-същественото-да те принудят да почерпиш.
Предполагам,че ако не си сваляла преподавателя ,за което те по принцип нямат абсолютно нищо на против,не си се държала фамилиарно.Т.е ако писането ти е по служба,така да се каже.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker