А кой стои от другата страна ...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

А кой стои от другата страна ...?
преди: 15 години, 11 месеца, прочетена 3451 пъти
Днес интернет е част от живота ни. Всеки използва мрежата. От малки, току- що проходили, дечица до възрастни песионери. За всеки от нас интернет е нещо като чудо. Той е връзката ни със света. Безкрайни потоци от информация и забавления текат от различните нишки на мрежата. Появяват се новости, които постепенно завладяват съзнанието ни и си пренасят във въображаемия свят на общуване и информация, който не контролира от няколко копчета.

В мрежата всеки ден влизат хиляди хора, жадни за забава и нови познанства. И тогава насреща се изправят онези сайтове със снимките и личната информация. На помощ идват и безплатните интернет комуникации, които са основен начин за общуване, особено между младото подрастващо поколение.. На пръв поглед в тези неща няма нищо лошо. Влизаш в някой от онези сайтове, регистрираш се, качваш свои снимки и продължаваш да посещаваш същия този сайт месеци наред. Постепенно завързваш нови познанства, намираш си виртуални приятели... в общи линни се забавляваш. Но дали цялото това невинно забавление между младите крие някаква опасност?

- "Едва ли има опасност. Нищо не може да ми се случи." би бил отговора на един от онези млади редовни членове на същите тези сайтове. А дали е така? Дали зад онези снимки на 16- годишно момче не се крие някой 40- годишен човек, мислещ ти само лошото? Дали зад най обикновения чат с твой връстник не се крие някой, жадуващ да ти причини зло? Дали всичко е толкова невинно и безопасно? Дали наистина знаем кой стои от другата страна? Дали наистина този, с когото комуникираме по интернет, наистина е човека за който се представя? Кой може да гарантира, след като всичко е въпрос на анонимност.. Предполагам, че много малка част отонези, които влизат в сайтове за запознанства си задават тези въпроси. Но за тях няма и голямо значение. Но докога?

Всеки ден по телевизията гледаме от онези криминални сериали, в които изпечения екип от полицейски служители разследва заплетени и сложни престъпления. Когато се наложи да издирят някого им е достатъчна само една негова снимка, за да се сдобият с информацията, която им е нужна. А дали има някой в реалността, който може да направи същото? Има голяма вероятност. Този някой има нужда , може би, само от името ти, населеното ти място и твоя снимка. Какво повече му трябва?

Лошото е, че в повечето случаи това дори не му нужно. Наивността с която тийнейджърите гледат на запознанствата в интернет и чатовете с непознати е достатъчна за да ги вкара в лапите на един от онези типове, причакващи невинни момичета на ъгъла след училище.

Та... въпроса ми е към онази част от младите, които посещават сайтовете за запознанства. Дали изобщо са се запитвали някога с кого си комуникират?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 11 месеца
hash: 1b88fca3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекалено много труд и нерви за нищо...да не си мислиш, че някой ще обърни внимание на това което пишиш и споделяш? С лекота десетки тийнеджъри, ще прочетат това и ще си кажат "Тая/този наред ли е ?!"
Евала ти правя за труда и времето,което си отделил/а, но не мисля, че някой ще се замисли:) Само тези които са изпитали това на свой гръб знаят за какво става въпрос и за съжаление те не са малко!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: e6e95c553e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: Съвсем наясно съм, че почти никой няма да му обърне внимание, но бях длъжна да опитам. Все пак, трябва да има някой който казва и такива неща. А това дали някой се задълбочава, или просто чете на диагонал, вече си е въпрос на характер... И все пак, ще се радвам ако има някой който му обърне внимание. (:

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: ebfe34e2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Както казват хората: "Будала човек и вързано куче го хапе". В смисъл каквото и да се пише, колкото и да се предупреждава, винаги ще има дебнещи изроди и винаги ще има заблудени жертви, и във виртуалния и в реалния свят. Единствения сериозен начин на превенция, според мен е дебелите дупета в парламента да спретнат смъртно наказание за педофили, изнасилвачи и всякаква друга извратена сган!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 70b65df6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изцяло подкрепям №3 гаранция няма никъде нито в нета и нито навън по улиците! Ако нещо ти е писано да ти се случи то ще ти се случи и това е положението! Това което човек сам си направи няма кой друг да му го направи! Компютъра е вече е част от живота ни както мобилния телефон! Това че стават катастрофи не ви кара да не се качвате в автомобили?

Какво внимание очаквате да се обърне на тази тема все едно да казвате правете секс с презерватив и оп всички хора не само младежи започват да правят секс с презерватив! Така че тази тема е абсурдна, много съжалявам ако на вас ви се е случило нещо лошо, но такъв е живота! Педофилът и на улицата ще си намери жертва, а тях как можете да ги предпазите?

А задавала ли сте си въпроса колко хора с проблеми в общуването има, колко инвалиди или с разни други болести и недъзи и че на тях компютъра им е единствения прозорец! Аз лично нямам никакви проблеми но ми е приятно да си говоря с непознати :) и с това че пишете тук показва че на вас също ви е приятно :) Просто в сайтовете за запознанства има снимки! Това е!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker