Преместване в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Преместване в чужбина
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1079 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 14г. Преди една година аз и мойто семейство се преместих ме във Лондон. Още от началото знаех, че това не добра идея поне за мен. Първоначално живеех ме със хора. Аз майка ми, баща ми и сестра ми която е на 17г. спях ме в една стая. Преди родителите ми да ме запишат на училище стоях 3 месеца в къщи. След това те ме записаха, запознах се с много хора но нямаше нито едно българче в училище. Беше ми много трудно и естествено все още след училище стоях в къщи. Ето ме след 1г. от като съм в Лондон постоянно опитвах да разговарям с наще да ме върнат в България, но те все още си мислеха че като вземем къща ще се оправя. Все още не сме взели, но дори и да вземем няма да се промени. Моля ви помогнете ми какво да правя много искам да се върна в България знам че там образованието не е добро и няма пари, но все пак искам да се върна. (Как да стане, какво да направя! )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: d18d041b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Причината, поради която не искат да те върнат е, че ще си сама и "безпризорна", което е особено опасно за 14-15 годишна, на която ѝ пращат и пари. А и повярвай ми, по-добре с родители, който те обгрижват, отколкото с такива, за които отношенията ви приключват, когато ти подадът едни пари в началото на месеца...

А и повярвай ми - сега си в периода, в което всичко ти е краво. Училището, приятелите, родителите, косата, държавата, храната... Ще се преместиш в Бъклгария и след две седмици, ще е същото.

И не ползвай термина "българче", а българин, българка, българи, че дори и българско дете. Българче, може да викаш на 7 годишните.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6f36c23b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В училище нямаше нито едно българче... от там ти започва проблемът. Защо търсиш контакти с българи? Седни и прецени трезво ситуацията. Колко деца имат шанса да учат в Лондон? Защо си стоиш вкъщи след училище? Дали някакъв спорт или нещо друго толкова варианти има. Жалкото е мило дете, че си прихванало 90 % от темерутщината на масовият българин. Вместо да гледаш положително на ситуацията се запъваш, като магаре на мост да се върнеш в позната ти обстановка. Аз съм родител и живея в чужбина, детето ми нямаше този проблем, защото първо, че още от България беше подготвено за това, което го очаква и за шансът да научи един език отлично. Когато порасне изборът е негов. Всеки пише, че знае английски в България, но това въобще не е така. Четох за някакво проучване, където в 12-ти клас не могат да напишат здравей правилно, за какво говорим. Стегни и след няколко години, като искаш върни се. Родителите ти са направили най-доброто което мислят за теб. Не виси по цял ден на фейсбук изпадайки в унилост колко им е готино. И в Англия има тинейджъри.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 388704f1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Родителите ти правят най-доброто за теб. Намери си среда и се забавлявай. В Лондон има стотици българчета на твоята възраст, а защо не и от други народности за да разшириш кръга от приятели? Потърси ги и излизай, разглеждай местенца, учи езика. Трудно се свиква с новото, но един ден ще си благодарна че макар и трудно си успяла да видиш друг свят, ще изградиш по-добро самочувствие и ще имаш по-добър опит от скуката и еднообразието, особено в малките български градчета.
Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9c5e961cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Остани там завърши и научи английски. После може да се връщаш, ако ти се връща.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: abbe651e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нищо лично, но имаш много грешки.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4d64ce8cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти си непълнолетна и докато не станеш на 18 е по-добре да си там, където са родителите ти. А, ако не ти харесва Англия като станеш на 18 можеш да се върнеш в България. Възползвай се от шанса, който имаш да научиш английски отлично, това ще ти помогне много, дори и в България за да имаш добра кариера! Аз вчера говорих с една жена на около 30 години. На 8 години пристига с родителите си в малко английско градче от Полша. В момента е в Лондон и ако не ти каже, че е от Полша няма как да я познаеш по акцента, че не е местна. Аз я попитах, защо много поляци имат акцент, а тя няма. Тя каза, че много поляци искат да общуват само с поляци и децата в училище също се групират и от това постоянно ломотене на полски им куца английският. А, нейното семейство са били единствените поляци в малко градче до Нюкасъл и в училище тя е нямала друг избор, освен да общува само с англичани. Именно така се интегрира успешно човек и научава не само език, а цялата местна култура. А, след това, пак казвам, ако не ти харесва, върни се в България.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker