Съществува ли все още истинското приятелство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съществува ли все още истинското приятелство
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1241 пъти
Здравейте, чудех се в днешни времена съществува ли все още истинското приятелство между хората? Говоря за това приятелство, което просто да можеш да споделиш нещо пред някой и той да те разбере без да ти се подиграва или съди, ако си сбъркал някъде. За това приятелство, ако закъсаш с колата в 2 през ноща, човекът да е готов да тръгне веднага да мине стотици километри за да ти се притече на помощ. Имам чуството, че в днешни времена хората са станали до такава степен егоисти, че ако изпаднеш в такава ситуация и роден брат да ти е няма да хукне по нощите на стотици километри да ти помогне, а ще ти каже обади се на пътна помощ. Даже ме съмнява да ли ще си вдигне и телефона по нощите. От няколко години забелязвам, че хората не са лоялни към теб, а към услугите които им правиш, когато услугите свършат, свършва и лоялноста. Аз по принцип съм доста отзивчив човек, дори на напълно непознати хора съм отделял часове от времето си за да им помогна, но не получавам същото отсреща. Хора, които мисля, че са ми приятели, обаждам му се чисто и просто да мине през нас да говорим нещо. Казва да утре ще дойда и не само, че не идва, а и не се и обажда, че няма да дойде. А на същия човек в най-трудния момент единствено аз съм бил насреща да му помогна. Човек, който живее под мен и също го мислех за приятел ме буди в 6 сутринта, за да си излее душата, че има някакви проблеми аз веднага съм насреща, след това го питам да ли ще можем да качим в нас в други ден един диван, който мисля да си купя. Той се направи на ударена мотика не знаел кога ще бъде в тях при положение, че е безработен. Често ми се е случвало да си оставям мойте неща, за да помагам на така наречените, , приятели, , , но явано е било грешка. Вече мисля да се пласирвам само някъде където имам някакъв кяр, където нямам минавам като международен влак малка гара и всеки да се спасява по единично. Явно, че тия времена на истинското приятелство отдавна са отминали според мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2cd9ac50ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много рядко се среща, но да, съществува! Трябва да внимаваш много обаче и да подбираш хората внимателно! Започни тези, които те търсят само за услуги, да ги режеш. То си личи кои са лицемерите в един момент. Истинските приятели обикновено са малко също така. Запомни, че един истински е по-добре от сто фалшиви!

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c5251194e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смени приятелите.
Не очаквай нещо от някого, защото ти би го направил за него.
Ако правиш услуга- нека да е без да очакваш да ти бъде върната.
Поставяй себе си на първо място. Ако ти не го правиш и другите няма да го правят за теб.

И аз съм имала същите въпросителни, започнах с нещата написани по-горе. Сега имам много познати, малко приятели- но знам кой е истински и на кого мога да разчитам. Успех.

П. С. Намери как да се забавляваш, за да нямаш негативни мисли- не водят до нищо добро. Дори и в момента хората до теб да не са истински- да са живи и здрави. Няма смисъл да се затормозяваш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e136f0c60d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Наскоро почти бях отписала най-добрия си приятел. Понеже се преместих, сега живея на поне 60 минути разстояние с градски транспорт и рядко се виждахме. Колеги сме, но е нормално на работното място да нямаме възможност да се отделим от колектива и да си споделим житейските драми. Както и да е, преди около две седмици ми дойдоха големи проблеми на главата и той беше първия човек, който ме прегърна и ми предложи да излезем. До него момент бяхме започнали да обсъждаме само общи неща. Изслуша ме, той няма какво толкова да направи, за да ми помогне, но ако не друго, поне ме мотивира да намеря начин да оправя положението. И обърна внимание на това, че не се чувствах добре. Вчера по никое време излязох насред купон, на който бях отишла, защото на него му дойдоха проблеми на главата и в един момент не знаеше как да постъпи. Добре, събрах си нещата и си тръгнах. Човек вижда кой му е приятел когато има нужда от някого. Този човек е пропускал лекции, за да ми помогне да пренеса мебели. Заради него съм се обяснявала като грешен поп и съм си вменявала вина за някоя глупост, за да не разберат негова тайна. Познаваме се от много години, вървим по почти един и същ път, занимаваме се в една работна сфера и с годините на много места сме попадали заедно... имало е разни слухове, било е да не харесват един от двама ни, пазели сме си гърба без да има нищо интимно в отношенията ни. Той познава приятеля ми, аз познавам приятелката му, дори тези двамата са по-склонни да ревнуват заради силата на приятелството ни, отколкото да си помислят, че има нещо между нас. Чисти отношения. Вярвам, че съществува приятелство. Авторе, ти си доказателство, че има и добри приятели, щом си готов да запалиш колата в 2 сутринта, да изминеш 100км и да помагнеш. Остава да намериш някой, който е като теб. На думи звучи по-просто, наясно съм, приятелство не се гради за ден, но пък вярвай, че ще намериш такъв човек.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9b7e743017
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление си прав. От моя личен опит съм стигнала до същите заключения и същите неща са ми се случвали- аз се раздавам, а като имам нужда от нещо тях ги няма. Ходила съм като са ме викали спешно да им върша услуги, но за мен никой не го е правил, както каза правят се на ударени и заети и си намират 1 милион оправдания да не ти помогнат дори за нещо елементарно. За мен приятелството е да имате хубави моменти с тези хора, но и да си помагате един на друг. Е аз лично хора, които да помагат не срещнах. Един ден се замислих, че аз освен да пия кафе с тези хора и вечно аз да се раздавам и всеки божи ден да им слушам проблемите и оплакванията друго не правя. Така че лека полека ги разкарах и не ми липсват, поне си спестих излишно търчане по чуждите проблеми, а моите си ги решавам сама както е било и когато имах "приятели. Даже веднъж ми се случи да имам билет за кино и звъннах да една приятелка да дойде с мен, щях да и го дам безплатно, но нея я домързя. Дори за нещо приятно ги мързеше да си вдигнат задника. А след 1 седмица отиде да гледа същия филм за който я помолих да отидем, за да не изгори билета за кино. Е какво да ти кажа, не ми се мисли ако трябваше да им звъня и да ги моля за нещо и то посред нощ. Лично аз за себе си вече не си правя илюзии, имам познати, но вече за някакви измислени приятелства не се хабя и вече си гледам само моя интерес.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e2762bc13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 2 не мога да се съглася с теб, че ако правя услуга, не би трябвало да очаквам тя да ми бъде върната. Има една източна поговорка:, , За да получиш първо трябва да дадеш, , И смятам, че на тези два процеса, , даване, , и, , получване, , съществува всеки жив организъм на тази планета. Прекъсне ли се един от тези процеси, , даване, , или, , получване, , неминуемо ще се прекъсне и другия процес и този организъм бързо ще загине. Дори ако погледнеш на всички човешки отношения било то между работник и работодател или между мъж и жена във връзка като двойка, винаги има, , даване, , и, , получаване, , Тоест ако отделяш от времето и енергията си за да помогнеш на някой, няма как да не очакваш същото и от отсрещната страна. Иначе е подеяние. То за това мъдрия български народ е казал:, , Чисти сметки добри приятели, , , , Безплатен обяд няма, , и мога да изброявам още куп поговорки, които подкрепят тезата на, , даване, , и, , получване, , Аз лично съм човек на принципите, и ако някой ми отдели от времето и нергията си да ми помогне, автоматически се чуствам задължен да му върна услугата и не само една. И втори и трети да потърси моята помощ, бих му помогнал. Иначе да искаш хората да правят нещо за теб, пък ти да не си готов да отвърнеш със същото аз му викам, , тарикатлък, , , което идва от думата, , тарикат, , , а мъдрия български народ нали знаеш какво е казал за тарикатите:, , Тарикат момче, и баща си излъга, , тоест да си, , тарикат, , не говори добре за теб.


Авторът

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 363d26c82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Хм, авторе, доста интересна тема, над която в последните няколко години ми се наложи доста активно да се замисля. Казвам наложи ми се, защото хората, на които мислех, че най-много мога да разчитам и с които сме бяхме заедно от деца, просто се изпариха, като дим. Никога не си бях представял, че точно такова нещо може да се случи, но е факт. Преди само бях слушал за подобни случаи, но смятах, че са много далеч от мен. Както казах, доста време мислих какви са причините са всичко това и в крайна сметка стигнах до заключението, че те просто винаги са си били използвачи. Признаците си бяха налице, аз бях този, който не си даваше сметка за тях. Доста често съм се питал как се чувствам и честно казано - не знам. Гадно ми е, че бяхме толкова близки, а сега едвам се поздравяваме на улицата. Помня колко гадно ми беше и когато имах най-много нужда от тях, а тях ги нямаше. От друга страна, сега се чувствам някак си освободен. Около мен останаха хората, на които мога да разчитам. Нямам лоши чувства към никого, старая се да помагам, когато мога и с каквото мога. Ако видя, че някой се опитва да ме използва, просто прекратявам контакт с него. Истинско приятелство със сигурност има, просто човек трябва да бъде по-разумен в избора си. Много често се бъркат с приятели, хора, с които се ходи по дискотеки, кафета и др. подобни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker