Как се разделяте със стари приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се разделяте със стари приятели
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1435 пъти
Искам да попитам четящите тук как по най безболезнен начин се разделяте с хора с които сте били приятели, но вече пътищата са ви съвсем различни и не искате да ги обидите. В моя случаи имах приятел от детинство с който сме били в един период доста близки. Няма да казвам, че е бил жив, интелигентен, имали сме много хубави и интересни моменти заедно. Но в един момент тийн купона започна да свършва и аз реших да се ориентирам към по-сериозни неща, а той изглежда си остана на същото тийн ниво. Не бяхме поддържали връзка много време и в един момент се засякохме случайно в центъра и пихме кафе. Аз се радвах да го видя, разказахме си кой какво е преживял и той започна много настоятелно да иска да се виждаме. Няма лошо само че аз осъзнах, че той продължава да мисли само за това къде да се напие, на кой купон да отиде, а мен тези неща отдавна не ме влекат. Гледам работата главно, а той дори не работи. И все ми се обажда и ми казва да сме се видели да сме си спомнили старите времена. А за него старите времена са да седнем 6-7 часа в някоя кръчма и да си говорим празни приказки. За мен това на този етап е скучно, отегчително и загуба на време. Имам чувството, че той все още си мисли, че съм онази тийнейджърка, която се шляеше с него в свободните дни, а това изобщо не е такА. Имам си работа, ангажименти, и не знам как по деликатен начин да му обясня, че това да се виждаме както преди няма как да стане. Все пак не искам и да го обиждам по никакъв начин. Ще се радвам хора, имали подобни случаи да споделят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8a89324cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Заета си! Колкото пъти звъни, все си заета и така докато се усети. Иначе може и други намерения да има, но за "други намерения" пък съвсем не ти трябва такъв.
Иначе аз съм твърде директна и бих казала точно каквоти написала.
Пък, че щял да се обиди...е, не можем да се съобразяваме и измисляме с всеки досадник как да говорим без да обидим.
Те нямат чувство сами да се усетят, ние ще се чувстваме кофти да им го кажем открито, що пък?!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 25475c91b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е нужно да го отписваш от живота си, не е гадже, че да го "скъсаш" веднъж завинаги. Просто учтиво отказваш гореспоменатите занимания, които не представляват интерес за теб. Може да му кажеш открито "вече не ходя по купони и кръчми, нямам и време". Ако искаш все пак да се виждаш от време на време, предложи нещо друго за правене. Ако не, след няколко отказа да се шляете по кръчми ще разбере намека и ще се откаже.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bcd6051ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Напълно те разбирам, че човека не е на твоята честота. Но все пак не те съветвам рязко да го отрежеш. Не се знае утре как може да ти се наложи до него да опреш.

Най-добре като ти се обажда кажи, че си заета и толкова.

Без много драми казваш, че нямаш свободно време и толкова

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: be39d5e33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ех защо не бях толкова осъзнат като теб на твоите години! Ще ти дам пример за един приятел който спря да пуши трева. Леко и тактично започна да си намира оправдания, спря да ни търси и така. Доста хитро го направи така, че да не му се разсърдим.
Аз сега имам приятел, който ме тегли назад, но се чудя какво ми пука, че ще ми се разсърди, в крайна сметка на никой не му пука за мен освен родителите ми. Всичко си има цена. Ако успееш да направиш така, че и вълка да е сит и агнето цяло добре, но ако не стане-да не ти пука. Ако има достатъчно акъл ще те разбере.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9a649d4f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, била съм в подобна ситуация. Още като навърших 18 години и се изнесох от дома на родителите ми, трябваше нещата да се променят. Живота има този навик да блъска, да лашка, да събаря, да калява хората. Но не го прави едновременно с всички, някой го преживяват на 20, други на 30. Всичките ми стари приятели все още са ми приятели. Излизаме, но по кафета, на разходки или просто така си ходим на гости. Нямам времето и енергията всяка вечер да сядам в кръчма, а сутринта да ставам в 7 свежа като краставичка. Не съм мислила за прекратяване на отношенията ми с тези хора, аз помня всяко едно нещо, което сме правили за другия през годините и ценя приятелството ни, просто вече съм на друг етап и не мога да продължа постарому. Попитаха ме, защо отказвам да идвам на събирания, аз им отговорих честно. Казах им, че искам да се виждаме, че ми е приятно да си говорим и да се събираме, но вече не ми е до купони, поне не толкова често. В началото не ме разбраха много добре, все пак и те работеха, грижиха се за себе си и за дома по някакъв начин, но пък се примириха. Сега сме в добри отношения, постепенно всеки от нас израства. Човекът, който най-много държи на купоните и пиянските събирания го прави, защото не иска нещата да се променят, не е готов да спре с веселието и да стане по-сериозен, мисля, че точно този човек успява да ни накара да спрем да сме толкова скучни и ни изважда от сивото ежедневие понякога. Въведохме политика на никакво съдене и сърдене, всеки сам взима решенията си, срещаме се както можем, не е задължително да е по кръчми.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 29715005de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имам работа. Съжалявам. И така се дистанцирай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c3ce79dfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък смятам, че срещите със старите приятели не са “празни приказки”. И аз имам сериозна работа, а по купони и кръчми никога не съм си падал, но не забравям старите приятели, които са били до мен. Това, че сме различни, не значи да губим връзка. От уважение поне. Не се знае дали ще намериш по-стойностни хора. Просто предложи вместо шумно място да отидете на кафе или хубав ресторант и да си поговорите.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 51f187b1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз не виждам проблем да си приятел с някой, с който имате различни интереси. Ясно е, че след като човек ходи на работа е зает, но винаги може да пие кафе в свободното си време. Аз също работя много, но намирам и време за приятелите си, с които съм заедно от детинство. Нищо, че имаме различни интереси, различни разбирания и т. н. Приятелството затова е приятелство, защото не се влияе от интереси, изгода и социално положение. Имам предвид истинското приятелство, не онова по сметка. Интересно, дали, ако този човек беше син на милионер, пак щеше да избягваш контакти с него.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1f4c2db481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съгласен съм с 2. Не късате сякаш сте гаджета. Просто казваш каква е реалността - искаш да се фокусираш върху работата и си заета за прекалено дълги излизания. Примерно може на месеца 1-2- пъти да излизате на кафе за по 1-2 часа, защото после имаш работа. Казваш му го още преди кафето, пък той ако се навие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker