Благодарен ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Благодарен ли си?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1263 пъти
Най-хубавото нещо, което може да ти се случи е сутринта просто да се събудиш. Да имаш цял един ден, в който можеш да направиш страшно много неща. Ден, в който можеш да се представиш блестящо. Можеш да отидеш на разходка, можеш да кажеш на близките си, че ги обичаш, да се справиш блестящо в работата си, да се запознаеш с нов приятел, да намериш любовта на живота си и още много много други неща. Човек трябва да е благодарен за всичко това, но има едно нещо, което пречи на всичко това и това е, че си мислим, че сме вечни. Повечето хора си мислят, че са вечни и затова позволяват на страховете, бариерите и на разни простотии да им съсипват живота. Като това "какво ще помислят хората за мен" "ще ме помислят за луд" и разни подобни, ами ако утре ти свърши живота? Или пък станеш на 70 години и си спомниш, колко много си ограничавал поведението си, мислите си, колко неща си пропуснал и си изживял един тъп живот? Всичко това се случва защото не сме благодарни и подценяваме факта, че живота е нещо временно.
Едно от най-важните неща е да си спомняме, че сме смъртни и второто най-важно е да сме благодарни, че имаме още един ден. Ако човек разсъждава по този начин, той ще изживява всеки един ден като последен. Ако изживяваш всичките си дни като последни, един ден, когато станеш на 70-80 години ти ще си изживял най-хубавия живот, който можеш да изживееш.
Ако го знаех щях да стана рано, да обикалям някъде, да се срещам с някакви хора, да се обадя на близките си, да им се радвам, да им казвам колко много ги обичам, щях да пътувам, да снимам, щях да използвам времето си да научавам нови неща, да тренирам, да се усъвършенствам, нямаше да го пилея в разни глупости. Какво става обаче, когато се заблудиш в този живот, че си вечен. Повечето хора се заблуждават, че ще живеят 1000 години и когато им кажеш, че живота е нещо временно, че трябва да изживяват всеки един ден като последен, те се страхуват. Когато им кажеш, че ще умрат, те реагират "ооо не говори за това, това са големи глупости" "мисли за нещо позитивно" и по този начин те отклоняват това и се самозаблуждават, че като не говорят за това и като не мислят за това, те ще го избегнат, да но това нещо е факт, то ще се случи и по този начин те изживяват един много тъп живот. Първото нещо- стават част от тълпата, Второ- започват да живеят като тълпата. Понеделник отиват на работа, мрънкат, после бачкат, колкото да не заспят, свършват работа, прибират се, пият една ракия, една салата, гледат новините- кой каква глупост дава и си лягат. И така, Понеделник-Петък, Понеделник-Петък, Понеделник-Петък. После чакат отпуската с нетърпение и после пак се връщат на омразната работа.
Промяната идва с отговорността да осъзнаеш, че живота е кратък и да си отговориш на въпроса: Какво искаш да направиш в този живот, къде искаш да отидеш, кой искаш да си и да заживееш с тази отговорност. Или другият вариант да бягаш от отговорност, да избягваш тази тема и в същото време да живееш тъп живот. Повечето хора, които живеят по втория начин, избягват смъртта, са хора, които си позволяват да лъжат, да правят нечестни неща, да пренебрегват близките си, да пренебрегват щастието си, заради пари или заради някакви глупави цели.
Общо взето исках да кажа, че човек трябва да е много ДИВ, да не му пука изобщо, да се раздава всеки ден, да се развива, да взима знания със шепи, да се радва, да е благодарен. Да се труди много, да има големи мечти, да си поставя велики, огромни цели и да не пренебрегва щастието си, защото щастието е най-важното нещо и когато лъжем, правим нечисти неща.. всички знаят кои са нечистите неща, кои са лошите неща, деградивните неща. Примерно да говориш зад гърба на някого, да мразиш, завиждаш и такива измекярски истории, просто човек ограничава щастието си по този начин и го пренебрегва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6f399cdab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напомня ми за това видео: https://www.youtube.com/watch?v=N29Qd82Gbdc

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed6b8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко си прав..

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed6b8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Гледах го клипчето, самата истина е. Хората са опитомени, смазани и живеят като тъпи овце. Вземето го тоя живот в ръце. Прочетете книгата " Толтеките- четирите споразумения"

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fb36b48110
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре, след като си прозрял това, спря да ходиш на работа от понеделник до петък ли, какво?

Нещата, които казваш, са истина, но повечето няма как да бъдат въведени в ежедневния живот. Трябва да ходим на работа, за да имаме пари, за да можем да си позволим оцеляването си, хобитата си, екскурзия или почивка например. Аз много обичам да ходя на море за дълго време, но без да съм работил за тази почивка няма как да си я позволя, колкото и да осъзнавам колко временен е живота. Освен това не може всеки ден да се обаждаш на близките си и да им казваш колко ги обичаш, просто защото това ще стане изтъркано и ще започне да се губи смисъла от самото казване.

Иначе, да, съгласен съм, че повечето хора не осъзнават собствената си смъртност (затова и римските императори като са имали победна битка и са изпадали в еуфория е имало някой отстрани да им каже - memento mori, т. е. помни, че си смъртен).

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 90d5339f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Никой не живее 70 години без да е направил грешка, без да има срамни постъпки, без съжаление. И доброто, и лошото са част от живота ни и няма рецепти за успех. Всеки сам си знае какво го прави щастлив и какво нещастен.

Не можеш да взимаш 70 години с пълни шепи и да си във вихъра. Едно, че е уморително, второ, че не зависи само от теб. Защо мислиш, че на хората не им харесва да живеят в рутината? Когато те посрита живота, започваш да цениш скуката на ежедневието.

Това, което казваш, е присъщо на младостта и да, това е времето да се вихриш. Но не за всеки и не на всеки етап от живота е валидно.

Никой пълнолетен и нормално интелигентен не се заблуждава, че ще живее 1000 години, това пък как ти хрумна :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed6b8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не случайно самураите са медитирали върху смръртта. Всеки ден те са си представяли, че умират, по възможно най-лошият начин. По-късно тази тактика се използва от американските тюлени и се използва до ден днешен от тях. Това е начин да се освободиш от страха от смъртта, а когато се освободиш от този страх, ти се освобождаваш от всички страхове.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0210d3dc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво за темата човек, ама те тези, които си живеят по монотонен начин и са част от тълпата няма какво да ги мислим, защото няма смисъл просто - аз лично съм се убедила вече в това. Все пак си имат глава на раменете - нека живеят както желаят, стига да не се бъркат на хора като мен и теб примерно.

Също ето този въпрос: 'Какво искаш да направиш в този живот' доста хора им идва да си го зададат чак след като направят 1-2 деца тогава или си хвърлят децата на някви баби, та да си преследват целите, или пък се отказват и вкопчват в това да бъдат родители и стават мега обсебващи родители, тъй като преди това не са знаели какво искат да преследват или по - скоро просто не са опитали изобщо да го преследват и затова се идентифицират с това да контролират и поставят свръх амбиции на децата си. Или пък си изкарват всеки ден на тях колко им е бил гаден деня в гадната им работа. Ей виждал си сигурно, че тука е пълно с теми на изтормозени момиченца и момченца...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed6b8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Номер 7, да права сте.
Определено като прочетох коментара на номер 4 осъзнах, че няма смисъл да ги мислим.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1885fe0f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   до великият автор 8 от 4: Защо вместо да търсиш хора, които безапелационно да подкрепят твоята позиция, не се опиташ да отговориш на провокативните въпроси, които поставих в моето мнение?

А именно - какво направи след като постигна това велико "прозрение"?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f628976175
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Истинското щастие е да изживяваш всеки ден, но не като последен, това би било съвършенна безперспективност и не е щастие.
Щастие е да си като децата - всеки ден да го изживяваш като вечност. Всяка секунда да имаш чувството, че този красив ден няма да свърши.
Това е мъдростта на децата, но и на животинките - те дори не подозират, че ще умрат.
Погледнете блаженството на една котка, която е напълнила коремчето и се е излегнала на слънчице...Докато мърка, времето спира и тя благодари мислено на Бог за тази красива вечност.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f628976175
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   "Повечето хора не осъзнават собствената си смъртност" важи само за младите, а те точно поради този факт, че усещат как времето им принадлежи, са мотивирани и щастливи. След 30-40 превратностите в живота непрекъснато напомнят на човек за смъртта и той, за да не изпадне в депресия и безсмислие, трябва да намери начин да си внуши отново, че ще живее вечно. Само така ще бъде отново щастлив и ще има смисъл да живее в този свят, а не да е изхвърлен от филма и да брои оставащите часове...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 44694d661e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Повечето хора имаме толкова проблеми, че нямаме време да се замисляме над всичко това.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed6b8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   номер 9, Пич, не съм автора. Какви провокативни въпроси бе човече? Въпроса ти показва, че не си разбрал какво е написано. Живей си както искаш. Хубав ден! :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed6b8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   12. Имате ги защото не се замисляте над всичко това.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9f8d46172e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   E, н12, ти специално,
след като си намерил време да прочетеш и пишеш точно в такава тема, значи определно нямаш кой знае колко проблеми... ;) или вместо да си решаваш проблемите предпочиташ да си хабиш времето като четеш неща в нета и даже и ги коментираш..
И после сигурно за n-ти път ще надуеш главата на някой твой близък или познат колко ни е зле държавата и. т. н.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed6b8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 4, тъй като автора не ти отговори на въпроса, ще ти отговоря аз. Почти всички хора работят от Понеделник до Петък с малки изключения. Автора не е имал това в предвид. Едни хора харесват работата си, други не. В това е разликата. Когато харесваш това което правиш, когато си открил мисията си, теб не те интересува Понеделник ли е или Неделя, ти ходиш, защото това те кара да се чувстваш жив. Така се чувстват всички хора, които са поели отговорност над съдбата си. Задали са си въпроса: "Кой съм аз и защо съм тук" и са си отговорили на него. Процеса е труден и изисква усилия, по лесно е да мрънкат, недоволстват и да чакат да стане Петък за да си "починат" с поредната бутилка бира. Само че после пак идва понеделник. После идва пенсъонна възраст и въпросите "какво направих с живота си". Жив и здрав бъди, не съдя никого, всеки сам избира как да живее. Просто се замислете.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 145ae9695b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Браво за доброто обяснение номер16, само че нямаше нужда да им го даваш, нито на 4ти номер, нита на другите неразбрали ;)

от номер7

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker