Как да калим вярата в себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да калим вярата в себе си?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 898 пъти
Здравейте, имам един проблем и искам да споделя. Бяхме 3 деца и баща ми още от както съм малък не вярва в мен. Когато се захванах с нещо голямо първата му работа беше да ми каже - откажи се, няма да можеш. Неговото неодобрение ме съсипваше. Дълги години така съм растял, докато не порастнах. Когато станах на 20 и се отделих от него започнах да се развивам и да развивам вярата в себе си. Започнах да осъзнавам ограниченията на подобни хора и спрях да му обръщам внимание. Просто спрях да му споделям какво мисля да правя и изобщо каквото и да било. Само здрасти, как си, весела коледа, весели празници и т. н. Започнах да развивам вяра и любов към себе си. И живота ми тръгна. Сега съм на 26 и на скоро ми се случи нещо, което разколеба вярата ми. Искам не искам, се събрахме за празниците в моята къща семейството и той започна да ми разглежда вещите, да ми пипа нещата и ми видя рисунките, които съм нарисувал. Рисунките са хубави и аз го знам, но той ми каза, че не са, че не ставам за художник. Всеки месец аз си отбелязвам напредъка, като записвам на рисунките дата-та. След това поглеждам по дати рисунките за 3-4 години назад и забелязвам, че от първата, до последната, разликата е огромна. Не съм професионален художник все още, но вярвам, че ще се развия в това. Дори и да не стана, просто рисуването ме кара да се чувствам жив и е любимото ми хоби, освен това го правя не за да показвам картините на някого, да чуя браво, а за собственото си развитие и щастие. Това съмнение негово обаче ме порази. Сядайки да рисувам след това, аз бях загубил тази страст, вярата в способностите ми. Просто се запечата това "не ставаш за художник" в главата ми и сякаш аз му повярвах. Знам, че много хора имат подобен проблем, как се справяте вие с това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8376614692
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много велики художници са били критикувани, но не са се отказали и са успели. Баща ти най вероятно те критикува защото си мисли, че така те мотивира. Говори с него и му кажи как се чувстваш. Ако не спре след това не се отчайвай продължавай да си рисуваш, той щом ти казва така за всичко, значи не го мисли наистина и просто така си говори.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1928553f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освободи се от нуждата за негово одобрение. Той го прави не само, защото не вярва в теб, а защото е песимист, няма въображение, култура да бъде родител, има страх от новото. Вероятно, самият той не е бил подкрепян.
Като цяло, събирай се с позитивни, енергични, незавиждащи хора, които искат да успеят. Хората, които по някакъв начин са ти неприятни, пият ти енергията, мрънкат непрекъснато, избягвай. Научи се да казваш не.
Между другото, в някакъв подходящ момент, можеш да кажеш на баща си как се чувстваш и че би било по-добре да те подкрепя, когато правиш нещо добро. Ако успееш да предразположиш открит разговор и двамата ще се почувствате по-добре. Ако, обаче, баща ти е някой ръб, по-добре не се обяснявай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker