Куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Куче
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 841 пъти
Здравейте. :) На 16г. съм, имам сестра, която е на 6г. и с нея много искаме да си имаме кученце. Знам, че има много отворени теми по този въпрос, но реших да създам нова. Ще започна с проблема: "защо не можем да си имаме кученце" Проблемът е, че живеем в апартамент, родителите ни не са съгласни или казват, че ще си вземем след 2г. , но ще живее на село. Естествено, аз отказах, защото не искам кученцето да е на синджир и да няма кой реално да го гледа. На село ходим само събота или неделя. Няма как да полагаме грижите, вниманието и обичта към животинчето. Породата куче, която искаме да си вземем е самоед. Наистина си е голяма порода. Изключително умни, красиви, обичливи и игриви кученца. Нашите 2 братовчедки имат в апартаментите си кутрета. Едното е порода йорки, а другото пинчер. Макар и те да са малки, момичетата също трябва да полагат грижи за тях. Въпросът ми е: Как да накарам родителите ни да се съгласят? Да, аз ще се грижа за него/нея, двете със сестричката ми ще го/я разхождаме, къпем, дори ще му /ѝ купим топли дрешки за през зимата, която настъпи преди 2дни. Не знам как да подходя с родителите ми. Баща ми е много особен и аз имах доста тежко детство. Моля за помощ. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 511e5642dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   О, приятелче...

Разбирам те, но не вземай самоед. Сега ще питаш защо..

Това е голямо куче, а големите кучета се знаят от хората с три неща:
- имат много сила (за твоята възраст ще те тика като листче т'ва куче)
- имат голям мозък (това не е добре в много случаи и ще проявяват инати)
- след години като пораснат (откачат) и хапят
- искат сериозно обучение и сериозен стопанин, който да не работи и да е редом до него всеки божи ден до навършване на годинка (те не приемат лидери деца, защото те имат вроден инстинкт като при вълците).

На кратко: големите кучета не са за малки деца или ако ще имате такова то трябва баща ти да е лидера. Именно затова вашите не искат кученце, защото знаят това и не искат да ти кажат истината в очите. Тоест, ако баща ти е лидера това означава, че когато ти разхождаш кучето ще си потенциално застрашена от собственото си куче и ще пострадаш.

Вземи си миниатюрно кученце, което грам няма да му пука дали ще има лидер, защото единственото, което те искат за себе си е да им дадеш сърцето си за тях, а те от своя страна ще са ти верни приятели и много обичливи. :)

Имай в предвид също, че големите кучета, ако ще се обучава в домашни условия то трябва да имате опит с обучение на кучета. Трябва чести разходки, защото ще ви е в апартамента и ще иска да сере и пикае.. Големите кучета често страдат от разстройства при неправилно хранене и повярвай ще ти е кофти кучето да те събуди в 3:00 през нощта. Също кучето ще иска режим на хранене и разхождане. Не да го хранете през 10 минути и през 40 мин да го разхождате.

КУЧЕ В АПАРТАМЕНТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ МЯСТОТО! ТО НЕ ТРЯБВА ДА ДОМИНИРА НАД НИКОЙ ОТ ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО, АКО СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ БОЙ ДОКАТО ГО НАТРОШИТЕ, ЗАЩОТО КУЧЕТО Е КАТО ВЪЛКЪТ, ТО СЕ БИЕ ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ, АКО ПОБЕДИ ТО ЩЕ Е ЛИДЕРА НА ВАС, А НЕ ВИЕ НА НЕГО. Повярвай с моя питбул знаеш ли как е доминирал над мен отначало, когато го купих, защото бях по малък. Но след време направихме една истинска битка навън и като го хванах и си изсипах злобата върху него и до де днешен т'ва куче не смее да ме хапе или скача наистина. Истината е в очите. Кучето е в пъти по силно от човека, но при питбулите имат една негативна черта, че нямат ориентация за посоките.

Та ти си на 16г. ми к'во ще стане, ако тоя самоед ти скочи ей там да те хапе на улицата... нито можеш да го пребиеш нито нищо. Можеш само да се молиш на Бог и да бягаш, колкото се може по бързо до някой възрастен човек.

Тук ти показвам много негативни факти, за големите кучета и защо не са за малки деца и изобщо за хора.

Аз лично адски обичам големите кучета, защото те са в пъти по умни от едно миниатюрно кученце. При неправилно обучение обаче на големи кучета става адски сложно и понякога завършва фатално. Може да се стигне до убиване на кученцето чрез инжекция, което ще е безболезнено за кученцето и ще свърши бързо. :(

Имам спомен как имахме голямо кученце на село безпородисто преди време и се наложи да го умъртвим, защото вече беше болно и старо и се мъчеше. За негово добро му сложихме края, но то винаги ще е в нашето сърце. :)

И последно запомни едно нещо за големите кучета: никакъв бой! Ничие куче не заслужава бой. Кучето трябва да има уважение към теб и към вашите родители. От това зависи дали кучето ще изпълнява команди и дали ще е опасно за хората навън. Има хора, като мен бият кучетата си, но това го правят само идиотите като мен, които не могат да приемат факта, че не са могли да обучат кучето, както са искали. Самата истина е, че стопаните са виновни, а не кучетата.



Поздрави. И 20.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker