Аз ли съм със стари разбирания или...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз ли съм със стари разбирания или...?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1838 пъти
Здравейте,
пиша тук, защото от дълго време наблюдавам нещо, което лично на мен ми е странно и искам от коментарите, които евентуално ще получа, предимно от жените, да разбера защо е така.

Та, наскоро влязох в един магазин за обувки и за мой голям ужас, бях единствения клиент, а продавачките 4-5 на брой, предимно млади момичета на по 25-30г. се бяха събрали до касата и горещо обсъждаха нещо. Разглеждайки обувките по стилажите, дочух разговора. Едната каза: "Аз ако имам дете, искам да е момиченце и да прилича на мен. Освен това ще го кръстя или с моето име, или някакво подобие на моето. Не искам да го кръщавам на баща му, защото ако се разделим, името на детето ще ми напомня постоянно за него" Другата добави че ако роди момче, пък ще иска да го възпита по нейн модел.
Помислих си, че от това дете няма да излезе стойностен и читав мъж като порасне и ще стане мамино синче, което е лошо за бъдещото поколение, защото все по-често забелязвам, че майките които имат момчета си нямат и понятие как да възпитат стойностен мъж, а иначе са си мечтали за момиче.
От някъде се прокрадна и фразата: "Нали сте чували онзи виц: "9 месеца го носиш, 5 часа го раждаш, 2 години не спиш по цели нощи заради него, и накрая – на баща си приличало... ".

И този израз ми даде повод за възмущението ми и мотивацията да напиша този пост. Мисля си... защо да не прилича на баща си? Каква е изобщо цялата тази глупост... Ами нали именно затова си го заченала това дете, точно от този мъж!

Спомням си, че като бях в основното училище, разправях на приятелките ми, че като си хвана гадже, няма да имам дете, и нищо на света не може да ме накара да родя. Сега, естествено съм на друг акъл и ще бъда повече от горда да родя дете на приятеля ми. Ще го направя, не защото искам АЗ да се възпроизведа, а защото безкрайно много обичам и уважавам мъжа до себе си.. защото като погледна в очите му, а те са тъмно кафявви и много красиви, искам да виждам този блясък и в погледа на детето ни. Защото искам гените му да продължат да се развиват в едно малко сладко човече, което ще обичам също толкова силно, колкото и баща му.

Сигурно малко жени мислят като мен и ще поставят мъжът до тях винаги на първо място... Имам чувството, че ако жените като тези продавачки от магазина бяха хермафродити, щяха да са много доволни, а мъжете щяха да използват за всичко друго, но не и за възпроизводство. Защо са ми гените на мъжа ми в МОЕТО дете? Аз съм най-важната за малкото човече и ще му дам всичко необходимо!
Виждате ли колко нелепо и егоистично звучи?

След като ТВОЕТО (а не вашето ) дете, не искаш да прилича на баща си защо изобщо забременяваш? Избери си който и да е донор, от някаква банка за семенна течност и готово, пак ще заченеш. Но не раждай дете от мъж, който не обичаш с цялото си сърце и не можеш да си горда от това че прилича на баща си.

Иначе лично аз, искам да имам момиче от мъжа до мен, защото в къщи бях единствено дете а и сякаш момичетата се гледат по-лесно, или по-точно на мен би ми било по-лесно :) Приятеля ми пък иска момче, защото той има по-малък брат и разбираемо, мисли си че знае много за отглеждането на момче. Каквото и детенце да ни избере за родители обаче (вярвам в това че душите си избират конкретна двойка за родители), ще направя всичко възможно да го възпитаме с баща му в уважение, добри маниери и доброта към отсрещния пол.


Освен това наскоро прочетох и тази статия. Мисля по същия начин като авторката ѝ:

"СЪПРУГЪТ МИ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДИ ДЕЦАТА"

„По-малко от месец след сватбата ни, още преди да успея да изпратя благодарствените писма за сватбените подаръци, аз вече държах в ръцете си положителния тест за бременност.

След осем и половина месеца, докато все още свиквахме с новите си роли на съпруг и съпруга, ние вече бяхме родители. Не искам да кажа, че не бяхме готови за това, даже напротив – очаквахме с нетърпение разрастването на нашето ново семейство. Но трябва да кажа, че да станеш майка в същата година, в която си станала и съпруга – не е толкова лесно.

Първата година след раждането на нашия син беше най-трудната за брака ни, а това също беше и годината, в която аз научих един много важен урок: Моят мъж трябва винаги да бъде преди децата.
Не ме разбирайте погрешно. Аз много обичам децата си и за тях съм готова на всичко. Но съпруга си обичам повече.

Когато споделям тази мислъл с мои приятели, те се шокират. И обикновено срещам тяхното възмущение и пълно неразбиране. Тъй като това е в противоречие със златното правило на майчинството: Да си добър родител означава да жертваш всичко заради благополучието и щастието на децата си.

Да пренебрегнеш собствените си потребности заради потребностите на децата, на практика е задължително изискване, но извинете, аз просто не го приемам.

Знам, че много хора намират концепцията, при която децата са на второ място, за нелепа. Няма съмнение, че връзката между майката и децата е изключително силна. Но аз разглеждам инвестицията в отношенията със съпруга ми като изгодна и важна за цялото ни семейство. Поставянето на този приоритет намалява вероятността от развод и съответно увеличава шансовете децата да растат в нормално и пълно семейство.

Освен това, аз съм твърдо убедена, че изграждането на здрави и хубави отношения между нас става основа и за нашите деца и им показва как да изградят своите семейни отношения, когато пораснат. Ние с моя съпруг за тях сме първият пример за щастлив брак. Наблюдавайки ни, децата се учат как трябва да се отнасят с бъдещите си партньори и какво да очакват като отношение.

Мисля, че изключително важен фактор в израстването на децата е те да растат в дом, в който родителите се обичат и ценят един друг. И да го виждат. Това означава за мен да поставям мъжа си на първо място.

С някои изключения, ние никога не сме взимали децата в нашето легло. Когато сме имали възможност да си почиваме само двамата, винаги сме я използвали. И аз не изпитвам чувство за вина, че понякога сме разчитали на чужда помощ, когато сме искали да бъдем само двамата, да излезем някъде и да си говорим за всичко друго, освен за децата.

След няколко години, когато двете ни деца напуснат нашия дом и тръгнат по своя път, аз бих искала да отпразнувам една добре свършената работа заедно с моя любим, а не да остана в един опустял дом с човек, с който през годините постепенно сме се отдалечавали и сме се превърнали в абсолютно непознати. "


Мисля си, че след като се появи детето ни един ден, аз ще следвам същия пример.
Та това е, което исках да споделя. Ще се радвам да прочета коментарите ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3225ed2b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 899a743a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Н 1, сaркaзъм? :) И от мен...брaво!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8c037320a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Боже как ще избираш мъжа пред детето.....................

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2c4d9b31e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Статията която си копирала е много правилна но ти не си я разбрала. Жените които си чула не са влюбени и съответно мислят само за себе си, засега обичат само себе си. Не са научени да уважават мъжете достойно, а и около тях не са видели мъже които заслужават уважение.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9c13195d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, не съм семейна и не съм родител, но не мога да се съглася с определена част на разсъжденията ти.
Не съди, за да не бъдеш съден. Момичетата в магазина най-вероятно развиват съчинения разсъждения типични за егоист и човек необвързан и необичащ към момента. Когато си, според мен естествено, средноинтелигентен човек и откриеш половинката сина ти усещаш желанието да създадете съвместно детенце. Твое и негово. А що се отнася до мъжа преди децата- крайно ми е. Според мен двете нямат идентификация помеждуси си.
Съветвам те да гледаш своя живот, а не да се впускаш в разсъждения за другите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7517e1cbf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еми какво да ти кажа - хора всякакви. Ти гледай себе си.
Тези жени, за които говориш са обикновено хора без никакви интереси - искат само да ядат и да се фръцкат и междувременно някой да им плаща сметките. В един момент да родят дете, с което да се 'реализират' и индентифицират като личности най - после, а и за да си минат по реда, обществото да не ги гледа 'особено', а с добро. Сигурно си забелязала, че една жена стане ли майка и всичко и е простено, е, почти всичко, но според доста хора на практика всичко. Имам една позната от детството, която наскоро роди и ми каза: 'оле, пък да знаеш сега с това дете всички ги манипулирам' нали има в предвид мъжа, родата му и своята рода. И всъщност наистина е така.

Иначе от тази статия, която ни представяш ето това не ми хареса: 'аз разглеждам инвестицията в отношенията със съпруга ми' - значи, само факта, че одобряваш, или който и да било одобрява, думата ИНВЕСТИЦИЯ, говорейки за отношенията с партньора си някак си автоматично те (го) прави да приличаш точно на тези жени/момичета, за които спомена в началото. Сори, но е точно така.

Значи и за помощта на отглеждането на децата искам да вметна едно мнение - тя не трябва да е от баби по мое мнение, защото тези жени сега им е времето да си почиват и да си живеят за себе си, а не да прислугват на младите. Аз също съм едно дете и родителите ми са ме отгледали без помощ, а при баба сме ходи само на гости. Който има нужда от помощ е редно да си наема помощница, а не да товари възрастните хора!

Иначе имам подозрения, че си мъж, който е пуснал темата представяйки се за жена. Както ти казах в началото - има си хора всякакви. Не генерализирай така, защото сам се вкарваш в излишно напрежение.
Също така се настрой, че дори и перфектно семейство да създадеш пак няма да имаш гаранция, че един ден няма да останеш сам/а - това го казвам покрай последните редове на статията, която ни предствавяш, която също ми звучи сякаш е написана от човек, склонен да генерализира повече, най - вероятно поради излишък от свободно време.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2926491fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Детето има нужда от грижа, съпругът да се оправя сам, не съм му майка и на него, българката е като домашна помощница... Мъжът много не се интересува да гледа дете.... Ако може и без пари да мине.. Мъж да си...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50937cf149
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами виж, всеки е прав за себе си. Ти си имала късмет да срещнеш прекрасен мъж и да си щастлива с него, но не всички жени имат твоя късмет. Така, че не бързай да съдиш тези продавачки, защото НЕ ЗНАЕШ каква е тяхната история и защо са стигнали до там да не искат детето им да има нищо общо с баща си. Ще ти дам един пример, моя колежка, страхотна жена, но винаги с тежък грим и някак отнесена. Е, оказа се, че и тя и сина и са жертва на домашно насилие и понеже мъжът и беше полицаи, тя нямаше как нито да се оплаче на някого, нито да го напусне. Е, в крайна сметка, преодоля страха си от саморазправа и успя да го напусне, но... ами как мислиш, дали е искала сина и да прилича на баща си и да носи името му? Така, че не гледай на нещата само от своята камбанария. Да, прекрасно е, че ти си обичана съпруга и майка, но винаги мисли, че животът не е само розов и никога не знаеш как ще се развие животът ти. Така, че просто не си позволявай да съдиш другите, особено ако не знаеш нищо за тях. Не познаваш тези жени, не знаеш как им се е стекъл животът, не знаеш дали някоя от тях не е системно пребивана от съпруга си, но бързаш да ги осъдиш. Защо? А ако утре си на тяхно място? ! Всеки си мечтае за "и заживели дълго и щастливо", ама от опит ти казвам, не винаги става така. И е доста наивно да даваш акъл и да коментираш решенията на другите. Гледай си своя живот, радвай се на семейството си и не се занимавай с чуждия живот. Не е твоя работа нито как ще се казва, нито как ще е възпитано детето на тази жена! Точно както не е наша работа как възпитаваш детето си или какви са отношенията с мъжа ти.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: aeed3fd4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Права си абсолютно. Децата трябва да са продукт на любовта между мъжа и жената, не на егоистични желания на единия или другия. Не на желанието на жената детето да прилича на нея, нито на желанието на мъжа да прилича на него. Децата трябва да са естествен резултат от любовта между двамата, като тази любов трябва да продължи и след раждането на децата и децата трябва да са на второ място. Препоръчвам ти книгата "Оковите на майчината любов", за да разбереш как функционират тези неща в детайли и как тези нарцистични бъдещи майки "прецакват" собствените си деца още преди да са се родили.

За съжаление в днешно време (а и в миналото също, но тогава разводът е бил по-труден и хората са се задържали заедно заради социалния натиск) около половината от хората просто нямат капацитета и осъзнаването да живеят в хармонична двойка. Те са възпитани като егоцентрици, нарцисисти и консуматори. Затова много хора ще ти противоречат, но аз лично смятам, на базата на своя опит, че си права и ми се ще повече хора да мислят по този начин.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d40d4b9af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   До коментар 3 и 4:
Предвид тази реакция, не се жалете тук след време че сте станали жертви на изневяра, развод или че не искат да правят вече секс с вас. Да обичаш мъжа си повече от детето НЕ означава да не обичаш въпросното дете!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b5add4788c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   И с авторката не съм напълно съгласна, ама и тези стари,недоволни лелки,които са писали коментарите-да си гледат турските сериали и да си правят салатка за ракииката на мъжете си,че не им е тук мястото.
Някой друг им е виновен,че са нещастни и сега всички трябва да мразим мъжете заради това.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 899a743a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   13, aвторкaтa ли си? Първо изчaкaй поне някой въобще дa пожелaе дете от теб, a, кaкво ще кaжеш? После създaй въпросното дете и след товa пaк пиши! Тръгнaлa с пръст дa сочи други просто зaщото имaт рaзлично мнение или просто зaщото умирaш от скукa и вече нямaш никого около теб който дa те трaе дa му нaдувaш глaвaтa с дрaмите и критиките си.
Инaче пaк, брaво де! Кaкво още искaш, дa те поплюя против уроки когaто ми идвa дa чукнa нa дърво кaто те четa?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2c4d9b31e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много правилна концепция за жена която не е имала деца и не е живяла дълго време с мъж под един покрив, обаче реализирането е малко по трудно от колкото изглежда. На първо място е важно какъв мъж ще ти се падне. После е важно дали ще има кои да ти помага с децата /баби, детегледачки/, а и при нужда да помага и с пари. След това е важно с какви доходи ще разполагате и ти как си възпитана да харчиш. При твоето положение нещата изглеждат лесни добре образована, една на майка и на баща, те биха помагали и болно дете ще ти гледат и с някои лев ще помагат пък и най-малко едно жилище ще наследиш. Ама я се постави на мястото на продавачка с мъж на 800лв заплата които трябва сами да си купят жилище и съответно всеки месец плащат ипотека, родителите им най-вероятно са бедни щом не са могли да ги образоват и занапред няма да могат да им помагат. Представи си и мъжът да има и малко недостатъци и вредни навици, защото една продавачка не може да се надява на богат, високо образован и изискан мъж. За твое сведение процента на богати образовани и добре възпитани мъже не е кои знае колко висок и жени с нисък статус не могат да се надяват за такъв мъж. Мъжът до продавачка ще работи тежък физически труд и вечер ще лежи в другата стая пред тв докато тя дундурка ревящото бебе по някое време ще иде да и каже "Накарай го да млъкне, че не мога да чувам мача", това ако въобще имат друга стая и тн
Много е лесно мила авторке да казваш на хората как е правилно да се живее когато всичко ти е наред и имаш достатъчно пари за да си купиш обувки от магазин наел 5 продавачки макар че на моменти няма работа за всички тях. За твое сведение те никога не са носили на краката си обувки за 100лв или ако са носили са се лишили от много неща. Опитай първо да дундуркаш бебе на което му ръстът зъби и да нямаш 16лв за успокоително кремче и пак говори че ще оставиш ревящото бебе в другата стая и ще идеш да правиш любов с любимия, че той имал нужди.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 589e47ee4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От авторката:
Не, №15, коментара на № 13 не е мой.

Благодаря за коментарите на всички, не знам защо усещам такава критика към споделеното от мен, при положение, че директно не съм тръгнала да казвам на момичетата как да си живеят живота, нито ги съдя, нито ги посочвам с пръст - както написа № 15. Просто това което го написах като казус си го размишлявам в главата ми и го написах за да видя дали някой друг споделя моите мисли.
Явно обаче не. Благодаря на № 12

№ 15, на 24г съм, имам завършена магистратура имам и мъж до себе си, с който сме заедно 2 години и половина и поради трудности от финансово естество все още не сме станали родители, но в момента в който закърпим нещата ще го сторим. Живеем заедно и разчитаме на себе си за изкарването на парите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 899a743a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   17, не е въпросът сaмо в товa. Тя (aвторкaтa) е толковa повърхностнa, че срaвнявa любпвтa към дете с тaзи към пaртньор. Дори и през ум не и минaвa, че сa съвсем рaзлични чувствaтa. Все едно дa решaвa дaли дa обичa повече брaт/сестрa или мaйкa/бaщa, но в случaя дори е по-крaйно зaщото още не знaе кaкво би изпитвaлa към детето си когaто и aко го имa.
Жaлко е дa смятa, че любовъa е сaмо с едно лице о трябвa дa премервaме точно колко дaвaме нa един или друг.
Ясно ми е, че не знaе що е то любов, но тръгнaлa дa обяснявa кaк дa мерим нa кaнтaр товa което тя предполaгa, че е любов и дa рaзпределяме дозите според нейните предположения.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: aa45ba1745
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз пък искам да благодаря за изненадващо хубавата тема, изложена много внимателно и същевременно простичко. Беше доста освежаващо. Винаги се познава когато чуеш (в случая - прочетеш) как се изразява ерудиран човек, който е в мир със себе си и света около него.

Само да вметна, че не трябва да се обръща внимание на наистина глупави и злобни коментари, като да речем номер 19. Веднага решила, че авторката не прави разлика между любовта към дете и мъж. Повече от нелепо. Коментари от този тип са толкова често явление тук, че аз лично нерядко се чувствам като в зоопарка. Даже би било обида към животните, като се замисля. Те поне знаят какво са.

По темата нямам какво да добавя, всичко е казано предостатъчно ясно. Мъжът ти е голям късметлия :) Сигурен съм, че когато сте готови за дете, то ще живее в добра среда. Единственият ми съвет е да не забравяш собствените си думи в тази тема и да ги напомняш на мъжа си, ако се налага. Защото едно е да ги знаеш нещата на теория но никой не е имунизиран срещу рутината на ежедневието. Живота понякога има гадния навик да променя хората, и то нерядко към по лошо :)

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 66e46a062d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Съгласна съм с 9. Не всичко е черно или бяло. Авторката струва ми се не е имала разочарования в любовта, за това поставя на пиедестал мъжа до себе си. Рано или късно обаче любовта си отива и ако остава нещо то това е навика. Любовта към децата е нещо много различно, което не се влияе от влюбване, промени на характера и дълга раздяла. Тя е нещо, което остава за цял живот. Родителите винаги остават верни на своите деца.
Разбира се, че трябва да се обичат един друг, и не трябва децата да са еднствения смисъл на живота им, но да се правят заключения кой е най-важният в картинката е неуместно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker