Защо нападат по-слабия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо нападат по-слабия
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2547 пъти
Моят въпрос е простичък: защо хората, виждайки някой по-слаб от тях, се чувстват длъжни да го нападнат и се чувстват добре, принизявайки го? Защо? И ако човек не постъпва така, какви са причините? Моля, обяснете ми. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 21a0e49664
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нарича се борба за оцеляване. Този който има най-ниски възможности за оцеляване един вид "пилее" ресурси, и сам той може да е само ресурс за някой друг. Това е заложено във всяко животно включително и човека. Неща като моралът всъщност са изкуствено налагани и възпитавани хилядолетия, за да се създадат условия за съвместен цивилизован живот. Но те не са част от човешката природа, както в модерното ни време установяваме, след като решихме, че сме надраснали нормите на поведение, и всеки е "свободен" да прави каквото си иска...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8abb691086
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е законът на джунглата. Хората понякога сме по зли от зверове. Това е. Не бъди слаб, това е главният закон...
А човек, който е изпитал на гръб слабост, знае какво е да си слаб...

Въпросът опира до основния въпрос: вярно/грешно, добро/зло, истина/лъжа.

За съжаление или за щастие винаги има добро и зло, силни и слаби. Важното е да знаеш, че винаги има по-силни и по-слаби от теб. Ключът е да не дадеш това, което иска насилникът. И се противи на неправдата съгласно силите си. Понякога убий простака с мълчание... Рано или късно ще ги настигне онова което са посяли и идва момент, когато ще са слаби пред по-силен.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c2736a4ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защото някой друг ги е захапал тях, когато са били по-слаби и те за да не останат по назад хапят, за да се почувстват от другата страна. Само, че не разбират, че по този начин стават едни нещастници. Да защита Повечето го правят за да избиват някакви комплекси, а най-често тези, които се подиграват на другите и си мислят, че те са перфектни са просто едни идиоти, които се самозаблуждават. Подигравките с по-слабите е тяхната защита, правят го може би от страх, да не би някои друг да се подигра на тях, понеже има две позиции- Човек на който се подиграват и човек, който се подиграва. Само, че има и трета позиция, която най-често хората не осъзнават. И тя се нарича - щастлив човек. Щастливите хора са далеч от тези филми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b52de10412
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2 е точен, човека е най големият звяр и е подвластен на закона на джунглата, по силният напада по слабият. Няма ги вече човешките ценности, животинското в човека надделя. Щом и момичетата в училище се бият като маймуните в гората, за каква човещина се надявате? Настанаха вълчи времена, нечовешки!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b11a23110e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Защото не са достатъчно силни. Само над по-слаби от тях могат да демонстрират превъзходство и да се почувстват по-добре, като за момента забравят колко жалки и страхливи се чувстват самите те.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 90ebe26a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Напълно съм съгласен и с номер 2 и 3, но има още няколко причини... В Бг и особено на Балканите сякаш ни е заложено да се държим като " кретени " мога да бъда и по циничен :) Друга причина е че в днещните филми (ако не са документални ) се ползва мн. често идеята за силния и слабия както казаха и по - горе, насилника и жертвата и това е на вс в киното. И в един момент хората прйемат тази иначе тъпа измислица за истина и това се налага като модел на поведенйе... За жалост. Извод! Не бъди такъв какъвто не искаш да бъдат с теб... , ама си пази приятелите и хралупата от противника :))) Не знам на колко е Авторът, но предполагам че с годините се преодолява и вече не обръщаш вниманйе :))))) Весели Празници

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cf69aa58d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Нарича се комплексарщина. Свиквай, пълно е с боклук.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 29733d7f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Може би само ще потвърдя казаното в 1 и 2 коментар.
Преди бях от слабите и се чудих защо ме тормозят, дори питах. Казаха ми: Дразниш ни. Как ви дразня? Ми не знам просто ни дразниш.
Години по късно, станах от силните. И слабостта започна да ме дразни не по - малко от агресивността. Не мога да го обясня но просто ме дразни. Някакво желание да унищожа тази слабост. Изпитвам яд дори към себе си, когато съм слаб.
Като силен се различавам от преди с:
Силно желание да опозная другите, желание за власт и доминация. Агресивност към други агресори.
Към слабите индивиди изпитвам яд. Но се опитвам да не го по казвам.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0863d34d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Донякъде съм съгласна с горните коментари, но като цяло според мен един истински силен и самоуверен човек не би тъпкал никой, който не му пречи по някакъв начин. За мен да нападаш човек неспособен да отвърне на удара е избиване на комплекси върху сигурна мишена. Не трябва да позволяваш да си този човек за никой и бързо да го сложиш на място.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0072fcd512
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Избиване на комплекси. Просто е. Когато някой те дразни по някаква случайност досущ прилича на теб по нещо, и познавайки себе си и съдейки по себе си - пренасяш негативните изблици върху другия, които си спестявал винаги към самия себе си.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4f3422b8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Така им взимат енергия. И стават по-силни. Както са писали тук -борба за оцеляване. Има и благородни хора, които помагат на по-слабите. Въпрос на личен избор. На това да се помага на слабите учат и доста религии.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 82bca8ac00
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Както най-слабите вълци се прогонват от една глутница, така и хората в обществото. " Неща като моралът всъщност са изкуствено налагани и възпитавани хилядолетия, за да се създадат условия за съвместен цивилизован живот. " Това е много точно казано. Лицемерно е да се дават негативни оценки на номер 1.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 65dc28a3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Защото са страхливци! Дори в животинските стада и прайдове по малките и слабите се защитават от своя вид. Хората сме от един вид, а нарочно ни озлобяват помежду ни заради раса, вяра и т. н. което е адски тъпо. Не можеш да оцеляваш на гърба на другите като ги мачкаш, а да трепериш и да се кланяш на силните, това е долно поведение и вредно за обществото!
М22

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cddeaf55fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не съм съгласна с номер1. Много елементарен отговор ти е дал/а.

Често нападат слабия, защото е най - лесно да се напада някой слаб. Тези, които нападат обикновено имат емоционална нужда да нападат - най - често прината е, че самите те не се чувстват достатъчно силно и специални, колкото биха искали. И разбира за да излязат победители се насочват към съвсем слаб - напълно неуверен в себе си човек, защото така победата им е сигурна. Срещу равен или някой над тях победата им не е сигурна.
Наистина силните много рядко нападат, и то никога слаби, защото не изпитват такава нужда, а и им е под нивото ;-)

Ако ти си слаб/а значи трябва да се настроиш психически, че и най -силния човек има слабости и е силен благодарение на това, че има увереност в себе си и самочувствие, които можеш и ти да добиеш, ако започнеш да обичаш, цениш и вярваш в себе си.
Не трябва да се оставяш да те мачкат психически за нищо на света - както се казва: 'да не им се връзваш на приказките', нека си дрънкат за теб каквото искат, тамън и личното си време хабят така, ама ще го осъзнаят със забавяне;)
Хайде, горе главата!

А, да, ако става дума за някакво нападане тип сбиване важи същото, което ти обясних, но ще трябва и да се запишеш на някакъв боен спорт, че да ти покажат някоя и друга хватка, а и да позаякнеш ;)

Жена.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 04ae292b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Защото хората не са духовно развити.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0b600f2de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Според мен, това се дължи на стаден инстинкт: едно стадо е толкова силно, колкото е най-слабият индивид.
Друг е въпросът, че като хора с разум сме напълно способни, а често дори е наложително да преодоляваме нашите инстинкти.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 16a09a1be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Когато някой дълго време е бил в слаба позиция, се озлобява.
Ако успее да преодолее себе си - става благ, въпреки, че знае, че животът е несправедлив.
Когато нещо не може да бъде променено - трябва да бъде прието, за да се живее мирно.
Мъдрост е това.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bde448cdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   обикновено си избиват комплексите по този начин

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c8ad151e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   За жалост това е вродено в хората(при мен също). На мен също ми се е случвало да принизявам/нападам някой по-слаб от мен. Според мен това е въпрос на избор. Сам да се въздържиш, да преглътнеш законът на джунглата и да помогнеш на видимо по-слабия от теб. Но нека не се лъжем това е рядкост...
Особено при Бай Ганьовщината в която основа е точно:"не е важно на мен да е добре, важно е на Вуте да му е зле"

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 905ebe7b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Браво на номер 9 и номер 16, те сигурно са жени и сякаш виждат нещата, по-ясно и чисто, и без да се бият :Д Евалата и на номер 1 и 2, според мен и те много точно описват нещата. Та явно света е устроен винаги, да има по-силни и по слаби. Но при хората, нйе сме 7 млрд, ако всички почнат да носят ножове, мачетета и калашници ше бъде доста кофти, и дано да не става така. Преди и аз бях слаб, мн добро момче, не че сега не съм. Приятелю живей спокойно, трупай опит и се пази от глупости И МОЖЕБИ НАЙ-ВАЖНОТО СЪЗДАЙ СИ САМОЧУСТВЙЕ това е трудно. В нашата държава, се случват доста лоши неща, и затова е хубаво да стойш на страна от тъпотий. Преди две, три вечери ходих на един клуб, в нашия град, с приятели. Бях си взел бокса (пълна глупос, за да се направя на мъж ако трябва ). Е един тип от съседна компания беше пиян като тапа, два на два, и бутна няколко пъти мен и приятеля. Взех си бокса, и аз го бутнах, и до там. На др. ден брат ми ми каза, недей че този, не го слуша главата ама воубще (не беше мутра ). Не е хубаво нещо агресията.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6b0b5351e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Накратко: щото ако нападна силен, ще ми потънат гемиите, пич. А па я съм мъжкар и ич не аресвам потъването на гемиите. Затова нападам слаби. А слабият е лесен съперник и предварително съм спечелил боя, даже бой нема. Капиш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f354603e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   21 Голяма работа си, ама някой ден, ще нападнеш, не когото трябва и ще си закопан в 30 саната гроб ...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8f69f942ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Щото са животни. Хората уж трябва да сме интелигентен вид, разумен, да преценяваме, да вземаме разумни решения. Повечето хора обаче са животни, ходещи парчета месо с минимално осъзнаване за нещата. Уж имат мозък, но го ползват на 1%, колкото да отидат до магазина.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f354603e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Повечето от писалите тук, трябва да говорят с някого за проблемите си, а не да защитават побойниците.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fd86a004e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Изключително просто- комплекси. Познавам много такива хора, това са жалки опити да се докажат и да изпъкнат и понеже няма с какво друго да го направят прибягват до това.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f354603e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Аз бях физически по-слабо дете, защото боледувах. И ме тормозиха, което не беше честно. Но баща ми много помогна.
Сега имам обещаваща кариера, приятелка и апартамент, достатъчно стока от компанията си, да се пенсионирам на 39 години и съм на път да стана богат. Обмислям съвсем сериозно покупката на Tesla Model S. А какво имат Иван и Теодор? Къде са те сега? Смачкани подути, които за нищо не стават. Единия бапкаше в Макдоналдс и всеки ден си взимай по нещо от него (ни го хвърлях, щото знам ли го извода какви ще направи), и мунвиках -"Тошка бате, вземи миноарипките за закуска!
Хак да им е!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker