Имам шофьорска книжка,но не карам често. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам шофьорска книжка,но не карам често.
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2648 пъти
Здравейте! Момче съм на 18 години. Преди два месеца се сдобих с шофьорска книжка. Всички изпити са взети от първият път(теоретичен и практически). Даже на практическия изпит ДАИ-яджията ме похвали, че карам просто перфектно(не, че се изтъквам)Нямат грешки нито на листовките, нито на практическия. Сбъднах най-голямота си мечта и това е да съм водач на МПС. Дотук добре, но никого от моите близки ми няма доверие, разбирам, все още нямам опит и тренинг като по-възрастните водачи на МПС, но карането ми е перфектно...
Единствено баща ми и единия ми дядо ми дават да карам по 3-4 пъти седмично на изключително близки разстояния -7-10 км. )
Добре, че си ходим на село, че да карам по 100-200 общо.
Проблемът е, че никого освен изпитващият и инструкторът ми имат доверие. Да карам сам? АБСУРД! Т. е никакво доверие, единственото ми шофиране сам е едва 50 метра.
Единствено баща ми ми дава да карам по-лесно до преди 1 седмица, т. е от тогава не съм карал, даже не съм се возил на кола. Докато моите връстници карам самостоятелно всекидневно. Кой със собствен автомобил, кой с на роднина, аз чакам и чакам просто баща ми да има излизане навън с колата, за да мога да карам, а това се случва сравнителното рядко. Въпросът ми е как да ги убедя, че не съм лош водач на МПС, и че никога не бих взел колата без да питам и да карам с гориво без да съм дал пари. Как да ги убедя, че искам да карам марко по-лесно, поне веднъж да отида на училище с колата.
С условието дори, че ще платя горивото отново те ми дават, това ми нявавя на мисълта, че ми нямат доверие. А е много лошо, на мен супер много ми се кара, взех книжка преди 2 месеца и повече искам да практикувам, да шофирам, да се срещам с различни ситуации, моля ви помогнете ми как да реша този "проблем"!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 76ccf8bc71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирамте напълно,аз като взех книжка си купих мечтания автомобил и цял месец не слезнах от него.Навъртях му около 12 000км за един месец.Но аз си го закупих с лични средства и никой не можеше да ми каже копче,кога ще се качвам и кога ще слизам от него.Това е най-сладкото повярвай ми.Това да чакаш за на тате колата не си е работа.Защото колата е нещо като дрехите на гърба ти,т.е. много лично.И всеки си я пази,защото си е и по принцип скъпа вещ,не е нещо от магазина ,,левче,,.И повечето хора не обичат друг да им кара колата,еле пък някой ,който вчера е взел книжка макър и без грешка.Съвета ми е,ако толкова много ти се кара,потърси си работа ако ще и общак на някой обект,събери си пари и си закупи собствен автомобил.Това за мен е най-добрия вариянт.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 38a5bb4147
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът ти не е в книжката, а в това хората около теб да те смятат за възрастен и да ти имат доверие. Най-лошото на това да си възрастен е че невинността изчезва с възрастта и възрастният носи сам отговорност за действията си. Не мисли че твоите съученици нямат подобен проблем, всеки човек е минал през това. Плюс за теб е че вашите ти дават да караш техните автомобили и километрите които изброяваш не са малко съвсем скоро ще дойде момент когато ще ти имат пълно доверие зад волана. Лошото обаче е че най-голямата мечта на младеж на 18 години е да бъде водач на МПС, кой господи е смачкал поколението, кой е ограничил мечтите му до каране на кола?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4f968dda53
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Ами като те чух и аз не бих ти имал доверие. В момента в който каза че караш перфектно, ти ме изгуби. Можеш да кажеш че можеш да караш чак когато стажа зад гърба ти е 15-20-30 ГОДИНИ, а не месеци. Разбирам ги вашите. Аз като не се фъчкам пред всички че мога да карам, никой не ми прави проблем, паля и карам. А и като знам какво е за инструктора да шофираш добре, представям си те-втренчен в една точка, лапнал кормилото и стресиран и айде-перфектен шофьор.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1376c08ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Почни работа почасово (предполагам, че си ученик), а лятото по целодневно, спести пари и си купи кола - тогава няма да могат да ти казват нищо, защото си пълнолетен и колата ще е твоя, купена с твои пари.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 293030f224
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не бързай и не си вярвай твърде. Това е машина, а ти си пресен пресен шофьор. Изчакай да навъртиш километри с придружител, след това може би ще ти поверят автомобила, а другият начин- купи си собствена кола и си я карай когато искаш.
Бъди търпелив и безаварийно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f2ac791b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря на всички за коментарите, забравих да поясня, че имам собствен автомобил, подарък от роднина, но не е в изправност... иначе като тръгна работа ще поправя автомобила. Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1a734f7736
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер2: Чиченце, какво лошо и толкова страшно (явно за тебе) има човек сам да носи отговорност за действията си ? ;)
По какво на бас, че като си бил малък родителите ти са ти внушавали, че след като си момченце, то всичко ти е простено.. И изведнъж като си се събудил пораснал и ти е дошло на нагоре..

Другото, което искам да ти кажа е, че човек в различните пероди от живота си има различни мечти и често не само по - една а по няколко. Смисъл, че на автора най - вероятно не само взимането на книжка е негова голяма мечта в момента. А и както ни е казал - той вече я е сбъднал. И на нейно място са му дошли поне 2-3 нови мечти, които ще постави за свои цели, които да осъществи.
И какво лошо има на 18 да искаш да караш кола, след като Закона в България го позволява?
Време е да разбереш, че не си ти човек, който да оценява за някакви хора, коя мечта е добра или лоша.
Сам си знаеш, че по - скоро такива като теб са от смачкано поколение.

Жена.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a78c9cfc62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От автора-Благодаря на номер 7 за подкрепата!Мечтата ми не е толкова да карам кола,а това,че трябва да се упражнявам,да се уча и срещам с различни ситуации на пътя,защото точно след 2 години ще карам професионална квалификация за категория С,тъй като си намерих обещана бъдеща професия,свързана с управление на МПС.Все пак моето хоби ще се превърне в начин за изкарване на пари.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 76ccf8bc71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всичко е до мерак и всичко има насищане. Аз от 5 години имам книжка и за тия 5 години имам приблизително 400 000км зад гърба си. Много обичах да карам и умирах да съм зад волана. И смених около 7 коли. Много обичах да карам и умирах да съм зад волана. И мога да кажа, че вече съм се наситил даже в момента нямам автомобил и въобще не ми липсва карането. Решил съм да си взема пак автомобил след около 4-5 месеца, защото автомобила си е един голям разход без значение колко го караш и предпочитам в момента всичките средства да инвестирам в дома си, а на работа си ходя с градския транспорт. Така, че момъка го разбирам напълно. Ако имам някой ден дете и сподели същия проблем пак бих го разбрал. Който не го е ловила тая краста той не знае какво е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker