Синът ми иска да влиза в армията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Синът ми иска да влиза в армията
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2684 пъти
Здравейте! Имам 17 годишен син, скоро прави 18 и преди известно време спомена, че след като завърши средното си образование иска да влезе в армията. Винаги се интересувал от такива неща, гледа военни филми, играе само игри свързани със световните войни, разпитва баща си за казармата. Той му разказва за всички негативи, но това не отказва сина ми от идеята да бъде войник. Изобщо не искам да ходи в армията. Притеснявам се, че няма да издържи не физически, а психически. Майка съм и не искам детето ми да пострада по някакъв начин, искам го близо до себе си, а армията ще ми го отнеме. Твърдо против съм, съпругът ми също, но не знаем как да го откажем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 42c13c90c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, индоктринират поведението ни от малки с филмите, игрите... Също щях да съм част от системата. Няма да го разубедите, но могат да го скъсат на някой от тестовете.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 53e29c5ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами за съжаление по описанието ви за него, няма да можете да го откажете. Единствено може да се надявате да не издържи тренировъчният период и сам да се откаже преди да е подписал дългосрочен договор.
Не знам за каква армия смята да се включва, но ако възприята му са са основно от филми и игри, а разказите на бащата приема като "преувеличени" вероятността да "изпуши" още първите три месеца е огромна.
Все пак ако до тогава не се откаже, поне го насочете към легион, френскияг е най-добрият за Европа. Част от обучението е оцеляване сам при екстремни условия, пускат ги в някоя планина/гора и трябва да оцелеят сами определенпериоз от време. Новсе пак и си пазат много гърбовете, стават повече от братя защото животът на всеки един от тях зависи от другите при ситуации.
След евентуален 3 или 5 годишен договор са с преференции при кандидатстване в полиция, стражари. Имат много високо заплащане и в последствие се пенсионират млади и с висока пенсия.
И... бивш легионер няма, става им инстинкт!
Има сайтове на английски и френски за легионери, има групи, форуми в които легионери споделят опит и съвети към желаещите да бъдат т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eba0db6a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Баща му е бил в казармата, което не е точно армията. Работата е, че може би, синът ти не е запознат със съвременното окаяно състояние на войскиата ни. Вероятно си мисли, че сме с армия като на САЩ, Германия или други подобни страни.

Покажи му тази реалност и верочтно, ще му промениш мнението.

Все пак, животът си е негов. Може би, просто е от хората, който искат да се бият. Вярваш или не, има такива и то доста. На повечето им минава за няколко години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d006e72892
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Синът Ви става пълнолетен, според закона той може сам да взима решения за бъдещето си и да работи това, което му се иска. Най-сигурният начин да тласнеш едно дете към дадено занимание е като забраняваш, натякваш и се пробваш да го откажеш. Нека опита, щом Вие мислите, че той няма да издържи психически, няма от какво да се притеснявате- или ще се откаже, или ще стане издръжлив млад мъж. Очевидно приказките не помагат, нека опита, може да му е призвание или пък изобщо да не е за него, но няма как да разберете по друг начин.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3b45423cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Макар и ваше дете, той е отделна личност. Не може да го пазите цял живот от грешки и проблеми. Тепърва има много да страда и да се учи.
Замислете се дали не прекалявате малко с тази загриженост. Не отнемайте възможността на сина си да стигне сам до правилните и грешни изводи. Колкото повече го дърпате, толкова по-голямо ще бъде желанието му да отиде в армията. Нужно му е да придобие житейски опит сам. Отделно знам точно толкова лоши истории от казармата, колкото и добри. Навсякъде има и добро, и лошо.
"Майка съм и не искам детето ми да пострада по някакъв начин, искам го близо до себе си" - нали знаете какво става с децата, отгледани в саксия? Животът ги удря с петорна сила, когато един ден родителите им няма да ги има, за да кръжат около тях. Не можете винаги да сте до него. А как ще го пуснете да се ожени и да създаде семейство, ако реши? Ми тя жената е като армията - отнема милите синчета, а после тук четем теми за освирепели свекърви. :)
Казали сте му какво мислите, но го оставете сам да направи избора си. Нека си чупи главата, може пък и наистина да му хареса. Ако така го пазите от всяко взимане на решения, един ден ще сте родители на 40-годишно абсолютно безпомощно същество.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 73b6e04b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Заради такива вас днес младите мъже са на тоя хал мамини синчета, които не могат да защитят жените си! Ако искате сина ви да стане п.... о продължавайте в същия дух! -

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4b2751c79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оставете момчето, нека то да избере само с какво иска да се занимава, той ще бъде пълнолетен и щом си е избрал и държи на това толкова упорито, значи наистина го иска и ще ходи на работа с желание. Каквото и да му разказвате няма да го разубедите! Пък в крайна сметка ако не му хареса винаги има път назад.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b2b897550d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   А кой ще пази България ако никой не пуска синовете си в армията? Всичките ни съседни държави (без Македония) имат по-големи армии, утре ако стане война ще ни превземат и... айде да не казвам какво ще правят с теб чуждите войници. Няма да се отнесат добре с българските жени. 500 години сме били под турско робство и турците са продавали българките в хареми, за бели робини. Искаш робството да се повтори ли? Виж в какви смутни времена живеем, навсякъде около нас има войни - в Украйна, в Сирия. Пращай сина си в армията! Който не храни своя армия, храни чужда! Няма друго спасение!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 94bdc5f51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   До номер 8-образовай се малко преди да пишеш глупости,робство е нямало.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7c79b7bbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Искате нещо близо до себе си цял живот? Купете си котка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 76dadabe16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер10, в добра посока мислиш, но предложението ти не е съвсем подходящо, защото котките не са особено лоялни. Много хора бъркат любвеобилността с лоялност. Котката колкото и да е мила и гальовна, в повечето случаи в един момент си тръгва, ако нещо не ѝ харесва.
Докато кучето - ето то е лоялно до гроб, а и има много по - голяма нужда от внимание и занимавка изобщо, отколкото котката. Затова горещо препоръчвам на авторката да си вземе куче :)
Кога хората, които имат нужда да обгрижват, дундуркат, котролират и другите си там задушливи неща, ще разберат, че КУЧЕТО е решение на проблема им. Даже най - добре да е някое от едрите породи... Тамън ще е асъл като син :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aa189c3270
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Напълно съм съгласна с номер 6. Вашият син, госпожо е свободна личност, която сама може да избере своя бъдещ път. И Вие нямате право да се бъркате, ако питате мен неговият избор е достоен за гордост. Бих била безкрайно щастлива ако в бъдеще имам син като вашия. Гордейте се с него и го подкрепяйте, не мисля че бихте била по-съгласна ако синът Ви каже, че има гадже от неговия пол. Аз съм момиче на неговата възраст и след време бих искала да се омъжа за мъж, а не за някое “ разглезено синче”, което да отделя повече внимание на косата и външния си вид от жените и да очаква аз да му падна на колене и да му предложа брак с пръстен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5f81df005c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не го отказвайте.
жена

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ad7d6ce7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не съм бил в казарма, но подкрепям сина ви. Половината ми проблеми в живота идват от възпитанието на майка ми

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 57641e1c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ако сина ви има някакъв потенциал, то армията ще го съсипе. Съжалявам че го казвам но в момента "въоръжените сили" са на такова дередже, че нищо не правят и съответно нищо не им плащат. Кой способен младеж ще се хване за 500 лева чисти пари. На това са съгласни само хора чиято цел е по цял ден да жулят карти и по цяла нощ да спят.
За "тестовете" не се притеснявайте - приемат всеки дето не е сакат и може да си напише името защото наплива е основно от малцинствата.

Има няколко подделения които са изключение, но те са именно това - изключение!

И преди да ме нападнат някой романтици - знам какво говоря, в семейството и обкръжението имам военнослужещи така че данните са "от кухнята".

А младежа просто е станал жертва на романтизъм, пропаганда и компютърни игри. Ама няма лошо - пуснете го, след месец като види за каква пародия става въпрос сам ще се откаже.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 90faff882d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Обяснете на сина си, че всички войни и военни конфликти от последните двеста години и преди това, са инсценирани и изкуствено предизвикани от тайни общества с користни цели, като заграбване на богатствата на планетата земя от илюминати, темплиери и други тайни организации. Потърсете и изгледайте заедно с него в интернет всички филми и написано по въпроса. Влизането в армията на която и да е държава е най-голямата глупост която може да направи с живота си. Да не говорим, че действително има размирни райони, където може да го пратят да потушава военни конфликти, примерно в Азиятският регион, където рискува да изгуби живота си заради някакви диваци. Посъветвайте го да се насочи към професия с която действително може да бъде полезен на обществото.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 62cedb5c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Много се радвам, че още има такива мъже! Оставете детето!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f915260f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   На вас само сина ви иска да се чини войник, но при мен единствената ми дъщеря "мечтае" за това. Опитах какви ли не начини да я откажа - упорита е и навие ли си го на пръста, значи ще се случи. Извинявам се, че използвам чужда тема, но някой, ако има съвет как да предотвратя влизането на момичето ми в армията, да сподели. Страхувам се, че тестовете и изпитите няма да я затруднят ни най- малко, умна е и освен това тренира всеки ден, а тя иска и да ходи на война след години, как се наричаха - частни мисии или нещо от тоя род. Помогнете ми!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 32a61a88b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   " а тя иска и да ходи на война след години, как се наричаха - частни мисии или нещо от тоя род. "

Първо - точно тези, които се "натискат" не ги пращат, а частните мисии, са си просто наемни убиици.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ab672ee5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ако не се справи, ще се уволни. Насочете го към школата в Симеоново. Хем в системата, хем с образование.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker