Как да изляза от това положение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Статии:
 Как да се харесваме в собственото си тяло. Проект - Кожа.
 
Споделени истории (76069)
 Избор на редактора (64)
 Любов и изневяра (16854)
 Секс и интимност (9351)
 Тинейджърски (17671)
 Семейство (3498)
 Здраве (6277)
 Спорт и красота (3341)
 На работното място (1363)
 Образование (4047)
 В чужбина (899)
 Наркотици и алкохол (790)
 Измислени истории (681)
 Проза, литература (1214)
 Други (10013)
 
 

  

Споделена история от Други

Как да изляза от това положение
преди: 6 дни, 23 часа, прочетена 546 пъти
Здравейте, пиша тук както за да получа съвт от хора, които са били в подобна ситуация, така и да споделя с някой, защото вече ще се пръсна да държа напрежението в себе си. Проблемът е, че направих великата глупост да изтегля бърз кредит, който мислех, че ще мога да погася, но животът ми изигра лоша шега и ме ограбиха с 500 лв от заплатата ми. Не само, че не успях да върна кредита, но изтеглих още един.. От септември до сега не съм плащала нищо, работя, но за смешни пари, а имам желание да ги изплащам. Двата са на обща стойност 1000 лв. до момента заедно с лихвите. Някои биха казали "смешна сума" - да, но не и за мен, когато в момента няма от къде да ги взема а вече ме заплашват със съд. Намерих си работа в чужбина при едно семейство, хората ми плащат билета, аз заминавам фактически без пари, и ми изпращат договора още преди да съм тръгнала. Трябва да замина след две седмици, но се страхувам да не ме осъдят до тогава и да не мога да напусна страната. Най-рано ще мога да направя вноска на края на месеца, когато сегашната ми работодателка ще ми внесе пари по кредитите директно. След като замина ще мога да започна да внасям чак след 3 седмици. Т. е. няма как да ме чакат 3 седмици до края на месеца и после още 3 докато ми платят. Няма на кой да поискам пари, майка ми е болна и безработна, нямам такива роднини, на които бих могла да поискам. А лихвите се трупат и ужасно ме е страх, че ако дойде съдия изпълнител ще вземе неща от дома на майка ми. Няма нищо на мое име, но до колкото разбрах може да вземе движими вещи, за които няма фактури и документи и не може да се докаже, че не са мои. Има такива вещи, телевизори например, които са купувани втора ръка и нямат фактури. А и майка ми не знае нищо за тези пари, които дължа, ако разбере ще се срине още повече. Не знам как да изляза от тази ситуация, мисля дори за кредит от частно лице, предполагам, че не е добра идея, а и тези които са в интернет не отговарят. Някой, ако е взимал от частно лице, ако може да ме насочи. Наистина имам желание, просто не знам колко време имам докато ме осъдят, искам да го избегна, но нямам от къде да взема сега пари. От единия кредит вече са ме вписали в ЦКР, а когато от другата фирма решат да го направят и видят, че вече съм вписана сигурно ще стане още по-зле. Това напрежение ме съсипва психически и физически, не мога да мисля за нищо друго, само за това как си съсипах живота и какво ще причиня на майка ми, ако разбере или й вземат нещо заради мен. Очаквам коментарите Ви, благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 дни, 21 часа
hash: 821768c12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Какъв съвет ли, мисля, че проблемът е само в главата ви. Вие знаете ли, че познавам човек, който дължи 70 000 лв на банката и си живее супер спокойно, грам не му трепва. Това се е стигнало, след като на няколко пъти се е опитал да развие бизнес, но много пъти е пропадал. Сега пак се е опитал въпреки големият дълг, който има и отново има вяра, че ще успее. Изглежда, че наистина бизнеса му потръгва. Сигурен съм, че няма да ви осъдят ако им обясните как ще върнете парите. Мисля, че банката много добре се е справила с това да ви психира. На първо място ви предлагам да се успокоите, ама наистина сериозно да се успокоите. Това неспокоиство може да ви изиграе много лоша шега и да вземете много, много грешни решения, от които още повече да се обатачите. Има една тактика на дълбоко дишане, пробвайте да дишате дълбоко и бавно с корема. Така.. след като се успокоите, моментално започнете някаква работа и започнете да връщате най-спокойно кредита. Има една поговорка "Ако се озовеш в яма, първото нещо е да спреш да копаеш". Макар, че във вашият случей е една малка, малка дупчица. Излезте на повърхността, вземете си поука от глупостта си и си заживейте най-нормален живот.

 
  ...
преди: 6 дни, 21 часа
hash: 3441b73c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Глупости, нищо нямa дa нaпрaвят зa тaзи нaистинa смешнa сумa. И товa е по зaкон! Свободно ще можеш дa нaпуснеш стрaнaтa дори и зa по-голям кредит. Но ти препоръчвaм дa говориш с тях и писмено посочиш дaтa от която ще зaпочнеш дa внaсяш ПО сметкa, където изрично ще посочвaш мотивa и ще пaзиш рaзписките зa всеки случaй. Зaщото този тип лредитори сa пaсминa и може дa се опитaт дa ти нaложaт по-големи "глоби" или други нaпълно измислени суми, които не фигурирaт в никой зaкон. Имa си и нaблюдaвaщи оргaни зa евентуaлни измaми от тяхнa стрaнa също, но зa съжaление изгледжa, че мaлко бългaри си знaят прaвaтa.
Върви човешки, говори, не приемaй дa подписвaш в НИКAКЪВ случaй зa по голям % лихвa порaди зaкъснение, a сaмо писмено уведомление, че зaпочвaш дa внaсяш от дaтa....
Не могaт дa вземaт нищо от домa нa мaйкa ти. Не е твой дом първо, a и aко беше твой, при положение, че е единствен-НЯМAТ ПРAВО и едно перде дa ти откaчaт!
Зaминaвaй спокойнa, плaщaй си вноските, винaги в рaзпискaтa посочвaй мотивa (докaзaтелство зa рaзплaщaне) и пaзи рaзписките. ЧСИ- тa винaги се оглеждaт кaто хиени зa мaлки дългове, които после дa нaгърбят с големи лихви, но сa сaмо пaсминa които също спокойно можеш дa съдиш, кaкто те теб. Не сa нищо повече от елементaрни лешояди, имa съд в Бългaрия, имa и извън Бългaрия зa "бългaрски" проблеми.
Твоятa е леснa, спокойно.

 
  ...
преди: 6 дни, 18 часа
hash: 9bc1b0b649
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спокойно ще напуснеш страната, дори и да те осъдят. Това е гражданско дело., но си направи контакт с юриста или кредитния консултант на банковите институции и предложи да подпишете споразумение с определен погасителен план. В него опоменете, че се задължаваш да плащаш редовно по определена сума до определена дата. И си ги следи. По този начин ще избегнеш производството за издаване на изпълнителен лист, а без него няма как да ти образуват изпълнително дело при съдебен изпълнител. Питай, бъди мила и отзивчива, ще се получи.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 8 часа
hash: 09278030dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Спри да се притесняваш и започни да работиш спокойно. 1000 лв са две минимални заплати, не са милиони. На границата и милион да дължиш няма да те спрат. Май единствения ти проблем е че ще почнат да лепят на майка ти на вратата бележки от съдия изпълнител, тоест майка ти ще узнае, така че е най добре за трите седмици които ти остават да се опиташ да й кажеш.
Няма как да вземат и покъщнината на майка ти, ако тя не им я даде доброволно, защото спокойно може да им каже, че ти живееш в чужбина, а домът в който си регистрирана в бг е нейн и покъщнината нейна.
Мой познат не можа да изплати кредитите си към банки в размер на 17000лв отиде да живее в Белгия и вече 8 г нищо, просто няма нищо на негово име в бг, а сметката по която си получава заплатата е в белгийска банка, автомобилът му е на името на жена му, регистриран е в бг в жилището на баба си, обаче не са ходили там да търсят покъщнина, може би защото жилището не е на негово име.
Все пак те съветвам да не правиш като него защото неговата лихва трупа дълга му и един ден българските съд. изпълнители ще имат право да ровят за сметки в чужди банки или за собственост в Европа, тогава ако си е купил къща в Белгия ще му я вземат. За теб е по добре да се изчистиш защото за 1000лв не си струва страха и забатачването

 
  ...
преди: 6 дни, 2 часа
hash: feba3bd69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Благодаря за успокоението. До сега са ми начислили от единия кредит 58 лв. лихва като 40 лв. са две писма, като до сега не съм получила нито едно , а наказателните им лихви са по 1лв. на ден. От другия кредит казаха, че след 10.11 ще го оскъпят, ама колко не знам...
Отделно питах един познат адвокат, който ми обясни, че дори да ми заведат дело по бързото производство, най-бързия срок за който може да се стигне до съдебен изпълнител е 3-4 седмици, а обикновено ставало по-бавно. Но също така, каза, че ако се стигне до там най-вероятно ще атакуват движими вещи в дома на родителите ми, при което те ще трябва да докажат, че не са мои, а техни.
Говорих и с един познат, който също ме успокои, че нищо няма да ми направят, той бил взимал от много такива фирми и не са го съдили, но пък се е случвало някакви мутри да го търсят в тях и да го заплашват. А ако дойдат такива вкъщи при майка ми, ще стане доста неприятно.

 
  ...


...
преди: 6 дни, 1 час
hash: feba3bd69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Къде мога да си прочета правата? Сега четох, че съдът постановил фирмите за бързи кредити да връщат парите, които са начислили върху кредита, и че кредитополучателят по закон трябва да върне само това, което е взел като заем. Но дали е вярно това.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 1 час
hash: c4d4497051
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ако апартаментът не е на твое име, не се притеснявай. Също така опис може да прави само съдебен изпълнител, но едва след като има съдебно решение и изпълнителен лист. Това не са причини да не можеш да напуснеш страната. Такива забрани сигурно могат да се налагат, но не съм чула да се правят, още по-малко за дълг от 1000 лв., а при теб за два по 500. Познавам много длъжници, които многократно напускат странатa, връщат се и пак същото. От заплатата ти може да се удържа само ако работиш в България, но само сумите, които получаваш над 460 лв. Имаш кредит и според мен трябва да го платиш, но не се притеснявай толкова много и не позволявай това да ти съсипва нервите. Бъди спокойна! Надявам се скоро всичко да се оправи.

 
  ...
преди: 5 дни, 15 часа
hash: 31b8c7a8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това е нищожна сума. Успокой се. Говори с кредиторите и им кажи и изпрати по факс или мейл подписания договор в чужбина и им посочи датата, на която започваш да плащаш. горе главата и не се психирай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker