От крана за студена вода тече вряла!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

От крана за студена вода тече вряла!!!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 4236 пъти
Днес ми се случи нещо много странно. лошото е че от тази случка ми се появи теч на свръзката на тръбата с водомера.
Та с няколко думи-днес като пуснах студената вода(със смесител съм) вместо студена потече вряля вода. Не съм с ТЕЦ, а с бойлер. Как е въсможно това???
От врялата вода не знам защо но се появи тоя теч на гайката с която се хваща тръбата към водомера и сега тече. Лошото е че водомера е в една дупка всрян и сега ще ми е трудно да затегна гайката.
Както и да е, някой знае ли защо се получи така-от къде дойде тая вряла вода в системата за студена? Искам да не се повтори вече, защото може да не съм си вкъщи и да станат проблеми. Бях пуснал бойлера преди това, но го изгасих, а и температурата не беше станала такава че водата да е вряла(в бойлера).
Възможно ли е някой от комшиите да е направил някаква глупост и да е обърнал системата???
Моял помагайте, че днес останах като изумен-на където и да завъртя смесителя все гореща вода течеше, сега с еоправи, ама де да знам дали пак няма да стане същото?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0b41e05f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Мисля, че е възможно от долния етаж да дойде гореща вода, ако възвратния клапан е изпуснал и е върнал гореща вода в мрежата. По-вероятно е да се случи ако е спирала водата преди това, но ако бойлерът им е прегрял и налягането в него е станало по-високо от налягането в тръбите... Най-добре ги попитай и ако е необходимо да си сменят клапана, който се слага на тръбата за студената вода. Течът от гайката може и да не спре само със затягане. Възможно е горещата вода да е повредила уплътнението.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c0d90959dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Непосредствено преди да влезе водата в бойлера, на тръбата на студената вода, съвсем близо до бойлера е поставен (монтиран) възвратен клапан, който не позволява да се връща горещата вода от бойлера, обратно по пътя от където е дошла студената вода. Явно, възвратният клапан се е повредил и не държи, изпуска и затова горещата вода се е източила от бойлера и се е върнала обратно от където е дошла и е стигнала, чак до водомера, където е направила и своите поражения. Вероятно горещата вода е повредила някои от гарнитурите (уплътненията) на водомера или е стопила вътрешностите на водомера.
Това се случва обикновено, когато водата във водоснабдителната мрежа е била спряна за известно време и е нямало водно налягане в мрежата. Като няма водно налягане на студената вода, то топлата вода се връща обратно, ако възвратният клапан е повреден и не държи. Влиза в празната тръба на студена вода и стига по обратния път чак до водомера.
Какво трябва да се направи!
1. Незабавно изключи бойлера и никакво включване, защото горещата вода от него се е източила и е бойлера е празен. Когато бойлерът е празен и е без вод, и се включи, веднага му изгаря нагревателя, заради прегряване. Тоест, ако го включиш, дори за кратко, ще изгориш нагревателя и ще се наложи да ходиш до магазина да си купуваш нов бойлер, или поне нов нагревател, чиято смяна е доста трудоемка.
2. Незабавно извикай ВИК техник, за да огледа нещата и направи ремонта или някой съсед комшия, който разбира от тези работи. Ремонта, не е лесен и трябва човек, който разбира от тези неща.
3. Ако се е повредил водомера, трябва да се закупи нов, след това да отидеш във фирмата ВИК във вашия район, да пуснеш молба за смяна на водомер, да дойдат да ти разпломбират водомера и да ти го сменят. После, отново да го пломбират и да впишат в партидните си регистри за отчитане на консумираната вода, новия регистрационен номер на новия водомер и номера на новата пломба.
Нещата са доста сериозни, бих казал и спешни!
Е, трябва и да се плаща разбира се за ремонтите и всички тези неща!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c1c963221a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Преди болярите се връзва клапан той спира да се връща топла вода обратно към студената, в бойлера налягането е по голямо заради топлината, за това ако този клапан не работи топлата вода връща. Въпроса тук е дали това е станало при теб на твоя бойлер или на съседа или смесителя ти е повреден и все ти пуска топла вода. Навярно това можеш да го провериш като пипнеш тръбите ако са достъпни за пипане, и да видиш кои са топли и кои не.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f556cae62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти работи предпазният клапан, при повишаване на налягането в бойлера, от предпазният трябва да протече вода. Добре, че си го забелязал, бойлера не трябва да се ползва така. Преди бойлера трябва да има възвратен клапан, който да спира топлата вода да се връща в студената. Новите предпазни са комбинирани с възвратен. Потърси специалист, повредата е сериозна!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker