Истината е, че ми е много мъчно, заради света, в който живеем днес в България! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Истината е, че ми е много мъчно, заради света, в който живеем днес в България!
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 2893 пъти
Искам да споделя своята история, която с никого досега не съм споделяла. Истината е, че ми е много мъчно, заради света, в който живеем днес в България! Има само завист, корупция, конспирации и лъжи. Хората, който ни управляват са пълни егоисти и дават само фалшиви обещания, а народа продължава да живее зле. За нас, младите хора, които искаме да живеем добре, да се изучим и да станем интелигентни хора, няма бъдеще тук! Аз се чувствам много отчаяна! Моля ви хора, нека направим нещо, за да не се срамуваме да се наречем българи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 12d4ea2ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Ами правим, миличка, ежедневно правим всякакви неща. За съжаление, обаче, тези които мислят обратното, или на които на им пука, поне засега са доста повече...

Мен не ме интересува особено къде и при какви условия живея, понеже не гледам материалната страна на живота. Когато искам мога да хвана самолета и да отида където си пожеля - и там ще намеря хора, приятели и колеги, с които винаги ще имаме какво да си кажем. Ако реша, мога и на палатка да се изнеса за известно време. Мъчно ми е за хората тук, обаче - как страдат, затова и продължавам да стоя тук и да се опитвам да помагам на всеки с каквото мога, най-вече в ментален и психологически план.

Ако гледаш на света и на живота като на място, от което да взимаш, където и да отидеш (дори и в най-богатата и уредена държава) все ще се чувстваш "недовзела", недооценена и т. н. Ако обаче гледаш по обратния начин - като на място на което да даваш (дори една усмивка само, например), тогава ще ти е все едно къде си, дори ще предпочиташ да си там, където в най-голяма степен ще е целесъобразно да даваш.

Сега младите ги възпитават, че парите са всичко, Господ едва ли не. Ако се вгледаш в международната ситуация обаче, ще забележиш, че точно те дърпат света назад от десетилетия. Проблемът не е в парите, а в хората, които всички се изтарикатиха, и се опитват да преметнат ближния като придобият пари без да са се потрудили за това, а очакват срещу така придобитите пари някой да се потруди за тях. Няма как да стане! По този начин се създава само инфлация. В момента най-проспериращите кътчета на света са страните, в които срещу парите наистина се бачка и се създава стойност - Китай, Филипините, Сингапур, Малйзия...

Остави ги завистта, корупцията, конспирациите и лъжите - те са игри, които не те касаят, освен ако не им се вържеш. Хората живеят зле - явно има защо, явно всеки трябва да научи по нещо, и основното което съм забелязал че трябва да научат повечето хора е, че: "за да променя света, първо трябва да започна от себе си", "никой с нищо не ми е длъжен и не ми е виновен", "аз не съм гений, а другите не са идиоти", "вместо да гледам какво мога да взема от света, страната си и хората около мен, по-добре да помисля какво мога аз да им дам. ".

Горе глвата и по-ведро!
Ray

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: cf496349de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно съм съгласна с Рей. Само ще допълня, отношенията не са само вземане, или само даване. Те са вземане-даване.
В този ред на мисли се сещам за една приказка: имало един златар, който бил много честен и принципен, но печелел малко. А колегата му с лъжа и измама печелел повече. И нашия златар си казал: да взема и аз да правя като него, ще печеля повече. И... започнал и той да лъже и да мами, но не само нищо не спечелил, но загубил и клиентите, които имал.
Тогава отишъл при един мъдрец да го пита защо става така и какво да прави. Мъдреца му казал:
"Честния човек с нечестни методи не може да успее. Ти с неговите методи няма да успееш, както и той, ако започне да използва твоите методи, също няма да успее. "
Та така, наистина не е нужно да се занимаваме с тях, те нека си работят с техните методи, а ние - с нашите.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d8fbfdc267
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Молете се Богу горещо и се надявайте Нему. С надеждата идва действеност, с безнадеждността и отчаянието има само безхаберие и разпуснатост. Всички сме се предали на отчаянието и чакаме сякаш да се свърши.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 19b97eaa68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   истината е, че докато не си променим манталитета и културата, докато всеки един от нас в ежедневието си не се дъжи като европеец, не може да чакаме да водим европейски живот.
Няма да дойде Бойко да ви събира фасовете по улицата, да ви гледа сополивите и изоставени деца, да ви ги научи, да ви ги нахрани.. всеки носи отговорност сам за живота си. България по степен на развитие е някъде между 50 и 60 място в света - има над 110 страни, който са много по-зле от нас. Огледайте се. 3/4 от населението на Земята няма достъп до чиста вода, има войни, глад, дикататори, ние мрънкаме и мрънкаме и чакаме някой от Москва, Брюксел, Вашингтон или Марс да ни оправя.
Помислете над думите ми преди да хвърлите поредния боклук на улицата, подкупите КАТ-аджията или скриете данъците си, не платите здравните си осигуровки или наскърбите съседа си, продавачката, таксиметровия шофъор, ударите жената или детето си, родите такова, въпреки, че нямате елементарни условия, омъжите се на 18 и живеете при родителите си.... изобщо - повечето ни нещастия не зависят от държавата и тя не може да ни влезне в кухните и холовете и да ни оправя живота.
На който не му харесва - има Испания, Гърция, Англия - чакат ви по нивите там.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4873b3bdb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Честно казано, омръзнало ми е всеки в тази държава да мрънка за нещо и да чака да стане чудо (браво на номер 4 за изказването в тази посока). Държавата - това сме ние, а не онези над 200 човека в парламента. Но истината е, че не сме като французите, които с революции са показали решителността и дързостта си като нация. Ние сме малодушни. Искаме да променим нещата, но не правим нищо. Не сме сплотени. Всеки гледа да прецака другия, за да не бъде той самият прецакан. Е, как да се получи тогава така желаната промяна? Тоест - ако искате по-добър живот в БЪЛГАРИЯ, започнете да гледате малко по-далеч от носа си. Аз го правя (и вярвам, че не съм единствена). Ако продължаваме да бягаме от родината си, да се оплакваме, да сме черногледи, да хулим този и онзи и прочие други неща, то България никога няма да стане едно по-хубаво място.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c3cc2971d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хората като, че ли изгубихме вярата - в себе си, в другите, в Бог дори. Всеки гледа в чинията на ближния, много хора мислат, че само те са зле. Тази криза наистина ни съсипа. Не смея да се похваля, не смея да се оплача. Няма съпричасност, много хора лъжат за всичко. Като, че ли се изгубихме, изстинахме едни от други. Малко са хората които са искрени един към друг. Докато не започнем да се обичаме, да си вярваме и да си помагаме, според мен няма да се оправи тая държава и ние разбира се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker