Сам на Нова година - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сам на Нова година
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 4634 пъти
Здравейте,

Момче на 20 години съм и тази година ще съм сам на Нова година. Имах уговорка с приятели да я прекараме у нас, но те се отметнаха, намирайки си абсурдни извинения. Тази Нова година ще бъда сам. Понеже не съм много общителен и нямам много приятели, винаги съм прекарвал празника с нашите, но те не са в София, а и не ми се ходи при тях, защото се чувствам прекалено голям, за да празнувам с тях и това ми съсипва и без това ниското самочуствие. Как да прекарам добре Нова година в компанията на самия себе си? Какво да правя? На вас случвало ли ви се е да останете сами на този празник. Как го отпразнувахте. Споделете.

Благодаря предварително.

Моля редакторите да публикуват темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: d58fff6ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз за първи път ще остана сама на Нова година. Празниците вкъщи минаха в скандали (за които и аз имам вина), заради което се отдръпнах от родителите си, в депресия съм, чувствам се самотна и не искам, нито имам желание да празнувам, ако че има на кого да се обадя. Родителите ми ще са на работа по това време.
Не знам как ще изкарам, сигурно през деня ще уча, в 00:00 ще изляза да видя зарята и ще лягам да спя. За друго не се сещам.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ff97eb48c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Братле, проблема ти не е, че ще си сам на нова година. Проблема ти сам го назова: " Понеже не съм много общителен и нямам много приятели, винаги съм прекарвал празника с нашите "
Нова година се празнува само 1 ден в годината, как ще го празнуваш си е твоя работа. Аз много пъти съм го празнувал сам и ми е по-добре така, правя си развносметка какво съм направил за тази година и какви цели да си отредя за следващата. Проблемът ти е, че след нова година пак ще си сам, ако не вземеш мерки. Постави си за цел през следващата година да подобриш комуникацията си и действай!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: be3936f6b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 24 и от няколко години все ми е тъпо даже и на рдто. Хората са лоши и използвачи на никой не му дреме за теб. Затова семейството е най важното. Има мн самотници. Но кво ви пука бе. Важно е че сме здрави и корави. Е иначе в нас майка ми и баща ми ще празнуват но аз ще ходя да обикалям градинките да не изглеждам като някакъв глупец пред тях. Казал съм че ще ходя в Сливен със колегите хаха. Да бе ,ще има обиколка на квартала и ще се крия по спирките ако вали сняг. Не казвай на никой че си сам защото ще се гаврят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9257a60b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Не разбирам защо отдаваме толкова голямо значение на този ден. Голям праз, че не са се получили нещата "приятелите Ти". Какво да правиш сам? А с псевдо приятелите ти какво ще правите? Ще се наливате, ще хвърляте пиратки, ще стоите до 6 сутринта, нищо, че това не ви доставя удоволствие, и че реално копона е приключил в 2..... И това ми било забавление?! Момче, стегни се и не позволявай да униваш заради подобни неща. Вместо това свърши нещо полезно. И вземи си иди при вашите, защото един ден тях вече няма да ги има и ще съжаляваш за пропуснатите моменти.Не се сдухвай заради едната Нова година, която хората празнуват по задължение, не заради настроение в много случаи.Има толкова по-хубави празници през годината.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4f5b60bd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   как може прекарването на празника с вашите да е повод за ниско самочувствие? та нова година е един от най-семейните празници, именно това са хората, с които е логично да бъде прекаран! тия фантасмагории с приятели и не знам си какви аз лично не мога да одобря и за 21-ви пореден път ще бъда със семейството си, колкото е неудобно да ми е прибирането от софия! в твоите очи може би съм доста консервативен за човек на твоята възраст, но родителите, които те обичат, не могат да бъдат заменени от каквито и да било там приятели и прочие .. аз света обръщам, за да прекарвам колкото се може повече време с тях! :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 307f411628
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако нямаш какво да правиш, легни се и се наспи.

Аз лично, защото живея в чужбина, но съм на гости заради родителтие, ще изляза да кажа едно наздраве с тях (от любов и уважение), ще се прибера рано, ще си пусна нещо по Netflix-а и ще захъркам. Може и да поиграя на някаква игра или да поуча, ама не се знае.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6e64bb913e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз съм на 20 и празнувам всяка година с родителите си, а пък за рождени дни не съм се събирала с приятели от 14 годишна... еми не съм умряла.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f222589025
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не си сам, защото много хора сме като теб. Имай търпение и един ден ще си намериш половинката, която ще те допълни.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0d39c80baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди на площада в София. Навсякъде ще има хора, музика, ще играете хора. Навсякъде по света хората излизат на площадите и се веселят заедно. Така че имаш изход за Нова година, но ти някак си си настроен песимистично и подтиснато. Може би тъкмо за това приятелите ти не искат да са с теб на празника. Засмей се, весели се, прав си, млад, здрав-имаш всичко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9c1f4197a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Един истински мъж намира време за семейството си.
И аз съм на 24 и ще празнуеам с нашитв и честно казано много се зарадваха и няколко пъти ме питаха дали остава уговорката.
Последните 5-6 години празнувам с така наречвните приятели и досега никога не съм ср забавлявал искрено.
Не се излагай и не робувай на догми.
Прибирай
се у вас, догодина не знаеш какво ще стане и може да съжаляваш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b53d5c249b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да си сам на празник според мен не е голяма драма. Има добри страни. Компанията е добра(сам със себе си), освен ако не се понасяш сам. Можеш да правиш каквото си поискаш и няма да има нацупени физиономии... и т. н. :)))
А девойка(Black Sabbath) от първия пост може просто да грабне някоя хубава книга и да потъне в нея. Все пак е празник, нека работата(ученето) да е за следващ ден.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3ca7a04f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравейте, на всички !
Аз също съм момче на 20 и днес ще съм сам на Нова година. Но този факт въобще не ме притеснява и ще ви обясня и защо.
Имаше период от моя живот в който бях в нещо като депресия. Нямах истински приятели, не можех въобще да общувам с хора, бях изключително срамежлив и като цяло бях в пълен застой. Постоянно имах негативни мисли, а нямах цел... нямах нещо, което да ме кара да се събуждам сутрин и да извиквам вътрешно с усмивка: „ човече жив съм”. Всичко беше сивота, рутина в която бях потънал. Един ден просто бях решил да се променя, да стана „извесният” в даскало, а не просто момчето на първия чин, да бъде уверен, секси, да мога да имам всяка една, която си пожелая. Да умея да общувам, да излизам, да се напивам, да бъда царя на купона, да живея за мига и като цяло да бъда.....като всички останали.
И започнах...опитвайки се да се харесам на всеки. В рейса вместо да слушам музика, общувах с хора, неприятни за мен, смеех се на глупави им шеги, направих си акаунти в различни социални мрежи, надявайки се, че ще получа просто поредния лайк..хора дори започнах да пия...мразех бирата, алкохола като цяло, но нали трябваше да съм като другите. Правех всички тези неща, но имаше един огромен проблем — нямаше я искрата. Всичко, което правех, не правеше мен щастлив. Един ден просто не можех повече така. Депресията се засили, а аз продължавах да се лутам и дори бях стигнал до мисълта„ какво ако....какво ако просто приключа живота си сега....”
Днес в този момент, обаче съм безкрайно благодарен, че Бог, Вселената.... някаква сила ме беше завела точно там— на ръба на отчаянието. Защото точно в този период, в който бях решил да се откажа, намерих смисълът на целия си живот.
Всичко започна с фразата „Как да осъществя мечтите си” написана в интернет. Там научих за визуализацията и закона на привличането. След това започнах да чета книги като ”Подсъзнанието може всичко”, „Тайната”, книги и семинари на Тони Робинс и много други. От тях научих доста полезни неща. Разбира се имаше и глупости, който не работеха...но това нямаше никакво значение, защото всички тези книги ме научиха на едно...и то беше да мисля. Не, не да мисля какво ще ям на обяд и кой филм ще гледам. Накараха ме да размишлявам за нещата от живота.
Размишлявал съм над много неща, но главното до което стигнах е, че един ден ние си отиваме от този свят и точно тогава няма да има някакво значение какво са мислили хората за нас. По — важното ще бъде колко пъти сме се чувствали себе се, колко пъти сме се чувствали щастливи.
От този момент започнах да правя това, което ми доставяше на мен удоволствие. Не ходя по дискотеки, защото вече не слушам чалга и не пия. Не се опивам да си намеря гадже само защото така е прието ( като си на 20 трябва да имаш приятелка дори и всичко между вас да е лъжа.) Спрях да общувам с неприятни за мен хора. Вместо да бъда като другите, започнах да бъда себе си. Започнах да слушам модерно кънтри, да ходя по планините сам, да свиря на китара, да пиша песни, да тренирам... и във всички тези неща открих себе си. И така сега отново седя в рейса, слушайки любимата си музика, гледайки далечни хоризонти и мечтаейки. За хората може да съм слаба душа, загубеняк, но...целият свят е бил движен, движи се и ще бъде движен от точно такива хора, който имат цели, идеали и знаят какво точно искат от живота.
Затова днес ще отида на планина, ще се прибера ще хапна и ще си легна...защото утре започва новата година, а тя означава, че още от утре ще имам възможността да започна да работя над целите си за 2018
Така че не се страхувайте да останете сами. Точно там в самотата си вие ще намерите самите себе си, ще чуете собствения си глас и вече ще имате ясен смисъл за своя живот. И повярвайте ми ако се вслушате в него, един ден ще бъдете наистина щастливи.
Искам да уточня само, че това не означава да бъдете сами цял живот. От преди аз се промених, станах уверен и сега общувам с доста хора. Просто все още не съм намерил онези приятели, който ще се там до мен, дори в най—тежките ми дни и онова момиче, в чийто очи ще се губя всеки ден, и в чието сърце ще се намирям всяка нощ... но ето нова година, нови цели, нови възможности...
Желая успех на всички и се надявам поне да съм докоснал някое сърце с тази история, или дори поне да съм ви накрал да си зададете въпросът: „Кой съм аз и какво наистина искам от живота”

Мола, редакторите да споделят коментара ми

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c11172b925
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравей, и аз тази година ще съм вкъщи с родители си. Всяка година съм била с приятели, но сега така се развиха нещата, че няма с кой друг да съм. И с приятеля ми сме в една фаза на връзката... Абе, сложно е.
И признавам си вчера ми беше доста криво, защото се почувствах много сдухана...
Като знам как фейсбука ще се напълно със снимки на маси, компании, пиене и ядене, а аз ще съм с майка ми и баща ми.
Но пък от друга страна те много се радват. И като прочетох тук мненията ми стана по-спокойно, че да си сам или с най-близките си далеч няма да е лошо..
Хубава храна, пак пийване.. Имаме страхотна гледка от вкъщи, от която в 12 е просто уникално...
Ще си помисля за изминалата година и за бъдещата 2018.. По-късно през деня с майка ми ще подготвим масата... Ее, може би пък ще е едно хубаво посрещане на новата година.
Ж, 26

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9b62f895c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   На 29/12 имах рожден ден, имам наистина купища ,,приятели , предполагам защото съм доста стабилен финансово, но нито един от тях не се сети да ми честити рожденният ден. Празнувах си сам, слушах музика, почерпих се, около 2 часа след полунощ си викнах и 2 проститутки, и си беше много добре.

Относно нова година, пак ще си празнувам сам днес, майната им на идиотите на които не им дреме за теб. Може да звучи като клише, но братле повярвай по-добре е да си сам, отколкото с мърши.

Вземи си бутилка уиски, приготви си малко храна, пусни си хубава музика, която да те накара да се замислиш над живота си, и повярвай ми ще ти бъде кофти, и тежко, но в същото време ще бъдеш адски много удовлетворен, защото ще проумееш че можеш и сам, и това ще те направи по-силен !!!

М/20, София.

(Между другото, в прекрасни отношения съм с родителите си, просто те са в Израел, и няма как да празнуваме заедно.)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a9abe4c3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз ще будувам цяла нощ, въпреки че днес станах в 6:50, а легнах в 1

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 436425666c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз също съм на 21, момиче и досега всяка година съм празнувала с нашите. Доста поредни години се чувствам като теб, но да ти кажа тази година въобще не ми пука. Омръзнало ми е да ми се струва, че все нещо не съм правила на Нова година. Голямото парти. Че като се замисли човек какво правят другите по Нова година, напиват се на мотика и хвърлят пиратки :D Да се измъчвам, че нямам приятели или пък от всеобщото виждане, че Нова Година трябва да се празнува чрез луд купон или на екскурзия. И едва ли не ако не си така си по долно равнище от другите.
Нещото, което правя на Нова година е да уча, гледам сериали, вечерям с нашите, играя игри, лягам си по рано. Поне ще мога да правя каквото си искам.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9eca506f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Я, имало и други като мен. Да ви кажа, че и с компания и без не обичам Нова година като цяло. Предните години поне ми беше и коледно, а тази не я почувствах празнично изобщо. Е, сами с кучето си бяхме и не че не можех да съм с хора просто не исках. Не съм по шумните събирания. Предпочитам кафенце сутрин или вечер на вино в по тесен кръг. Това е по мой вкус.

Ж 24

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a437772252
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Разбира се, че е приятно да прекараш празника с приятели от детство.
Отново наблюдавам нещо, а именно, че хората слушат само това, което съответства на тяхната си истина. Ето, най-харесваните коментари са с послания като "по-добре ми е сам", "хората не струват"...

Ами не е добре сам, и в семейна среда пак не е на 100% ОК, обаче понякога обстоятелствата притискат и може да се случи или човек да е сам, или да е с роднини.
Най-забавните отпразнувания на една нова година са винаги с добре познати приятели от ученическите години, с които си знаете и "кътните зъби" - имате общи смешни истории и не до толкова смешни случки и това ви сплотява, приятно ви е в една компания. Най-добрите приятелства се изграждат в общи несгоди, включително и училище, защото никой не обича да ходи на училище.

Само като прочета в коментари от рода на "не ми пука" и ми става ясно, че на човека му пука. Като прочета "най-добре е сам, хората не струват" и ми ставя ясно, че индивидът, понеже не се чувства добре и вижда другите да празнуват с компании, му е леко тягостно. След края на последното ми изречение вече се поражда негодувание, да, у теб, който четеш сега. Това е прост психологически модел, свързан със свободната воля, който няма да разтягам.
Случвало се е да съм със страхотни приятели в прекрасна компания - това са били най-хубавите ми празници.
Случвало се и да съм сам - "О, добре съм си сам", "По-добре сам, все тая", "Не ми пука" - горе-долу, около това се въртят мислите.
Случвало се е и да съм със семейството - сравнително скучно, пак сред хора, но... няма толкова общи теми. Едно е като се сетите за някоя смешна случка да се разцепите от смях, отделно приказката върви прекрасно с умни, млади момчета и момичета.

Понякога обаче обстоятелствата се нареждат така, че един замине, друг е с приятелка, трети на някъде, четвърти ще се събира с хора, с които ти не би се чувствал добре на една маса и в крайна сметка няма организация. Чак болка за умиране не е, но и не може да се сравнява с предишните празненства, когато всички са били на линия.
Искам да си представите следващата дума - много малко хора успяват да си представят думата до под 5 секунди -която ще е в кавички... "къща".

Общо взето е това, винаги с приятелствата нещо може да куца. Да, понякога, в голям процент от случаите хората не са добри. 10-15 човека добри приятели, любов и здраве, достатъчно пари за живеене и като цяло може би в това е щастието.
Защо си представихте къщата с триъгълен покрив и керемиди? ! . Общо взето човек си представя само това, което знае - или къща с триъгълен покрив, като в детските рисунки или правоъгълна, като в холивудските филми - защото това знае. Защо не си представихте къща, като яйце? Защото не сте виждали. Това ви е свободната воля, а сега, четейки, си казвате, но аз можех да избера и правоъгълната... можехте, но не я избрахте.
Когато написах, че много малко хора могат да си представят нещо до 5 секунди, всъщност насочих вниманието ви - вашата значимост ви накара да се пробвате да го направите за по-малко от уреченото време, което и да ви вкара в групата на "много малкото хора", които са специални, а не като масата.
Всъщност няма такъв тест с 5 секунди.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d58fff6ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Аз все пак отидох на центъра в 23:30, макар и сама, и за мое учудване имаше рок концерт. След зарята се поразходих малко, чух се с някои роднини и се прибрах. :D
Поне малко се разнообразих.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b7a3a86ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Честита нова година! Да сте живи и здрави и да ви бъде успешна годината. Номер 6 го е казал много правилно. Какъв проблем има да прекараш празника с родителите си? Аз съм на 27 и вчера бях само с майка ми, че баща ми беше на работа. От 12 годишен до сега това, преди 2 години когато бях нощна смяна и някъде преди 7-8 когато бяхме с нашите и баба ми и дядо ми са единствените ми три пъти, в които не съм бил в компания. Е и? Чудо голямо. Казахме си честита нова година, хапнахме, пих ме по една чаша вино, гледахме зарята през прозореца и към 1 часа сме си легнали и днес съм бодър като китка. Аз пък имам доста приятели, но един е в компания с колегите си, най-добрите ми в чужбина, трети с приятелката си, четвърти със семейството си като мен. Четвърти не може да се нарекат приятели. Радвай се, че си жив и здрав. Огромна част от чужденците празнуват този ден семейно и то не като нас на софри с преяждане, препиване и безобразия, а като една най-обикновена празнична вечер. Не че и аз самият не съм се напивал като животно на нова година, но бих предпочел да не го правя. Бил съм в много приятни компании и в изключително тъпи и съм си тръгвал в 1 часа и то заради гърмежите, че иначе още в 12:10 съм искал от скука. Така че горе главата. Нова година е, направи си равносметка и се стягай.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6782f806c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   като бях дете ми беше интересно, вълнение и т. н
А сега -ден като ден, лягам си, наспивам се и така
Защо да потрошавам сумати пари, като ме чакат сметки за плащане по-късно през месеца

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 610b3fa294
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз съм на 21, а сестра ми е на 19г. Ние бяхме сами на Нова Година, защото нашите са в Англия. И ние със сестра ми направихме си ядене и заредихме си няколко филма за гледане и се завихме в леглото прегърнати и цяла вечер ядохме и гледахме филми и така си изкарахме нова година. Прегърнати на топло в леглото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker