Подложена съм на голям психологически стрес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подложена съм на голям психологически стрес
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1120 пъти
Здравейте, жена на 20 години съм, вече година и половина карам един шофьорски курс и ми съсипаха нервите. Да уточня, това е така, защото го започнах в България, но впоследствие заминах да уча в чужбина и се предполагаше, че до края на миналото лято трябваше да съм го взела, но ме скъсаха на практическия. Сега преди да изтече година от листовките и да трябва да се явявам отново, си зарязах работа и университет и се прибрах да се пробвам отново. Не постъпиха коректно от компанията, исках поне 2 пъти преди да изтече датата от листовките да имам възможност да се пробвам и ги предупредих доста преди да се прибера, а накрая се оказва, че са ми запазили дата за изпит непосредствено преди изтичането на годината. Все пак, различни ситуации, изпитващи, всичко е и до голяма степен въпрос на късмет.
Най-големият ми проблем е свързан с поведението на инструктора ми. Знам, че не ми се отдава, допускам грешки, но като цяло сега с практиката добре се справям през повечето време. В момента обаче, в който объркам или се поколебая за нещо, той започва да ми крещи "Айде бе, давай бе, даваай, ужас... какво правиш... " и т. н. и като се опитам да му обясня причината за грешката и да му задам въпрос, той ме прекъсва с думите "Млъкни, само виновните се обясняват". Аз съм по-нежна и ранима, мила съм с всички и очаквам добро отношение в замяна, все пак не плащам толкова пари да ми се зверят насреща. Знам, че вероятно му е омръзнало на човека, работи под много стрес, може да си има и лични проблеми, но аз си зарязах всичко да се прибера по-рано да си изкарам изпита, пожертвах много, от тук се мъча да си свърша повечето задачи за университета, наложи се и в болница да лежа, но използвам всяка възможност да си взема час и да си подобря уменията. Той се държи дистанцирано, май другите си курсисти ги харесва повече от мен, поради неизвестна за мен причина. В момента, в който започне да ми вика, се разсейвам, минава ми всякакво желание и нямам никаква увереност, че ще успея на изпита. Моля, дайте ми съвет, как да се разправям с този човек и как психологическите му атаки да не ми се отразяват на самооценката и на увереността ми, че ще успея. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6dd94246f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сменяш инструктора и това е... кво си хабиш нервите с него... оплачи се..

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7399cd9a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По мои наблюдения над 70% от инструкторите са подобни нерваци, които се опитват да ти смачкат и малкото самочувствие. Аз първо се записах на курс през 2011-та и инструкторът беше супер нервак, скъсаха ме 2 пъти и се отказах. През 2013-та записах отново при една жена-инструкторка - доста по-спокойна. На моменти пак избухва, но много по-малко от предния инструктор. Взех го от първия път. Така че - ако не ти е проблем сменяй школата и инструктора. Ако не искаш пак да минаваш теорията говори с тях и виж как стоят нещата да отидеш направо на изпит.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 861a544c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз също взех книжка докато си бях в България и имах подобен инструктор, който само ми викаше и аз понеже съм по-чувствителна, се стресирах и започвах да правя още повече грешки. Заради това и винаги бях несигурна и карането беше нещо, което избягвах. Най-логичния съвет, който мога да ти дам е да говориш с фирмата и да смениш инструктура. Обясняваш им, че е по-нервен човек и искай инструктор, който да е по-спокоен. Аз съжалявам сега, че тогава не го направих, а трябваше, но се притеснявах, че инстукторите се познават и ще ме скъсат нарочно.
Никой няма да право да ти крещи, той трябва да те научи да караш, а не да те мачка.
Само не разбирам, защо за Бога си зарязала университета заради едната книжка, а не изчака до следващото лято?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c91c0abcac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В едно нормално общество такива невротизирани същества като инструктора ти ще имат забрана от закона да работят каквато и да била работа, включваща контакт с хора.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 23c41b1a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам същия проблем. М 27

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker