Бългaрски хрaн. стоки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бългaрски хрaн. стоки
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 986 пъти
Живея в чужбинa и вече не знaм кaкво и дaли дa купувaм бългaрски хрaн. стоки. Всичко вече е под всякaквa критикa или си ги прaвят в някой гaрaж?
Интересувa ме действително ли толковa се е зaнижило кaчеството или просто тaковa ни пробутвaт тук.
Сирене-вкус нa тебешир.
Сaлaми- кaквото и дa имa в тях, не е месо, стрaнен вкус, тричaво някaкво, но и гaдно мaзно.
Лютеницa- нaй-обикновеният местен домaтен сок зa готвене е по "лютеницa" бг е сухa, с вкус нa гнили зеленчуци.
Слaдките-любимите ми бисквити "кaфе" и вaфли "нaя" сa все едно с кaртони прaвени. Зa точените кори чaк не ми се сещa. Буквaлно се рaзпaдaхa листaтa в ръцете ми, нa местa нa пепел, нa местa се рaзтичaхa от прекaленa влaгa и липсa може би нa брaшно...
Последно и което вече нaпрaво ме вбеси е чубрицaтa. В някaкви кесийки без нaдпис нaсипaли някaквa тревa с клонки вутре и се предполaгa, че трябвa дa е чубрицa. Не пaзaрувaх aз тогaвa, не бих взелa въпроснaтa кесия с неясно съдържaние.
Не знaм кaкъв е тоя треволяк, но чубрицa съвсем мaлко имa, колкото зa лек нaмек нa тaкaвa. И още си мисля дa се обaдя нaнaблюдaвaщите подобни стоки и знaм кaтегорично, че ще зaтворят бг мaгaзинa нa мигa, a и ще му нaложaт огромни глоби според кaквото докaжaт и лaборaторните изследвaния след кaто "прегледaт" тревaтa, a и други може би стоки.
Може би ще се обaдя в крaйнa сметкa зaщото мисълтa и тук дa се "рaзвивaт" Гaньовци не ми допaдa, a и тук поне действително имa контрол и нямa нaчин дa мине с лев под мaсaтa и ще си изгори кaкто си му е редът. Ясно е, че ще си пaзaрувaм от местните мaгaзини вече всичко, но които живеят нaвън знaят кaк понякогa ни се приисквa нещо "бългaрско" зa хaпвaне.
В Бългaрия тaкивa ли сa стоките които посочих? Всичко ли вече е фейк? Или тук е "хитрец" този?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: bca668127d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом не ти харесват продуктите, не купувай. Аз преди живях в чужбина в Западна Европа и винаги в турските магазини съм намирала сирене, последно и кашкавал, лютеница...чубрица не обичам, салам също не съм взимала, но като цяло съм била винаги доволна. Има обаче фейк сирене, което не е българско, но имитира.
Като цяло те съветвам да не купуваш най-евтиното, а от сиренето да търсиш овче, лютеницата да взимаш пак над 3-4 евро. Евтиното е винаги гадно. Има едни баки сирене, където пише, че е по българска рецепта, но са правени в Германия примерно, а опаковката е зелено - бяла като на оригиналното сирене - ами чети етикета и не си мисли, че за 2-3 евра има истинско сирене цяла бака.
За 250 гр. истинско бг. сирене трябва да си готова да платиш 3-4 евро или не купувай просто , за лютеница дай 3.50 евро и ще е хубава.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1de83feae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами добре са си тук стоките. Поне тези, които аз си взимам.
Иначе обади се да ги затворят тези не само, защото не е готино да се развиват Ганьовците, ами и ни излагат - ще се обърка да си вземе нещо някой чужденец и после ще напише във фб, туитър или каквототам ползва, колко е отвтратен и погнусен от българските неща и колко сме противни и нисши българите и как като цяло сме нисша класа хора.. Действай!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 36ccc3de85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   То пък щото западните храни са много хубави и качествени. От Кауфланд си купих немски Самбал Оелек и вътре беше пълен със сол. Докато българската лютивка Мерлини Данимонд, което е общо взето същото нещо е както трябва да бъде. Тя е любимият ми продукт заедно с американският кетчуп Хайнз. В почти всички западни сладки изделия има палмово масло, което задръства съдовете. Докато например досега не съм срещнал сръбски продукт в който да има тази гадост. От българските също се среща тук там някой без палмово или хидрогенирано. Например слънчогледова халва с какао Сладки времена. Това го предпочитам пред шоколад Милка. В Кауфланд купувам българска мортадела и филета и бих казал, че качеството им е високо. Немските сапуни и шампоани на най-великите им марки като Нивея, Шварцкоп и т.н. въобще не могат да стъпят на продуктите на Арома България. Вземи си шампоан Здраве или глицеринов сапун Мента и зелен чай - Арома и няма да пипнеш Нивеята повече. Българското е най-качественото и на най-добрата цена само трябва да знаеш марките. Иначе от всякакъв произход може да има некачествени и опасни стоки. По принцип не върви на смешна цена да получиш високо качество.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4ed3fb1f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, точно така е - контрол в България на храните НЯМА! Да, има разни агенции и контролни органи, но те са проформа. Там просто едни лелки и чичковци взимат заплати. В България спокойно можеш да си забъркаш каквото поискаш. Абсолютно никой няма да ти направи проблем, защото най-малкото ще си създаде работа. По селата е пълно с разни полулегални цехове, произвеждащи всякакви млечни, месни и каквито се сетиш продукти, в които дори производителя не знае какво има. Най-прост пример е българското "масло". Нарочно го слагам в кавички, защото то няма нищо общо с истинското. В по-малките вериги от рода на ЦБА и в кварталните магазини бъка от всякакви смеси с надпис "МАСЛО", в които едва може да се открие мляко. Глобяват ги от време на време, но те тези пари ги изкарват за месец и продължават да си продават боклуците. Дори при широко рекламираното Deutschemarken butter, представено от няколко марки у нас, поне 2 са пакетирани в България. Goldendorf също се пакетира тук. Аз купувам само чужди масла, като задължително гледам да са на голям производител. При месните продукти е същото положение. Принципно, всякакви салами, кренвирши, шунки, наденици, кайми и др. подобни, където и да са направени, задължително са пълни с химия и са много вредни. Вкусни са наистина, но не си заслужава човек да се трови. Същото е положението и с вафли, бисквити, соленки, крекери, курабии и т. н. Пълни са с хидрогенирани мазнини, които организма не може изобщо да усвои, като по този начин се нарушава функцията на кръвоносните съдове. Иначе, този български магазин в чужбина си е ясен. Човекът си внася евтини боклуци и ги продава на сънародниците си, затъжили се за родна кухня, на десеторни цени. Подай сигнал на властите без да се замисляш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7747e436b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Попаднала си на някакъв мошенник, който е отворил магазин там и го зарежда с болуци произведени от най евтините суровини в някое мазе или гараж. До преди две години живях в Лондон и храните които съм купувала от българските магазни там, винаги са биле с добро качество. Сега съм в България и съм доволна от качеството на храниелните продукти тук. Има едно сирене, което не е произведено от истинско мляко, а от някакви изкуствени съставки и е боклук. Някои хора го купуват само защото е поне два пъти по-евтино от истинското сирене.
Потърси някой друг български магазин там.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 70509a2d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке аз от доста години живея в Холандия, и често съм си пазарувал български хранителни продукти от тукашните български магазини. И смятам, че трябва да бъдем обективни, а не само да плюем по българското. Факт е, че в България е доста по занижен контрола над хранителните продукти от колкото в чужбина. Но и в западните супермаркети от години имам чуството, че няма почти никакъв контрол. Само да ти кажа, че вчера ядох пилешки наденички от известна верига холандски супермаркети от които на момента ме хвана зверско разстройство това едно на ръка. Второ на ръка бяха бъкани със сол, и понеже баща ми беше месар 25 години от него знам, че сол се блъска в месото и местни продукти да тежат повече както и вода. И след тия наденички имам чуството, че на момента ми се обезводни организма и цяла вечер пих течности в несвяс, заради голямото количество наблъскано сол в тях. И трето на ръка, че бяха бъкани с вода и при пърженето така хвърляше олио през дълбокия тиган, че всичко в радиос от половин метър около котлона беше в олио та после и два часа чистене. И това е холандско качество. Станах пишман с тия пилешки наденички. Да не ти казвам, че от няколко години забелязвам, че пилешки бутчета и тем подобни, които са пакетирани и готови за готвене, които ги продават по холандските супермаркети са с части от перушината по тях. Понякога пазарувам и в Германия там не падат по далеч от холандците. Плюс което е и да се обадиш на тази инспекция по наблюдаване на храните за да го, , затворят Ганьо, , , тази инспекция няма да си мръдне и малкия пръст гарантирам ти го. Още повече в тия студове няма да си седят в кантората на топло и да си пият кафенце ми ще хукнат да проверяват някого, защото някой се е обадил и според него продукта е некачествен. Абе аз преди два месеца бях в Хага в така наречения български супермаркет, , Българска роза, , и най-демонстративно бяха сложили в една голяма кошница пред вратата на магазина български пастети на промоция с изтекъл срок на годност на половин цена. Като имаш напредвит, че магазина се намира на пъпа на центъра на Хага. И явно не се притесняват от никакви проверки щом го правят така демонстративно. Ти ми говориш, че ще съзираш комисии, че Ганьо не продавал хубава лютеница и локум. Друг е въпроса, че повечето такива български супермаркети в странство, се държат от българи със съмнителен български произход и с доста тъмен отенак на кожата. И нещата там да са куче влаче рейс вероятноста е много голяма. В турски супермаркет в Холандия също съм виждал сиране да седи да се продава на витрината три месеца след като му е изтекъл срока на годност. И то пак в центъра на голям град. Да не ти казвам колко познати имам, които са ми споделяли, че са попадали направо на развалени хранителни продукти от турски супермаркети. Та мнението ми е, че такива разни комисии полза много от тях няма. Те гледат как повечето време да им мине в седене в кантората и да си им върви заплатката. Просто трябва добре да си отваряш очите къде и какво точно купуваш нещо което ще си го слагаш в стомаха. Без начение магазина. Аз съм си купувал такава българска лютеница, която ти описваш и наистина е голям боклук на вкус. Но купувал съм си и на олинеза разликата е балкан, уникална е. И в България и от тука съм си я купувал вкуса е един и същ. Така, че проблема е в по скоро прозиводителът, по малко в магазина. Макър, че и в магазина носят отговорност, може и някоя заседяла с години по складовете партида да са купили на почти за без пари и после айде на балъците. То не се знае и как ги е и превозвал от бг до чужбинско. Те почти всички, които държат такива супермаркетчета в чужбинско, , българи, , се занимават и с превоз и на други багажи на други, , българи, , там, за да може да изкара някое евро от горе и да му излезе нафтата за превоза на хранителните стоки безплатна. Те са схеми и машинации бедна ти е фантазията. Аз за това си реших проблема, като ми се яде българско само като си отида в България от места където вече сами заслужили доверието.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker