Проблеми с гнева - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблеми с гнева
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 735 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 19, имам по-малък брат на 16, който обаче още от малък има проблеми с гнева. Когато играеше със съседските деца, всяко дребно нещо го караше да "избухва". В детскта градина се биеше с децата, после същото се повтаряше и в училище, но постепенно агресията му започна да се насочва и към учители, приятели, семейство, дори непознати. Смени вече две училища заради изключване. Първият път когато го изключиха беше, защото нападнал някакво хлапе, което му се присмяло, нарекло го "педал" и той му разбил устата. Докато някакъв учител се опитвал да ги разтърве той случайно ударил и него. Директорът на училището каза, че не бил първият случай, в който напада някой и го преместихме в друго училище. От там беше изключен, защото нападнал един от преподавателите, който по време на изпитване го нарекъл идиот. Брат ми го притиснал и го ударил няколко пъти и момчетата от класа се намесили. За щастие учителят не повдигна обвинения, но трябваше отново да смени училището. Когато родителите ни му направят забележка той започва да вика, ако баща ми се опита да го дръпне или посегне той му отговаря да не го докосва, защото го предизвиква да прави неща за които после ще съжалява. Ако е на обществено място, прави нещо нередно и някой, дори непознат, му направи забележка отново нещо му щраква в главата и започва да се държи агресивно. Държеше се с нормално единствено с бившата си приятелка. Когато обаче тя се разделяла с него той започнал да ѝ вика и обижда. От тогава сякаш злобата и агресята му към заобикалящият го свят се увеличи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 45e615b0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен това е защото е неуверен, с ниско самочувствие и го прави за да го прикрие. Уверените хора не скачат на бой, тях не могат лесно да ги засегнат. Пример: Ако на теб ти кажат, че лицето ти става синьо като се притесниш, ти ще се изсмееш, защото очевидно това не е вярно. Но ако ти кажат че си грозен, а ти не си уверен че това на 100% не е така, много ще се ядосаш и засегнеш, ако си бойна натура и на бой ще скочиш. Брат ти прикрива ниска самооценка. Можеш да му помогнеш, като го предразположиш да е искрен, без да го обвиняваш, а просто да го разбираш. Можеш да започнеш с въпроси като: "Как се почувства като той те нарече педал? ", "А как се почувства след като го наби? ", "Как би се почувствал ти ако искаш да обидиш някой, а той не се засегне и просто отговори благодаря и се усмихне, вместо да се ядоса и да скочи на бой. " От отговорите му се води и поговорете сериозно и то спокойно и насаме. Старайте се да работите с чувства, а не с факти. Психолозите работим по този начин, не даваме съвети и команди на готово, човек сам трябва да стигне до извода за да има смисъл цялата процедура. Бъди негов психолог и му помогни да се справи с този проблем. Ти можеш, защото имаш най-важното - желание.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fb19b10fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брат ви има нужда от дисциплиниране и да си налага повече самоконтрол. 'Стреснете го' с предупреждение, че на 16 години може и да му се разминава, но ако и като възрастен продължи да си служи с 'юмручното право', агресията му може да го отведе до съдебни разправии и дори до затвор. Представете си че в пристъп на неовладяна агресия и злоба пребие или недай си боже утрепе някого.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker