Дали се пускат външни лица за няколко часа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дали се пускат външни лица за няколко часа?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1683 пъти
Здравейте!
Ситуацията е следната:
имам възможност да започна работа в един хотел в курорт с настаняване-безплатна стая няма аз да плащам, а фирмата.
Та дали ще е проблем, ако водя там приятелят ми- казвам поне за 1-2 часа, да се осамотяваме, че няма и къде- особенно сега студените месеци.
Не казвам да остава да приспива, а поне за няколко часа- 1-2 часа.

Дали ще ми направят проблем или на него, пускат ли се външни лица?
Ако питам рецепционистите, ПРЕДПОЛАГАМ, че няма да му разрешат- така мисля.
Или поне за малко?
Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9179e290cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът е, че обикновено такива стаи не са самостоятелни, а ще имаш поне 1 съквартирант.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b6ba5102b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освен да питаш, няма начин, как да разбереш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6c1c54e7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не е проблема в това дали пускат, а това, че поведението ти не е професионално.
Хората са те пуснали 'безплатно' да нощуваш, защото си почнала работа при тях, а не са те приютили за да си водиш гаджета.
А и някои хора там - клиенти или други може да си помислят, че си 'заработваш' допълнителни пари ей така по за 1-2 часа от време на време...

Иначе питай си рецепционистите - все пак си свободен човек като всички нас и имаш право да правиш каквото си решиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 632d012c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако стаята е самостоятелна и хотелска при това, никой няма право да ти държи сметка кой водиш и по колко време седи. Това не е общежитие че да се заплаща на легло, наемател или нещо подобно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d23857b3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Номер 4 не си съвсем прав. Работя в хотел и при нас има стаи съответно за 1, 2 и 3 човека. Е, след като си си наел и си платил стая за 1 човек няма как да поканиш още някой. Ако искаш гости, ами наеми си и съответно плати за по-голяма стая. Иначе нали се сещаш какво ще стане? Наемаш си стая за 1 човек и после каниш още 2-3 приятели да спят при теб, е да ама не.
Да не говорим, че покрай наплива на тъй нар. бежанци от полицията правят доста проверки и ако хванат някой външен, особено ако не е регистриран, ще стане мазало, глоби, разправии...
Така, че съветвам авторката, ако толкова иска да е с приятеля си, да отдели малко пари, да иде в друг хотел и двамата заедно да си наемат стая (в някои хотели дори дават стаи почасово и излиза по-евтино). Е, да няма да е безплатно, ама това е положението. А и щом стаята е наета и се плаща от фирмата наистина има голям шанс да не е самостоятелна, а да е със съквартирантка. Малко са тези фирми, които пръскат пари и наемат самостоятелни стаи на служителите си. Повечето гледат да минат възможно най-тънко.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6aceeb8c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   пак казвам не да спи, а да идва поне за час.
не съм казала да остава да спи.
авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5fbcba6e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Н 3 е прaв/a. Твоето е нещо тaковa: дaдохa ми ръкa/рaботa, сегa щея зaхaпя до рaмото/ще се възползвaм докaто не. ме изхвърлят кaто мръсно коте.
Рaботилa съм преди в Гермaния и aвстрия в хотел. Бях с нaстaнявaне и дори в Aвстрия (зa рaзликa от Гермaния) вкл. позволявaхa нa персонaлa в определени дни и чaсове дa ползвaме СПA и фитнес безплaтно. И в двете държaви беше включенa хрaнa- зaкускa, обяд и вечеря.
Но дa тръгне някой дa си кaни гaджетa е aбсурд, ще изхвърчи нa мигa. Някои си нaемaхa стaи зa почивни дни, тaм си водят aко ще и цялaтa родa. Но твоето си е нaглост.
Дa се хвaщa нa рaботa и твоичкият и си нaемете стaя зa ебaне, рaботодaтелите още не сa сетили, че и товa трябвa дa осигурявaт нa "злaтните" си рaботници.
Не, че "вдигaм" бългaрските рaботодaтели, те сa си aбсолютни използвaчи тип робовлaделци, но пък рaботници кaто теб...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9b519cb965
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не, не става както ти си мислиш, дори и да е само за час, два.
Като искаш усамотено място, отивате двамата на мотел или хотел, плащаш си за колко искаш, и ще си решиш проблемът.
Хотелите по настаняването са стриктни, какво като си им работник, давай сега да ти позволяват всичко, че даже не си започнала все още там, а решила любовници да си води, е... ти момичето, ще има да те разправят колежките там, а фаталното е че ще те изритат, никой хотел не иска лоша слава.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9d4387e5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Добре, де, като на човек въпросната стая практически му е временният дом, няма ли право да изпие чаша кафе с приятелка, приятел, роднина и т. н.? Не може ли да си гушне гаджето за малко, пък и за повече...? Не виждам логика в упреците към авторката в непрофесионализъм. Нали това е практически "квартирата й", докато е на работа към дадената фирма. В случая квартирата е една хотелска стая. Никога не съм имала проблем в хотели с поканени гости. Засичали сме се - и в България, и в чужбина - с познати някъде из града, и съм ги канила по различни поводи да наминат - или да ме вземат да излезем заедно, или да изпратя сувенири до общи познати, или пък те да ми предадат нещо. Дори са се обръщали към рецепцията да ги упътят към моята стая и пиколото ги е съпровождал до вратата ми. Просто гости. Нощувката е съвсем друг случай и тогава се плаща за двойна стая. Но защо приятелят й да не се качи да я вземе за вечеря или да погледат телевизия заедно? Това е нейният дом под наем в крайна сметка. Кой е казал, че наемайки стая, трябва да живееш като отшелник? ! Не зная какъв е редът в конкретния хотел, но лично аз никога не съм имала проблеми с посетители. Само си представете ситуацията - двама бизнесмени се разбират да се срещнат в хотелския апартамент на единия, за да обсъдят на четири очи някаква тяхна си работа. И госта не го пускат! Или - понеже ми се е случвало - да си делегат на конференция и да не допуснат колегата ти до твоята стая, за да редактирате заедно доклада, който ще изнасяте. Пък вие, ако се заседите до по-късно, може и вечеря от румсървиз-а да си поръчате, това си е в реда на нещата, носят ви я, хората, и се разсипват от любезности.
Номер 9, ако ти си се прежалила дотам, че да се откажеш от личен живот, заради великите "господари" от Австрия и Германия, то моите съболезнования. Явно и тяхната класа е била колкото и твоята. Защото в нормалните бизнес отношения именно наличието на семейство или стабилна връзка се ценят наравно с квалификацията на служителя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5fbcba6e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Н 11, срещa между бизнесмени нямa общо с кaнене нa гaджетa в стaя която рaботодaтел ти е осихурил БЕЗПЛAТНО. Инaче зa моя личен живот не се тревожи, дa, рaботилa съм в хотели в Aвсърия и Гермaния и съм много гордa от себе си и кaквото постигнaх. Не, не съм се откaзвaлa от личен живот, имaх нaето жилище зa целтa, зa твое сведение особено в Гермaния плaщaх зa двустaен 350 евро. A в Aвстрия нaехме общо жилище с другa колежкa. Сегa, сaмaтa aз съм рaботодaтел. A ти, ти си просто подобнa нa aвторкaтa "дaйте ми ръкa, ще я отхaпя до рaмото". Упътвaли сa към твоятa стaя гости.... от нaчинa ти нa нискa aтaкa с цел плюене по петите ми, зaщото по-нaгоре не стигaш, предполaгaм кaкви "гости" сa те посещaвaли. Нискa топкa си, не подaвaй тaкъв нaчин нa мислене и нa aвторкaтa, тя поне дотaм още не е стигнaлa.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d23857b3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ами номер, 11 при нас си има лоби бар. Като искаш да си срещаш и да си обсъждаш нещо с някого, сядате си долу и си говорите колкото ви душа иска. А стаята в хотела не е като вкъщи. Има си правила и щом са ти казали без гости, ами значи без гости.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fae3d907f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Естествено, че няма да има проблем. Ти не си робиня. Освен, ако някой шеф не започне да се изживява за голям работодател, както въпросната камериерка от Австрия.
Попитай прекия си шеф, като гледай да си спазваш уговорката, ако е за 1-2 часа. Ако ти откажат, свиваш перките

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 54d36daa62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Веднага ти казвам, че е забранено. Работила съм в хотели. Стаята е за теб, а не за гаджета и роднини.
Веднага ще изхвършиш. А колегите ти ще те натопят понежи си нова.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker