Страх ме е от всичко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх ме е от всичко
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1315 пъти
Здравейте,

Момче на 20 години съм и от миналата година досега изпитвам сериозен страх от смъртта. Знам че тя е неизбежна, но все пак съм твърде млад и още ми се живее. А наистина паниката ми е огромна. Страх ме е от всичко. Страх ме е да пътувам с кола, страх ме е от болести, страх ме е да излизам с приятели и най-вече страх ме е, че като умра ще се събудя директно в ада. Страх ме е, че няма да призная чувствата си на момичето, което харесвам. Страх ме е, че няма да успея да направя всички неща, които един човек трябва да свърши - да завърша университет, да си намерят работа, да създам семейство. Моля ви кажете ми Как да преодолея този страх и да започна да живея отново нормално, защото просто не издържам. Една приятелка на майка ми ходеше на психиатър и каза, че и е помогнал много и ми го препоръча, но се съмнявам, че ще успее да ми помогне. Ако сте имали подобни моменти в живота, споделете какво да правя. Благодаря ви предварително!

Моля редакторите да публикуват темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: c043def1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Душата е безсмъртна. Така че ти просто ще се преселиш в друг свят. Вместо да ходиш на лекар и да се тъпчеш с лекарства, отиди на църква. Или чети религиозна и езотерична литература. Има учение за прераждането на душата, също.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5e039852e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човекът (психиатъра) е квалифициран да ти помогне, недей ми се съмнява и пита тук, защото ние определено не можем да ти помогнем, както психиатъра.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6e20cfb830
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Психолог, не психиатър. Трябва да се справиш с проблема, а не да пиеш хапчета. Ходила съм и на 2те и знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0a323acd3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добър психолог. Чете на много книги, иначе оставаш в твоя свят без другата гледна точка.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 888d9a35eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Пич, психирал си се жестоко!
Едно на ръка, че да умреш е като да си свалиш старото зимно палто, понеже не ти е нужно през лятото. Животът е като лабораторно упражнение, като практикум. Най-важното е тук, в телесна форма, какви взаимоотношения ще изградиш с другите хора, и какво ще направиш за тях, не толкова за себе си. За това се притеснявай, а не за "смъртта".
Предполагам, че като ходиш до тоалетната, не ти пука много-много за това, което отплува в канала... По същия начин не трябва да ти пука и за физическото ти тяло, когато му дойде времето да се разделиш с него. Не че до тогава не трябва да се грижиш за него и да го поддържаш здраво и функционално - главно с цел да може да ти служи добре, да направи деца и т. н. Та недей да го тровиш много-много с дроги, алкохоли, цигари... Води го редовно на спорт и му осигури редовен секс, добра храна и здрав сън! :)

За другото - правилно те съветват по-горе да си намериш добър психолог. Да започнеш да правиш нещо за духовното си развитие. Дали ще са йога-практики, холотропно дишане, групички по интереси и някаква друга форма - ти си решаваш. Университетът е добра среда да си намериш приятели, съмишленици и въобще хора на твоята вълна. Но докъдето и да я докараш - рано е още да се притесняваш за каквото и да било.

Болести? Хех... те ни се пращат като уроци, за да научим нещо от тях, и от справянето с тях. Телата ни са проектирани да бъдат ЗДРАВИ. Е, ако не правим нещо както трябва естествено е да се разболеем. Примерно при не добре работеща имунна система често хващаш настинки, грипове и др. подобни. При прекаляване с алкохол страда и може да се прецака черният дроб и т. н.
При прекалено пушене - белите дробове.

Психиатър не ти препоръчвам. Ще те натъпче с лекарства, които ще те държат в едно отнесено, апатично състояние. Те не решават проблемите, а само ги отлагат, или по-скоро печелят време, през която психиката да се самовъзстанови, което не винаги се случва, разбира се. Те добрите психиатри, чиято идея не е единствено да те натъпчат с лекарства, а те разпитват и работят с теб за установяване на основния проблем, всъщност са и добри психолози. Така че пробвай първо с психолог.

Книжките, за които говори №4 - започни от Ошо, д-р Майкъл Нютън, там Парамаханса Йогананда, Свами Рама и т. н. Ще разбереш, че човекът не е само едната груба плът, че всъщност има 7 тела - от физическото до все по-фино материални. Има чакри, енергии, парапсихични феномени... Да седиш и само да се шашкаш е най-глупавият начин, по който можеш да прекараш времето си на този свят изобщо.

И не на последно място, а може би и на първо - хвани си гадже! :)
Да, любовта лекува! Мисълта за друг човек и за чувствата ти към него отклоняват вниманието ти от вторачване в себе си и от циклене върху измислени проблеми и страхове.
Музиката също лекува, изкуството. Но ако им се отдадеш изцяло, не ако ги възприемаш в някакво затворено и наплашено състояние, без да излизаш от черупката си.
Купони и екскурзии с приятели, риболов. Разни екстремни спортове като бънджита, парапланери, рафтинг разтърсват достатъчно дълбоко психиката и те карат да преосмислиш съществуването си.
С една дума - действай! Недей да седиш и да чакаш. Действай и успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker