Четете ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Четете ли?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1329 пъти
Здрастите! Честито Рождество!
Пише един човек, който се надява да стане писател в бъдеще. Сигурен съм че имам някакъв потенциал в тази сфера, разбира се, още надоразвит, понеже още съм млад, дори нямам 18...
Любовта ми към литературата съм я показал още малък и е така и до днес. Пиша предимно в епоса, но имам и много поеми..
Да се върна на въпроса си - обичате ли да четете? Изобщо намирате ли четенето за нещо, което ви е необходимо и полезно? Всички сме чували изказвания от типа "четенето е скучно", "мразя да чета", "не искам да чувам за книги" "чела съм ама не помня какво" и тн... Няма човек, който да не ги е чувал...
Има толкова много оправдания от типа "Аз имам социален живот - нямам време", "да не съм някакъв зубър, че да чета", " това не е моето призвание... "
Вие одобрявате ли представените мнения, споделяте ли ги?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: bb4a6792c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В интерес на истината и аз също имам афинитет към книгите и четенето от много мъничка. Донасят ми някакво неописуемо удоволствие и удовлетворение, развиват ми въображението, обогатяват ми лексиката и най-важното - чувствам се опиянена след ката завърша някоя много добра книга / поредица и съм някак си по-щастлива, че съм била част от нещо подобно, например "Властелинът на Пръстените" или "Песен за Огън и Лед". И в същото време имам социален живот, имам си достатъчно приятели, сериозно гадже и съм на мнение, че успявам да поддържам баланса. Изобщо не одобрявам подобни коментари от типа "Нямам време" (винаги има време, просто понякога няма желание), "Книгите са скучни" (има по нещо за всеки, повярвайте) и "Само зубърите четат" (за това дори нямам коментар) и т.н. Но за щастие мога да кажа, че рядко чувам подобни изкази в своето обркъжение.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 813cf1c795
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обожавам да чета! Обожавам!
Хората просто не са осъзнали какво им дава една книга и какво им взима медийте.
Факт е, че днес книгата е позабравена и изместена от интернет, но смея да твърдя, че постепенно хората ще се върнат към нея в стремежа си да намерят нещо живо и истинско.
Развивай се! Желая ти вдъхновение :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 72c7a8ccf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Мисля, че всеки би казал: Да. Тук обаче всеки може да си каже всичко, защото сайта ти предоставя възможност да бъдеш напълно анонимен. Четенето е интересно занимание. Обичам да чета през свободното си време или когато чакам за нещо. Не бих се определил от най-начетените хора. Чета през три дена (средно). Обаче ми направи впечатление, не... По-скоро ти ми припомни, че голяма част от хората не знаят значението на думата "зубър", но я използват много често. Зубър е човек, който научава всичко "наизуст" за определен период от време и след това го забравя. Умните хора научават, не запомнят. Социалният живот не ти пречи да четеш, защото това означава, че ако аз сега взема да прочета някоя книга ставам човек без никакви социални занимания. За хората които казват "това не е моето призвание" - шегувате ли се с мен?! Четенето не е никакво призвание. Няма значение от какво ще четеш, от онлайн библиотека, книга, някоя статия или стихотворение - не ти трябва дарба. Трябва да можеш да четеш... Съвременните технологии трудно ще изместят книгите. Това е невъзможно. Колкото и да се забавляваш, колкото и да си зает да си вдигнеш нивото на някоя игра - омръзва ти след време и ще искаш разнообразие. Нищо си няма окончателен край. Да не говорим, че модерните технологии не са особено надеждни. Представете си, че е краят на света. Взе ли сте си оръжия, вода и храна. Допълнително за забавление си имате смартфон и ваш роднина е взел книги и настолни игри по случайност (или нарочно, няма значение). Играете си на телефоните и изведнъж - тока спира. Човечеството се "парализира". Нямата вече батерия, единствената ви светлина е една свещ. Ток - забравили сте какво е това. Тогава не само ще излезете от вашето еднообразно ежедневие, но и ще се запознаете с нови литературни произведения. Разбира се, ако сте избрали да прочетете книгите де... След това ще поиграете малко монополи, армията идва и ви спасява, а в най-лошият случай - умирате, но това са подробности... И все пак човек всеки ден чете - независимо дали иска или не.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f2beb0aa85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обичам да чета, но съм от нетърпеливите читатели, които докато не сеърша книгата нещо друго не мога да правя. Затова в по-интензивните периоди на живота не започвах умишлено. И после намирам период и изгълтам 2-3-4 книги за седмица, поуспокоявам се и продължавам с битовите и работни задължения.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6c0652c32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също обожавам да чета, а относно любимият ми жанр.........
Ще ме помислите за луд, но чета само и единствено техническа и научна литература. В момента съм студент 5 курс, а съм изчел учебниците за други 5 специалности сигурно. Просто много неща ме влекат и искам да ги науча. Художествената литература никак не ми е интересна, но и филми не гледам като цяло.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 973ecb18f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора :
Благодаря, че от говорихте на зададените въпроси и благодаря на номер 2 за пожеланието.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 17 дни
hash: 6164fc3c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Макар много от децата днес да не четат, аз съм научена от много малка да обичам книгите. Родителите ми са амбициозни и изключително начетени. Баща ми например е учил право, икономика, бил е учител по география и тогавашното трудово. Като такива хора, родителите ми имат големи планове за мен. Не съм ходила на ясла, ами се обучавах вкъщи - наеха на работа една изключително мъдра и хладнокръвна жена, която беше строга с мен... Разбрах какво е направила за мен чак след години и съм ѝ благодарна, че не ме глезеше, а упорито ме учеше да чета, пиша, броя, а и на обща култура. Тя ме възпита на любов към книгите. Сега любимият ми предмет е литературата, чета много и през свободното си време пиша стихотворения и проза... Психоложката в училище ме беше питала кой е любимият ми предмет и, щом ѝ отговорих, тя ми каза, че всъщност най - добрият приятел на човека е книгата. Не гледам автор или жанр, най - много ме влекат сюжетът и героите. С една дума - четете! Проучване у нас показва, че за година 50% от подрастващите не прочитат и една книга. В училище ми казаха веднъж, че съм ненормална, щом обичам да чета и да си уча уроците. Не ме интересува, те не биха разбрали защо чета. Все още обаче има хора, които четат и те биха ме разбрали. Това е, което ме интересува.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker